DAHA ÖNCE SORU CEVAPLARKEN YADA KENDİ DURUMUMU ANLATIRKEN BAHSETMİŞTİM ...bu sene 35 yaşımı doldurdum 26 yaşında sol overden geçirdiğim operasyonla 12 cm çikolata kisti ve endometriosiz ler temizlendi 8 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimden beri gebelik elde edemeyince tekrar ameliyat olmam gerekti çok şükür kist yoktu fakat overler bağırsaklara yapışıktı onlar ayrıldı tüpler-rahim-yumurtalık temiz ve aralarında ilişki iyi her iki tüp te geçirgen çıktı sonuç gayet iyiydi yani döllenme için hiçbir sorun yok şuan dedi hiç ara vermeden ameliyat sonrası ilk ay bu nisan da 1.aşılamamı oldum netice biliyosunuz ki negatif..
Bu arada yumurta rezervim az geçirdiğim operasyonlar ve yaşım nedeni ile azalmaya başladı ,,annem ve kızkardeşim 40 lı yaşların çok başında menepoza girdikleri için genetik olarakta erken menepoz riskim var...adetlerim her ay düzenli fakat süresi kısa 2 gün ve ağrı çok ...doktorum ameliyat ve aşılama sonrası her ay gebelik şansının arttığını söylesede benim antimüller ve fsh test sonuçlarımın çok iyi olmaması ve yaşımın 35 i geçiyor olması nedeni ile tedirginliğim var Mayıs ayında yani şuan serbestsin dediği için bu ay dinlendim ama tabi evde çalışmalar olacak yine gebelik olmaz ise Haziranda 2.aşılama yapacağız dedi.yine olmazsa tüp bebeğe geçeceğiz dedi.Aslında 6 ay içinde mutlaka kalırsın ama yaşın nedeni ile bekletemeyiz yumurta rezervin azalıyor riske atamayız dedi.
Şimdi sorum şu...bu ayda hamile kalmaz isem kendiliğimden...adet olmakla birlikte (3-4 haziran gibi olmam gerekiyor)
Tekrar aşılama olayına girmeyip direkt tüp bebeğe başlayalım mı çok kararsızım sizler ne dersiniz...:)))
hepinizden yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...:)