canım progestan verip vermemesinin ,,yumurtaların kendi kendine çatlaması ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuçta bu hormon rahim ağzı ve rahim içini destekleyerek döllenmiş yumurta yani embriyonun rahime tutunmasına yardımcı oluyor.Doktorun gerek görmemiştir,herkes kullanmıyor herkese vermiyor doktorlar.
Epey bir yumurta oluşmuş maşallah 8 yumurta ile aşılamaya girmen üstelik iki aşılamanda da cesaret biraz çoğul gebelik riski artttırıyor biliyosun madem bu aşılamandan sonra daha çok ıslaklık geliyor diğerinde gelmiş ve hamile kalmışsın ya UMARIM SAĞLIKLI İKİZ BEBEĞİN OLSUN :)))) canım sanki banada sen de kalacaksın gibi geldi inşallah
Benim ilk aşılama bu ay yapıldı.Ekim ayından beri kendi halimizde istiyorduk.Bu arada da geçmişte seneler önce geçirdiğim endometrioz rahatsızlığım var sol yumurtalıktan kist temizlenmişti.Yumurtalığımın 5-6 katı büyüklüğündeydi,fakat şükür ki 6-7 aydır bebek planları dahilinde yapılan konrollerde tetkiklerde yeniden bir kiste rastlanmadı fakat 6 ay gebelik elde edilemeyince ahm (antimüller) testi fsh 'lar yumurta rezervinin giderek azaldığını işaret edince geçen ay tekrar tanısal amaçlı laparoskopi geçrip ameliyat oldum tüpler açık geçirgen yumurtalık-rahim-tüp ilişkisi normal çıktı şükür ,,eşimde de sorun gözükmüyor yaşına göre orta derece bir durumu var.Her ne kadar ikimiz de de şuan sorun olmasada bendeki yumurta rezervinin azalmaya başlamış olması yaşımın genç olmaması nedeni ile vakit kaybetmeden ameliyat sonrası ilk aşılamamı oldum sağ yumurtalıkta iki tane sol yumurtalıkta bir tane toplam 3 yumurta gelişti.Aşılama sonrası ilişkiyi bende yasakladı nedense...10.gündeyim çok fazla adet belirtisi yaşıyorum günüm yaklaştıkça bakalım cuma,,cumartesi görücez sonucu hayırlısı şayet hamile değilsem...Mayıs ayında sizi serbest bırakıcam kendiliğinden yine kalmazsan Haziran da 2.aşılama dedi çıktık bir yola artık dönüşü durmak yok.Benim durumlar böyle canım ne var ne yok döktüm.