2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kizlar oglum koltuktan halisiz zemine Parkenin üzerine düstü iki Saat evvel hemen kontrol ettim bisey göremedim agladi emzirdim sakinlesti.sonrasinda gayet güzel neseli bi sekilde oynadi o ara bi kere kustu azicik. Bi sey olmamistir demiiii cookkk korktum :( biraz evvel uyudu kontrol ediyorum arada gidip...
Gecmıs olsun senı anlıyorum cok korkmuşundur.umarım bişeyi yoktur canım.

Günaydın arkadaslar fotograf paylasimlari cok hos :-). Masallah kuzucuklara bi paylasımda benden olsun . Parmakları cok tatlı kızımın yedi yedi bitiremedi :-)

Eklentiler

• $176508_10151197062688186_1284057183_o.webp
    $176508_10151197062688186_1284057183_o.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 55
Kizlar oglum koltuktan halisiz zemine Parkenin üzerine düstü iki Saat evvel hemen kontrol ettim bisey göremedim agladi emzirdim sakinlesti.sonrasinda gayet güzel neseli bi sekilde oynadi o ara bi kere kustu azicik. Bi sey olmamistir demiiii cookkk korktum :( biraz evvel uyudu kontrol ediyorum arada gidip...

Gecmis olsun canım oglusun iyimi? Benimde basima geldi bir kere yanımda uyurken sen sıyrıl yataktan düs yere ama Allahtan babasi yataktan düsme ihtimalini düsünüp yerlere yastık doldurmustu.. uyandim yerde oyun oynuyor gülücükler atıyor Ki bu dedigım olayi 5 dakikalik zamanda yapti cünkü saate bakmistim babaannesinde kalmistik ve gece uyutmadı icim gecmis . Ben koltuklarda bırakmiyorum artik yere carsaf serdim yerde oynuyoruz.

kızlar merhaba herkese..yine yorgun halde güne başladım :( gece kızım kaç kare kalktı sinir oldum iyice, birde kaç aydan sonra ilk defa dersim vardı bu sabah, uygulamaya girdim ve sinirden 2 öğrenciyi attım :( kızım yüzünden çok agresif bir insan olmaya başladım, ona kızamıyorum ama kendi kendimi yiyorum sinirimden :((

Kızima pazar günü yürütec aldık. Alismaya basladı. Yürütecin oyuncaklarını ısırmaya calısırken bayagı oyalaniyor. :-)

Kızlar Belim çok ağırıyor, öğleden sonra oğlumu anakucağından kaldırırken belim tutuldu, minoset içtim yaramadı. Voltaren jel kullansam olur mu bilgisi olan var mı, emziriyorum

ÇOoook geçmiş olsun.. Valla canım bendede tutulma oldu dr a gittim bel fıtığı çıktı hemde çok ilerlemiş :2: bu yaşta, ben emzirmediğim için kas gevşetici kullanıyorum..

geçmiş olsun canım birşey olduğunu zannetmem. benim kızım o kadar düştükiii :1: çekyattan, araba koltuğundan, daha kırkını çıkmadan 2 defa düştü nasıl becerdin dicen ama ikili koltuktan sonra anladık ayaklarını hareket ettiriyormuş kayarak düşmüş :1: çok hareketli benmimki maşallah sen yinede kontrol et canım kusmasını falan..

Günaydın arkadaslar fotograf paylasimlari cok hos :-). Masallah kuzucuklara bi paylasımda benden olsun . Parmakları cok tatlı kızımın yedi yedi bitiremedi :-)

Maşallah allah bağışlasın hepsi birbirinden güzel..

ewt cnm tam 8 yıl sonra 2 aylıkken düşük yapmıştım ılk bebeğimi sonra oğlumdan 3 yıl önce ıkız oğullarıma hamıle kaldım onlarıda 6 aylıkken errken doğumla kaybettım allah oğluma ömür versın daha oğlum olmadan hiç bir yere gıtmedım heryere götürdüm yanımda bır kere bırakmıştım lohusa mevludu için elbıse almaya gıttığımda oda 2 saat ayrı kalmıştık hayatımın en hızlı alışverişiydi allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın .amin.

Allah bağışlasın. canım yaaa sen klomenle hamile kalanlar sitesine de üyemiydin ?????

Aman aman şu tombiş bacaklara bakın tam ısırmalık, maşallah canım

Canım sen şimdi görr dahada tombişş korkuyorum biraz ama yapacak birşey yokk..

:nazar:maşallah çok tatlı annesi :nazar:

Teşekkür ederiz teyzesi...

merhaba kızlar ne güzel bebişlerimiz var ya maşallah,hepsi birbirinden tatlı.ne kadar çk sızlansakda bazen kızsakda bi gülüşlerii bize bütün yorgunluğu ve stresimizi unutturuyo ,rabbim gülen yüzlerini soldurmasın inşallah.banada topicde bi arkadaş demişti,chicconun çift kılıflı mama sandalyesine baktımda herbiden bende beğendim onu aldık,diğerlerini pek beğenmedm açıkcası bana bu kullanışlı geldi,bizim tombişi ancak o taşır.bugün dr kontrolümüz vardı,boyu 74 cm kilosuda 11,300 gr geldi.dr gayet güzel dedi,balık ve kıyma yedir artık dedi,önce çorbasına at ,2 hafta sonra sadece et olarak yani köfte olarak yedir dedi ondan 2 hafta sonrada makarna pilava başla dedi.yarın aşısı var korkuyorm açıkcası ateş yapar diye ,4 aylık aşısı ateş yapmıştı,inşallah keyfi düzeni bozulmaz yavrumun.dün akşam erken uyudu diye sevindim 8,30 gibi yattı.ama sabah 5 de uyandı,kafayı yedim 9,30 zor uyudu.ben şimdiye kadar bi kere ceviz yedirdim onuda boğazına takılmasn diye rondodan geçirdm, meyve püresine kattm.bende bazen çokmu ekgıda veriyorm diye kendime soruyorm ama napim benimkide doymuyo ek gıdayla,nerdeyse 3 saatte bir besliyorm.benden şimdilik bu kadar,bende yakında oğlumun resimlerini eklerm inşallah.

Canım köfteyi nasıl yapacaksın kızartma değildir dimi tarif verirsen sevinirim. benimkide iştahlı maşallah ama ben ceviz falan vermiyorum başlasammı acaba..

kızlar daha tam kış gelmeden kızım 2 grip bir bronşit atlattı pazartesi dr a götürdüm herşey çok güzel bişeyi kalmamış dedi. fakattt biz dün yine grip olduk ne yapacam bilemiyorum terletmiyoruz üşütmüyoruz bünyesimi zayıf acaba..

Hayırlı olsun. benim kız uçuyor uçuyor yürüteçte :1: biz biraz erken koyduk ama ne yapim çok sıkılıyordu çok sevdi yürüteçi..

Biz kemirme asamasini atlatabilirsek eminim ucusada geceriz. :-) suan en sevdigimiz sey yuvarlanmak :-). Gözüne birsey kestirip yuvarlana yuvarlana ona gidiyor bi yolunu bulup alıyor hoopbhemen agzinda.

kızlar daha tam kış gelmeden kızım 2 grip bir bronşit atlattı pazartesi dr a götürdüm herşey çok güzel bişeyi kalmamış dedi. fakattt biz dün yine grip olduk ne yapacam bilemiyorum terletmiyoruz üşütmüyoruz bünyesimi zayıf acaba..
Cok gecmis olsun canım ne kadar titizlensende oluyor iste.

merhaba kızlar ne güzel bebişlerimiz var ya maşallah,hepsi birbirinden tatlı.ne kadar çk sızlansakda bazen kızsakda bi gülüşlerii bize bütün yorgunluğu ve stresimizi unutturuyo ,rabbim gülen yüzlerini soldurmasın inşallah.banada topicde bi arkadaş demişti,chicconun çift kılıflı mama sandalyesine baktımda herbiden bende beğendim onu aldık,diğerlerini pek beğenmedm açıkcası bana bu kullanışlı geldi,bizim tombişi ancak o taşır.bugün dr kontrolümüz vardı,boyu 74 cm kilosuda 11,300 gr geldi.dr gayet güzel dedi,balık ve kıyma yedir artık dedi,önce çorbasına at ,2 hafta sonra sadece et olarak yani köfte olarak yedir dedi ondan 2 hafta sonrada makarna pilava başla dedi.yarın aşısı var korkuyorm açıkcası ateş yapar diye ,4 aylık aşısı ateş yapmıştı,inşallah keyfi düzeni bozulmaz yavrumun.dün akşam erken uyudu diye sevindim 8,30 gibi yattı.ama sabah 5 de uyandı,kafayı yedim 9,30 zor uyudu.ben şimdiye kadar bi kere ceviz yedirdim onuda boğazına takılmasn diye rondodan geçirdm, meyve püresine kattm.bende bazen çokmu ekgıda veriyorm diye kendime soruyorm ama napim benimkide doymuyo ek gıdayla,nerdeyse 3 saatte bir besliyorm.benden şimdilik bu kadar,bende yakında oğlumun resimlerini eklerm inşallah.

canım maşşallah ogluna 6 aylıkmı oldu aşıdan bahsetmıssın..balık ve kıymaya 6 aylıkken basla dedıyse dr.ben gec kalmısım bıle desene.yanı makarna ve pılava da baslamam bıle gerekıyormus doğrumu canım..

Biz kemirme asamasini atlatabilirsek eminim ucusada geceriz. :-) suan en sevdigimiz sey yuvarlanmak :-). Gözüne birsey kestirip yuvarlana yuvarlana ona gidiyor bi yolunu bulup alıyor hoopbhemen agzinda.

Cok gecmis olsun canım ne kadar titizlensende oluyor iste.

Teşekkür ederim evet ne yaparsan yap oluyor... Canım benimkide öyle oyuncak hariç kumanda, cep telefonu şarj aleti herşey ağızda.. ya dün bi çamaşırları toplayım dedim 2 dk. baktım kapının arkasına yuvarlanmış terliği kemiriyorr....

kızlar akşam üzeri oğlum döndü ilk defa fırtt dıye dönüverdı ona genelde oturma odamda bakıyorum halıyle kanepe üzerinde dönemıyordu belkide yavrum yatağa yatırdım dolaptan bişi alcaktım bı baktım düz koydum çocuk ters duruyoo :9::9:

canım gözün aydın o ilk hareketi insanı çok mutlu ediyor ben bir çığlık atmıştım sonra tekrarlasın diye yatırdım ve belki yarım saat beklemiştim o duyguyu bir daha yaşamak için.
oo ek besinlere başlanmış bol iştahlı günler bebişlerimize..
Bende başladım ek besinlere bayram öncesi ama boğazlarımız enfeksiyon olunca ara vermiştik. Dünden beridir yeniden başladık..
Kahvaltıda yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peyniri 2 kaşık ev yapımı üzüm pekmezi 3-4 tane cici bebe bisküvisi ve ıhlamur karıştırıyorum cok severek yiyor minik kızım ekmek ufalayarakta denedim hiic sevmedi.. Kilosu 8600gr dı bayramdan önce sağa sola yüzüstü sırtüstü 360 derece kendi etrafında dönebiliyor hiic yalnız bırakamıyorum gece uykularımız iyi ama gündüz 5 dakika durmak yok birde dadada demeye basladı baba dedirtmeyi öğretiyorum dada diyor :)

Şu ek besine alışma sürecinide aşarız inşallahhh
anammm bebişler konuşmaya bile başlamışlar.benimkinin ağzından 2 3 defa anne lafı çıktı ama bilinçsizceydi ben de eşime hava basıyorum Efe beni çok seviyor ilk anne dedi diye.Israrla ve ısrarla anne demeyi öğretmeye çalışıyorum ama birazcık zor tabiki.

kızlar bebeklere mama verdiğiniz kapları kaşıkları falan nasıl yıkıyorsunuz
canım ben elde yıkıyorum,kullandıklarım hep plastik ya da silikon olduğu için elde yıkamak daha mantıklı geliyor.

İste kaza kursunu prensesim..

yaaa erkek olsan o gözlere aşık olurdum ya neyseki oğlum var artık o aşık olur heralde:52::52::52::52: Maşallah deyim de nazar değmesin.

Havuc patates ıspanak pirinci zeytinyağı ve minicik salca ile kavurdum biraz su ekleyip pişirdim blendırladım bayılarak yedi valla :)

Cok güzel masallah. Kızım büyüsün biraz bende istiyorum 2. Cocugu ama kazara olmasın :-)
benim gibi düşünen birini buldum sonunda ben de 2. yi istiyorum hatta abartıyorum 3. çocuğu da istiyorum.bu duyguyu tattım ya sürekli yaşamak istiyorum.unutulmaması gereken bir dönem bu bebeklikleri.Sanki büyüyünce sevgileri azalcakmış gibi.Azalmayacak mutlaka ama bebekliklerindeki gibi de olmayacaklar.

bazen makinaya koyuyorum bazen de sıcak suyla bulaşık deterjanıyla yıkıyorum,ayrı bir süngeri var,bizim bulaşıklar ne de olsa yağlı falan da oluyor diyew süngerini ayırdım ben
bulaşık süngerini ayırmak mantıklı yaaa,ben bazen düşünemiyorum teşekkür ederim canım.

kızlar oğlum bu bayram dittiiiii,dittiiii demeye başladı bir de dedde,dedde diyo,bilinçli söylemiyo tabi de sanki gittiiii diyor gibi oluyo,çok sevimli yaa:55:
yerim onun deddeee diyen diliniiii

Kendi kullandığımız tabakları, tatlı kaşığını kullanıyorum, bizimkilerle beraber makinede yıkanıyor. Biberonlarını biberon fırçası ve normal bulaşık deterjanı ile elde yıkıyorum.

canım silikon kaşık kullanmayı denesene belki canı yanar metal kaşıkla,kullanışı daha rahat çocuk için de iyi oluyor.

Eki Görüntüle 542416 banyo sonrası şapkaları gıydık bebekliğimize döndük:emir_bebek::emir_bebek:
Eki Görüntüle 542417 buda banyodan bıraz daha sonrası şapkayı sıyırıp çıkardı ve gözlerii sanırım yarı uyuyorr:9::9:

bebekliklerine dönmüş harbiden.banyo yaptırdıktan sonra ben şapka takmıyorum saçı nemli kalırsa şapkayla daha çok hastalanma riski olur diye.Maşallah Efe me aynı benim Efe.Efeler kel mi oluyor acaba?:34::34::34:

Kocaman olmuş yaaa Maşallah deyim maşallah.yerim senin o gülüşünü.
AĞLARKENN bababbbb ba, dedddd deedd, mammmm ığğğğ , ıngavvvv :1: :1: :1: çok güldük ya sabahın köründee ağlarken bir yandan konuşmaya çalışıyor kuzumm..

efe de konuşsun artık yaaaa.çok aguladı geveze olur diyordum o dşönem ama nerdeee daha ba ba bile demedi.

Canım iş güç temizlik çocuğumuza zaman ayıramıyoruz ben sallıyorum bazen ama içim hiç rahat etmiyor... Bronşittt çok şükür atlattık buhar tedavisiyle..

Bencede sen bir yardımcı bullsan iyi olurr..

Allahım esirgesin bahtıda yüzü gibi güzel olsun inşalllahhh.

geçmiş olsun canım ya bronşit zor bebeklerde neyse ki atlatmıssınız.

Eki Görüntüle 542628
Bu da benim çınarım, pek marifetli değildir oturamıyor, kalkamıyor ama gülüşü yetiyor bana
sonunda gördüm çınarı da ne tatlısın sen yaaa.Maşallah

Eki Görüntüle 542636 Eki Görüntüle 542637

Buda benim prensesim resimlerimiz yazdan kalma ama olsun deneme amaçlı yaptım olacakmı diye..
Hep mi güler yüzlü nisan bebişleri yaaa maşallah senin kuzuya daaaa,tam ısırmalık canımm.

Beğenileriniz için çok teşekkür ediyoruz kızlar, Ada kızımla. :16:

Sağol canım. Alıp deneyeyim belki içer de faydasını görürüz.

Ben de hastalandım, eşim bayram boyunca hasta yattı o iyileşir gibi oldum ama bu sefer de bana bulaştı. Çok fenayım iki gündür. Ada'nın da burnu akıyor, hafif ateşi var gibi. Topladım çantamı da eşim annesine getirdi bizi. Tek başıma inan çok zor geçirdim bu bir kaç günü. Zaten bayramda da babası hasta diye ilgilenemedi, hem bulaşan hastalık hem yorgunluk düşürdü beni.

canım ada gripse burnunun tıkalı olmamasına özen göster burnu tıkalı olursa bronşit olma ihitmali yuksekmiş.Arkadaşımız söylemişti kendisi çocuk doktoru. o günden bu yana da sprey kullanıyorum efe ye burnu tıkalı olmasın diye.

kızlar nezamandır bi akıl danışayım diyodum size bukonuyla ilgili.inanın bu bana sıkıntı verıyor.oglum cok ama cok istahlı oldu 1haftadır.buyume atagı gecirirler bilirim bazı aylarda bebekler.iştahları artar.evet de bu bı işkenceye döndu benım icın.bi turlu doymuyor oglum :) mesela öglen 1kase tarhana corbası 1kase yogurt 1tam armut rendesi yedi daha aglıyor.2gun önce markette yanıma tam 300ml biberondan akabilecek sekilde pirinç unlu mama yapıp yanıma almıstım.ben alışverış yaparken uyanmıs babamız vermiş bıberonu.bir nefeste içti bitti diye bastı çıglıgı zor durdurdum dedi.dedim naptın enfazla 180 ml icseydı.ya kızlar napim.sizde de varmı boyle bı durum.kilomuz falan gayet normal.ama nebılım ıste kızlar biakıl verın bana

Maşallah canım yaaaa bazen oluyor öyle ama geçici bir dönem bir ara efe ye de olmuştu.Sonra iştahı azalınca niye azaldı yaa diyorsun.İnşallah azalmaz da ya da birazcızıkk azalsın sen de rahat edersin

Canım benim.benımde aklıma geldi gecen yazcaktım dedim yazsam kızan olurmu dıye dusundum :) canım goruyosun herseyın fazlası da azı da sorun teşkil edıyo.huyumuzun yarısını burdan sana yolluyorum canım.yarasın inş.

ayy maşallah maşallah huyunuzun yarısını benim bebeğime werin.problem falan kalmaz ikimizdede.üstte yazdıımı okumuşsunuzdur heralde.((buarada ben yazmasamda takip ediorum hep.aklıma bayram günü kıskançlık yapan arkadaş geldi.şuan seninle problemimizi paylaştığımız iletilerimiz konu olarak öyle altalta geldiki.gülesim geldi aklıma seda-siwas geldi))geçici bi dönemdir ikimizinki de ümit ediorum.büyüme atagı heral napçağı belli olmaz :-))

dilekciğim niye kızalım yaaa ne güzel valla ben buradakileri okudukça mutlu oluyorum içim kıpır kıpır oluyorr sevinçlerinize gerçekten katılıyorum.Buradaki herkes de öyle düşünüyor bir kiş hariç siz de yazzmışsınız zaten
ewt cnm tam 8 yıl sonra 2 aylıkken düşük yapmıştım ılk bebeğimi sonra oğlumdan 3 yıl önce ıkız oğullarıma hamıle kaldım onlarıda 6 aylıkken errken doğumla kaybettım allah oğluma ömür versın daha oğlum olmadan hiç bir yere gıtmedım heryere götürdüm yanımda bır kere bırakmıştım lohusa mevludu için elbıse almaya gıttığımda oda 2 saat ayrı kalmıştık hayatımın en hızlı alışverişiydi allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın .amin.
canım hikayeni yeni oğrendim tüylerim diken diken oldu Allah sana bağışlasın canım efe yi.İnşallah bir ömür mutlu olursunuz.
Kızlar Belim çok ağırıyor, öğleden sonra oğlumu anakucağından kaldırırken belim tutuldu, minoset içtim yaramadı. Voltaren jel kullansam olur mu bilgisi olan var mı, emziriyorum
canım geçmiş olsun ben dolgit krem kullanmıştım emzirirken

yaaaa çok tatlıııı maşallahhhhhh:nazar::nazar::nazar: devamını bekleriz canımmmm

canım ya funda ya da yazmıştım burnu tıkalı olmasın bebişlerimizin grip olduklarında hastalıkları bronşite çevirebiliyormuş o zaman.

ayy geçmiş olsun canım ilk düşüş olduğu için çok korkmuşsundur,efe bir kere düştü çok ağlamıştım hem de beşiğinin demirinin oraya düşmüştü yatağımız da yüksekti.Şimdi o anı yaşadımm,neyse ki bir şey olmamıştı.Oğlun nasıl şimdi.İnşallah bir şey olmamıştır.Merak ettim kustuğu için.Acaba yediğinin fazlasını mı çıkardı canım?

geçmişe yorum yaza yaza ancak bitirdim.ne güzel canlanmış burasıı önceden açıp kapatıyordum inşallah böyle devam eder.

Bugün kahvaltıya misafirim vardı sonrada bi makarna salata yaptım şimdi gittiler gecmişe baktım bebişi düşen arkadaş birde serenayyy gecmiş olsun çok yorgunum ahsende huzursuz sonra görüşürüz kızlar öpüldünüz :54:

Geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın. Hala çok ağrım var oğlumu taşıyamıyorum, eşim de seyahate gitti. Çınarın da bugün aksiliği tuttu hem huzursuz hem de ilgi istiyor. Ben ise yerimden kalkmakta zorlanıyorum onu yatağına zor koyuyorum inşallah bu gece erken yatar ben de dinlenirim. Gece çayı verdim dün, tok diye mi bilmiyorum içmek istemedi zorla biraz içirdim. En azından yatağa koyduğumdan itibaren 4 saat kalkmadı normalde saat başı kalkıyordu neredeyse. Allah herkese şifa sağlık versin, bebeklerimize bakma gücü versin, çok zoruma gitti yerimden kalkamıyorum diye sinirlerim bozuldu. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın. Hala çok ağrım var oğlumu taşıyamıyorum, eşim de seyahate gitti. Çınarın da bugün aksiliği tuttu hem huzursuz hem de ilgi istiyor. Ben ise yerimden kalkmakta zorlanıyorum onu yatağına zor koyuyorum inşallah bu gece erken yatar ben de dinlenirim. Gece çayı verdim dün, tok diye mi bilmiyorum içmek istemedi zorla biraz içirdim. En azından yatağa koyduğumdan itibaren 4 saat kalkmadı normalde saat başı kalkıyordu neredeyse. Allah herkese şifa sağlık versin, bebeklerimize bakma gücü versin, çok zoruma gitti yerimden kalkamıyorum diye sinirlerim bozuldu. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

benım kvdemınde beli tutuluyor ağrı kesici yapınca hemen geçiyor bişiler yapsan kendı kendıne geçmesi zorr inşallah kısa surede iyileşirsin

Back
X