2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

öncelikle süt izni lakayit bikonu olmuş okul müdürünün insiyatifine kalmış diyelim 4,5 okutcakcan seneye ve branş öğrt vars resim.,müzik daha şanslı olursun onu yine konuşuruz nerdesin sen ben van dayım bakıcı konusuda benim eşim buralı 17 yaşındaki görümcemin kızı bakıo kızıma ama eşimde hep öğlenci oldu benim okul tam gün eşim 12 ye kadar evde kız yanlız değil o gidince bebek uyuyor genelde ben 3 te geliom zaten şükür iyide bakıyo bu yılda öyle olcak zaten 2.dönem izne çıkrız seneye kızımı kendi okulumda anasınıfına düşünüyorum bebeğede yine bir akrba kızı buluruz o konuda rahattım 6 aylık oluoyo okul açılana kadar ek gıda da bşlıo öğlenleride eve gelip emziriodum ben hiç süt sağmadım rahat oluyo merak etme

Günaydın arkadaşlar, 6+0 gebeyim.Son adet tarihim 16 temmuz ve ben 18 ağustosta hamile olduğumu öğrendim.Beta HCG değerim 899 idi. 2 gün sonra hcg 2076 oldu.Her şeyin normal gittiğini düşünüyordum.Bayram tatili için Gaziantep 'e gittiğimizde çok ama çok az olan kahverengi lekelenmelerim orada arttı.Eşimle endişelenip doktora gittik.Tekrar beta hcg değerimi istedi ,24 ağustos ta 7179 idi..Ancak vajinal muayenemde kese görünmedi.Bu hcg değerine göre kesenin olması gerekirdi dedi,dış gebelikten ve boş gebelikten bahsetti,düşük tehlikemin olduğunu dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Düşük iğnesi oldum ve progesteron hapı verdi.2 gün sonra tekrar gel dedi.Biz de atladık uçağa İstanbul'a geri geldik,cuma günü kendi doktoruma vaziyeti anlattım,o da vajinal muayeneye aldı ve keseyi küçük de olsa gördüm dedi ama tüpte mi rahimde mi olduğunu soramadım çünkü çok acelesi vardı bayram tatiline çıkacağı için 2 dakika ancak ilgilenebildi benimle,sıkı sıkı tembihlediği konu ''kanaman olursa ,bayılma gibi bir durum olursa yakınların vakit kaybemeden hastaneye getirsin ''dedi.Haftaya cuma tekrar değerlendirelim dedi.1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum şimdi. Hiç akıntım yok çok şükür. Tansiyonum çok düşük yalnızca, dış gebelikten çok ama çok korkuyorum. Bir de daha önce basur ameliyatı geçirmiştim.Şimdi yediğime dikkat etsemde canımdan can gidiyor popişimden dolayı..offff yaa..Çok canım acıyor,benim durumumda olan varsa hemoroid için ne yapıyorsunuz?

arkadaşım bir sorun olsa kese görünmezdi yani tüplerde olsa doktorun bunu farkederdi
bence gönlünü ferah tut

olumlu düşüncelere çok ihtiyacım var..Çok teşekkürler ,Nisan ayında kucağımıza sağlıkla bebişimizi alırız inşallah..

canım geçmiş olsun dilerim lekelenmelerin zamanla kesilir, ve riski geride bırakırsın. benim de durumum benzer şekilde ve progestan içiyorum. bhcg konusunda ise sanırım beklemek zorundasın ama olumlu düşünmeye çalış. çoğul gebeliklerde değerin yüksek olduğunu ve keslerin biraz geç görünebileceğini okumuştum umarım seninki de sorun olmayacak bir durumdur. ben daha önce düşük ya da dış gebelik yaşamıştım doktorum hangisi olduğunu tam olarak belirleyemedi ama 6. haftada keseyi görememiştik ve bhcg artışı çok yavaştı ki bu da dış gebelik belirtisi. bu yüzden dış gebelik ihtimalini düşük buluyorum senin değerin güzel artmış .öte yandan diğeri daha önemli, zaten lekelenme az da olsa bir risk taşıdığı için sen pozitif olmak ve kafanı rahatlatmak zorundasın. çünki senin stresin direk bebeğine yansıyacak ve Allah korusun sağlıklı olduğu halde bebeğine stres nedeniyle zarar vermen çok acı olur ( ben bunu yapmak üzereydim kanama olduğunda ). bol bol dinlen su içmeye çalış ve fazla ayakta durma. şayet inanıyorsan dua et. hemoroid için jinekoloğuna danışmalısın. alanları dışında bir konu olsa bile bu tarz sorunlarla sıkça karşılaştıkları için senin durumuna uygun ve bebeğe zarar vermeyecek ilaç vs tavsiye edebilir. İnşallah cuma günü çok güzel sonuçlar alırsın, haberlerini paylaş mutlaka.

Öncelikli hayırlı olsun canım. bende öğretmenim ve Allah izin verirse nisan annesi olacağım doğum şimdilik 17 nisan gözüküyor bakalım bende doğum iznine ayrılıp rapor fln geçiştirmeyi ve yaz tatilinden sonra eylül gibi ücretsiz izin almayı düşünüyorum şimdilik bakalım zaman ne gösterecek....

Sevgili drusella ,sen kaç haftalık gebesin ve hcg değerlerin nasıl arttı?

canım bugün 7+1 haftalık hamileyim bu hamileliğimde sadece 1 kez bhcg değerime bakıldı. onu da ben kendim gidip ölçtürmüştüm yolculuk planladığım için 190 dı beklenmeyen adet günümde. test yapılmamasının nedeni ise kanama ve düşük tehdidi nedeniyle iki günde bir doktora gidip vaginal ultrasonda kontrollerimi olmam. gelişim şu ana kadar iyi ilerlediği için doktorum kan testini şimdi yapmayalım gerek yok dedi. önceki gebelikte ise 1000 civarındayken yavaş yavaş ilerlemişti, 1500 ü göremedik ve bu durum yaklaşık 10 günü aldı, sonra da düşük gerçekleşti. gebelik kesenin görülmüş olması bir nebze de olsa seni rahatlatsın inşallah sonu da güzel olur.

drusella,umarım gebeliğin sağlıklı ve mutlu geçer..Benden 1 hafta ileridesin ama her gebeliğin kendine özgü olduğunu unutmuyorum..Bu dönemin en önemli belirleyicisinin ise ''BELİRSİZLİK''olması çok zor!Sakin olmak,ferah bir yürekle günleri geçirmek için dua ediyorum kendim ve tüm gebeler için..

ben de 7+2 günlük gebeyim ve Allah izin verirse nisan 10 gibi doğum yapacağım:) 2006 doğumlu ÇAĞAN adında bir oğlum var. Allah herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sorunsuz bir hamilelik geçirmeyi ve evlatlarını sağlıklı, mutlu, başarılı ve hayırlı insanlar olarak büyütmeyi nasip etsin...

olumlu düşüncelere çok ihtiyacım var..Çok teşekkürler ,Nisan ayında kucağımıza sağlıkla bebişimizi alırız inşallah..

bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor sanırım, benim doktorumda ilk gittiğimde keseyi gördüğü halde düşük olabileceğini, buna üzülmemem gerektiğini, düşen bebeklerin sağlıksız bebekler olduğunu söyledi. sana özgü bir durum değil, bütün gebelikler için söyleniyor.üzülme hayırlısı olsun...
ayrıca bende de hemoroid var ve ilk gebeliğimde ağrıdan ilaç aldığım tek durum bu ağrı. ama bol bol su iç, kuru kayısı meyve ye, bunları biliyorsundur zaten. doğumdan sonra emzieme aşamasında da çok ağrı yapıyor, doğum doktorum bana sıcak suya oturmamı söylemişti. iyi de geldi. ama gebelikte zararı olur mu bilemiyorum...çok geçmiş olsun, gönlünce olsun...

ben de öğretmenim bayanlar ve doğumum 10 nisan gibi görünüyor. doğum iznimizin 5 haftasını erteletebilirsek inşaallah hesaplarıma göre rapora gerek kalmıyor. ama ücretsiz izn bildiğim kadarıyla doğum izni bitmeden alınıyor, emin değilim ama bilginiz olsun...

hkirdas ,güzel dileklerin için teşekkürler..Şu an
hemoroid beni o kadar zorluyor ki anlatamam ..sabah aç karnına kuru kayısı yedim ve 1 bardak ılık su içtim sürekli sıcak su ile kompres yapıyorum ama faydası olmuyor..Canım acıyor , içim zaten karışık..Allaha şükür lekelenmem artık yok..

Tekrar belirtilerim geldi dediğin gibi sanırım regli günlerim bu günler dün ondan böyle olmuş olabilir Hafif rahmimde kasılmalarım başladı o da normal sanırım düşünmek istemiyorum düşününce sıkıntılar basıyor Rabbim önümüzdeki ayları kolaylaştırsın Kucağımıza almak nasip etsin biran önce

bnde 3 sene once dıs gbelik yasadım korkutmak istemm ama bnmde aynen seninki gibi oldu kahverengi lekelenme eger durmuyorsa dıs gebelik belirtisi ama kesenin olmaması lazım tüpte yerlsince bebek kese olmuyor bnm doktrda beni savsaklamıstı kücük bişi var kese sanırım demişti meger degilmş iç kanama gecrmiştim zor kurtuldum sen bi doktora daha git insallh hersey yolundadır tansiyonun fln dserse hamieliktendr diyip oturma sakın hemn doktora git

sevindim canım , hayırlısıyla bızım gunlerımız aynı beraber alıcaz kucagımıza inşallah

Merhaba arkadaslar. Benim de son sat tarihim 10 temmuz ama dr gec dollenmeden dolayi 5 haftalik oldugunu soyluyor.Kese gorundu, 7 eylulde randevum var kalp atislarini dinlicez ama doktorum hic tahlil test falan istemedi. Dr un soyledigi haftaya gore Allah nasip ederse Nisan 2012 nin sonlarina dogru bebegimi kucagima alicam. Bu ilk bebegim, ilk hamileligim. Allah tum hamilelere bebeklerini saglicakla kucagina almayi nasip etsin.

ktg, benim 3 gündür lekelenmem yok..Eşimle tüm bayram planlarını bitirdik; kanama olur diye evde tetikte bekliyoruz..

zaten yapabilecegin en iyi swey canm hiç kalkma yat bnmde cars günü bi kac damla kahverengi leke geldi tamm yine olmadı kaybettm bebegimi dedim esim ne yapıyosun her kan düsük mü stres yapma bişi olmaacak dedi dua etmeye basladım allhım onu bana bagısla die ama tuvalet dısında hiç kalkmadım cok sükür bi dahada gelmedi bnmki tüp bebek zaten doktor olur ilk 3 ay dedi avuc dolusu kan gelmedkce bebegn sennleymiş tutunma kanamasıdr dedi bana bide kırızı kan aktif kanmıs progestan kullanıyosan icerde birike birike oda yapabiliyo bn alttan koyuyorum transferden beri kulanıyorum 3. aya kadarda kullanıcam hakkında hayırlısı olsun insallhh cnm

bide hergün bir ayetel kürsü okuyup karnınıza sürün elinizi bebişiniz korunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…