2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar zorla alırsak daha çok düşkünleşirmiş öyle okudum bir çocuk gelişimi kitabında

Emziği kesmek de sorun memeyi kesmek ayrı sorun biz emzik kullanmadık memeyi nasıl kesecem bilmiyorum gündüz olmadık zamanlarda gece saat başı emiyor beni emzik yapıyor sadece emme güdüsünü tatmin ediyor ama ben çok yoruldum geçenlerde gece 2 defa emzirmeye çalıştım bütün gece ağlıyor ve 1 hafta sonra bir gece kriz geçirdi çok inatçı bana artık her istediğini yaptırır oldu ben de sinir küpü oldum eski zamanları arar oldum ne rahat zamanlarmış 5-6 aylık dönemler

Canim gondereyim.sali gunu tekrar hasat yapcam.vipe versem ne kadar alirki?
Kizlar elada emzige cok dustu kizlar ya..hic birakmiyor napcam bilmiyorum.
çok teşekkür ederim canım
göndermiş kadar oldun
kızlar zorla alırsak daha çok düşkünleşirmiş öyle okudum bir çocuk gelişimi kitabında

eyidas şevval çok rahat bıraktı ama ne kadarlıktı hatırlamıyorum
birgece biyerden geliyorduk emziksiz uyudu bende demek uyuyabiliyormuş dedim ve bir daha vermedim
ahsen daha küçük ama gündüz sürekli agzımda olsun diyor bu seferde cene bozukluguna neden oluyormuş
gece uyanınca hemen veriyorum uykuya rahat geciyor meme olmazsa nasıl uyur bilmiyorum ama gündüzü unutması lazım
uyanalı kaç saat oldu halen veremedi bagırıp duruyor isteyince

canım bizde ikiside var bakalım ne zaman bırakacaklar gündüz ahsen artık hiç emmiyor gece 2 kez çok kısa süreli
onu kesmek sorun olmuyacakta emzigi nasıl bırakıcaz bizdede o sorun
bence sen memeyi kessen uyku sorununuz kalmaz ablamın oglu öyleydi emzik gibi sürekli agzımda kalsın diyordu
ablam nasıl memeden kesti akşam uyuyup sabah uyanmaya başladı deliksiz inşallah seninde öyle olur

oğlum da emziği haziran ayında kendi kendine bıraktı,şaşırdım desem yalan olmaz,ben veriyodum ağzına uyuturken,o uykuya dalarken pat çıkarıyodu zaten,sonra hiç istememeye başladı,dedim hiç vermeyeyim nasıl olcak bakalım,ortadan da kaldırmadım,hep gidip alabileceği bi yerde duruyodu ama onunla sadece oyuncak gibi oynuyodu o kadar,bi 10 gün kadar da emzik öyle ortalarda dolaştı sonra kaldırdım,baktım istemiyo,öylece bırakmış olduk,bi daha da çıkmadı ortaya :) ama sütten keserken nasıl olcak bilmiyorum,memeye düşkün oğlum,bakalım 2 yaşına gelsin de o zaman düşünürüm artık diyorum,emzirmeyi bıraktırmak zor olcak gibi

Kızlar günaydin... Sspe hastalığı hakkında bilgisi olan var mı? Ben de yeni öğrendim, kizamik virüsünün neden olduğu santral sinir sistemini etkileyen ve hastayi komaya kadar götüren kesin tedavisi olmayan bir hastalik... Bir arkadasimin ögrencisi yakalanmis, oniki yasindaki parlak ögrencisi ailesinin gözlerinin önünde eriyormus... Hastaligi yavaslatmak mümkün ama Karsta yasayan ailenin maddi durumu yetersiz, bi yardim kampanyasi baslatmak istiyoruz ama neler yapilabilir, fikri olan varsa lütfen

Son düzenleme:
Kızlar yaa ruh halim çok kötü duru arkamdan çookk ağlıyorr bugün bende ağladım otobüste icrada da ağlamamak için zor tuttum boğazımda sanki yumruk var az önce aradım ağlaya ağlaya uyumuş, uyanmış anne diyerek yine ağlamaya başlamış telefonda konuştum ağlıyor bende ağlamaya başladım allah affetsit isyanlardayım bugün ...

Hiç duymadım canım allah şifa ailesinede sabır versin :((

Emzik konuşulmuş sanırım benim ikitane tanıdık var birinin 4 yaşında kızı diğerinin 2,5 yaşında oğlu var bıraktıramıyorlar bir türlü bende korktum kışın bıraktırdım emziği zor oldu aynı meme bıraktırır gibi ama şükür atlattık..

Ay canım benim Kıyamam umarım kısa zamanda alışır ağlamaz valla benim oğlum sadece dışarı götürmem için ağlar daha bana bilinçli bir anne bile demedi hiç gelip de bana sarılıp öpmez beni ancak meme istediğinde annesine gelir

Allah şifalar versin facebookta bir yardım kampanyası için sayfa açabilirsiniz çocuğun durumu raporları resimleri iletişim adresini içeren

Kızlar sizinkiler hala çekmece dolap kurcalıyor mu çınar hiç bıkmıyor uyandığında başlıyor yatana kadar devam dikkatini başka yöne çekemiyorum önünde ne görse yere fırlatıyor hayır cız filan anlamıyor açıklama dinlemiyor engellesem öfkelenip ya kendini yere atar ya beni döver şimdidem böyle 2 yaş sendromu mu başladı

ayy canım yaa kıyamam ben ona çok zor bir durum canım

serenaycım elifte aynı dolapları karıştırmaya yere atmaya bayılıyor bende bıraktım evin hali hep dağınık bazılarına kilit aldım açamıyor, bizimki yere atıyor almaya kalkınca kıkır kıkır gülüyor çok hoşuna gidiyor canım onlara hiç bişey engelleeyemiyosunki buzdolabını açık görsün koşaa koşa geliyor nerdeyse bide kapatayım kızıyor bazen ağlıyor

azra selam çok geçmiş olsun inşallah serenayında dediği gibi facebookta aç bence herkes paylaşım yapsın burdada olabilir belki sayfa açıp belgeleri paaylaşabilirsin

Allah şifa versin,kaymakamlıklar ve valilikler de yardım kampanyası başlatıyorlar diye biliyorum,hatta o zaman kurumlara genelge olarak geliyor kampanya duyurusuamaayrıntılarını şartlarını bilmiyorum,oralara da bi başvurun isterseniz

çok zor evet,ben evden çıkarken genelde uyuyo oluyo,bu aralar daha iyiyiz şükür,biraz alıştı ya da kanıksadı sanırım,bi de gün içinde ananeyle dede onu parka falan götürüp oyalıyolar,pek huysuzlanmıyo,çalışma saatlerin uzunsa ondan da seni özlüyodur,napalım öyle böyle geçecek,valla devlet maaşımın yarısını kesip kalanını verse 2 yaşına kadar çalışmam ,izne ayrılır,yarı maaşla idare ederim ama işte evin ekonomi dengesi var ,ödemelerini 2 maaaşa göre ayarlayınca ücretsiz izine ayrılamıyosun
bir de anneyi giderken görünce ya da sesini duyunca daha travmatik oluyo gibime geliyo,uzmanlar giderken bay bay yapın ya da sizi görsün ,gelicem diye söyleyin diyolar ama o zaman da sanki göstere göstere gidiyosun gibi oluyo ,en azından benimoğlum bay bay falan yapmaya kalkınca kıyameti koparıyo,bence uzmanların bu görüşü de tartışılır yani

Son düzenleme:

ah o buzdolabı... içini bi döküp saçsa rahatlıcak ama kapağını açmaya gelmiyo,dibinde bitiveriyo,neymiş içindekileri tek tek yere indircekmiş,ben kapağını kapatınca nasıl sinirleniyo anlatamam,karıştırdığı bi iki çekmece var bizde,içinde kıyafet olanlar artık ilgisini çekmiyo ama mutfaktaki üst çekmeceler hedefte bizde,bıçakların hepsini en üste topladım boyu yetmiyo diye,4 çekmece var 2.çekmeceye de el atıyo artık,biraz daha boyu uzarsa çatal kaşıkların olduğu çekmece de inecek yere,bıçak ve çatalları napıcam bilmiyorum

demoş sende duru için çalışıyorsun keyfi gezmeye eglenmeye gitmiyorsun
takma kafana büyüdükce alışacaklar
ben bazen anneme bırakıyorum ahseni şimdi anneme gitmek bile istemiyor bırakırım diye
hüsnaya gidelimmi diyorum hıhı diyor elife gidelimmi gene hıhı
anneaneye gidelimmi diyorum ııı ıı diyor
gecen gene bırakayım dedim yok arabadan inmiyor düü düt diyor
artık herşeyi anlıyorlar bilinçli hareket etmeye başladılar

canım allah şifa versin
rabbim evlatlarımızla sınamasın

canım bu aylarda istedikleri olmayınca öfkelenmeleri kendilerine zarar vermeleri normalmiş
her çocukta olacak diye birşey yok ama bizdede aglama tepinme halen verilmedi yada dikkatini dagıtamamışsam tokasını cekip tabi o arada sacınıda yolarak tokayı fırlatma oluyor
kendine zarar vermiyorsa bence izin ver ugraşsın bizde çekmece boşaltma yok ama bizdede suluk eline gectigi an üstünü başını ben farkedene kadar lap su yapıyor ev darma dagın bizde birde bütün oyuncaklarını oturma odasına taşıma var hepsini getirip rahatlıyor oynamak yok bitanesini götürsem hemen farkedip gidip onuda getiriyor

günaydın
size bişey sormak istiyorum
artık biz sabahları bulamacı bıraktık nerdeyse 1 ayı gecti
yarım domatesi rendeleyip pişiriyorum içine yumurta kırıp kaşıkla yediriyorum elinde bir parça ekmek veriyorum ahsen onu ısırmaya çalışırken ben bitaraftan veriyorum
ekmeklede versem 2 3 lokmadan sonra yutmadıgı için böyle bir çözüm buldum
ama peynir zeytin recel bal kesinlikle yemiyor
verdigimdede hemen ööö yapıyor bende korkumdan kusmasın diye zorlamıyorum
sizce bulamaçmı yapsam çünkü ahsen sütte içmiyor dün kek yapmıştım sabah
1 fincan süt aldım birde keki yedireyim dedim yok keki yedi ama süt 2 yudum zorla verdim pipetlede içmiyor
hazır limonata yada meyva suyu olsa içiyor
yetiri kadar besleniyormu bilmiyorum kilo alımıda 1 yaşından beri durdu

Canim bende birakmistim ama geri basladim.elanin dislerde olmadigi icin doymuyordu sanki bende geri dondum.en azindan icim rahat herseyi katiyorum.ayri ayri yediginde iki lokma yeyip kaciyordu cunku..elinede gun icinde annem herseyi veriyor yiyormus.ama bakiciya gecince yine vermez kirletir diye (
Demos bazen benimde canim sikiliyor.cocugum baskasinda buyuyor.nasil davraniyolar bilmiyorum. Yinede sizin aileniz bakiyor en buyuk avantaj bu.ya ben napim (

Canım ne desem bilemedimki ama bu bulamaç olayınıda daha çok uzatırsan ilerleyen zamanlarda tek tek yemesi daha zor olmazmı bir gün ondan bir gün diğerinden versen olmazmı acaba..

Haklısın canım zaten hep onu düşünüyorum yabancı birine bıraktığımı hayal etmek bile istemiyorum duru gerçekten arsız yabancı biri baksa kesin döver diye düşünüyorum. Ve eltimden allah razı olsun günde 3 çeşit kıyafet değiştirir çünkü sürekli eline bişeyler verir söylemesede lekelerden anlıyorum :)) (. Canım bu arada sen bakıcıya ne kadar ücret ödüyorsun...

Hiç sorma duru tam gaz devam sürekli karıştıracak bi yerler arar heleeeee çekmeceler favorimiz ne kadar kızsamda laf anlamıyor..

Duru arkamdan çok ağlamazdı hatta sizlere şikayet ederdim beni umursamıyor diye ama son 2 aydır ne olduysa oldu da bu daha kötüymüş, bence haklısın yüz yüze vedalaşınca daha kötü oluyor dün anlık olarak göz göze geldik o yüz ifadesini anlatamam bütün gün aklımdan çıkmadı.... Bence en iyisi kaçarak gitmek onuda yapamıyorumki hemen arkamdan geliyor...

Kızlar dün üzüntüden anlatmayı unuttum duru sabah benden çorba istedi saat 7 ye 5 vardı yetişirmi diye düşündüm hemen yaptım tabi ben içiremedim zaman yetmedi gülerek dedimki ona dünyada hiçç bir kuvvet şu saatte bana çorba yaptıramazdı.. Yengeside ben yapardım dedi, ama benden istedi deyince güldü kadın..

Duru: Anne

Efendim kızım

Çobba

Nee

Başını sallıyarak çobbaa allahım çok güzel bir duygu... Bir kavanoz götürdüm gün içinde hep onu yemiş başka birşey yememiş şu sıralar çorbaya taktı kızım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…