2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Elazığa çıkmış tainin hadi hayırlı olsun karakoçanı bilmiyorum begendinmi memleketimizi nasıl buldun

Yok canım kullanmadım. Vücut ısısı ise her zamanki gibi. Tabi uzun süre inatlaşınca emmeyeceğim diye süt biriktikçe ateş yapıyor göğüslerde. Akşam biraz iyi gibiydi. Umarım yarın gene yaşamayız aynı sorunu. Çok yıkıcı oluyor reddedilmek... Sadece beni itse iyi, mama da almıyordu.

Selam Bayanlar,
Sürekli yazamasamda geçmişi mutlaka okuyorum, takip ediyorum. Genel durumunuzdan bahsedeyim.

sünnetle ilgili soru sormuştum. sağolsun cevap verenler oldu. geçen hafta oğlumu sünnet ettirdik. Perşembe günüydü. şu an sadece dikişleri kaldı. 8 dikiş vardı bugün biri düşmüş :) 4 gün inanılmaz huysuzdu. Sürekli çığlık çığlığa. Her erkek bebek annesine tavsiye ederim. Klasik yöntemle sünnet oldu. Lazer hissiyatsizlik ve bi kaç gün şişme yapıyormuş. Bizde eski usülden şaşmadık.
Oğlumun sünnetinde çok kastım kendimi adet oldum. Hala da olmaktayım. Normal doğum olduğu için dedikleri doğru galiba sancı hiç çekmedim.
Saç dökülmesi bende de çok var. Küçükken saçlarım az diye annem çok fazla jiletlemiş kına sürmüş gürleşsin diye baya gür saçlarım vardı. Dökülmesinden şu an için şikayetçi değilim. Kabarmasından nefret ediyorum

doktorunuza sordunuz mu hiç ne diyo
ömer bazen su gibi bazen peynirimsi kusuyo 7 de kalktık 3 kez kustu 9 a kadar

kesinlikle katılıorum çıkın arkadaşlar dışarıya ben de korkuorum ama ev gezmeleri çok ii oluo
ağlasa da siz ilgileneceksnz zaten kimse takmaz size bi değişklik olur

ben katı meyve sıkıca almayı düşünüyorum sanırım o ıyıce su gıbı yapıyo pütürlüde içemezler artık deneyıp görücez
5 aylıktan itibaren pütürlü vermemz gerekio ki çiğnemeye alışsn cnm

kızlaroğlum bugun 4.ayını doldurdu ınanamıyorum zaman nasıl geçti ya bunllar buyucek kocaman olcak hiç anlamıcaz doğduğu zaman ogunler hiç geçmıcek sanıyordum emzır baskısı bebekmınıcık sarılığıda uzamıştı bıde zayıftıkı çok şükür atlattık hem buyuduğune sevınıyorumm hemde bu hallerını çok özlıcem bılıyorum allah uzun güzel sağlıklı bı ömür versın pamuşum sana

Kızlar meraba aranızda 9 nisan doğumlu bebişi olan var mı? varsa kilo ve boy durumu nasıl benimkisi kilo alımı çok azaldı son zamanlarda ya acaba normal mi yoksa bi problemmi söz konusu anlamadım?

Kızlar meraba aranızda 9 nisan doğumlu bebişi olan var mı? varsa kilo ve boy durumu nasıl benimkisi kilo alımı çok azaldı son zamanlarda ya acaba normal mi yoksa bi problemmi söz konusu anlamadım?
benim oglum 11 nisan dogumlu 3100 gr dogdu. Gecen ay ki kontrolunde 6500 gr 62 cm di. Gecen ay 700 gr almisti. Giderek dusuyor bakalim bu ay kac kilo alacak? Bebegi kucagima alip tartildigimda tam 7kilo cikiyor boyunuda olctum 64 cm olmus. Ayin 9undakontrolumuz var. Senin bebeginin boy kilo durumu ne?

benim oğlum son zamanlarda bu sıcaklarda sürekli arabada olduğu için ve 5 şehir gezdiğimiz için nerdeyse hiç kilo almadı(( dün gittim sağlık ocağına 6600 kilosu 65 cm de boydu salı doktor kontrolüne gittik bir hafta bekleyelim dedi yine almazsa ek gıdaya başlayacaz dedi

Kizlar selam. Onceleri mayista bekliyorduk diye mayis nisan karisik takip etmistim buraya yabanci kaldim biraz acigi kapatayiom dedim :)

Oglum 3bucuk aylik oldu cok sukur bir saglik sikintisi olmadan. 3ay kontrolumuzde 7,5kilo 6dcm cikmisti doktorumuz ne yapiyorsaniz devam edin gelisimi de keyfi de iyi demisti biz de aynen devam ediyoruz :). Gerci bu aralar 7bucuga kadar uyuyan oglum 6da kesin uyaniyor ve aksam uykuya dalmasi icin birkac meme seansi yapiyoruz. eskiden emer oynar uyur ve babasi ise giderken uyanirdi sanirim gunduzleri fizik tedaviye giderken anneme biraktigim icin oyuna doymuyior duzeni bozuldu. Playgro gloworld diye bir oyuncak aldik bayiliyor ona 1saate yakin oynuyor tavsiye ederim hatta bazen uyuyakaliyor altinda

dün kontrolümüz vardı,önceki günkü aşının travmasından muayenede bir ağladı ki sormayın,zaten mızmızlığpı da vardı aşı sonrası,neyse aklıma takılanları doktoruma sodum,demir damlası kilo başına 1 damlaymış,7800 gr civarı kılosu oğlumun doktor 8 damla dedi,kulakların kıvrılmasını sordum,kepçe kulak olmaz dedi,ancak prematüre bebekelrde görülebiliyor bazen dedi,bir de oğlum benim başını genelde sol taraf çeviriyor hep,boynunda sorun var mı diye özellikle götürdüm bu muayenede,doğumsal bi sorun yok dedi,boyun eğriliği farklı bi şey,o zaman diğer tarafa çevirmemez,çevirmek istese de ağrır ağlar dedi,sol tarafa alışkanlık geliştirmiştir,gece yatarken sol tarafına yastık koy,yastıksız yatır bir kaç aya düzelir dedi,ben yine de ultrason istedim emin olmak için,şu anda sol tarafına destek ya da yastık koyuyorum ki sürekli sola kafasını çevirmeyi unutsun diye (muhtemelen bişi olmaz ama yine de sola eğik olursa boynu diye korktum),ek gıdaya geçme dedi,diş çıkarmayı sordum,parmakları dişetlerinde hep,kaşınıyo mu acaba dedim,baktı ve daha erken diş için dedi,gözdeki çapaklanmayı sordum,bir iki kere olmuştu ne yapayım dedim,hiç bi şey yapma,kendisi geçer dedi ,eğer kızarıp şişerse damla gerekir dedi,öyle yani kızlar,sizde dikkat edin bi bebeklerinizin boynunA,bir tarafa daha fazla dönüyor mu,alışkanlık geliştiryorlarmış.Bu arada bana da yazarsanız sevinirim,bebekleriniz kafasını sağa veya sola daha çok döndürüyor mu ve kuacağınıza oturttuğunuzda çoğunlukla sağa ya da sola düşüyor mu boyunları yoksa tamamen dik tutabiliyorlar mı. benim bebekte mi sorun var diye endişeleniyorum,biraz dik tutuyor sonra genelde sol tarafa doğru eğiyor kafasını.Sağlık ocağındaki hemşire de normal dedi,rhat ettikleri tarafa çevirirler genelde dedi ama annelik işte

Bahsettiğin şey oyun halısı mı yoksa dönence benzeri bir şey mi canım ?

kızlarrr ankarada olup doktor tavsiye edebilecek biri var mı??kızımı sürekli kontrol eden bi doktor olsun istiyorum yani her şeyini bilsin..ama iyi bir doktor bulmak da zor.belki içinizden tavsiye edecekler vardır:))))

İstanbulda mısınız. Biz zekai Dinçer e götürüyoruz muayene ücreti 200tl yeri etiklerde.

saçlarımın döküşdüğü yetmiyo canım oğlum sağ olsun avuçlayıp avuçlayıp çekiyo kel anne olcam yakında

canım malum mebde her şey karışık çıkıcağını hiç sanmıyorum allahtan bebiş var evde onunla olmak istiyordum zaten, seney ne olacak halimiz bilmem,taşınma işi annem olduğu için zorolmadı, tabi annem gidince baya zorlandım yeni eve elazığ pek çok yere göre iyi bizim için şimdilik memnunum bakalım cnaım, sen hangi ildesin bebiş nasıl?
Elazığa çıkmış tainin hadi hayırlı olsun karakoçanı bilmiyorum begendinmi memleketimizi nasıl buldun

teşekkr ederim canm, merkeze gitmek nasip olmadı daha arabamızı almayı bekliyoruz, alalım gezicez daha bakalım, burası fena değil ama , en azından acil ihtiyaçları karşılayabiliyoruz, geçen yazdım gözden kaçtı sanırım cnaım çok geçmiş olsun bebğine iyi mi şimdi

Sıvı Kakaysa ishaldir ayaklarini üsutme derim ben, motilium mide bağırsak düzenleyici bir ilaç ben ilk defa bebeklere verildiğini senden duydum, anne sütunu arttırdığından bu aralar emzirmelere sutu az olanlara veriyorlarmış öyle duymuştum.

maşallah bence iyi. 6 aylık olduğu zaman doğum kilosunun 2 katı olması lazımmış. değişiklik çok etkiliyor bebişleri. biz hep evdeyiz. sıcaklar bizi çok etkilemedi. evimiz bahçeli, bahçemizde ağaçlarımız var. evimiz serin oluyor. oğlumun bahçemizde hamağı var orada mışıl mışıl uyuyor. geceleri kalkmayı bıraktı oğlum kendi kendine uyanmıyor ama ben 12de emziriyorum sonra 3 sonra 2 saatte bir uyanıyor 9 yada 8,30 dan sonra uykusu kalmıyor.
uykusu nasıl? uykuda çocukları büyütüyor. geceleri emzir mutlaka.

Gezme zamanını uyku zamanına denk getir gezmeden birkaç saat önce uyutma orda veya yolda uyusun ben öyle yapıyorum. Bu arada gaz için milupanin sarı kutulu bı anasonlu cayı var o güzel uyku yapıyor ve kaka yaptırıyor ondan kullanmanı tavsiye ederim cok ise yarıyor kolay gelsin.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:

hoş geldin canım meleketimize kızıma gelince yavaş yavaş kan degerleri yükseliyo emzirdigim için bende kan ve vitamin ilaçları alıyorum süten gecsin diye 3 aylık olunca onada başladık ferro sanol inşallah daha iyi olacak 3 aylıkken 5800 gr 60 cm di biraz miniş ama allah başk saglık sorunu vermesin hastayken salanmayı alıştı hastanelerde serumla durmuyodu şimdide sürekli beşigini sallamasam uyumuyo bide bu aralar memeylede dögüş halindeyiz dua edin kızlar memeyi bırakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…