Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de kesınlıkle sıyah uzumu tavsıye ederım sonuc mukemmel oluyo
arkadaşlar geçende bir arkadaşımız bebeğine brokoli suyu içirdiğini yazmıştı, dikkat etmemiştim sonradan aklıma takıldı, vermek mi gerekirmiş bu tür sebze sularını, meyve sıkacağında mı hazırlıyoruz çiğden, ne sıklıkta ne miktarda vermeliyiz, başka hangi sebze suları tavsiye ediliyor??
bir sorum daha olacak ben en son bebeğim 7 kg iken doktorumuzla görüşmüştüm. 7 damla veriyorduk kan ilacını şimdi 8,9,10 kilo olunca birer damla artırdınız mı miktarları, maalesef ben de düzenli ilacını veremeyenlerdenim unutuyorum)): birde mesela pekmez veriyoruz ya pekmez kan ilacı fazla gelirmiymiş bileniniz var mı sevgiler, yanıtlarınızı bekliyorum.
Ay maşallah şirineye pekte yakışmış :)
arkadaşlar geçende bir arkadaşımız bebeğine brokoli suyu içirdiğini yazmıştı, dikkat etmemiştim sonradan aklıma takıldı, vermek mi gerekirmiş bu tür sebze sularını, meyve sıkacağında mı hazırlıyoruz çiğden, ne sıklıkta ne miktarda vermeliyiz, başka hangi sebze suları tavsiye ediliyor??
bir sorum daha olacak ben en son bebeğim 7 kg iken doktorumuzla görüşmüştüm. 7 damla veriyorduk kan ilacını şimdi 8,9,10 kilo olunca birer damla artırdınız mı miktarları, maalesef ben de düzenli ilacını veremeyenlerdenim unutuyorum)): birde mesela pekmez veriyoruz ya pekmez kan ilacı fazla gelirmiymiş bileniniz var mı sevgiler, yanıtlarınızı bekliyorum.
çok güzelmiş canım mama sandalyeniz güle güle kullanın uyku saati çok geç biraz öne çekmeye çalış yarım saat yarım saat gündüz çokmu uyuyyor acaba adayı nasıl uyutuyorsun canım ayagındamı yoksa kendimi uyuyyor yatagında
ayyy ben çok beğendim bunu bize de lazım gidip bakayım, güle güle kullanın
Arkadaşlar ablamın görümcesinin kızı 1,5 yaşında geçen hafta 3 gün hastanede yattılar neyi var diye sordum ve çok şaşırdım![]()
aşırı hijyenden dolayı kızın bağışıklık sistemi çokmüş ve kanında mikrop oluşmuş. Ben zaten hiçbirzaman çok çok hijyen davranmadım bilerek ( mesela biberonu hergün değilde 2 güne bir kaynatıyorum her kullanımda mutlaka deterjanla temizliyorum) çünkü çok titiz olupta çocuklarını sakınan 2 3 kişi biliyorum ve en ufak birşeyde hastalanıyorlar sizinle paylaşmak istedim.
Kızlar birde bebişlerin kıyafetlerini ayrı yıkıyoruz ya bu durum ne kadar sürecek.. Arkadaşlarımın geneli 1 yaşından sonra kendi çamaşırlarıyla yıkamaya başlıyorlar sizce ??
ben hep tazesıyle yaptım cnm ama kurusuyla da olıur sanırım ne zaman kabız olsa bıberonuna koyuyorum ıcıyo bıkac saat ıcınde yumusak yapıyokuru üzüm mü canım???
evet canım kanz dan aldım 80numara bir yaş aldım önce başka bir model almıştım 1 yaşı çok küçük geldi sonra degiştirmeye gitigimde bu model gelmişti bunu aldım ama kalıbı çok geniş 2 sene giyer zaten ayıp olacak ama siz kaça aldınız dün amcamın kızı istanbulda bunun yarı fiyatına alırdınız dedi de merak attimcanım yaaa kanz dan aldın değil mi?? biz de bu hafta aynısını aldık ama ben bir çılgılık yapıp eskilerin deyimi "bir kaç yıl giysin" gerçek olsun diye 92 aldım kollar bizim acayip büyük geliyor ama kolları kıvırıyoruz 2 kere(astar kısmı sanki kol süsü gibi dururyor çok göze batmıyor açıkçası küçük almaya kıyamadım bir kaç aya atmak üzüyor beni kaç elbisesi ancak 2-3 kere giyilebildi. ama battaniye gibi sardı çok yakışıyor bebeğin de güle güle kullansın siz kaç numara aldınız çok mereak ettim canım
![]()
Sağol canım. Öne çeksem ne fayda ki. Bugünümüzü anlatayım sana canım. Gündüz 2 gibi uyudu yarım saat. Akşam 5 gibi uyuttum gene zar zor. 6 gibi kalktı. 7'de yemek yedik, annem de bizdeydi dünden beri. Hep oyun, hem oyun yani. Hiç boş durmadı. 9 gibi banyo yaptık, saat 10'da uyudu. Gece 12'ye 5 kala uyandı. Uyutmaya çalıştım tekrar, yarım saat kucağımda kollarım koptu artık düşün. Babası aldı, o da uyutamadı. Saat 2'ye çeyrek kala falan gene uyutma çabalarıyla uyuttuk bu sefer. Beşiğine koydum, en az 4-5 kere açtı gene gözleri kalkmaya çabaladı. Artık hal de kalmadı tabi. Gene aldım kucağıma salla salla daldı uykuya. Uyuyor şimdilik, 15 dakika önce uyandı emziğini verdim uyudu. Uyumamak için sürekli bir direniş var resmen. Kucakta uyumak istiyor, bazen çok uykusu varsa yanına uzanıyorum ağzında emzik, elinde benim memem ya da saçlarım uykuya dalıyor. Ayakta sallamayı denedim, hemen kalkmaya çabalıyor. İlk zamanlar battaniyede sallanırdı şimdi battaniyede sallayınca oyun gibi görüyor ve gülmeye başlıyor hemen. Uyumaya hazırlanırken bile tedirgin oluyorum sürekli, uyanacak şimdi diye.
Aynen canım ya geceleri biraz rahat edip dinleneceğimize daha çok yoruluyoruz öyle yorgun kalktım ki saat 7.30 da, sabaha kadar kaç defa kalktığımı ben bile sayamadım. Doktora dün sordun mu bu gece kalkmalarını? Ben de gece artık çaresizlikten emzirip duruyorum. Sanki kucağımda bıraksam uyuyup uyanmayacak gibi ama o da nasıl olacak bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var, bekliyorum uyusun da ben de biraz uyuyayımevet canım kanz dan aldım 80numara bir yaş aldım önce başka bir model almıştım 1 yaşı çok küçük geldi sonra degiştirmeye gitigimde bu model gelmişti bunu aldım ama kalıbı çok geniş 2 sene giyer zaten ayıp olacak ama siz kaça aldınız dün amcamın kızı istanbulda bunun yarı fiyatına alırdınız dedi de merak attim
gündüz uykusuda bizim giibiymiş inşallah düzelir canım ben gece uykusuna yatırırken ayagımda 2 saat tutugumu bilirim derin uykuya dalsın diye çok zor bu gece resmen 15 dakikada bir kalktı bende nasıl uykum geliyorsa onu yerine koyuyyorum hemen dalmışım bidaha aglamış bende sanki uyumuş gibi bidaha meme vermeye çalışıyorum eşim daha yeni verdin ne zorluyorsun dedi saatte bir baktım 15 dakika olmuşvalla gözlerim sızlıyor şimdi geçecek inşallah bu günlerde gececek
![]()
Aynen canım ya geceleri biraz rahat edip dinleneceğimize daha çok yoruluyoruz öyle yorgun kalktım ki saat 7.30 da, sabaha kadar kaç defa kalktığımı ben bile sayamadım. Doktora dün sordun mu bu gece kalkmalarını? Ben de gece artık çaresizlikten emzirip duruyorum. Sanki kucağımda bıraksam uyuyup uyanmayacak gibi ama o da nasıl olacak bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var, bekliyorum uyusun da ben de biraz uyuyayım
Eki Görüntüle 564150 Eki Görüntüle 564151
Besinlerde demir başlıca iki şekilde bulunur. Hem ve non-hem demir olmak üzere... Bu konu çok önemlidir. Çünkü hem demiri başlıca etlerde bulunur. Özellikle de kırmızı et hem şeklinde demir ihtiva eder. Hem demirinin yani hayvansal kaynaklı demirin emilimi daha yüksektir ve diyetteki diğer besinlerin varlığı ve çeşidi emilimi olumsuz etkilemez. Daha anlaşılır şekilde kırmızı ve beyaz etin içinde, yumurtanın sütün içinde bulunan demirin emilimi diğer besinlerden etkilenmez.
Hem olmayan demir (non-hem demir) ise bitkisel kaynaklıdır. Bir sebze ne kadar demirden zengin olursa olsun, etlerin yerini bu nedenle tutamaz. Sebze, tahıl ve baklagillerin içindeki demir hem kaynaklı değildir ve emilimleri de çok düşüktür.