kızlar ben rota aşısını yaptırmaya geç mi kalmışım.ben 3. ayda yapılıyor diye biliyordum.daha yarın birinci dozu yaptırmayı düşünüyodum.kızım 18 nisan doğumlu.bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi.eğer zamanı geçtiyse boşuna almayayım aşıyı.bir de ne kadar bu aşı
kızlar bebekleriniz kaç günde bir kaka yapıyor ? benim kızım bir ayı aşkın süredir 3 4 günde bir yapıyor o da ben müdehale edince napıcamı şaşırdım çok üzülüyorum başka sorunumu var sizce ?
Sen kaçıncı ayda uçağa bindin canım, uçakta rahat emzirebildin mi koltuklar çok dar ve rahatsız, en önde mi oturdunuz. İnsan gözünde büyütüyor, evde olsak bir şekilde sakinleştiriyorum ama oturduğum yerden ne kadar müdahale edebilirim bilemiyorumcanım kesinlikle uçakla git.ben de bir ara annemin yanına gittim çünkü kayınvalideden ayrılmanın başka yolu kalmamıştı.eve gitsen napacaksın yemek yapamazsın falan dedi..giderken kızım arabada biraz uyudu ama çok zor oldu tabi sürekli ağlayan bi bebekle.uçak nede olsa en uzak yere bile 1 saat falan.dönerken ben de arabayla dönmeye cesaret edemedim bu sıcaklarda uçağa binsem rezil olurum diyodum.annem fitil verelim dedi.bir keredn bişey olmaz sonuçta.ağrı kesici fitiller var uyku yapıyo çocukta hem de yarım verdim.uçağa bindim ağlamaya başladı yandık dedim.sonra mecburen üzzerime bişey örtüp emzirdim emerken uyudu taaaa ankaraya gelene kadar:))yarım fitil ver eğer senin bebiş de benim kız gibi edepsizse:)))
Sen kaçıncı ayda uçağa bindin canım, uçakta rahat emzirebildin mi koltuklar çok dar ve rahatsız, en önde mi oturdunuz. İnsan gözünde büyütüyor, evde olsak bir şekilde sakinleştiriyorum ama oturduğum yerden ne kadar müdahale edebilirim bilemiyorum
kızlar selam, yine benim moral bozuk, kızım bu seferde ishal oldu bana göre, doktora götürdük normal dedi anlamadımbugün 5 bez değiştirdim adam diyor 10'a kadar normal bişi vermedi ilaç falan, ne yapsam acaba? tecrübeliler sizde bişiler bekliyorum..normalde 2-3 günde yapıyorda oda gayet normaldı, sarımsı yumuşak, bu sefer azar azar böyle değişik bir kaka, içinde balgam var gibi, bu arada balgam söktürücü kullanıyorduk acaba ondan mı oldu bilmiyorum..doktor ondan olmaz dedi, geyet normalmiş, anlamadım ya çok sulu değil kaka, azar azar böyle pütürlü gibi, birde işte sümüksü şeyler var..ya burda adam gibi bi doktor yok, iyice asabım bozulmaya başladı ya
benım bebeğimin dun ölçümlerı yapıldı cnm boyu 62 cm 6kilo 100 grm baş çevresi 40 cm arkaqdaş lar baş cevresını sizlerdeyazarmısınız dün doktor az falan dedı nasıl az dedim öemlı değil takip edılmeli olmazsa açıp bakılırdedı o doktoru dün dövmedıme çok pişmanım dünden beri neler düşünuyorum oğlumu 3 buçuk aylık tam ve 4 cm buyumuş başı zaten tam ortalama değerdeinsanı nasıl deli edıyolarya gözumen sakınıyuorum bişi olmazz açıp bakarızya dıye cvp verıyo üstelik doğumundan beri süreklı kontrolu yapıldı eskı doktorumuz böle bişi demedı arada özelede götürdüm oda bişi demedi bıngıldağı çabuk kapanmış dedı buda ona göre sorunmuş ılk defa duyuyorum daha öncekıler böle şeyler demedı şaştım kaldım
kızlar bir de ankarada bebeğimi götürebileceğim bir doktor tavsiye edecek arkadaş var mı.hani ankarada olup bebeğini götüren ve memnun olan arkadaşlar varsa tavsiyeleriinizi bekliyorum
Biz de dün kontrole gittik. Aldığımız rota aşısı bozulmazmış o güne kadar iyi saklarsak. Yumurtalık bölümünde saklıyorum ben aşıyı, kesinlikle dondurucuya koyulmamalı ve dondurulan aşı kullanılmamalıymış. 27 temmuza gün verdi 2. doz için. 16 ağustosta da diğer aşılarımız var. Aradan rotanın birinci dozuyla 2. ay aşıları ile aynı zamanda olmamış dedi. Aslında 2. ay aşılarıyla birinci dozun aynı anda yapılması daha iyiymiş öyle dedi. Ben de doktor bir şey olmaz dedi yaptırdı dedim. En azından ikinci dozla 3. ay aşıları arasında 3 hafta olsun dedi 4 olmuyorsa. Ona göre verdi aşıların gününü.
5800 kilo, 59 cm boy, 39 baş çevresi olmuş kızım. Geçen aya kadar 1 kilo alıyordu bu ay 600 gr. almışız. Doğumda 3200 kilo, 51 cm boy, 35 cm. baş çevresiydi.
ankaranın neresındesın canım bilmiyorum ama sıncan da devlet hastanesınde mehmet buyuktıryakı dıye bı dr. var.
ona goturebılırsın.cook guzel ılgılenıyor.tavsıye ederım
bu arada benım bebegımde 18 nısan doğumlu.yarın kontrolumuz var bızımde boy kılo durumunu yazayım canım .bu arada evet bebeklerımız 3 ayını bıtırdı artık 4 e gırdıler canım.
kızlar ya,
sabah bir kalktım kızımın sol gözü şiş kızarık ve çapaktan açılmıyorıkı gundur aksamları balkonda oturuyoruz ve hava baya ruzgarlı bır de dun babasıyla markete gıttıler ruzgarda fazla kaldı sanırım ondan ama cok fena ıcım parcalanıyor ona bakarken.aksamustu randevu aldık doktora goturucem.kaynamıs ılıtılmıs suyla temızlıyorum capagını napsamkı baska boyle bır durumu yasayan var mı? (((
canım Allah kolaylık versin ilk 60 gün benim bebeğimde daha huysuzdu, şimdi de bazı günler yapıyor ama buna da şükür diyorum, bizim de ağlama nöbetimiz olurdu ve gaz sıkıntısından oğlum emerken ağlayıp memeyi bırakırdı, stresten yemeği uyumayı unuturdum. Senin dediğin gibi ben de yalnızım ailemden uzaktayım yemek yapabilmek için oğlumun keyfini bekliyorum ama herşey zaman geçtikçe daha iyi olacak inşallah. Umutsuzluğa kapılma kimi bebekler 4. ayda kimisi de 6. ayda düzeliyormuş inşallah en yakın zamanda kızın da düzelir. Bizim doktorumuzun hesaplamasına göre 18 temmuzda 3 aylık olacak bebeğin. Aynen ben de hep evdeyim dışarı çıksam ya gaz sorunu olursa ya da meme emmek isterse diye çıkamıyorum çünkü oğlum öyle keyifle meme ememiyor sürekli ağlar memeyi bırakır kavga eder. Biogaia damlayı ben de kullanıyorum diğer gaz ilaçlarına göre biraz daha iyi gibi. Zaten oğlum şurup tarzı ilaçları içmez.Sadece anne sütüyle beslenmesi daha iyi bence, gelişimi iyiyse bir sorun yok. Aynen dediğin gibi yazdığın gaz tedavi yolları ve ialçlarının hepsini kullandım işe yaramadı. 1 hafta öncesine kadar memeyi de çok az alıyordu hep kavga ağlama çok yoruldum. Ama sabrediyorum bana anne diyeceği günleri hayal ediyorum. Allah başka dert vermesin, hastalık vermesin, bu süreci yalnız atlatıyoruz ondan zorlanıyoruz benim eşim bu konuda pek yardımcı olamıyor çünkü eve geç geliyor. Yine de çok şükür az da olsa bir iyileşme var günden güne daha iyi oluruz inşallah. Bazılarının dediği gibi kolik veya gaz sorunu bir anda bitebiliyormuş bebek aniden düzeliyormuş.
kızım bugün 3buçuk aylık oldu ben de dr a götürdüm. önce ölçüleri yazayım boy:62,3cm kilo:6190gr baş:40,2cm dr gayet güzel dedi. dr a götürmemin sebebi idrar azlığıydı daha önce de yazmıştım burada. su vermeye çalıştım ama biberonla verdim çekmedi, kaşıkla verdi püskürttü ne yapsam olmadı yani. dr eğer idararın rengi normalse pembemsi değilse sıkıntı olmaz, terle atıyodur fazla suyu dedi. bir de kızım öksürüyodu birkaç gündür, aşırı derecede tükürük üretiyo ve boğazına gıcık yapıyo yutarken yani hasta olmadığını biliyodum ama yine de içim rahat etsin diye söyledim boğazına baktı hiçbirşeyi yok tükürüktendir dedi. elleri sürekli ağzında parmaklarıyla öğürtüyo kendini hatta birkaç kez de kusturdu dedim sakın çekmeyin ellerini dedi. o öyle yapa yapa kendini keşfediyo bırakın kussun bunu yapmamayı da öğrenicek dedi. bir de kız bebeklerde idrar yolları enfeksiyonu daha sık olurmuş, kendimiz de çişini kojlayarak eğer acayip bir koku varsa süphelenebilirmişiz. dr kokladı normal dedi. ben bu dr a ilk defa götürüyorum diğer dr umdan memnun değildim. rota virüsü aşısı yaptırmadım dedim. çok da önemli değil dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?