2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Tünaydın, yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim duru dün gece biraz daha sakindi. yapacak birşey yok büyüyene kadar çekeceğiz allah sağlık versin, haftaya patron yok yurt dışına gidiyor daha rahat yazarım tabiki işleri yığmassa.. görüşmwk üzere..

Bu arada diyetisyen işe yaradı 77,800 le başladım 2 haftada 3,5 kilo verdim bu 3. haftam kadın iyi gittiğini söyledi bakalım başarabilirsem hedefim 65 bakalım sıkılıp bırakmassam devam edecem...

Bu arada diyetisyen işe yaradı 77,800 le başladım 2 haftada 3,5 kilo verdim bu 3. haftam kadın iyi gittiğini söyledi bakalım başarabilirsem hedefim 65 bakalım sıkılıp bırakmassam devam edecem...

hadi maşallah diyeyim canım ben 65 takılı kaldım zaten diyetide çok sıkı yapmıyorum
bir 5 kilo daha versem çok iyi olacak

canım gerçekten çok üzüldüm kimse boşanmak için evlenmiyor inşallah orta yolu bulursunuz al çocuğu memleketine git kocana rest çek gerekirse sen onun gözünü korkut ama boşanmayı biraz askıya al bence çocuğu büyük ihtimal sana vereceklerdir kocanın işi yokmuş çünkü ama babasız büyüyecek annenlerin yanına döneceksin onların yanında çocukla daha zor olacaktır en iyisini sen biliyosun tatlım inşallah hakkınızda hayırlısı olur:26::26:

Teşekkürler destekleriniz için kızlar bazen çok sıkılıyorum hiç dayanamayacak gibi oluyorum dünkü tartışmamız çok kötüydü daha doğrusu eşim abarttı bağırma ve küfürleri ben de bu tavırlarından dolayı senden soğuyorum dedim bana ne dedi bilyormusunuz sana ısınacağın adam bulayım dedi çok bozuldum küfürleri geçtim ama bazen çok saygısız oluyor

Serenay canim allah sabir versin..ama kocanda abartmis yani o ne bicim laf ..insan hic eşine oyle bir laf edermi tobe tobe..cok sinirlendim valla..zaten psikolojim iyi degil bide senin durumunu okuyunca dahada sinirlendim..sana dua edicem ins yoluna girer hersey..zaten ikimizi cocuklar ayri yipratti bide esler cikiyor..
Kizlar bende iyi degilim..tarla islerim yolunda gitmiyor..hoca ayri konusuyor esim baska bisey..oyle bunaldimki anlatamam..herseyi birakmak istiyorum..ela zaten ayri bisey..cok hircin ve huysuz..herseye agliyor..tek istegim iyi ve yolunda gitmesi herseyin..

eşin gerçekten ne dediğini bilmiyor canım
inşallah yarın gitmene bir sorun çıkartmaz
zaten bebek olduktan sonra insan kaça bölüneceğini şaşırıyor üstüne birde eşinin sorunları allah yardımcın olsun
rabim hakınızda hayırlısını nasip etsin canım evlendikten sonra baba evine dönmek oraya adepte olmak çok zor bence bir git adanaya o zaman daha mantıklı karar vericeksin

elfleda kullanıcısından alıntı :

bu yakınlarda adem gunesin annelik sanatı isimli kitabını bitirdim. diyo ki: cocugunuz biseyi karıstırmalk isterse (tehlikeli bi durum olamdıgı surece) kesinlikle engellemeyin. cocugun merak duygusunun engellenmesi karakter gelisimi icin uygun degilmis. yani cocuk acısından bakıldıgında cocuk onu kesfetmek zorunda diyo. mesela siz bi cekmeceyi acarsınız icinden bisey alır kapatırsınız ama cocuk bunu aaa duvar acıldı icinden bisey cıktı diye yorumlar ve bu onun hayatının olayıdır cocuk bunu kesfetmek zorundadır diyo.tabi daha bisuru ayrıntıyla cok guzel bisekilde anlatmıs da ben ozetkliyorum. eger tehlikeli birseyi kurcalamak isterse uzun cumlelerle durumu izaha calısmayın sadece kararlı ve yuksek bi tonda yapma diyin goz temasını kesmeyin, cocuk her yeltendiginde yine yapma diyin, cocuk bi muddet sonra anlayıp bir daha orayı kurcalamıcaktır diyo. cerene aynı anlattıgı sekilde cok denedim yapma demeyi ammaaa ceren hanım gozumun icine bakaa bakaaaa ya-pı-yorrrr. ya adem gunes yanlıs biliyo ya da benim cocugum cok arsız, bilemedim :)[/QUOTE]

valla pedogoji kitaplarındaki gibi olsa herşey iyi olurdu tabi,yatağına koyunca kendi kendine uyusa falan ama hiç de öyle olmuyo valla,benim oğlum da ne kadar sert hayır desek de (tehlikeli şeyler için zaten sert hayırlar kullanıyorum,mesela buzdolabının arkasındaki tellere ellemek ya da onları sallamak gibi yoksa her şeye hayır demiyorum),gözümün içine bakıp yapacaksa yapıyo,hayır benim anlamadığım kitaplarda tutarlı olun diyo,tamam buzdolabının arkasına elini uzattığı her seferde hayır diyoruz yani bazen izin verip bazen hayır demiyoruz ama yine de her zaman işe yaramıyo hatta daha önce aynı yerde canı yanmış da olsa yapacağını yapmaya devam ediyo,bin nasihatten iyidir bir musibet durumu da fos bizde şu aralar hayat kitaplardaki gibi olmuyo maalesef,yoksa ben de keşfetsin diye çekmeceleri bantlamadım,güvenli her şeyi karıştırmasına izin de veriyorum ,kuralları anlamak için ve tehlike kavramı için daha küçükler sanırım diye düşünerek " umutla" bekliyorum

Son düzenleme:
canım ben adem güneşin kiraplarını okumuştum 4 yaş diye hatırlıyorum ama yakın okuyan arkadaşımız daha ii hatırlar

canım aman kavga olcak olursa bebeğin yanında yapma hemen uzaklaş ortamdan, dilini tut. Hani derler ya bebek anne karnında bile hisseder diye. Bu kesinlikle doğruymuş mesela birini (tanıyorum) hipnoz ediyorlar çozemediği fiziki hastalığı psikolojik çıkıyor, hipnozda anne karnında babası annesini evden kovuyor, onu hatırlıyor vs. yada 4 yaşında anne baba kavgasına bağlanıyor. Bu konuda çok titiz değildim ama bir kaç hipnoz vakasında bunları işitince şok oldum, kararım şu kavga gördün bebeği al sıvış, sonra müsaitken lafını söylersin hem sakinken daha mantıklı kouşulur. onlar anlamıyor oyun oynuyor sanıyoruz ama kaydedermiş, kekemelik, sosyal fobi, fiziki ağrı takıntı olarak ortaya çıkarmış

allah kolaylık versin canım inşallah herşey yoluna girecek dua et bol bol allah hepimizin yardımcısı olsun..

canım eşin ne dediğini bilmiyor gerçekten şuanda şuursuzca konuşuyor sen bi adanaya git eşinide arama sorma birsüre hatta gerekirse telefonlarına çıkma burnu sürtsün biraz kıymetini anlasın bakalım sen ses çıkarmadıkça üstüne geliyor tavrını net koy o şuan onu bırakıp gidemeyeceğini düşünüyo bence git birsüre annenlerin yanına paşa paşa gelicek seni almaya

kızlar miraya ne kadar hayır desemde hiç sallamıyor şimiye kadar kilit takmadık hevesini alsın diye ama boyu uzadı heryere eriyor bıçakları üste kaldırmıştım ordan bile eliyle yoklaya yoklaya almış baktım elinde koca bir kurban bıçağı koşturuyo elim ayağım boşaldı bir an nasıl kaptığımı bilemedim elinde allah korudu yavrumu:26: şimdi kilit aldık heryere taktık ben ağlayacağıma o ağlasın çekiyo çekmeceyi gelmiyo bırakıp gidiyo sonra
bayağadır fotoğraf koymuyodum işte küçük cicimem

Son düzenleme:

maşallah kuzuma ne ara büyüdüler bunlar ne kadar değişmiş miray
abla oldular artık küçük çocuk görünce ahsen bebiş diyor ay diyorum sen büyüdünde herkese bebiş diyorsun
çekmece olayı gerçekten zor bizim Allahtan kurpları yok henüz nasıl açıldığını keşfetmedi mutfağın ama kendi odasını tarumar ediyor 5 dakikada
canım allah saklamış elindeyken bir düşse allah korusun insanın aklı çıkıyor hiç yapamaz yetişmez dediğim şeyleri ahsenin elinde görünce şok oluyorum

genel olarak erkekler ofkelenince bazen ne dediklerini bilmiyolar ama esinin zaten deprsyonik bi hali var yani bu kadarıda olmamalı tabiiki, bunları duymak cok agırdır eminim. ama oyle kestirip atmadan once hele sen bi git bakalım adanaya biraz ailenle vakit gecir kendine gel, oralarda da bunları dusunup kendini uzme hersey olacagına varır...

canım tarlanın yolunda gitmemesine uzuldum senin ki de bu nasıl is anlamadım ki. dedigin gibi cocuklar zaten yetiyo bi de ekstra isler cok yıpratıyo bunalmakta haklısın..

valla pedogoji kitaplarındaki gibi olsa herşey iyi olurdu tabi,yatağına koyunca kendi kendine uyusa falan ama hiç de öyle olmuyo valla,benim oğlum da ne kadar sert hayır desek de (tehlikeli şeyler için zaten sert hayırlar kullanıyorum,mesela buzdolabının arkasındaki tellere ellemek ya da onları sallamak gibi yoksa her şeye hayır demiyorum),gözümün içine bakıp yapacaksa yapıyo,hayır benim anlamadığım kitaplarda tutarlı olun diyo,tamam buzdolabının arkasına elini uzattığı her seferde hayır diyoruz yani bazen izin verip bazen hayır demiyoruz ama yine de her zaman işe yaramıyo hatta daha önce aynı yerde canı yanmış da olsa yapacağını yapmaya devam ediyo,bin nasihatten iyidir bir musibet durumu da fos bizde şu aralar hayat kitaplardaki gibi olmuyo maalesef,yoksa ben de keşfetsin diye çekmeceleri bantlamadım,güvenli her şeyi karıştırmasına izin de veriyorum ,kuralları anlamak için ve tehlike kavramı için daha küçükler sanırım diye düşünerek " umutla" bekliyorum [/QUOTE]

bu tarz kitapları seviyorum ben iyi fikirler veriyo biraz yol gosteriyo. ama tabii hepsini uygulamak zor. bi kere her cocugun karakteri farklı hepsi aynı tornadan cıkmadıkş bunların! cocuguna gore sekilleniceksin bizimkiler daha ufak ama ilerde cok daha zorlanıcaz cocuk egitimi konusunda... onun inadını kırmak iyiyi dogruyu en iyi sekilde anlatabilmek cok zor ve cok onemli...kitapta sadece anneden degil aile olabilmenin de oneminden ailede baba rolunun ne kadar onemli oldugundan da bahsediyo, insan okuyunca kendindeki eksikliklerin daha iyi farkına varıyo. neyse iste simdi kızımı buyutuyorum diye bi kitap aldım 0 yastan baslayıp genc kız yapıcak bakalım, biraz kalın ama bir yılda okurum iste :)

kızlar dun denize gittik. ceren acaba denizden korkar mı diye endise ediyodum meger benim kız denizde dogmus da haberim yokmus. biz bile ilk suya girerken bi irkiliyoruz hiccc banamısın demedi. kıyıda cerenden buyuk cocukjları anneleri kucaklarına oturtup denize alıstırmaya calısıyolar ama cocuklar basbas bagırıyo bizde oyle birden sokmayalım dedik bakalım napıcak ellerinden tuttuk ayaklarını soktuk bizimki aldı basını gidiyo derinlere :) zaten kuma bırakınca yengecler olur ya hemen denize kosar aynı oyle cerende. simidine koyduk derinlere gittik ooo el sallıyo millete muzikte vardı gittigimiz yerde, ellerini ustuste koyup gam gam yapıyo tam bi maskottu yani millet hayran oldu:) ama kıyıda kumları tasları hep agzına atıyo kontrol etmek cok zor. bi de ceren hala yurumedigi icin kumlarda emeklemekten dizleri kızardı oyle ince kumda degildi iste orda biraz sıkıntı oldu.. bide dun ruzgar da vardı aslında bende gozumu kararttım soktum ama bakalım bisey olmaz insallah.. yani genel olarak ilk deniz maceramız guzel gecti kızlar sevindim ben de kızımdenizden korkmadıgı icin, cunku ben aklım erene kadar degil denize girmek deniz kenarında bulunmaya tahammulum yoktu yıkıyodum ortalıgı hatırlıyorum, ama kızım iyiki anasına cekmemis :)

ohh buyumus miray hanım, koca kız olmus yerim onu:) bir kac ay bile ne kadar fark ediyo bebislerde, mirayında boyu uzun olucak herhalde sanki oyle duruyo resimlerde. bi de o sac bandını ne guzel tutuyo kafasında. ceren degil sac bandı tokalarını tutup tutup atıyo hele dun denizde sapkayı bile katiyen kafaında tutmadı korktum gunes gecicek diye..

canım aslında mirayda tutmuyor kafasında ne toka ne şapka bu bantı taktım sevdi ayyy deyip deyip aynada kendine bakıyo süslü
ben uzun boylu değilim babada çok uzun değil ama mirayın boyu iyi şimdilik bakalım sağlıklı olsun yeterki
sağol canım büyüdüler gerçekten eski resimlerine bakınca daha iyi anlıyor insan aaa böyleymiş diyorum
aman keşfedemesin canım yanında açmayın gerekirse allah korusun tehlikeli çok:26:
maşallah ceren hanıma suyu sevmiş bakalım bizde bayramdan sonra götürücez tepkisini çok merak ediyorum

kızlarrr bebeklerinizde ben var mı ? varsa kaçar tane var ya benim kızımdaçok var acaba normal mi?

Kızlar bugün abimin nikahı kıyıldı köyün belediyesinde biz eve yürüyerek gideceiğiz ablamla anneme dedimki duru sende kalsın çocuk pişer sıcakta. Eve gittik onlardan önce misafirlere ikramlık hazırladık ablamla aradan 15 20 dakika geçti ben bakıyorum bir sessizlik var etrafa bakındım duru yok anneme abime sordum ikisi birbirine baktı ben sağa sola baktım beniiiiiii çıldırrrttmmayınnnn çocuğum nerede diye bir feryat figan evde yabancı misafirler var herkes şaşırdı bir baktım annem bağırıyor arabanın içinde kızzlarrrrr bir gittimmm kii durunun üstüne bir kova su dökmüşsün gibi terlemiş yüzü kıpkırmızı ama hiç ağlamıyor ses çıkarmıyor bizi seyrediyor arabadan arka koltukta benim evraklar dosya vardı onlarla oynamış yırtmamış kuzum ama beni göreceksiniz hıçkıra hıçkıra ağlıyorum dizlerimin bağı çözüldü duru şaşkınlıkla beni seyrediyor birde demezmii ğğınn ğınn diye birtane çarpacaktım yaniii anlicağınız resmen çocuğu arabada unutmuşlar araba simsiyah pencereleri kapalı yaa oksijensiz kalıp bayılsaydı ya ölseydi 3 dk içinde aklımı yitirecektim kızlar... Ben rahatlayınca bu sefer annem ağlamaya başladı ya bişe olsaydı ölürdüm ben ölürdüm deyip durdu yanii anlicağınız burnumuzdan geldi ama çok şükür duru iyiiii kendinize özellikle bebişlere iyi bakın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…