Günaydın arkadaşlar, 6+0 gebeyim.Son adet tarihim 16 temmuz ve ben 18 ağustosta hamile olduğumu öğrendim.Beta HCG değerim 899 idi. 2 gün sonra hcg 2076 oldu.Her şeyin normal gittiğini düşünüyordum.Bayram tatili için Gaziantep 'e gittiğimizde çok ama çok az olan kahverengi lekelenmelerim orada arttı.Eşimle endişelenip doktora gittik.Tekrar beta hcg değerimi istedi ,24 ağustos ta 7179 idi..Ancak vajinal muayenemde kese görünmedi.Bu hcg değerine göre kesenin olması gerekirdi dedi,dış gebelikten ve boş gebelikten bahsetti,düşük tehlikemin olduğunu dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Düşük iğnesi oldum ve progesteron hapı verdi.2 gün sonra tekrar gel dedi.Biz de atladık uçağa İstanbul'a geri geldik,cuma günü kendi doktoruma vaziyeti anlattım,o da vajinal muayeneye aldı ve keseyi küçük de olsa gördüm dedi ama tüpte mi rahimde mi olduğunu soramadım çünkü çok acelesi vardı bayram tatiline çıkacağı için 2 dakika ancak ilgilenebildi benimle,sıkı sıkı tembihlediği konu ''kanaman olursa ,bayılma gibi bir durum olursa yakınların vakit kaybemeden hastaneye getirsin ''dedi.Haftaya cuma tekrar değerlendirelim dedi.1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum şimdi. Hiç akıntım yok çok şükür. Tansiyonum çok düşük yalnızca, dış gebelikten çok ama çok korkuyorum. Bir de daha önce basur ameliyatı geçirmiştim.Şimdi yediğime dikkat etsemde canımdan can gidiyor popişimden dolayı..offff yaa..Çok canım acıyor,benim durumumda olan varsa hemoroid için ne yapıyorsunuz?
progesteron çok tatlı uyku yapıyor:)
lekelenmenin bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum, KK sağolsun sizlerin sayenizde yalnız olmadığımı görüyorum. Burada progestan kullanan ve lekelenme yaşayan bir sürü anne adayı olduk inşallah sağlıkla hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimizeKızlar tekrar merhaba,
Geçtiğimiz salı cok az kahverengi lekelenmem oldu. Doktoru aradım,progestana basla ve persembe günü kontrole gel dedi. Çok şükür ki bebeği gördük ve kalp atışlarını da duyduk. 15 gün sonra tekrar gel dedi. Kısmetse bir sonraki randevumuz 8 eylülde. Bazen kendimi bebeğim sağlıklı olacak mı diye düşünmekten alamıyorum,siz de bu tür düşüncelere kapılıyor musunuz?
Kızlar tekrar merhaba,
Geçtiğimiz salı cok az kahverengi lekelenmem oldu. Doktoru aradım,progestana basla ve persembe günü kontrole gel dedi. Çok şükür ki bebeği gördük ve kalp atışlarını da duyduk. 15 gün sonra tekrar gel dedi. Kısmetse bir sonraki randevumuz 8 eylülde. Bazen kendimi bebeğim sağlıklı olacak mı diye düşünmekten alamıyorum,siz de bu tür düşüncelere kapılıyor musunuz?
ben de kapılıyorum bu tarz düşüncelere fakat çok düşünmek istemiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.Allahın izniyle hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getiririz inşallah.benim de gectiğimiz hafta içerisinde kahverengi lekelenmem oldu ama ben pek takmamıştım yarın arayıp sorsam mı acaba.şu anda bişiy yok ama.
canım inşallah önemli bir nedeni yoktur ama doktoruna söylemende fayda var çünki istirahat ve ilaç veriyorlar. burada gördüğüm kadarıyla kadınların pek çoğunda karşılaşılan bir durum ama dikkatli olmak lazım ilk üç ay yine de. inşallah sağlıkla gelsin bebişlerimiz hayırlısıyla. sen yine kafana çok takma ama bence bir konuş doktorunla.
3 gündür kahverengi lekeler olmadı,dinlendiğim için mi yoksa bu progesteron mu kesti bilemiyorum?umarım geçen hafta olan lekeler bebişlerimizin yerleşme habercileridir:)
merhaba arkadaşlar konuşmalarınıza baktımda şöyle bir arkadaşın biiri kahverengi lekelenmesi olduğundan bahsetmiş benimde 2 ay boyunca yakamdan düşmedi kahverengi lekeler doktorum her kontrolde düşük tehlikesi diyip beni mahfetti. progestan kullandım günde 3 kere üst sınırı günde 2dir aslında ama benm çok şiddetliydi ve 3 kez almamı istedi uyku hali sinir bozukluğu ve kilo kaybı yaptı. en son parça düşürdüm ertesi gün soluğu doktorda aldım bebişin kalp atımı varkesesinde gayet olması gereken yerde ama doktorum her zaman ki uslubuyla sorunlu 1 gebelik düşecek mi düşmeyecek mi daha karar veremedi hiç hoş bir durum değil ama hadi hayırlısı dedi başımdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki. 1. kutu ilaç bittikten sonra 2.ye başladım ama hep inandım hiçbirşey olmayacak benmle kalacak o daha melek onu Rabbim koruyacak diye işte şimdi 14. haftamıza aslanlar gibi girmek üzereyiz. moralinizi yüksek tutun ne kadar üzerine düşersen o kadar zarar verirsin kendine de ona da. maneviyatınızı sağlam kılın Allaha sığının boşverin doktor düşecek demiş öyle demiş böyle demiş derler herşeyi her kontrol sonrası ağlama nöbetlerimi 1 ben bilirim sağlıcakla yavrularınızla kalın korkmayın sakın.
edazes yazdıkların o kadar umut verici ve anlamlı ki.. çok teşekkürler paylaştığın için. inşallah sağlıkla kucağına da alırsın bebeğini.
Bu doktorlara hiç güvenmiyorum bu yazıları okuyunca..merhaba arkadaşlar konuşmalarınıza baktımda şöyle bir arkadaşın biiri kahverengi lekelenmesi olduğundan bahsetmiş benimde 2 ay boyunca yakamdan düşmedi kahverengi lekeler doktorum her kontrolde düşük tehlikesi diyip beni mahfetti. progestan kullandım günde 3 kere üst sınırı günde 2dir aslında ama benm çok şiddetliydi ve 3 kez almamı istedi uyku hali sinir bozukluğu ve kilo kaybı yaptı. en son parça düşürdüm ertesi gün soluğu doktorda aldım bebişin kalp atımı varkesesinde gayet olması gereken yerde ama doktorum her zaman ki uslubuyla sorunlu 1 gebelik düşecek mi düşmeyecek mi daha karar veremedi hiç hoş bir durum değil ama hadi hayırlısı dedi başımdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki. 1. kutu ilaç bittikten sonra 2.ye başladım ama hep inandım hiçbirşey olmayacak benmle kalacak o daha melek onu Rabbim koruyacak diye işte şimdi 14. haftamıza aslanlar gibi girmek üzereyiz. moralinizi yüksek tutun ne kadar üzerine düşersen o kadar zarar verirsin kendine de ona da. maneviyatınızı sağlam kılın Allaha sığının boşverin doktor düşecek demiş öyle demiş böyle demiş derler herşeyi her kontrol sonrası ağlama nöbetlerimi 1 ben bilirim sağlıcakla yavrularınızla kalın korkmayın sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?