2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ben hergün çıkarıyorum dışarı yınede verıyorum yanlışmıyım acaba bide bunları yazarken kucağımdaaoğluşum parmağıma bakıp şaşırıyoo sölemeden geçemedim :)

canım multitabs ın içinde yeteri kadar d vitamini yok.anne sütünde olmayan tek vitamin d vitamini oyüzden önemli.sadece d vitaminini kullan bence.

ben sağlık ocağının verdiği d vitamini çok düzenli kullanamıyorum sonra da kendimi suçluyorum...bir de benim kız çok ağladığı için ve emdiği için pek dışarı çıkarmıyorum.acaba çıkarsam daha mı iyi olur.hava alması falan??

yarım saat bıle yeter hava alsa tabı akşam saatlerı daha uygun bırak ağlasın cnmya bebek bu baştan bende ağlarsa dıye çok kasıyordum ama ağlasın bebek bu bi şekilde avunur avunmassa eve dönersın hemen ama hava alsın bak bıkaç ay sonra çıkaramıcaz kış gelcek çok arıcaz bu havaları ne demişler temiz hava bol gıda :)

canım multitabs ın içinde yeteri kadar d vitamini yok.anne sütünde olmayan tek vitamin d vitamini oyüzden önemli.sadece d vitaminini kullan bence.

ozmaan ben sağlık ocağınınmıne başlıyayım yaa 3 aydır multutaps kullandım hep inş geri kalmaz oğlum üzüldüm valla bıde 23 lira verdım her ay daa iyi olsun dıyee

kızlar ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorum çünkü Allah korusun ishal çocuklarda çok tehlikeli oluyo.yaptıran var mı ağızdan mı yapılıyor yan etkisi var mı???

kızlar yardım edin bu bıdığa emziği nasıl vericem.almıyo midesi bulanıyo ama emzik emmeyince de oyalanamıyo ağlıyo sıkılıyo

Merhaba canım

Emziği ağzına direk sokma emziği ağzına soktuktan sonra hafif yukarı kaldırarak damağına deydir. O zaman öğürmez. Her çıkarttığında tekrar sok, aynı işlemi uygula.Birde bu denemelerini emzirdikten hemen sonra yapma yani karnı tokken yapma. Hafif acıkmaya başlayınca denesen daha iyi sonuç alırsın.

Arkadaşlar bebeğimiz 3 aylık ve sünnet ettirmeyi düşünüyoruz, aranızda ankarada yaşayıp bebeğini sünnet ettiren ve dr tavsiye edecek varmı ?

kızlar yardım edin bu bıdığa emziği nasıl vericem.almıyo midesi bulanıyo ama emzik emmeyince de oyalanamıyo ağlıyo sıkılıyo

Benim oğlum da emziği almıyor, başta uyumadan önce alır ve uyurdu şimdi ağzında sakız gibi dolandırıyor ve tükürüyor ve zorlayınca kusacakmış gibi yapıyor

Benim annem 44. günde gitmişti ve oğlum 1 hafta çok ağlamıştı, hissetti mi anlamadım, tek bakmak gerçekten zor 1 aydan fazla tek başıma bakıyorum ona bakmaktan kendime bakamaz oldum. Annemden başkasıyla da bakamam oğluma, biraz pimpirikliyim ve nazım bir tek anneme geçer tabi. Allah yardımcımız olsun, inşallah düzene girerler

ozmaan ben sağlık ocağınınmıne başlıyayım yaa 3 aydır multutaps kullandım hep inş geri kalmaz oğlum üzüldüm valla bıde 23 lira verdım her ay daa iyi olsun dıyee

yoo geri kalmaz canım merak etme almıştır alacağını bebişin.d vit al bencede hem devlet karşılıyor.4.aydada kan damlasına başlayacağız unutmayın.oda ferrum un tadı daha iyi.devletin verdiği bu değilse bir dene sevmezse ferrum al.genel olarak bebekler sevmez kan damlasını:)))

kızlar ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorum çünkü Allah korusun ishal çocuklarda çok tehlikeli oluyo.yaptıran var mı ağızdan mı yapılıyor yan etkisi var mı???

ben yaptırdımm canım.öyle yan etkisini görmedim.gayet iyiydik yani.ben de yaptırmanı tavsiye ederim

kızlar çok şanslıymışsınız kayınvalidem 10 gece kaldı yanımda zorla annem yok malesef üstelik sezaryanlıydım oğlum ağlamaya başlar ben zorla doğrulup kalkar kucağıma alırdım kayınvalidem ondan sonra uyanırdı yanı ılk gunden berı kendım baktım ama en ıyısı buymuş çok yıpranıyo insan ama kimse karışmasa daha tabı ınsanın kendı annesinin yardımı farklıdır

bende yaptırdım bir sorunyaşamadım çok şükür yanlız arkadaşım yaptırdı almış aşıyı sağlık ocağoına götürmüş ordaki hemşire ağızdan damlatılacak aşıyı çocuğun bacağına enjekte etmiş çok şükür arkadaşımın kızında bı sorun olmadı ama oladabılırdı yanı hemşire deyip herkese guvenmeyın

emziğin şeklinide beyenmıyor olabılır ben doğum öncesi bıtane almıştım hastaneye götüreyım dıye ölesıne onu emmedi oğlum ağır geldi ağzından düşürüyordu sonra bıkaç çeşit daha denedım nuk-starlight-silikon-emzik bu çok hafif bunu tuttu

Merhaba canim senin bebeğin kac aylik merak ettim, su istemeyi biliyormuş maşallah...

14 nisan doğumluyuz canım. Su istemesi bir tarafa su vermeyince ağlıyor. Sıcaktan kafası sırtı her yeri ter içinde kalıyor. Vücut çok su kaybettiği için, ne kadar süt içse de bastırmıyor yani. Üstündekileri hep çekiştirip duruyor yukarı doğru. Elinden gelse, becerebilse çıkaracak hiç giymeyecek.

Bizde hiç azalma yok. Bazı günler 1-2 kere falan 90 ml. mama veriyorum. Her gün su içiyor mutlaka. 100 ml.'i geçiyor bazen içtiği.

Ben de özelde yaptım doğumumu. Devit3 yazdılar bana da. Sağlık ocağında sordular var mı diye var dedim. Bugün bitti vitaminimiz. Yarın kontrolümüz ve rota 2. aşısı var sağlık ocağında. Verirlerse alırım vermezlerse dışarıdan alırım.

senın bebeğin kaçında doğdu cnm heen 2. aşı vaktı geldımı benımkı 2 nisan akçırmıyayım vaktı daha var demişlerdi ama 1.sini 26 hazıranda yaptırdım

Ben bazen sulu meyveleri emdiriyorum çoook seviyor cadım. Ardından da emziği verince hemen alıyor. Meyveden sonra çoğu zaman uyuyor. Bazen dondurma, puding falan yerken de emziğine sürüyorum hafiften. Havada kapıyooor.

ben hergün çıkarıyorum dışarı yınede verıyorum yanlışmıyım acaba bide bunları yazarken kucağımdaaoğluşum parmağıma bakıp şaşırıyoo sölemeden geçemedim :)

Ben de her gün dışarı çıkarıyorum ama her gün veriyorum. Şimdiye kadar en fazla 1-2 kere unutup vermediğim olmuştur o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…