2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorum çünkü Allah korusun ishal çocuklarda çok tehlikeli oluyo.yaptıran var mı ağızdan mı yapılıyor yan etkisi var mı???

Bizde bir sorun olmadı. Ağızdan yapılıyor.

senın bebeğin kaçında doğdu cnm heen 2. aşı vaktı geldımı benımkı 2 nisan akçırmıyayım vaktı daha var demişlerdi ama 1.sini 26 hazıranda yaptırdım

14 nisanda doğdu canım. 1. doz 28 haziranda yapıldı. Şimdi baktım da aşı günümüz daha gelmemiş. 4 hafta ara olmalı diyor arasında. Yani 28 temmuzda gitmem lazım aşı için en az. E niye bana 17'sinde gel dedi bu hemşireler. Kafamı karıştırdılar. :44: Aşıyı da getirttim akşam eczaneden. Umarım bozulmaz.

bozulmaz inşallah çok para sen yınede bilen bırıne danış bak ben yazmıştım yukarda bılmeyenler ne yapıyo dıye yarın kontrolumuzvr bende sorayım drye bakalım ne tarıh vercek

bozulmaz inşallah çok para sen yınede bilen bırıne danış bak ben yazmıştım yukarda bılmeyenler ne yapıyo dıye yarın kontrolumuzvr bende sorayım drye bakalım ne tarıh vercek

Dolapta duruyor bir şey olacağını sanmam. Ama gene de sorayım yarın n'olur n'olmaz.

ben hergün çıkarıyorum dışarı yınede verıyorum yanlışmıyım acaba bide bunları yazarken kucağımdaaoğluşum parmağıma bakıp şaşırıyoo sölemeden geçemedim :)

yoo yanlış olmakla ilgisi yok bence ben tamamen içgüdesel davranıyorum dışarı çıktığımızda
güneş görüyorsa bugün vermiyim diyorum ama verdiğim zmanalrda oluyor daha 1.şişenin dibinde
1cm lik kadar var ama dün trt deki prof kesinlikle verilmeli takvile olarak günde 3damlanın
hiçbir zararını olmadığını söyledi hatta demir de verilmeli 2yaşına kadar dedi bnmde kafam çok karışıyor
bi okuyorum zaralı bi okuyorum zararsız bende arada verip arada vermiyorum
tıpkı gaz ilacı gşbş

canım sennle bebeklerimiz aynı aydalar
senn kaç kilo boyu ne kadar kilo alımı
nasıl benm kızım 15 günde 150gr almış
çok moralim bozuldu sürekli kusuyor
ve kakasınıda yapamıyor

sağlık ocağı monovit D3 verdi doktorumuz ACD3 yazdı,hangisi istersen onu kullan dedi ,ben ACD yi tercih ettim,C vitamininin hastalıklara karşı koruyacağı gibi bi düşünce oluştu bende,ne kadar doğru bilemicem tabi,hani biz grip falan lunca bol C vitamini alırız ya,o açıdan düşündüm,nazar değmesin henüz hiç hasta olmadık,bilmiyorum etkisi var mı

canım multitabs ın içinde yeteri kadar d vitamini yok.anne sütünde olmayan tek vitamin d vitamini oyüzden önemli.sadece d vitaminini kullan bence.

fazla D vitamini alımı bazı bebeklerde bıngıldağın erken kapanmasına sebep oluyormuş,burdaki forumlarda okudum,ve monovit D3 ya da devit3 kullananlarda var bu sorun,doktorlar D vitaminini 3 damla yerine 1 damla ver, azalt demişler bu annelere,o nedenle ben kemik gelişimi de normal gittiği için ACD3 kullanıyorum

Kizlar oglum artik iyice afacan oldu :) cuma gunu 3.ayimizi dolduracagiz 2. Ay kontrolumuzde doktorumuz gelisimini cok begendi ne yapiyorsaniz aynen devam edin dedi cok mutlu olmustuk insallah bu kontrolde de yuzumuz guler
Ogluma hergun tesekkuur ediyorum hic uzmuyor beni. Memeye asiri duskun ve sutum onun istahina yetmiyor sadece ama yine de gelisimi iyi diye mama vermiyorum.
Sadece anneme biraktigimda eger saydigim sut yetmezse mama veriyor.
Gunduz uykumuz da pek yok ama alistim artik onun yuzundeki gulucuk bana en buyuk enerji kaynagi oluyor
Cok seviyorum onu cokkkkk

merhaba kızlar,
ben kızıma dogumdan bırıncı hafta sonrasında hep tek basıma baktım.ılk baslarda zordu ama sonra hersey cok guzel oldu.sankı kızım benı anlıyormus gıbı uslu sakın bır bebek.gaz sorunumuz 40ı cıkana kadar oldu.biogıa ve sab simpleks kullandık.sutum yasanan bazı aıle ıcı problemlerden ve stresten kesıldı.mama verıyorum.su da verıyorum.ayrıca bırde sut annemız var bıze sut sagıyor onlarıda arada alıyor sifa nıyetıne.emzık bır turlu agzında tutmuyor.buna sevınmelıyım galıba cunkubıraktırma gıbı bır derdım olmayacak ve emzık konusmasını gecıktıroyormus.ytarken elını emıyor ve kendını nınnı soyluyerek uyutuyor.bu gunler hep oturmak ve ayakta durmak ıstıyor hı bırde salyaları cok arttı dıslerımız bıraz erken cıkcak galıba.allah herkesın bebegıne saglık ve sakınlık versın.

senın bebeğin kaçında doğdu cnm heen 2. aşı vaktı geldımı benımkı 2 nisan akçırmıyayım vaktı daha var demişlerdi ama 1.sini 26 hazıranda yaptırdım

kızlar ben rota aşısını yaptırmaya geç mi kalmışım.ben 3. ayda yapılıyor diye biliyordum.daha yarın birinci dozu yaptırmayı düşünüyodum.kızım 18 nisan doğumlu.bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi.eğer zamanı geçtiyse boşuna almayayım aşıyı.bir de ne kadar bu aşı

sen yine şanslısın benim annem 10. gün gitti ve o günden sonra da gaz sancımız aşıırıydı.yemek falan yapıp yemeye vaktim yoktu kızım hep ağlıyordu.kayıvaldem de 1 ay kadar kaldım ama tek başıma baksam daha iyiydi.çocuk ağlayınca herkes başıma toplanıyodu ben de kimse gelmesin diye her ağladığında kucağıma almak zorunda kaldım.kızım bira kucağa alıştı ama şimdi evde olabildiğince kucağa almıyorum yavaş yavaş unuttu kucağı.kayınvalideyle olmuyorrrrrrrrrrrr insan rahat edemiyor.tabi her kayınvalide aynı değildir:))

evet bu aşı tam 3 aylıkken yapılıyor
benim kızım 12nisan doğumlu ,12 temmuzda yaptırdım aşısını.aşı 145 tl.
bizde yan etkisi olmadı.inşallah sizdede olmaz

kızım anne sütü alıyor doktor kesinlikle su vermeyin diyor,napsam kızlar bu aralar biraz su versemmi?

Şimdi kızının gazı nasıl azaldı mı? Bizim devam ediyor malesef, annen keşke daha kalabilseymiş, kendi evinizde daha rahat edersiniz tabiki. Ağlayınca hep annem de kucağında uyuturdu, şimdi uıykuya dalmakta biraz zorlanıyor. Malesef kayınvalideminde düzenli yaşadığı bir ev yok ki gidelim, onun bana gelip kalmasını da açıkçası pek istemiyorum sonra alışkanlık olur ve sürekli kalır ben rahat edemem. Şu 3aylık kontrolü bekliyorum annemin evine memleketime gidecem bayramda inşallah. Orada da 1 ay geçirirsek yine biraz dinlenmiş olurum da, bebekle uçakta ne yaparım bilemiyorum. Ağlarsa nasıl sakinleştiririm memeyi de öyle yarım saat emmez ki, 5 dk emer sancısı tutar bırakır.Bu güzel yaz günlerinde bebek küçük diye çıkamıyorum, çok nadir çıkıyoruz sonra kış gelecek ve eve hapsolacağım. Annelik çok büyük fedakarlıkmış

kızlar bebekleriniz kaç günde bir kaka yapıyor ? benim kızım bir ayı aşkın süredir 3 4 günde bir yapıyor o da ben müdehale edince napıcamı şaşırdım çok üzülüyorum başka sorunumu var sizce ?

Allah korusun tabi .çok üzülüyorum ben napıcamı şaşırdım aynı durumu yaşayan var mı ?

canım kesinlikle uçakla git.ben de bir ara annemin yanına gittim çünkü kayınvalideden ayrılmanın başka yolu kalmamıştı.eve gitsen napacaksın yemek yapamazsın falan dedi..giderken kızım arabada biraz uyudu ama çok zor oldu tabi sürekli ağlayan bi bebekle.uçak nede olsa en uzak yere bile 1 saat falan.dönerken ben de arabayla dönmeye cesaret edemedim bu sıcaklarda uçağa binsem rezil olurum diyodum.annem fitil verelim dedi.bir keredn bişey olmaz sonuçta.ağrı kesici fitiller var uyku yapıyo çocukta hem de yarım verdim.uçağa bindim ağlamaya başladı yandık dedim.sonra mecburen üzzerime bişey örtüp emzirdim emerken uyudu taaaa ankaraya gelene kadar:))yarım fitil ver eğer senin bebiş de benim kız gibi edepsizse:)))

Allah korusun tabi .çok üzülüyorum ben napıcamı şaşırdım aynı durumu yaşayan var mı ?

canım benimki de 4 günde bir falan yapıyo.bazen arka arkaya 2 gün yapıyor ama çok nadir.ben de endişeleniyodum ama geçmişi okudum çok normal diyomuş doktorlar bir arkadaş yazmış 15 gün bile yapmayabilirmiş.

canım sennle bebeklerimiz aynı aydalar
senn kaç kilo boyu ne kadar kilo alımı
nasıl benm kızım 15 günde 150gr almış
çok moralim bozuldu sürekli kusuyor
ve kakasınıda yapamıyor

benım bebeğimin dun ölçümlerı yapıldı cnm boyu 62 cm 6kilo 100 grm baş çevresi 40 cm arkaqdaş lar baş cevresını sizlerdeyazarmısınız dün doktor az falan dedı nasıl az dedim öemlı değil takip edılmeli olmazsa açıp bakılırdedı o doktoru dün dövmedıme çok pişmanım dünden beri neler düşünuyorum oğlumu 3 buçuk aylık tam ve 4 cm buyumuş başı zaten tam ortalama değerdeinsanı nasıl deli edıyolarya gözumen sakınıyuorum bişi olmazz açıp bakarızya dıye cvp verıyo üstelik doğumundan beri süreklı kontrolu yapıldı eskı doktorumuz böle bişi demedı arada özelede götürdüm oda bişi demedi bıngıldağı çabuk kapanmış dedı buda ona göre sorunmuş ılk defa duyuyorum daha öncekıler böle şeyler demedı şaştım kaldım

şimdioğlumun kartına bakıyorumda doğumda baş çevresi 36 dıydı dunki doktor doğum 38 3buçuk ay sonra 40 yazmış yanlış bakmışlar doğym b.ç sine sanırımondan ölededi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…