2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

merhaba guzel anneler ve sirin bebisleri, :49:

uzun zamandir giremiyordum, ramazan bayram tatil derken baya olmus..
gecmise soyle bi goz attim da, ek gida, uyku duzeni ve bebislerin hareketleri konusuluyor daha cok..

benim kizim yalnizca 2 ay anne sutu aldi. o da sutum az oldugu icin mama ile takviye ederek. memeyi birakma sureci 10 gun surdu.
sonunda aglama krizleri, kasilmalar ve hatta emzirme pozisyonunda tutmaya baslayinca ciglik atmaya kadar devam etti.
ben de kizim icin saglikli bi psikolojik gelisimin anne sutunden daha onemli olduguna karar verip emzirmeyi biraktim.
kizimin kilosu, yemesinden ve hareketinden dolayi hep normalin alt seviyelerinde olmustur.

mama kizimi sadece doyuruyor, protein ve vitamin acisindan yeterince beslemiyor kaygisi tasiyordum.
2. ay kontrolunde doktorumuza bu durumdan bahsettigimde, ek gida ile alakali ayrintili bir cizelge verdi bana.
cizelgede, 1 yasina kadar ay ay, hangi ay ne yemeye baslayabilir, nasil hazirlanir, ne olcude verilir ve gunun hangi saatinde vermek hazmi kolaylastirir, hepsi yaziyordu.
ve anne sutunu az alan bebekler icin bunu tasiye ediyoruz, senin hic almadigi icin 2 hafta onceden takip edebilirsin dedi.

ben de, mahalle baskisindan(babanne, annanne ve bilumum aile buyukleri) ve daha once dedigim gibi besleyememe dusuncesinden 1 ay oncesinden takip etmeye basladim.

buna gore, 3. ayinda meyve suyu ve sebze corbasi verdim. once tek bir cesitle baslayip, 3 gunde bir yeni bi cesit ekleyerek..
4. ayinda meyve puresi, sebze puresi, yogurt ve muzlu pirinc unu mamasi verdim.
bunlari once bir kasik verip tadi almasini bekliyordum, sonra yedirmeye basliyordum.
pureye gectigimde biraz tuhaf bulsa da yemezlik yapmadi kuzucum.
5. ayi bitince kahvalti vermeye baslayacagim insallah..

uyku duzenine gelince, kizim aksam 9da uyur gece 2 kez mama alir, sabah 8de uyanirdi. ah ne guzel gunlerdi :1:
ramazanda duzenimiz degisti. misafirim de olsa, biz bi yere misafirlige de gitsek, kizimi iftardan hemen sonra banyo yaptirip 9da yatirabilmem mumkun olmadigi icin rutini 2 saat ileri kaydirdik. 11de uyutmaya basladik. sabah da 9-10 gibi kalkiyordu.
bayramdan sonra hersey daha da karisti, once 1 hafta yazlikta kaldik.
sonra esim 4 gunluk bi kampa katilacakti, ben de o surecte memlekette olan ailemin yanina gidecektim, sonra orada bulusup geri donecektik.
ucakla trabzona gittik, oradan ozel araba ile bayburta gectik. 4 gun kalip ailemle tekrar trabzona gectik ve esim de oraya geldi. oradan esimle rizeye gectik, 2 gun kalip tekrar trabzon ve ucakla istanbul..
bu yolculuk bir yetiskinin bile nevrini dondurebilecek seviyedeydi. fakat kizimin giki bile cikmadi, gezmeyi zaten seviyor ve onu alistirdigim gibi farkli mekanlarda uyumaya alisik.. bayburtta bize denk gelen yagmurlu havada azicik burun akintisi disinda bi problem yasamadik. ne yazik ki bu yolculuktan bize kalan tek kotu sey, rutinimizin allak bullak olmasiydi..

su an kizim oglen 12de uyaniyor gece 12de uyuyor :52:
aslinda bundan sikayetim olmamasi gerekir ama aksam bize biraz zaman vermesi guzel oluyordu.
simdi ilk yapacagim is kizimi sabah 8de uyandirmak olacak, sonra aksam 9da banyo ve uyku..
bunu 3 gun yaparsam eski rutinimize doneriz insallah..

bu arada kuzucum, 2 ay 3 haftalikken yuzustu donmeye basladi, 3 aylik olmustu yuzustunden sirt ustu donmeyi ogrendi.
bulunduğu durumdan memnuniyetini veya rahatsızlığını, gülümseyerek veya mızırdanarak ifade edebiliyor.
odanın bir ucundan adıyla seslenildiğinde sesin kaynağına bakabiliyor.
ayağını iki eliyle kavrayıp ağzına götürebiliyor.
kendi sesini tanıyıp, o sesi nasıl çıkardığını kavrayıp, kah düşük kah yüksek perdede çığlıklar atabiliyor.

dusmelere karsi en guzel onlem olarak size tavsiyem, bizde dosek denir, annem ince bi dosek yapti kizima.
onu oturma odasinin ortasina seriyorum, uzerine oyuncaklarini serpistiriyorum.
kizim sabahtan aksama kadar orada oynuyor, bazen orada uyuyor..
kisaca iceri gidip islerimle ilgilendigim zaman gozum arkada kalmiyor.
bazen oyuncaginin tutacagim derken parmaklariyla daha oteye itiyor, sonra debeleniyor donuyor filan, berjerlerin altina kadar gittigi oluyor.. :1:

kizim uyuyarak bu kadar uzun yazmama izin verdigi icin burdan ona opucuklerimi yolluyorum :54:

bunca ayrinti icinde demem o ki, bebislerimizi fanusun icinde buyutmememiz gerektigini dusunuyorum.
emzigi yere duser aman sterilize aletine atayim, biberonu her mamadan sonra bilmem kac dakika kaynatayim,
karanlik olmazsa bebegim uyumaz, soyle olursa bu olur vs.
rizede bi amcanin evine konuk olmustuk, kizim bebegini dogal asilardan mahrum birakma, mikroba alissin, okula baslayinca mahvolur yavrucak demisti.
hepimiz annelerimizden duyariz, 40i cikan bebege muhallebi yapilirmis, her seyden tattirilirmis vs.

kizimin daha huzurlu olduguna inandigim icin uyku ve yeme duzeninde bi rutine alistirdim, onun disindaki butun her seyde kizima guvenerek secimi ona birakiyorum.
neyden ne kadar yer, hangisini sever hangisini sevmez, oyunlarinda ozgur, aman kirlenmistir diye elinden biseyi alan yok..

her anne kendi bebeginin doktorudur, der annem, onlari bizden iyi taniyan olamaz, sadece biraz ozgur olmalilar bence :emir_bebek:

kizimla butun anneleri ve bebislerini opuyoruz :54:

bu da benim minik kelebegimmmm..

Eki Görüntüle 508069

sana katılıyorum,emziğini sadece ilk aldığımda kaynar suyla yıkadım,onun dşında yere düşünce suyla yıkayıp veriyorum,oyuncakları zaten ağzında hep,sürekli tyıkamam mümkün değil,zaten doğru da değil,doktorlar da önermiyorlar,şu ana kadar nezle bile olmadık şükür :nazar:,ek bişeyler yedirirken de kaşığın ve tabağını küçük bulaşık süngeri aldım ,onlarla yıkıyorum,kaynatmıyorum hiç,ben de çok steril ortama karşıyım,biz de yere oyun halısını kendimiz yaptık,ona bırakıyorum ben de odada değilken,aynen oyuncaklar üstünde,henüz biz yer değiştiremiyoruz ama oytuncaklarına uzanıp almaya çalışlıyo,ağzına sokuyo falan,zaten dişlik aldım ama hiç sevmiyo,oyuncakları ağzına daha iyi girdiğinden onlarla diş kaşıyoz biz

gecmise soyle bi goz attim da, ek gida, uyku duzeni ve bebislerin hareketleri konusuluyor daha cok..

benim kizim yalnizca 2 ay anne sutu aldi. o da sutum az oldugu icin mama ile takviye ederek. memeyi birakma sureci 10 gun surdu.
sonunda aglama krizleri, kasilmalar ve hatta emzirme pozisyonunda tutmaya baslayinca ciglik atmaya kadar devam etti.
ben de kizim icin saglikli bi psikolojik gelisimin anne sutunden daha onemli olduguna karar verip emzirmeyi biraktim.
kizimin kilosu, yemesinden ve hareketinden dolayi hep normalin alt seviyelerinde olmustur.

mama kizimi sadece doyuruyor, protein ve vitamin acisindan yeterince beslemiyor kaygisi tasiyordum.
2. ay kontrolunde doktorumuza bu durumdan bahsettigimde, ek gida ile alakali ayrintili bir cizelge verdi bana.
cizelgede, 1 yasina kadar ay ay, hangi ay ne yemeye baslayabilir, nasil hazirlanir, ne olcude verilir ve gunun hangi saatinde vermek hazmi kolaylastirir, hepsi yaziyordu.
ve anne sutunu az alan bebekler icin bunu tasiye ediyoruz, senin hic almadigi icin 2 hafta onceden takip edebilirsin dedi.

ben de, mahalle baskisindan(babanne, annanne ve bilumum aile buyukleri) ve daha once dedigim gibi besleyememe dusuncesinden 1 ay oncesinden takip etmeye basladim.

buna gore, 3. ayinda meyve suyu ve sebze corbasi verdim. once tek bir cesitle baslayip, 3 gunde bir yeni bi cesit ekleyerek..
bunlari once bir kasik verip tadi almasini bekliyordum, sonra yedirmeye basliyordum.

uyku duzenine gelince, kizim aksam 9da uyur gece 2 kez mama alir, sabah 8de uyanirdi. ah ne guzel gunlerdi :1:
ramazanda duzenimiz degisti. misafirim de olsa, biz bi yere misafirlige de gitsek, kizimi iftardan hemen sonra banyo yaptirip 9da yatirabilmem mumkun olmadigi icin rutini 2 saat ileri kaydirdik. 11de uyutmaya basladik. sabah da 9-10 gibi kalkiyordu.
sonra esim 4 gunluk bi kampa katilacakti, ben de o surecte memlekette olan ailemin yanina gidecektim, sonra orada bulusup geri donecektik.
ucakla trabzona gittik, oradan ozel araba ile bayburta gectik. 4 gun kalip ailemle tekrar trabzona gectik ve esim de oraya geldi. oradan esimle rizeye gectik, 2 gun kalip tekrar trabzon ve ucakla istanbul..
bu yolculuk bir yetiskinin bile nevrini dondurebilecek seviyedeydi. fakat kizimin giki bile cikmadi, gezmeyi zaten seviyor ve onu alistirdigim gibi farkli mekanlarda uyumaya alisik.. bayburtta bize denk gelen yagmurlu havada azicik burun akintisi disinda bi problem yasamadik. ne yazik ki bu yolculuktan bize kalan tek kotu sey, rutinimizin allak bullak olmasiydi..

aslinda bundan sikayetim olmamasi gerekir ama aksam bize biraz zaman vermesi guzel oluyordu.
simdi ilk yapacagim is kizimi sabah 8de uyandirmak olacak, sonra aksam 9da banyo ve uyku..

bu arada kuzucum, 2 ay 3 haftalikken yuzustu donmeye basladi, 3 aylik olmustu yuzustunden sirt ustu donmeyi ogrendi.
bulunduğu durumdan memnuniyetini veya rahatsızlığını, gülümseyerek veya mızırdanarak ifade edebiliyor.
kendi sesini tanıyıp, o sesi nasıl çıkardığını kavrayıp, kah düşük kah yüksek perdede çığlıklar atabiliyor.

dusmelere karsi en guzel onlem olarak size tavsiyem, bizde dosek denir, annem ince bi dosek yapti kizima.
bazen oyuncaginin tutacagim derken parmaklariyla daha oteye itiyor, sonra debeleniyor donuyor filan, berjerlerin altina kadar gittigi oluyor.. :1:

kizim uyuyarak bu kadar uzun yazmama izin verdigi icin burdan ona opucuklerimi yolluyorum :54:

bunca ayrinti icinde demem o ki, bebislerimizi fanusun icinde buyutmememiz gerektigini dusunuyorum.
emzigi yere duser aman sterilize aletine atayim, biberonu her mamadan sonra bilmem kac dakika kaynatayim,
rizede bi amcanin evine konuk olmustuk, kizim bebegini dogal asilardan mahrum birakma, mikroba alissin, okula baslayinca mahvolur yavrucak demisti.
hepimiz annelerimizden duyariz, 40i cikan bebege muhallebi yapilirmis, her seyden tattirilirmis vs.

kizimin daha huzurlu olduguna inandigim icin uyku ve yeme duzeninde bi rutine alistirdim, onun disindaki butun her seyde kizima guvenerek secimi ona birakiyorum.
neyden ne kadar yer, hangisini sever hangisini sevmez, oyunlarinda ozgur, aman kirlenmistir diye elinden biseyi alan yok..

her anne kendi bebeginin doktorudur, der annem, onlari bizden iyi taniyan olamaz, sadece biraz ozgur olmalilar bence :emir_bebek:

Eki Görüntüle 508069
aynen katılıyorum..

Canım dün ben de doktora götürdüm geçen aylara göre 1 cm uzamış ve az kilo almış bu ay neden böyle oldu anlamadım doktor ayına göre normal ölçülerde dedi ama önceki aylarda ayda en az 1 kilo alıyor ve boyu 4cm uzuyordu. Senin bebeğinin kaç cm uzamış bu ay. Acaba belli bir aydan sonra yavaşlıyor mu

evet canım belli bir aydan sonra yavaşlıyormuş benim ki 2 cm artmış boy iyi de kilo işte canımı sıkıyo azcık... ama heray en az 500 alıyo.

Kızlar merabalar dün doktora gittik oğlum son bir ayda hiç kilo almamış:( ben de farketmiştim zaten baktı doktor muayene etti falan diş çıkarıyormuş ishal olması huzursuzluğu emmek istememesi bu yüzdenmiş.Ek gıdaya başladı 6.aya girdik zaten bende yarından itibaren aktif olarak başlıcam zaten emiyor sütümde var ama yeterli olmuyor bi iki kez yoğurt verdim maaşallah çok iyi yiyor sizler ne durumdasınız

canım benim kızda gecen ay 200 gr almıştı 6 kilo idi bu ayda ben fark görmüyorum çok inşallah almıştır bizede biberon maması ver demişti ama yemiyo bakalım bizimki 20 sinde 5 ayı bitiyo ozaman gidecem inşallah bi sorun olmaz burda arkadaşla zayıf diye bebekleri üzülüyo benim kızım 6 kilo başkalrının lafına bakıp üzülmeyin doktor normal diyorsa kafaya takmayın yemiyen bebege zorla yedirilmiyo benim kızm halen uyutup emziriyorum uyanıken en fazla 1 dakika zorla tutuyorum memede ayagımda uyutup sonra emziriyorum bakalım 20 sinde beli olacak zorlamakta istemiyorum :50:senin oğlun kaç kilo

dün hastaneye gittik canım doktor bu ayda gaz olmaz daha muayene etti falan dişi çıkıyor dedi.
bu son ayda hiç kilo almamış sadece boyu atmış baya napıcaz bilmiyorum diş sıkıntı çok huzursuz son zamanlarda

Kızlar merabalar dün doktora gittik oğlum son bir ayda hiç kilo almamış:( ben de farketmiştim zaten baktı doktor muayene etti falan diş çıkarıyormuş ishal olması huzursuzluğu emmek istememesi bu yüzdenmiş.Ek gıdaya başladı 6.aya girdik zaten bende yarından itibaren aktif olarak başlıcam zaten emiyor sütümde var ama yeterli olmuyor bi iki kez yoğurt verdim maaşallah çok iyi yiyor sizler ne durumdasınız

Çok geçmiş olsun Canım benim kızım 1,5 aylıkken memeyi kendisi bıraktıı sağdım ama malesef sütüm çok azdı biz ek gıdalara 4,5 aydan başladık yani 1 aya yakındır meyve püresi, sebze çorbası ve yoğurt veriyorum.

Canım dün ben de doktora götürdüm geçen aylara göre 1 cm uzamış ve az kilo almış bu ay neden böyle oldu anlamadım doktor ayına göre normal ölçülerde dedi ama önceki aylarda ayda en az 1 kilo alıyor ve boyu 4cm uzuyordu. Senin bebeğinin kaç cm uzamış bu ay. Acaba belli bir aydan sonra yavaşlıyor mu

Canım aynen benim kızımda ayda 4 5 cm uzuyordu bu ay 3 cm uzamış bence belli bir zamandan sonra yavaşlıyorr.

bayanlar merhaba,bir şey soracaktım oğlum 10 nisan doğumlu yani tam 5 aylık ve 8 kilo 500 gram,dün medikal parkta bir doktora götürdük bana kilosunun normale göre biraz fazla olduğunu mamayı azaltıp ek gıda olarak çorbalara geçmem gerektiğini söyledi.Ayrıca aptamil 2 ye geçmemizi önerdi.sizin bebişleriniz kaç kilo?

Benim kızım 3 nisan doğumlu benimkide tombiş şimdi 8 kilo 700 gram ve ben her gittiğime dr a soruyorum şişmanmı diye kadın üstüne basa basa bebekler tombul olur şimdilik korkacak birşey yok zaten yapacak birşey yok diyor yiyen bebek herzaman daha iyidir dedi. Ben kızıma sebze çorbası, yoğurt ve meyve veriyorum bence endişelenme

canım ben bugün sabah verdim aç karna 10 damla ama çocuk ağrıdan öldü inan bi daha vermicem ağrı yapmayanı yok mu

Ağrı yaptığını ilk defa duydum canım bilgi verirmisinn..

merhaba güzel anneler,
kızım 5 ay 3 günlük.bir hafta once kızımın ıstahında bır azalma hıssettım.ek gıdalara 4. ayda gectık doktorumuzun tavsıyesıyle ve anne sutu almadıgı ıcın.zaten az onlan ıstahı dahada azalınca doktoruna danıstım.ıdrar yolu enfeksıyonundan suphelenerek tahlıl ıstedı ve ne yazıkkı enfeksıyon cıktı.bır ayda 300 gr almıs.oldukca az.dıstende suphelenebılırız dedı ama ılk once bır tahlıl yapalım demıstı.neyse ıkı gundur ılac kullanıyoruz.bır hafta sonra tekrar gıdıcez kontrole.demem o kı ıstahı azalan, bır ayda kıla olmayan bebısler ıcın dısten suphelenmeden once bır ıdrar tahlılı yaptırın.sevgıler....

geçen bir arkadaş soruyordu kan ilacının lekesını neyle temizliyorsunuz dıye ben dalin kullanıyorum ozaman yazıcaktım nıye yazamadım hatılmaıyorum şimdi aklımdayken yazayım leke kalmıyo kalan olursada elimde bıda yıkıyorum çıkıyo

bebeklerinize hangi çorbaları yapıyorsınuz bnm aklıma gelmiyor.kabak ve patates yaptm.başka hangi sebze çorbası yapabilirim

bebeklerinize hangi çorbaları yapıyorsınuz bnm aklıma gelmiyor.kabak ve patates yaptm.başka hangi sebze çorbası yapabilirim
yoğurt çorbası yapabilirsin,biraz pirinci haşlayıp yoğurtla karıştırıyorsun,okuduğum tarifte yoğurdu pişirmeden ilave etmişler ama evde pişirdiğin gibi yoğurdu pişerken d ilave edip kaynatsan olur heralde,bir de annem benim az tzulu tarhana yaptı bu yaz,ondan veriyorum arada,geçen gün de patates ve havucu haşlayıp biraz suyla seyrelttim,öyle verdim,tam çorba olmasa da kıvamı suluydu biraz

kızlar aranızda ek gıdaları öğün olarak düzeni vermeye başlayan var mı,biz 5.5 aylık olduk,doktorumuz kilosu iyi diye 6. aya kadar başlama dedi,şimdi de izinde bu hafta gidemedim,haftaya da okullar açılıyor,yokluğumda ek gıda alsın mama yerine diyorum,kahvaltıya ya da öğünlere başlayanlar nasıl veriyosunuz?ben düzeni nasıl kursam bilemedim,bi de uykyuyu seviyo benimki,2 saat oynasa bi yarım saat falan uyuyo,uyanınca önce emziriyorum sonra da doyduysa çok gelmesin midesine diye az vewriyorum falan,nasıl öğüne geçicez bilmiyorum

Mrb canım benim oğlumda geçen haftgeçti ek gıdalara.Doktorumuz şimdilik meyve püresi ve çorbalara izin verdi.verdiği tarife gelince küçük patates,havucu 1 su bardağı suyla haşlıyorsun pişince tel süzgüden geçiriyorsun içine 1çay kadar irmik ekleyip tekrar 5 dk pişiriyorsun.bu arada suyu azalırsa ben azcık ekliyom yada önceden birazcık fazla koyuyom.sonra içine azcık zeytinyağı ekleyip veriyorum.ilk hafta böyleydi.sonra bu karışıma mevsim sebzeleirinden biraz ekleyerek haşlıyorsun.ben kabak ekledim,sonra maydodoz ekledim hemen bi yaprak kadar.iki gündürde taze fasulya ekliyorum o şekilde veriyorum.içine azcıkta pirinç ekliyorum artık. çok koyu olursa bazen önceden elimden kalan devam sütünü hazırlıyom onu ekliyorum hemn 30 cc falan yapıyorum buna bayılıyo diyebilirim.bize sadece patlıcan ve baklayı 1 yaşından sonra ver dedi.başka şeylerde kısıtlama yapmadı.kendinize nasıl hazırlıyorsan o şekilde tarhana çorbası verebilirsin dedi.az tuzlu verebilirisn dedi.yoğurt bize yasak daha çünkü çok alrjik cildi var kabarcıklar oluşuyor hemen.o nedenle iki gün üst üste aynı şeyleri veriyorum.sabahları meyve öğleden sonra çorba o şekilde gidiyoruz baklım şimdilik.aralarda emziriyorum o kadar..senin miniğinede afiyet olsun...

kızlar aranızda ek gıdaları öğün olarak düzeni vermeye başlayan var mı,biz 5.5 aylık olduk,doktorumuz kilosu iyi diye 6. aya kadar başlama dedi,şimdi de izinde bu hafta gidemedim,haftaya da okullar açılıyor,yokluğumda ek gıda alsın mama yerine diyorum,kahvaltıya ya da öğünlere başlayanlar nasıl veriyosunuz?ben düzeni nasıl kursam bilemedim,bi de uykyuyu seviyo benimki,2 saat oynasa bi yarım saat falan uyuyo,uyanınca önce emziriyorum sonra da doyduysa çok gelmesin midesine diye az vewriyorum falan,nasıl öğüne geçicez bilmiyorum

canım biz de yeni başladık kahvaltı yok daha bide yoğurt yok çünkü alerjik bi cildi olduğu için izin vermedi.sabah kaçta uyanırsa 8 gibi mesele emziyorum 10 a doğru meyve püresi hazırlıyorumbenim ölçüm şu milupa kavanozlrı varya o oluyor yediği kadar veriyorum.sonrada 4 gibi çorbasını hazırlayıp veriyorum.aralarda emziriyorum benn.şimdilik düzenimz böyle bizim.sen çalıyorsun işte aralarda emzirebilecekmisin?yada akşamdan sağıp bırakacaksın aralarda onu içeçek bi öğün.bi doktorunla göürşsen iyi olur.bide milupanın kendi sitesinde bu tür öğünler var bakabilirsin..

merhaba güzel anneler,
kızım 5 ay 3 günlük.bir hafta once kızımın ıstahında bır azalma hıssettım.ek gıdalara 4. ayda gectık doktorumuzun tavsıyesıyle ve anne sutu almadıgı ıcın.zaten az onlan ıstahı dahada azalınca doktoruna danıstım.ıdrar yolu enfeksıyonundan suphelenerek tahlıl ıstedı ve ne yazıkkı enfeksıyon cıktı.bır ayda 300 gr almıs.oldukca az.dıstende suphelenebılırız dedı ama ılk once bır tahlıl yapalım demıstı.neyse ıkı gundur ılac kullanıyoruz.bır hafta sonra tekrar gıdıcez kontrole.demem o kı ıstahı azalan, bır ayda kıla olmayan bebısler ıcın dısten suphelenmeden once bır ıdrar tahlılı yaptırın.sevgıler....

Geçmiş olsun canım demekki ben dr umuza güvenebilirim benim kız çok ağlıyordu sürekli gidiyorduk kadın bıktı bizden dediki hasta olsaydı iştehı az olurdu ve mama yemezdi bişeyi yok çok şükür acil şifalar diliyorum..

geçen bir arkadaş soruyordu kan ilacının lekesını neyle temizliyorsunuz dıye ben dalin kullanıyorum ozaman yazıcaktım nıye yazamadım hatılmaıyorum şimdi aklımdayken yazayım leke kalmıyo kalan olursada elimde bıda yıkıyorum çıkıyo

Canım bendim oo ben dalin nin yumuşatıcısını kullanıyorum deterjanını hiç almadım koskoca şehirde zor buluyorum onuda deneyim kaç kıyafeti bozuldu yorganı hipolandıı :( çok dikkat ediyorum ama çok salyalı akıyor ağzından.

Benim dr um şu anda sadece sebze çorbasını önerdi canım mevsim sebzelerini ama hergün birşey ekle dedi birden verme alerji olursa neden olduğunu anlayamayız diyor.

Canım valla ben 3 haftadır ek gıdaya başladım ama düzen tutturamadım benimki nin ayarı yok :) gnelde meyve püresini 10 11 arası, çorbayı 1 2, yoğurduda akşama doğru veriyorumm.

merhaba kızlar,nasılsınız bakalım?biz gayet iyiyiz oğluşumun da keyfi gayet yerinde öğlene kadar evde beni bekliyor geç geleceğim zaman durmadan kapıya bakıyormuş beni arıyormuş neyse ki öğleden sonraları evde olacağım.

kızlar sizin bebişlerinizden sırtüstünde yüüzüstüne ya a tam tersi dönmeye başlayan var mı?Gerçi erken daha,6. aydan sonra oluyo genelde ama merak ettim
benim oğluşum dönüyor hatta beklemediğim anda 2 kez 360 derece dönüp yataktan düşmüştü şimdi eşeğimi sağlam bağlayorum yani oldukça tedbirli davranıyorum inşallah tekrar yaşamayız.

selam kızlar doktordan geldik ve baya canım sıkıldı, kızımda süt alerjisi olabilirmiş..devamlı bir burun tıkanıklığı, öksürük ve hırıltılı soluma var birde boyun arkasında, omuzlarında alerji gibi döküntüler oldu..doktor özel bir mama verdi, 10 gün kullanıp tekrar gitcez..bu arada 7900 olmuşuz, geçen ay 10unda 7 kilo idi sanırım..doktor kilosu iyi dedi, boyunu ölçmedi..umarım alerji çıkmaz kızlar..
canım ya öksürük ya da hırıltılı nefes varsa dikkat et.bizim biraz öksürüğümüz vardı doktorumuz ciğerleri temiz ama dikkat edin bronşite çevirmesin dedi.bu durumda burnunun tıkanık olmaması gerekiyormuş burun spreyi aldık onu kullanıyoz günlük hayatta da oldukça kullanışlı burnu tıkanıksa hemen sıkıyorum yüz üztü çevirip oynatıyorum kendiliğinden ıkıyor burnundakiler çocuğu olan herkesin evinde olması gereken bir şey bu burun spreyi bence.

nerelerdesiniz kızlar bebişleriniz sizler nasılsınız epeyidir göremiyorum sizleri merak etim bi haber bekliyorum girersiniz topige merak edildiniz haberiniz olsun bu arada eyidas sende yoksun kaç gündür elif nasıl bi sorun yoktur umarım

beni unuttun mu yoksa :50::50::50: küstüm iştee:33::33::33:
Kızlar demir ilacını günde kaç damla veriyorsunuz ????

biz hala başlamadık demir damlasına gelecek ay başlayacağız heralde

Eki Görüntüle 508069
maşallah bebişine canım dediklerin de çok doğru

[

hiç unuturmuyum canım seni saydıgım arkadaşlar nerdeyse dogum yaptıklarından beri yoklar ondan merak ettim bi sorunmu var diye inşşallah bi sorun yoktur bu arada sende iyimişsin artık benim kızda beni arıyo annemde bile durmak istemiyo iyice beli ediyor annem gel gel yapıyo canı istiyosa ellerini tutuyo eger gitmek istemiyorsa kafasını boynuma koyup saklanıyo büyüyolar artık

ferrum hausman kullanan anneler bebeklerinize günde kaç damla veriyorsunuz birde aç mı tokmu veriyorsunuz

canım bende kullanıyorum doktor günde 10 damla demiş ama benim kız daha 6 kilo diye bende 6 damla veriyorum arada kaçıyo 7 olduguda oluyo aç ken vermek lazım ama nedense ben gece uykusuna yatırmadan veriyorum gündüz koştumadan unutuyorum gece eşim unutmaz hatırlatır diye o saati sectim

kızlar dün kızıma 1 çorba kaşıgı kadar yogurt çorbası verdim hiç sevmadi ve agzını kitlemeyi alıştı şeftaliyi severek yiyiyodu onda bile agzını kitledi benim bu kızdan cekecegim var çok inat olacak galiba

gunaydın kızlar.doktor diyorki d3 vitaminini aksatmadan hergun icirmeliymişiz.birde damlayı verip cocugu güneşe çıkarmazsan gene bir anlamı yok diyor.ankara icin son güneşli rüzgarsız gunleri kaçırmıyorum ben.hergun dısardayız

gunaydın kızlar.doktor diyorki d3 vitaminini aksatmadan hergun icirmeliymişiz.birde damlayı verip cocugu güneşe çıkarmazsan gene bir anlamı yok diyor.ankara icin son güneşli rüzgarsız gunleri kaçırmıyorum ben.hergun dısardayız

canım biz gecen ay d3 kesti doktorumuz( supra vit) diye bir vitamin verdi onu kullanıyoruz

Back
X