2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yaa neden vrmiyoruz acaba sakıncası ne ki :26: ben veriyorum günlük yaklaşık 20-40 ml. çok ağlıyo kusuyo sonra. midesi biraz ısınsın diyip hemde yatıştırıyo ağrısını biraz. son iki gündür içine metisil damlatıyorum. metisili suyla içmedi sevmedi. zincoyu hiç içiremedim. öyle kıvranıyorken neyapacağımı şaşırıyorum (((

kimyonu deneyeyim bir de.

selam kızlar;

bizim doktor 1 kaşık rezene çayı verebilirsiniz demişti gaz için..bir de sap simplex yazmıştı ama ben o ilacı almadım çünkü haztane çıkışında başka bir gaz ilacı vermişlerdi işe yaramadı..benim de oğlum gazdan kıvrım kıvrım kıvranıyordu,karnına masaj yaptık sıcak su torbası koyduk birde kimyonlu bir karışım denedim çok rahatladı şimdi tamamen problem ortadan kalkmasa bile Allahıma binlerce şükür zart zurt işini hallediyor =)

denemek isteyenlere hazırlanışını yazayım ..yarım çay kaşığı kimyonu ve küp şekerin 1/4 'ünü yarım kahve fincanı su ile 1 tık kaynatıyoruz..ılıtıp süzüp 1 yada 2 çay kaşığı verebiliyoruz...bu karışımı kendinizde içebilirsiniz sütten geçermiş...inşallah sizlerde fayda görürsünüz bebeler gazdan kurtulur...

ii akşamlar kızlar biz kızım ilk doğduğu günden itibaren doktor tavsiyesiyle bifiform veriyoruz kızımıza gaz için şükür hiç gaz sorunu yaşamadık arada sıkışık gibi oluncada karnını ovunca hemen çıkarıyodu gazını şükür şimdi hiç bize bile ihtiyaç duymadan kendi çıkarıyo gazını lakin kızım 3 gün kaka yapmadı yapıncada yeşil yapmıştı doktorumuz dışkı mikroskopisi istedi ve biraz iltihap çıktı önemli değil dedi ve ilaç verdi şuan gaz ve bağışıklığı düzelsin diye biogaia diye bi damla verdi internette çok övülüyo ilaç iki gündür veriyorum kakada yapıyo gazda çıkarıyo ishalede çok faydalıymış bağırsakları düzene sokuyomuş çok memnun kaldık tavsiye ederim

Hemeeennn koca bir tatlı kaşığı kimyonu bir güzel suyla yuttum! İyi geceler çayı yapıp içtim veee beyaz gürültüyü buldum ve oğluma dinlettim. Daha da ileri gidip fön makinesini salona taktım. Bir havluyu fönle ısıtıp ağlamaktan moraran oğlumun karnına koydum. Hem sıcak havlu hem de makinanın sesi işe yaradı! Ağlamaya başladığı anda fönü açıyoruz artık. Şu an uyuyor inanamıyorum!!!!!

Biz 3 haftadır beyaz gürültü ile uyuyoruz, gaz sancısı çeken her anne denesin derim. İnternete "beyaz gürültü/saçkurutma makinesi sesi/elektirk süpürgesi sesi" yazın, bir sürü video yüklemişler, boşuna elektrik çalıştırıp aleti eskitmeye gerek yok :) Ben de karnına sıcak su torbası koyuyorum havluya sarip, müthiş rahatlıyor, beyaz gürültümüzü de çalıştırınca sabaha kadar deliksiz uyuyoruz :)) Tabi babasıyla bana ilk günler o gürültüde pek uyku yoktu ama şimdi çok alıştık :))

ah bu sancılar diyomuşuz hepimiz
rezene anason işe yaramadı hatta gözlemime göre daha kötü yaptı dünden beri akşamları Sap Simplex kullanıyoruz çok rahat etti oğlum
zaten o kadar gaz çıkarmaya neden sancı çekiyo hiç anlamıyodum
zaten yattı mı kendi kalkmadan kaldıramıyodum şimdi iyice rahatladı eşimin ve ilacın sayesinde5 saat deliksiz uyuyorum gündüz zaten derdi yok çok şükür inşlh böyle gider
bu arada beyaz gürültüyü dün öğrendim süpürge ve saç kurutma makinesi sesi sevdiklerini biliyodum ama nette bu sesin olduğunu bilmiyodum ,şimdi açık kendi kendine uyudu meleğim

kızlar oğlumun elleri ve ayakları soyuluyor normal mi bu durum??? badem yağı sürüyorum derisi beslensin diye ama

çok normal, bizimki de soyuluyor. çok kuru olmasın diye vücut losyonu sürüyoruz
oğlumunda gıdısı karnı bacak ve ayak biekleri soyuluyodu dr 1 aylık olana kadar hiç bişi sürmeyin çok normal kendi geçicek dedi gerçektende kendi geçti 1 ay olunca bebe yağı yada benzer bişi kullanmaya başlayabilirsin dedi

bize rezene yaramadı ,bide 20-30 ml çok değil mi canım bebeğe dr un ne diyo?
sap simplex iyi geldi bize onuda bi sor istersen

kimyonu süt arttırma için de duymuştum hemen denicem

kendimiz içsek daha iyi sanki :44:

anelik yaratıcılığı arttırıyo kısa zamanda düzene girer inşallah yazrularımızın uykusu gazı 2. yada3. çocuk olanlar size ayrı sabır kuvvet diliyorum

veeee ananemiz dün akşam evine döndüüü artık başbaşayızz ilk gecemizi geçirdik oğlumla gayet güzeldi hep böyle gitsin inşallah 5-6 gün sonra sokağada çıkabilicezz

tatlım sen düşmediği için mi aldırdın dikişlerını bu arada normal dogumdur herhalde:44: benımkıler kendılerı çürüyüp düştü 1 tane kaldı sanırım iç dikişlermden haberim yok tabıama ebe dikerken 7 tane sayabıldım ne kadar var bılemıyorum sayı olarak doğum yaptıran ebe az dikişin var dedı ama sayı belırtmedi inşallah tez zamanda gecer acısı fena olur emınım ınsan oturamıo doğru düzgün dikişlerın sızlamasından her dogumun ayrı bır sıkıntısı var malesef

gazını çıkarıtyor işte, hala neyin sancısı anlamıyorum yaa off. krizdeyiz yine. sancı geldiğinde herşey faydasız ayaklarını çeke çeke ağlıyor ((. Kimyonu denedim ama henüz hiç bir işe yaramadı diyebilirim. dünden beri çok fenayız, dün akşam başladı , o kadar sancılandı ki 4'e kadar ağladı, önce metisil verdim kesmedi daha sonra kimyon çayı verdim biraz, yine geçmedi, sonra yorgunluktan uyudu artık. şimdi yine başladık, zinco verdim şimdilik . kimyonu bende içiyorum ancamı etkileyecek ki. acaba kolik dedikleri biz mi oluyoruz :) ama gaz sancısı ayaklarını nasıl toparlıyor yavrucağım. ağrısı geçince kuzu gibi uyuyor varken deli gibi ağlıyor..

Saç kurutma makinesini denediniz mi?

mavisi birde aklıma geldi benimoğlum kolikti. çok çektim. zinko vermişti bizim doktorumuz da ama zinkoyu verince benin oğlum daha hemde çok daha kötü oluyordu. bir tane daha vardı ama hatırlayamıyorum şimdi.bazı ilaçlar daha da kötü yapabiliyor. bunlarada dikkat edin olur mu.

Ay mavisi kiyamam okurken nasil uzuldum gozumun onune geldi.gecmis olsun canim..yerim onu minik bacaklarini nasil cekiodur bagirarak.sizler bilirmisiniz karin agrisina birebir uzerlik kaynatiosunuz ve bebege iki uc kasik veriosunuz.illa agriyi beklemenize gerek yok sabah aksam icirsen yada agri varken nasil rahatlio minikler.ama cogu kimse uzerligi bilmiyor..

aynı oğlumu tarif etmişin geçen 10 saat sürdü yaa helak oldu çocuk
canım çayla ilacı yakın saatlerde vermemeye çalış geçen bende 2-3 saat arayla verdim daha kötü oldu sanki şimdi sadece simplex veriyorum o da akşamları veriyorumki alışmasın diye şimdilk çok iyi geldi bakalım zamanla anlıcam gerekten iyi gelip gelmediğini

cidden iyi takip etmek lazım,ne zaman düzeldi canım oğlun:44:

kızlar doktor tavsiyesiyle biogaia aldık gaz bağırsak düzenleyici muhteşem bi ilaç bayıldık resmen 2 gündür kızım bi gaz çıkarıyo aklımız şaşıyo çok rahat mışıl mışıl uyuyo tavsiye ederim

melnizcim yok baya aralı veriyorum bende. önce hemen ilaç vermeyeyim diyorum zaten ıkınırken kusuyor genelde. midesi rahatlasın diye çay verdim önce, annemin tıpışlamaları ile falan biraz rahatlayıp sakinliyor biraz aradan sonra yine başlıyor önce ayakta sallanma gezinme falan derken baya vakit geçti, zaten ağlamaktan da iyice gaz dolduğu için ilaç verdim. simplexi sorayım doktora bide onu deneriz. inşallah sık tekrar etmez bebeklerimizin bu uzun süreli gaz krizleri..

tşk canım biz biliriz üzerliği onu nazar olmasın diye tütsü yaparlar bizde, içildiğini bilmiyordum. bakalım annem sen üşütmüşündür ondan bukadar diyor sürekli olursa denerim. inşallah geçicidir. şimdi süpürge dinliyoruz banyo yaptık , emiştik. ağzından gaz çıkartmıyor ya o yüzden birsaz da ağrısı çok galiba. gözleri bu acayip sese daha fazla dayanmayacak galiba uyur birazdan :)

ben aynı şeyi metisil için düşündüm. rahatlatıyor biraz uyuyor, ama sonra ki uyanması çok daha sancılı oluyor. zinco bugün aynı şeyi yapmadı.

beyaz gürültü ne ya

elektrik süpürgesi, kurutma makinası gibi bi ses. anne karnındakine benzeyen sesmiş sanırım. Beyaz Gürültü :: Artık Bebeğiniz Uyusun burdan dinleyebilirsdin :)

ah ah benim oğlumun ki çok geç geçti. ama ben o zamanlar kimyonu bilmiyordum. 6 aylıkken kimyonu öğrendim başladım sonra rahatladık yani ağlamaları bi nebze düzeldi. bizimki öyle bir günde 10 saat falan değil ya hergün öyleydi. ve biz 10 ar dakikalık uykular uyuyorduk sadece kesintisiz 1 saat uyuduğunu bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…