2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Allah bağışlasın cülüklerini :) benim kızmda söylüyor ama öğrendiği şeyi 3 gün sonra unutuyor hoopp başka birşeyy.. Ya bebekler bilinçsiz olarak söylüyor derler ya anne baba yı bilmem ama kızım mammaa kelimesini bence bilinçli olarak söylüyor dikkatimi çekti acıktığı zaman 3 4 kez arka arkaya söyleyip yürüteçle mutfak kapısına doğru yöneliyor..

benim kız babababa mamamamama diyor ama babasına bakarak değil ya da acıkınca değil, durup dururken:1: bir de mesela ağlarken düz ağlamıyor aaaaappppladdmmmmaaalllbbpupupuu ve oynarken de böyle birsür harf söylüo kesintisiz, ben bişey anlamıyorum:1:

Kime inanacağımıza kime güveneceğimize bilmiyoruz artık bizim dr bize Calpol vermedi hiç ağrı kesici olarak dolven yazdı sağlık ocağındaki dr da dolven 1 yaşından önce verilmez deyim calpol yazdı aklımız şaştı ne yapacağız kızlar....
Canım benim oğlumun doktoru bu kadar küçük bebeklere hiçbir ilaç vermiyor ancak çok ciddi durumlarda, sadece ateş için ya calpol ya da bir fitil var ağrı kesici ve ateş düşürücü onları da zorunlu olmadıkça vermiyor. Bugüne kadar ne gaz ilacı ne başka bir ilacı önermiyor. Mesela benim de belim tutuldu sonra nezle atlattım emzirdiğim için hiçbirşey ancak minoset onu da günde 1 defa ve çok uzun kullanmamak kaydıyla kullandım. Halbuki emzirirken antibiyotik bile kullananları biliyorum ama bizim doktor pek önermiyor. Zaten ben nezle olduğumda bir minosetle 3-4 gün sürdü, bol c vitamini tavuk çorbası ve adaçayı, bir de şu deniz suyu işe yaradı o yoksa tuzlu su yapıp gargara yaptım burnuma çektim tabi bebekler şimdi tavuk çorbası, mandalina yemek istemeyebilir. Ama zaten öyle ya da böyle 4-5 gün sürecek zaten nezle türü hastalıklarda antibiyotik kullanmanın faydası yok. Sen calpolu güvenle verebilirsin ya da fitil var istersen adına bakarım o da hem ateş düşürüyor hem de ağrı kesiyor biraz da rahat uyumasını sağlıyor genelde aşıdan sonra 1-2 gün veriyordum.

ay evet ya ne yapacakları belli olmuyo kuzenimin oğlu hani şu yoncalar var ya altın nazar boncuklu onlarda takmış annesi yastığının arkasına yastığı çevir yoncayı kopar yut bide yonca tırtıklı kalmış boğazda inmemiş aşağıya morardı çocuk gidiyodu :25:sonra geçti nefes borusunu allahtanda çıktı ama anne baba mahvoldu tabi allaha emanet yavrularımız

valla çok yaramaz oldu bunlar ya nasıl baş edicez bilmiyorum arkamı dönmemle çekmeceleri çekmesi bir oluyor:31:
Benim oğlum da böyle faliyetler yok diye bazen kafama takıyordum ama bakıyorum da daha çok yorulacağız bir de Allah korusun kazalardan, tabi tutuklarını ağzına koyuyor geçen gün anneannesinin gönderdiği yün kazağın düğmesini kopardı elinde farketmemle almam bir oldu tam da ağzına götürüyordu. Ama şimdilik biz emeklemiyoruz yerimizden hareket etmediğimizden çekmecelere filan başlamadık. Zaten evdeki çekmeceler dolaplar hiç yüksekte değil, içlerinde kesici alet temizilik maddeleri en tehlikeli araçlar var. Şu bebek güvenlik kilitlerinden bir an önce almak gerek gelecek ay hareketlendi mi peşinden koşturacam

Canım benim oğlumun doktoru bu kadar küçük bebeklere hiçbir ilaç vermiyor ancak çok ciddi durumlarda, sadece ateş için ya calpol ya da bir fitil var ağrı kesici ve ateş düşürücü onları da zorunlu olmadıkça vermiyor. Bugüne kadar ne gaz ilacı ne başka bir ilacı önermiyor. Mesela benim de belim tutuldu sonra nezle atlattım emzirdiğim için hiçbirşey ancak minoset onu da günde 1 defa ve çok uzun kullanmamak kaydıyla kullandım. Halbuki emzirirken antibiyotik bile kullananları biliyorum ama bizim doktor pek önermiyor. Zaten ben nezle olduğumda bir minosetle 3-4 gün sürdü, bol c vitamini tavuk çorbası ve adaçayı, bir de şu deniz suyu işe yaradı o yoksa tuzlu su yapıp gargara yaptım burnuma çektim tabi bebekler şimdi tavuk çorbası, mandalina yemek istemeyebilir. Ama zaten öyle ya da böyle 4-5 gün sürecek zaten nezle türü hastalıklarda antibiyotik kullanmanın faydası yok. Sen calpolu güvenle verebilirsin ya da fitil var istersen adına bakarım o da hem ateş düşürüyor hem de ağrı kesiyor biraz da rahat uyumasını sağlıyor genelde aşıdan sonra 1-2 gün veriyordum.

Haklısın canım bizim dr da ilaç sevmiyor mesela duru yu 6 ay boyunca hırıltısı olduğu için sürekli götürdüm kadın ısrarla ilaç vermedi ama son götürdüğümde duru bayağı kötüleşmişti kaynanam bile kızım bu çocuk iyi değil nefes alışı düzenli değil deyip durdu ki kaynanamda kesinlikle dr sevmez ilkel yönyemlerle geçirmeye çalışır. Bronşit olduğunda bile antibyotik yazdı ama ateşi yükselmedikçe kesinlikle verme dedi sadece buhar tedavisi uyguladık canım evde fitil de var daha 2 aylıkken bu gaz sancıları yüzünden kriz geçirdiği için dr evde bulunsun çok ağrısı olursa verirsin demişti ancak 3 kez kullanmışımdır. İyiki varsınız arkadaşlar içimi rahatlatıyorsunuz...

Arkadaşlar ablamın görümcesinin kızı 1,5 yaşında geçen hafta 3 gün hastanede yattılar neyi var diye sordum ve çok şaşırdım :53: :53: aşırı hijyenden dolayı kızın bağışıklık sistemi çokmüş ve kanında mikrop oluşmuş. Ben zaten hiçbirzaman çok çok hijyen davranmadım bilerek ( mesela biberonu hergün değilde 2 güne bir kaynatıyorum her kullanımda mutlaka deterjanla temizliyorum) çünkü çok titiz olupta çocuklarını sakınan 2 3 kişi biliyorum ve en ufak birşeyde hastalanıyorlar sizinle paylaşmak istedim.

Kızlar birde bebişlerin kıyafetlerini ayrı yıkıyoruz ya bu durum ne kadar sürecek.. Arkadaşlarımın geneli 1 yaşından sonra kendi çamaşırlarıyla yıkamaya başlıyorlar sizce ??

Arkadaşlar ablamın görümcesinin kızı 1,5 yaşında geçen hafta 3 gün hastanede yattılar neyi var diye sordum ve çok şaşırdım :53: :53: aşırı hijyenden dolayı kızın bağışıklık sistemi çokmüş ve kanında mikrop oluşmuş. Ben zaten hiçbirzaman çok çok hijyen davranmadım bilerek ( mesela biberonu hergün değilde 2 güne bir kaynatıyorum her kullanımda mutlaka deterjanla temizliyorum) çünkü çok titiz olupta çocuklarını sakınan 2 3 kişi biliyorum ve en ufak birşeyde hastalanıyorlar sizinle paylaşmak istedim.

Kızlar birde bebişlerin kıyafetlerini ayrı yıkıyoruz ya bu durum ne kadar sürecek.. Arkadaşlarımın geneli 1 yaşından sonra kendi çamaşırlarıyla yıkamaya başlıyorlar sizce ??

evet canım bu önemli bir konu aslında mesela yerleri falan normal ya da sabunlu suyla silmel gerekiyomuş çünkü etrafta zararlı mikroplar olduğu kadar yararlı mikroplarda varmış, aşırı hijyenik maddeler hepsini öldürüyomuş ve vücut en ufak bir mikropla karşılaşınca bağışıklık olmadığı için çöküyomuş, ben kızım 20 günlükken okula götürdüm bütün öğrencilerim tek tek öptüler yüzünü ellediler bikaç mikrop alsın dedim ama içim de gitti o sırada, benim kızın şimdiki favorisi terlik altı yalamak bazen ortalıkta unutuyorum anında yalamış oluyo yıkanmış terli verdim yalasın diye hiç oynamadı illa giyilmiş terlik:60:

canım ben içine giydiği bodyleri ayrı yıkıyorum ama dış giysilerini , battaniye,havlu... ablasının giysileri ile yıkıyorum.ilk doğduğundan beri deterjan olarak woolite hassas yıkama kullanıyorum,kesinlikle bebek deterjanı almadım.zaten alerji olsa ilk yıkamada giydirdiğimde vucudundan anlarım diye.bişeyde olmadı.

şu an yiyeceklerinide avdeki kase ve kaşıklarla veriyorum.suyu türk kahve fincanı ile içmeyi seviyor.bunların hepsinide makinede yıkıyorum.eline verdiğim oyuncaklarıda o uyurken günde 1 kez kaynar suda bekletiyorum

evet canım bu önemli bir konu aslında mesela yerleri falan normal ya da sabunlu suyla silmel gerekiyomuş çünkü etrafta zararlı mikroplar olduğu kadar yararlı mikroplarda varmış, aşırı hijyenik maddeler hepsini öldürüyomuş ve vücut en ufak bir mikropla karşılaşınca bağışıklık olmadığı için çöküyomuş, ben kızım 20 günlükken okula götürdüm bütün öğrencilerim tek tek öptüler yüzünü ellediler bikaç mikrop alsın dedim ama içim de gitti o sırada, benim kızın şimdiki favorisi terlik altı yalamak bazen ortalıkta unutuyorum anında yalamış oluyo yıkanmış terli verdim yalasın diye hiç oynamadı illa giyilmiş terlik:60:

bizimkide terlik altı ve kumanda yalamaya bayılıyor.

slm canlar çok uzun zamandır girmiyorum geçmişi okuma fırsatım olmadı herkes iiyidir inşalalah tabi bebişlerde... bu arada benim oğlan hala diş çıkarmadı hiç bi kabarıklık yada kızarıklık ta yok damaklarında .......

bizde de yok diş miş,bekliyoz bakalım:55:

kızlar bebekleriniz emekliyormu ahsen yerde hiç yatmıyor buyüzden dönmeyide unuttu ben yüz üstü koydugumdada çıngar cıkarıyor anında oturmak istiyor birazda oturnca zaten ondanda sıkılıp kucagıma geliyor

hayır canım emeklemiyo,sevmiyo da yüzüstü durmayı yada yatmayı,oturup oynamak ve ayakta dikilip kanepe yada sehpa kenarına tutunmak favorimiz,emeklemeden yürüyecek heralde

kesinlikle doğru canım,ben de çoğu şeyi sadece sıcak suyla yıkıyorum,öyle sürekli bi şeyler kaynatmıyorum,doğduğundan beri de öyle yaptım,maşallah grip falan olmadık,geçen haftalarda ben hastaydım,hafif bi burun tıkanıklığıyla atlattı, oğlum.1 gece tıkanır gibi oldu ertesi güne iyileşti,emziği yere düşünce suya tutup veriyorum,ben çok inanıyorum aşırı hijyenin zararına,arkadaşım 1.5 yaşından itibaren kendi çamaşırlarımızla yıkamaya başladım demişti,ben de acaba diyorum yaşından itibaren evdeki pijamalarımla beraber yıkasam mı,sonuçta zaten emiyo beni ve evdeki kıyafetlerime dokunuyo,öyle öyle başlayayım diyorum

canım şimdilik tek yıkıyorum zaten iki günde bir makina doluyo şimdilik böyle ama nezaman bizimkilere karıştırırım bilmiyorum dalinin deterjanıyla yıkıyorum
ay akşam akşam çok güldüm giyilmiş terlik ha :9::9:
hayır canım emeklemiyo,sevmiyo da yüzüstü durmayı yada yatmayı,oturup oynamak ve ayakta dikilip kanepe yada sehpa kenarına tutunmak favorimiz,emeklemeden yürüyecek heralde

iyi tek degilmişiz ahsende oturmayı seviyor uzandıgı an aglıyor tutunma halen bizde yok ama siz bizden büyüksünüz daha var bize :34:

Maşallah canım bizde dişler çıkmaya başladı ama henüz emekleme ayağa kalkma yok, babasına geçen gün evi daha güvenli hale getirmek gerek dedim, bana daha bu çocuğun yerinden kalkmaya niyeti yok dedi ben pek takmıyorum herşeyin zamanı var

slm kızlar nasılsınız ?beni sorarsanız bu ara pek giremedm 15 gündür annemlerde kalıyorum,binada izolasyn çalışması var çocuk sesden durmadığı için annemlerde kalıyorz.telden takip etmeye çalışıyorm ama hızlı hızlı bakıp yazmaya vakit bulamıyorm zor oluyo.benimkininde dişleri kabarmaya başladı ve hafif ateşlenmeye başladı,şu dişlerde çıksada rahatlasa.kızlar benim kide dönmeyi zor yapıyo ayaklarının üstüne hala tam basmıyo,bu gidişle yürümesi 1,5 yaşını bulacak heralde ,daha emekleme bile yok yani,sağına solunada keyfine göre dönüyo çkk tembel benim oğlan yaa,desteksiz oturmaya da başladı arada devriliyo ama etrafına yastık koyuyorm.sanırım haftaya eve dönerm o zaman daha iyi haberleşiriz hepinizi ve bebişleriniz öpüyorm byeee

Oglum kabiz oldu kizlar cok zorlaniyo, acil olarak ne yapabilirim? Herkese iyi aksamlar...

Maşallah canım bizde dişler çıkmaya başladı ama henüz emekleme ayağa kalkma yok, babasına geçen gün evi daha güvenli hale getirmek gerek dedim, bana daha bu çocuğun yerinden kalkmaya niyeti yok dedi ben pek takmıyorum herşeyin zamanı var

bizde de diş yok, ayağa kalkmayı geçtim ben tutunca bile basamıyo, kıvırıyo, senin bebiş daha küçük canım inan 15 gün bile çok şey farkettiriyo, bizim kızda tembel 7 aylık olduğunda bir anda sürünmeye başladı, desteksiz oturamıyo, destekle de oturmayı sevmiyo, sen yinede ortalık yerde bişey bırakma bir anda yapıveriyolar, peçete çekirdek kabuğu faln hemen görüyolar:1:

Oglum kabiz oldu kizlar cok zorlaniyo, acil olarak ne yapabilirim? Herkese iyi aksamlar...

eğer şu anda yapamıyorsa zeytinyağlı veya bepanthen, kulakçubuğuyla yardımcı olabilirsin, ondan sonra kayısı kurusu haşlayıp süzgeçten geçirip yoğurtla veya sade verebilirsin, cennet hurması verebilirsin, mutlaka bol su içir zorlada olsa, bunları her gün ver pirinçunu muz patates verme ben hiç vermiyorum hemen kabız oluyo

:nazar: $fotoğraf.webpahsende kışa hazır çok şeker oldu teyzeleri :nazar:

Back
X