2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aayrıca ne çekmece kaldı ne başka bişey
heryeri dağıtıyor hiç akrışmıyorum hayatı tanısın diye
eline çikolata yemek veriyorum ne halı kaldı ne duvar
çok pis bir anne oldum:)

günaydın
kimsecikler yok kaç gündür
bende ahsenin peşinde koşmaktan pek fırsat bulamıyorum
iyice kuduruk oldu zaten
kızlar dün dondurma yiyoruz ahsen de baktı bende uzatım hani yalasın diye soğuk korktu yalamadı
canı çekiyor ama yalamadı inatla sonunda baktı olmadı emziği çıkarttı ağzında dondurmaya batırıp yedi 4 5 kez
ya çok akıllı bu bıdıklar

çikolata hiç vermedim daha çok erken ama bende sürekli eline çubuk kraker veriyorum ısırıp ısırıp atıyor ama alışsın bişeyler yemeye
dün kahvaltıda çökelekli pide vardı ahsen aldı eline bir dilim sofra serdim dibine yemesede ağzında geveleyip tükürdü ama çok şekerdi
eşim diyor şevvalle hiç vermezdin üzerini kirletecek diye sonrada hemen banyoya ne üst kaldı ne kendi hertarafı battı tabi
evdeyken eline vermek güzelde alıştığı için gittiği yerdede yapmak istiyor ozaman olmuyor çok alışmasa iyi ama diğer kızımada vermedim kendi yemeyi çok geç öğrendi ama eli kirlenince beklerdi temizdi kızım ahsen biraz pasaklı zaten benide dinlediği yok
özgür vili diyorum zaten kafasına göre takılıyor

bide kızlar dün parkta iki kere düştü canı yanıyor ama maşşallah hiç istifini bozmuyor
yaramaz ondanmı halen çözemedim bizim şevval en ufak şeye saatlerce ağlardı
birsefer bacağı çizilmişti 1 hafta bacağındaki çiziğe bakıp bakıp ağlamıştı
ahsen düşüüyor dizleri morarmış ama biraz mızıldayıp kaldığı yerden devam ediyor

kaç gündür yazmadım birikmiş çenem düştü

serenay adanaya gittinmi merak etim
pençem eyidas demoş elfilada nerelerdesiniz

Son düzenleme:

maşallah çok şeker:)
ben böyle bebeklere bayılıyorum..
düşüp ağlamasın, pis pasaklı olsun:)

Allah izin verirse cuma günü gidiyoruz adanada çok sıcak kavruluyorlarmış ama ne yapalım çok bunaldım gitmezsem daha kötü. Ben de çınarı kendi haline bıraktım eline kraker veriyorum salatalık filan ısırıp tükürüyor muz versem elinde sıkmaya bayılıyor artık annem çıldıracak. Bu sıralar azıttı yine gece saat başı uyanıyor sinirlerim bozuluyor hiç enerjim yok yani gece 2-3 defa uyansa şükür eder oldum

Maşallah canım benim oğlum yürümüyor ama emekliyor her yerden atlıyor koltuklardan yere atıyor kendini her yeri kurcalıyor evim hep dağınık artık bıraktım kendi haline bir tek bize zarar verdiğinde tepkimi belli ediyorum bazen bacağımı ısırıyor nedense bunu bir tek bana yapıyor

hadi canım az kalmış hayırlısıyla git inşallah gezmesen de annen akrabaların sana değişiklik iyi gelecek
çınarında uyku saatlerini kafana takma adanaday ken tekliğe alıştı şimdi kalabalıkta hiç uyumaz
bende çok istiyorum ama hem borçlar hem ahsen ayağımızı bağlıyor mesafede çok uzak of of havalar ısınınca insan tatil istiyor :106:

burdayım canımmm
miray çok hareketli bilgisayarı elimize aldırmıyor 3 kere düştü yan tarafı çatladı artılk 4. yede düşerse bozulur heralde
bende eline veriyorum çubuk kraker hergün süpürge yapıyoruz her yer çubuk kraker
babası bigün kayısı vermiş eline ısırıp ısırıp yere atıyor sonra elleriyle oynuyor halının halini düşünün sonra sil babam sil
bidahada vermedim tabi
bizde bayramda gidicez memlekete iple çekiyorum

maşallah:)
bebeişinle seninle oyun oynamayı seviyorda ondan ısırıyor annesi:)
bizim kızda ısırmaz parmağını ağzına vereyim hayatta ısırmaz canım yanacak diye:)

cici bebe bisküvi cubuk kraker bazen çikolata evriyorum eline hepsini de kemiriyor
yemek yemediği için bunları bari yesin diyorum

hepimizde aynı 1 senemiz kaldı zor 3 yaşına girince rahatlıyacaz inşallah
bizimde bilgisayar kaç kere düştü hatırlamıyorum tutup kablosundan yere atıyor bizimde kenarı çatlak
kamera gitti açılmıyor artık
oh canım sanada değişiklik olur bayram tek olmak daha zor iyi olur senin içinde miray içinde

Aslında yanımda annem ya da başka bir yakınım gelse ben de tatile gitmek isterdim ama çınarla çok zor inan arabada 10 dk durmuyor kucağımda durmaz koltukta oturamaz uçakta ne yapacağız bilmiyorum ama arabada uzun yolculuk bize göre değil çınar gittikçe huy değiştiriyor artık hiç yerinde durmuyor önce arabada ya da pusettw sakin ve uzun oturururdu şimdi aklı fikri oyun atlamak karştırmak

Merhaba kızlar
dün k.v. yazlığına gittik elifi kumda oynasın ayaklarını suya soksun dedik bayılıyor kumddaki herşeyi kurcalamaya kumları alıyoo eline yukardan bırakıyo yüzü gözü kum tabi :) suya bayıldı soktuk ayaklarını kendi içeri girdi ama tedarikli gitmemiştik simit fln olsaydı daha çok sevecekti suyu tutmaya çalışıyo :)
yürüyemediği için kumda emekliyo ordan oraya sahil tam eliflikmiş yani

kızlar bu arada ben nikah şekeri ve bebek şekeri yapmaya karar verdim bu ara tasarım aşamasındayım face te sayfa açıcam çevremdekilere söyleyeceğim niyetine girdim bakalım inş herşey yolunda gider hayırlısı artık,tek eşimin çalşmasıyla olmuyor ben çalışırken iyiydi ama elifi bırakıp çalışmak istemiyorum bende hem kızıma bakarım hemde olursa bunu yapacağım bakalım kısmet

her dönem farklı sorunlar çıkıyor bebekken başka şimdide hiç oturmuyor arabada giderken eşimin arbasında oto koltuğu yok ne yapacağını şaşırıyor zaten oto koltugundada kısa mesafede şevvalle idare ediyoruz ama uzun henüz tek ahsenle gitmeyi göze alamadım
tatilede eşim babanlarla git diyor ama insan eşiyle rahat ediyor

canım valla en iyisini düşünmüşsün zaten senin elinde yatkın elifin bebek şekerlerini tütüsünü hep kendin yaptın hadi hakında hayırlısı allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
merhaba kızlar ilk defa buraya gundur bisey yazılmadıgını goruyorum gercekten gunler uzadı ama cok hızlı gecmeye basladı, gunun sonu nasıl geliyo anlamıyorum cerenin pesinde kosmaktan...

aayrıca ne çekmece kaldı ne başka bişey
heryeri dağıtıyor hiç akrışmıyorum hayatı tanısın diye
eline çikolata yemek veriyorum ne halı kaldı ne duvar
çok pis bir anne oldum:)

valla arkadasım tebrik ediyorum sni imreniyorum boyle annelere ama ben boyle olamıyorum ya! ancak mama sandalyesidne veriyorum eline biseyler, onda bile yerler oldugu gibi kırıntı oluyo, zaten maksadı eline verdigim seyi yemek degil mıncıklayıp bi kenara atmak. gene de musade etmeli tabiiki cocuk tanımalı herseyi merak duygusu engellenmemeli ama iste goz gore gore de halının ustune mıncıklatamıyorum herseyi. cekmecelere gelince zaten ben kızsamda engellesemde o bi punduna getirip kasla goz arası bi bakıyorum indirmis gene butun cekmeceleri asagı...

canım buraladayız da iste durumlar ortada :) emzigini dondurmaya batırıyo he akla bak zillide, cok pratik cozumleri olcak iste annesi ne guzel :)

maşallah:)
bebeişinle seninle oyun oynamayı seviyorda ondan ısırıyor annesi:)
bizim kızda ısırmaz parmağını ağzına vereyim hayatta ısırmaz canım yanacak diye:)

ne dusunceli bebekler var ya benim ceren sagolsun sevindigi zamanda geliyo ısırıyo onunla ilgilenmedigimde kızdıgı zamanda yapısıyo bacaklarıma ısırıyo, emerken mememi ısırıyo hem de oyle az filan degil he morartıyo heryerimi, cıglık cıglıga kalıyorum.. ne yaptıysam fayda etmedi hatta bi kac kere o ısırınca bende cimdirdim bacagını belki can yaktıgını anlar diye ama yok... annem bile kadıncagız bu ne boyle diyo onu da morarttı :)

cici bebe bisküvi cubuk kraker bazen çikolata evriyorum eline hepsini de kemiriyor
yemek yemediği için bunları bari yesin diyorum

canım benim kzımda cok istahsız bende krakerveriyorum eline bazen cici bebeyi resmen muhallebi haline getiriyo avucunda, cikolatayı daaha hic vermedim eline ama bazen ben yerken minik minik tattırıyorum, aslında hic tadına bile baktırmayın diyolar ama bende senin hesap bari bunları yesin diyorum bazen napiim

canım 3 yasına girince mi rahatalanıyomus sen tecrubelisin gercibiliyosundur :)

canım biz de bu hafta cerene siftah yaptırcaz esim persembe cumayıda izin almıs simidimiz kovalarımızı aldık hazırız yani bakalım napıcaz ceren banyoda suyla oynamaya bayılıyo ama bakalım denizi sevcekmi. su sisme havuzlardan alıp kıyıda onlarla mı alıstırsak diyorum ama bilmiyorum... bu arada yeni is dusuncen de hayırlı olsun cok guzel dusunmussun aslında ben de cok sveerim o tarz isleri ama nasıl yapılır internet uzerinden filan hic bi fikrim yok sen yap bakalım da anlatırsın, bakarsın ben de sonra sana rakip olurum :)

iyi akşamlar kızlar ne zamandıır yazmıyorum ama ara ara okuyorum yine takipteyim... oğlum 13 aylıkken yürüdü hiçç emeklemeden, bütün gün dolanıyo ama dışarı çıkmayınca evde canı sıkılıyo her gün çıkmaya çalışıyoruz... havalar da çok ısındı akşam üzeri çıkmak daha iyi oluyo... benim oğlum da bütün gücüyle ısıranlardan, kollarıma yüzüme saat yapıyo bıcırık... iştahı yerinde çok şükür ama kilo almıyoruz haliyle, 12 kilo civarıyız hala...

maşallah elife
bizde bayramda gidicez inşallah erdek bize çok yakın artık eve gelmeyiz ordan
miray suyu çok seviyor ama bakalım kumda filan tepkisi ne olacak merak ediyorum bende
şeker yapmana sevindim canım bende ne yapsam diye düşünüyorum evde bayanlara özel direksiyon dersi vermeye karar verdim bakalım ilan koyduk ama arayan olmadı daha
hakkımızda hayırlısı artık
canım mirayda hiç durmuyor uçakla gittik sallandığı için uyudu ama dikkat et poşet hazırla heran kusabilir gibi miray bir kustu heryerimiz battı üstünüde değiştiremedik temkinli ol sen
oğluna maşallah canım kilo almasada kilosu gayet iyi bence miray 14 aylık 10.5 kilo buna şükür

canım maşşallah oğluna sen kafana takıyorsan ben ne yapayım ahsen henüz 9 kilo 9 buçuk bile olamadık henüz

selam kızlar ,uzun zamandır giremedim,hem oğlumun peşinde koşmaktan hem de iş güç vs,bu cuma gecesi tatile çıkıyoz bakalım,nasıl geçicek yolculuk,Kemer e gidiyoz 6 günlüğüe,suyu çok sevdiğinden denizi ve havuzu da sever diye umuyorum,umarım aksilik ya da hastalık yaşamadan geçirriz tatili,ufaktan hazırlıklara başladım,anca o uyuyunca iş yapabiliyorum çünkü,5 günde anca valiz hazırlarım

hanımlar merhaba uzun zamandır yazamadım. çok hareketli ve sürekli ilgi bekleyen bir kızım var. tatil konusunda ufak bir önerim olacak. duru da suyu çok sever, banyo yapmaya bayılır diye denizi de çok seveceğini sandık ama pazar günü günübirlik gittik ki çok tedirgin oldu kucağımızdan bir an inmedi, bizim kucağımızda ayağımızı suya soktuğumuzda ağlama krizleri geçirdi,herşeyi kurcalayan çocuk kuma ve yerden topladığım taşlara,deniz kabuklarına dokunmak dahi istemedi. tam bir şok yaşadık yani. arabaya döndüğümüzde gülmeye başladı ancak ki kalabalığı ve insanları da çok sever. neyse ben de geçen şişme havuzlardan aldım şişirdim koydum bahçeye içine oyuncaklar koydum suyu ılıttım 2-3 parmak seviyesinde doldurdum. sokamaya çalıştım yok sarılıyor sımsıkı ağlıyor. neyse sevdiği bir bebek var onu da koyduk, hadi kızım bebeyi yıkayalım falan derken elini soktuk,kolunu soktuk, ayağını soktuk derken oturttuk yavaşça yine tedirgin oldu ama yanındaydık temas halindeydik ve bebeğiyle oynuyrduk. biraz rahatlayınca çekildik yanından kendisi oynamaya başladı. yavaş yavaş su ekledik 5-6 parmak seviyesinde doldurduk. neyse 1 saat kadar güzelce oynadı hatta kafasını sokup su içmeye bile başladı:)) bu sefer de çıkarırken ağladı. bugün yine doldurduk yine koyduk ilk başta yine biraz tedirgin oldu ama çabuk alıştı. böyle böyle alıştırıp en kısa zamanda tekrar denize götürmeyi planlıyorum. tatile ne zaman çıkacağımız belli değil daha ama o gün geldiğinde sorunsuz güzel bir tatil geçirmeyi umuyorum. yani demem o ki suyu seviyor diye çok güvenmeyin farklı bir tepki de gösterebilir hiç belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…