tebrikler tatlm ben de öğretmenim geçen ay başlamıştık çalışmalara ve ilk ay oldu çok şükür:)ben de öğretmenim o yüzden istedik bu ayda olmasını.son adet 15 temmuzdu.21 nisan görünüyo bnm dedoğum tarihim.tatlm ilk çocuğunu bakıcıya mı bırakmıştın?6 aylıkken nasıl rahatça bırakacak durumda oluyor mu?bi de ben sınıf öğretmeniyim.eve 10km bi yerde okulum.süt izinleri nasıl oluyor?
Günaydın arkadaşlar, 6+0 gebeyim.Son adet tarihim 16 temmuz ve ben 18 ağustosta hamile olduğumu öğrendim.Beta HCG değerim 899 idi. 2 gün sonra hcg 2076 oldu.Her şeyin normal gittiğini düşünüyordum.Bayram tatili için Gaziantep 'e gittiğimizde çok ama çok az olan kahverengi lekelenmelerim orada arttı.Eşimle endişelenip doktora gittik.Tekrar beta hcg değerimi istedi ,24 ağustos ta 7179 idi..Ancak vajinal muayenemde kese görünmedi.Bu hcg değerine göre kesenin olması gerekirdi dedi,dış gebelikten ve boş gebelikten bahsetti,düşük tehlikemin olduğunu dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Düşük iğnesi oldum ve progesteron hapı verdi.2 gün sonra tekrar gel dedi.Biz de atladık uçağa İstanbul'a geri geldik,cuma günü kendi doktoruma vaziyeti anlattım,o da vajinal muayeneye aldı ve keseyi küçük de olsa gördüm dedi ama tüpte mi rahimde mi olduğunu soramadım çünkü çok acelesi vardı bayram tatiline çıkacağı için 2 dakika ancak ilgilenebildi benimle,sıkı sıkı tembihlediği konu ''kanaman olursa ,bayılma gibi bir durum olursa yakınların vakit kaybemeden hastaneye getirsin ''dedi.Haftaya cuma tekrar değerlendirelim dedi.1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum şimdi. Hiç akıntım yok çok şükür. Tansiyonum çok düşük yalnızca, dış gebelikten çok ama çok korkuyorum. Bir de daha önce basur ameliyatı geçirmiştim.Şimdi yediğime dikkat etsemde canımdan can gidiyor popişimden dolayı..offff yaa..Çok canım acıyor,benim durumumda olan varsa hemoroid için ne yapıyorsunuz?
canım geçmiş olsun dilerim lekelenmelerin zamanla kesilir, ve riski geride bırakırsın. benim de durumum benzer şekilde ve progestan içiyorum. bhcg konusunda ise sanırım beklemek zorundasın ama olumlu düşünmeye çalış. çoğul gebeliklerde değerin yüksek olduğunu ve keslerin biraz geç görünebileceğini okumuştum umarım seninki de sorun olmayacak bir durumdur. ben daha önce düşük ya da dış gebelik yaşamıştım doktorum hangisi olduğunu tam olarak belirleyemedi ama 6. haftada keseyi görememiştik ve bhcg artışı çok yavaştı ki bu da dış gebelik belirtisi. bu yüzden dış gebelik ihtimalini düşük buluyorum senin değerin güzel artmış .öte yandan diğeri daha önemli, zaten lekelenme az da olsa bir risk taşıdığı için sen pozitif olmak ve kafanı rahatlatmak zorundasın. çünki senin stresin direk bebeğine yansıyacak ve Allah korusun sağlıklı olduğu halde bebeğine stres nedeniyle zarar vermen çok acı olur ( ben bunu yapmak üzereydim kanama olduğunda ). bol bol dinlen su içmeye çalış ve fazla ayakta durma. şayet inanıyorsan dua et. hemoroid için jinekoloğuna danışmalısın. alanları dışında bir konu olsa bile bu tarz sorunlarla sıkça karşılaştıkları için senin durumuna uygun ve bebeğe zarar vermeyecek ilaç vs tavsiye edebilir. İnşallah cuma günü çok güzel sonuçlar alırsın, haberlerini paylaş mutlaka.Günaydın arkadaşlar, 6+0 gebeyim.Son adet tarihim 16 temmuz ve ben 18 ağustosta hamile olduğumu öğrendim.Beta HCG değerim 899 idi. 2 gün sonra hcg 2076 oldu.Her şeyin normal gittiğini düşünüyordum.Bayram tatili için Gaziantep 'e gittiğimizde çok ama çok az olan kahverengi lekelenmelerim orada arttı.Eşimle endişelenip doktora gittik.Tekrar beta hcg değerimi istedi ,24 ağustos ta 7179 idi..Ancak vajinal muayenemde kese görünmedi.Bu hcg değerine göre kesenin olması gerekirdi dedi,dış gebelikten ve boş gebelikten bahsetti,düşük tehlikemin olduğunu dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Düşük iğnesi oldum ve progesteron hapı verdi.2 gün sonra tekrar gel dedi.Biz de atladık uçağa İstanbul'a geri geldik,cuma günü kendi doktoruma vaziyeti anlattım,o da vajinal muayeneye aldı ve keseyi küçük de olsa gördüm dedi ama tüpte mi rahimde mi olduğunu soramadım çünkü çok acelesi vardı bayram tatiline çıkacağı için 2 dakika ancak ilgilenebildi benimle,sıkı sıkı tembihlediği konu ''kanaman olursa ,bayılma gibi bir durum olursa yakınların vakit kaybemeden hastaneye getirsin ''dedi.Haftaya cuma tekrar değerlendirelim dedi.1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum şimdi. Hiç akıntım yok çok şükür. Tansiyonum çok düşük yalnızca, dış gebelikten çok ama çok korkuyorum. Bir de daha önce basur ameliyatı geçirmiştim.Şimdi yediğime dikkat etsemde canımdan can gidiyor popişimden dolayı..offff yaa..Çok canım acıyor,benim durumumda olan varsa hemoroid için ne yapıyorsunuz?
Benim doğum da 6 Nisan görünüyor 8 haftam doldu..Sizlerle aynı kaderi paylaşıyor olmak çok keyifli.. Keyifle ve sağlıkla gelir bebeklerimiz umarım.. Belki yeri burası değil ama Nisan anneleri burda olduğu için sormak istedim öğretmenim ben ve doğumdan sonra ücresiz izne ayrılmayı istiyorum. doğum izninden sonraki sürede rapor alıp yaz sonunda aylıksız izne ayrılmayı istiyorum, benimle aynı durumda olan var mı siz nasıl ayarladınız izin konusunu ?
Sevgili drusella ,sen kaç haftalık gebesin ve hcg değerlerin nasıl arttı?
olumlu düşüncelere çok ihtiyacım var..Çok teşekkürler ,Nisan ayında kucağımıza sağlıkla bebişimizi alırız inşallah..
Öncelikli hayırlı olsun canım. bende öğretmenim ve Allah izin verirse nisan annesi olacağım doğum şimdilik 17 nisan gözüküyor bakalımbende doğum iznine ayrılıp rapor fln geçiştirmeyi ve yaz tatilinden sonra eylül gibi ücretsiz izin almayı düşünüyorum şimdilik bakalım zaman ne gösterecek....
canım telaş etme hemen, ebe şüphelenseydı pazartesıye bekletmezdı enı o senın karnında ve yaşıyo kötu şeyleri düşünme lütfen oyle olsa kanaman olur sende bı rahatsızlık olur belırtıler herzman surecek değil tatlım bende bugun çok ıyı hısseıdyorum kendımı guızelce yemegımı yedım kaçgundur mıdem acayıptı sıkıntılanmaaa lütfen
Günaydın arkadaşlar, 6+0 gebeyim.Son adet tarihim 16 temmuz ve ben 18 ağustosta hamile olduğumu öğrendim.Beta HCG değerim 899 idi. 2 gün sonra hcg 2076 oldu.Her şeyin normal gittiğini düşünüyordum.Bayram tatili için Gaziantep 'e gittiğimizde çok ama çok az olan kahverengi lekelenmelerim orada arttı.Eşimle endişelenip doktora gittik.Tekrar beta hcg değerimi istedi ,24 ağustos ta 7179 idi..Ancak vajinal muayenemde kese görünmedi.Bu hcg değerine göre kesenin olması gerekirdi dedi,dış gebelikten ve boş gebelikten bahsetti,düşük tehlikemin olduğunu dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Düşük iğnesi oldum ve progesteron hapı verdi.2 gün sonra tekrar gel dedi.Biz de atladık uçağa İstanbul'a geri geldik,cuma günü kendi doktoruma vaziyeti anlattım,o da vajinal muayeneye aldı ve keseyi küçük de olsa gördüm dedi ama tüpte mi rahimde mi olduğunu soramadım çünkü çok acelesi vardı bayram tatiline çıkacağı için 2 dakika ancak ilgilenebildi benimle,sıkı sıkı tembihlediği konu ''kanaman olursa ,bayılma gibi bir durum olursa yakınların vakit kaybemeden hastaneye getirsin ''dedi.Haftaya cuma tekrar değerlendirelim dedi.1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum şimdi. Hiç akıntım yok çok şükür. Tansiyonum çok düşük yalnızca, dış gebelikten çok ama çok korkuyorum. Bir de daha önce basur ameliyatı geçirmiştim.Şimdi yediğime dikkat etsemde canımdan can gidiyor popişimden dolayı..offff yaa..Çok canım acıyor,benim durumumda olan varsa hemoroid için ne yapıyorsunuz?
Tekrar belirtilerim geldi dediğin gibi sanırım regli günlerim bu günler dün ondan böyle olmuş olabilir Hafif rahmimde kasılmalarım başladı o da normal sanırım düşünmek istemiyorum düşününce sıkıntılar basıyor Rabbim önümüzdeki ayları kolaylaştırsın Kucağımıza almak nasip etsin biran önce
ktg, benim 3 gündür lekelenmem yok..Eşimle tüm bayram planlarını bitirdik; kanama olur diye evde tetikte bekliyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?