2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar,

Yine kilo konuşmuşsunuz sabah sabah,
Benim bir haftada 3-5 kilo alabilme potansiyelim var, o yüzden çok korkuyorum yediklerime de hiç dikkat etmiyorum, daha doğrusu sağlıklı şeyler bulandırırken, makarna, ekmek v.s. gibi kilo yapan yiyecekler iyi geliyor mideme, ben de mecburen onları yiyorum, 3 gündür kilo almış olduğumu hissediyorum ama tartılmaya da korkuyorum :84::84::84:

kuzucum komple kaşınıyorsan alerji olmuşsun gibi geldi bana.ben bir defa yumurta alerjisi oldum kaşınmadık noktam kalmamıştı. kilodan kaynaklanan kaşıntı bölgesel oluyo ve 3-5 dakkada geçiyo geçmiş olsun canım.

doktorun sıcak başına vurmuş bir de sen dumur etmişsin gülüm:)))

ay sabah sabah tam benlik konu açılmış.
öncelikle bebe yağı konusunda komili gerçekten süper. gece komili sürüp 10 dk sonra yatıyorum, çarşafın benden tarafı rezalet ama napayım, başka çarşaflar da batmasın diye yıkayıp hemencecik kurutup tekrar seriyorum, eşim bıktım değiştir şunu diyo komilim az kalınca johnson aldım beğenmedim, hemen emiyo gidiyo su mu yağmı belli dğeil. komiliden sonra yağsız geldi bana. sabahlarıda lierac sürüyorum.
68e çıkınca dondurmayı kestim, 3 gündür dondurma yemiyorum. dün 1saat değil 1saat 15 dakika yürüdüm.dün sabah 68,2 gelen ben, 4akşamdır ekmeksiz zeytinyağlı x sebze yemekleri yiyen ben bu sabah önce sütyen külot 68,4 geldim. sonra çişimi yaptım, yağlanmak üzere soyundum cıbıldadım ve 68,9 geldim.bu tartı manyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak..salak simbo.gerizekalı, iki toplama çıkartma yapamıyo salak. en kısa zamanda tartı alacam kendime. kabızlık vs de yok. tuz yemiyorumki ödem yapayım. börek yok kızartma yok tatlı yok çikilata yok cips yok allahın sebzesi meyvesi bunu nasıl yapar bana üstelik hergün sitemizin içinde saatte 4-4,5 km yürüyorum.ben yürüdükçe balkonlarda hem löp löp tıkınıp hem maşallah nasıl azimlisin diye imrenen komşuların nazarı değiyo vallahi. ay ağlayacam yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

doktorun kafasını karıştırmışsın iyice sende bizde burdan öğrendiklerimizi onlara soruyoruz ya.. bir gün fırça yicem diye korkuyorum bende

YOK KIzlar ya ben hiç öyle biri degılım yani
doktor ne derse he derım soru sormaya cekınırım
sadece 15 hafta dıyınce 13+6 ıdı dedım oda baktı notlarına onun notlarıylada uymuyormuş
ben onu rahatlatmaya çalıştım yani
neyse sımdi ben bugun 15+1 mı syıcam kendımı:)

çatlaklar vücutla alakalı doktorum ne yaparsan yap çatlayacağın varsa çatlarsın demişti bu arada hamilelik bir kadının yaşayacağı en güzel duygu tadını çıkaralım kiloydu çatlaktı gerilmek yerine tadını çıkaralım ben artık düşünmüyorum banyo sonrası nemlendirici sürüyorum o kadar kilo içinde pilates yapıyorum alırsam alayım ama vücudum diri olsun bu arada pilates ve yoga yaparken bebeğimle iletişim kurduğumu hissediyorum hoşuma gidiyor

sen her gititğinde bebiş öne geçiyor bu azimle bana yetişceksin kuzum ha gayret

ben de çatlaklardan çok korkuyorum yaaaaa:18::18::18:
inş. en az çatlakla bitiririz bu dönemi. ben de 17+2 yim 700 gr aldım doktor çok iyi gidiyorsun diyor
1 kiloya tamamlayayım da öyle listede güncelleyelim

kızlar,

doktorlar hep diyorki.eğer çatlak olacaksa naparsanıoz yapın olur.engel olamazsınız.
bünye meselesi yani.sürülen onca krem sadece yumuşatır.
oluşacak olana engel olamaz.yada olmuş ola çatlağı asla gidermez..
saf zeyrin yağı-bebe yağı-krem fark etmez yani..
hiç birimizde olmaz inşallah

koprina87 gözünaydın canım oğluş geliomuş maşallah benimle aynı kiloda olan birini duymak gerçekten sevindirici ben çok zorlanıorum ama keşke zayıflayıpta hamile kalsaydım diorum çünkü ilerisini düşünemiorum ürkütücü Allahım kolaylık versin bizim gbilere

İşte beklenen haber tatlımm gözünaydınn Maşallahh cimcimelerine ve oğluşuna kız nüfusumuzu arttırdığı için tşk ediorus kıslarına :124:

Canım ben de takmıyorum, kilo alıcam vucudum bozulacak falan diye, ama zaten 70 kiloyum, şu an bile çok çok ağır hissediyorum kendimi, üstüne bir de 15-20 kilo alırsam kendimi taşıyamam, hareket güçlüğü çekerim, çünkü bu bünye, bu yıla kadar 58 in üstünü görmemişti, 60 dan 70 e 6 ayda çıkıp bir de üstüne hamile kaldım ben, yani korkum geri verememek değil, hamilelik sürecini zor geçirmek :26:

o aptal tartıdan bi de bende var onlara güvenmiyorum artık ben ,ben de az yiyorum abur cubur fln yok hiç ama alınıo yine de öyle bişey var
Walla o kdr sıcak ki spor fln yapamıyorum pilates yapıodum ara ara ama onu da yapamıyorum kaç gündür.

canım çok geçmiş olsun dün bende feci durumdaydım . alev topu olarak dolaştım. dışarıda çıkmak zorunda kaldım 2 kez. mahvoldum. merdivenlerde okdar bağırmışşın. hadi eşin duymamış komsularda mı duymadı. yardım etmedi sana. allah korusun . çok şükür bişey olmamış.
ayyy çok güzellll 2 çiçek bi böcük ha. oğlan olan kızları korur göz kulak olur ne güzel işte eee şimdi sıra neye geldi isim bulmayaaaaa

cnm eğer geç döllenme erken döllenme fln gibi bişey yoksa sadece gelişim olarak önde görünüyosa sen o haftadasın demek değil.
Ben mesela SAT a göre 16+1 USG ye göre 17+3 um ama 16+1 olan doğrusu oluyo ,USG gelişime göre o kdr diyo.Yani bebeğin büyüklüğüyle gelişimi ile alakalı bi durum.

Son düzenleme:

hakikaten çooook ballısın artık bir daha doğurmaazsın sanırım benim istediği bebek sayısını ve cinsiyetini sen bir doğumda haalledeceksin ne güzel kıskandım valla neyse cnm allah analı babalı büyütsün.

bu aradane kadar dertliymişsiniz okudukça üzüle üzüle bir hal oldum.Neyse herşey dü<zelir inşlh ben 9 aylık evliyim bu cicim aylarında bile benim de proplemlerim oluyor.Evlilik bu bazı şeylere göz yummak lazım tabi ama onunda bir dozajı olmalı di mi? neyse rarbbim hepimize sabır versin.

ben her akşam 9da kapıdayım valla, her gece yürüyorum.bir yere gitmişsek eve geç gelsek bile yürüyorum, yürüyüş yapan 5-6 bayan var, gece 11,5-12 ye kadar yürüyen oluyor site içi olduğu için saat sorun olmuyo.
yürüyüş benim için mecburiyet değil ben zevk alıyorum,lise yıllarımdan beri yürürüm yani bebekten öncede yürürdüm ama haftada 3 kez yürürdüm. yürüdükçe sinirim negatif elektriğim gidiyor. dün çok gerildim, herkes kocadan kaynanadan dertli bizi de öz kardeşim yeyip bitiriyo,veba mikrobu gibi, bulaştımı öldürüyo.kimseyle paylaşamıyorum, utanıyorum artık, eşime de bişi diyemiyorum, el oğlu iki gün sonra bi laf eder ne de olsa kardeşimdir altından kalkamam. sinirimden kendimi işe güce verdim. dün iş çıkışı eve gittim makinaya eşimin gömleklerini attım,yemeği yedik, kendimi oyalamak için 3 ayrı zeytinyağlı yemek yaptım. hele X yemeği çok uğraştırdı beni, çamurunu giderene kadar 5 kere yıkadım . çamaşırları astım , yemekler de pişti, ben eşofmanı çekip kulaklığı taktığım gibi yürüyüşe . ama nasıl hızlı yürüyorum nasıl sinirliyim. döndüm eve saat 11:40 yok hala kendime gelemedim. baktım balkona çamaşırlar kurumuş, 8 gömleği de ütüledim. sonra yağlandım yattım, yorgunluktan hemen uyudum.

aynı korkuları yaşıoruz canım bende 62-63 ü pek geçmezdim evlendikten sonra yani son bir yıldır 1 kilo 2 kilo derken 79 lara kadan çıktım bi de üstüne hamile kaldım şimdi 81 felanım çok zorlanıorum ayaklarımın şişi hiç inmiyor ve ağrı yapıyor, çatlaklar başladı, varis de olacak büyük ihtimal ince ince damarlar koyulaşıo, şimdiden gece sağımdan soluma dönerken uyanıorum tıslaya tıslaya dönüorum ilerleyen aylarda ne yapıcam bilmiorum çok huzursuzum ama bebikim için rahat olmaya çalışıorum tek dileğim en fazla 10-12 kiloyla hamileliği bitirmek.

bu arada aylinciğimi tebrik edemedim sabah sabah gözümü kiloyla açtım aptal tartı yüzünden. 2 kız bi oğlan ne güzel canım benim. allah nazarlardan esirgesin sizi.
ben de ne çok istedim bi taşla iki kuş olsun, bu yaştan sonra tekrar tekrar hamileik yaşamayım diye ama nasip. çok da istemeyim yaaaaaaaaaaw, çünkü ben 1 sene sonra bidaha bebek yapmayı planlıyorum, içimde kaldı diye allahım ikinciyi ikiz verirse bu seferde görürüm hanyayı konyayı.

eda sen de hiç takma. erkekler hakkaten bizler gibi mantıklı düşünemiyolar. sen odam dar evim dar diyosun. ben anlatsam durumumu bana salak dersiniz. ben diyorum salağım diye , siz de deyin valla. benim evim 4+1. salon zaten salon.
1 oda oturma odası, 1 oda yatak odamız , 1oda çalışma odamız (eşimin işleri projeleri çok yoğundur, her akşam 1-2 saat çalışır,çalışma odası bize şarttı) ve sıkı durun son oda da ne biliyormusunuz.
misafir odası. eşimin bekarlıktaki yatağı gardrobu duruyor. yatılı misaifr vs gelince orayı kullanıyoruz. 1 yıllık evliyim 6 ay arayla iki kez 10ar gün kaynanamlar geldi onlar kaldı, 1 gece eşimin kuzeni kaldı.2gece görümcem kaldı.
ve bende yatak odama beşik alıcam, bebeğime oda yapamayacam. şimdi desem sülalen 40da bi gelecek, gelincede çekyatta yatıversin kıyamet kopar, küçücük bebeğe ne odası şimdi diye. 2-3 yaşına gelince yaparız odasını der. 6 ay yanımızda yatacakmışmış bebek, sonra beşiğini çalışma odasına koyacakmışmışız,yalnız uyumaya alışacakmışmış, her poka da karışır. meserretin dediği gibi kadın işine karışan erkeğe gıcık olurum. ha karışır da nolur, en geç 2-3 ay sonra kadının dediğinin mantıklı olduğunu anlar kaz kafaları. başıma geleceği bildiğim için ses etmiyorum şimdi. 6 aylık bebeği koysun çalışma odasına bakalım noluyo, eşim gürültü yapmaz , sessiz çalışır ama mincik bebeğin gözüne de uyku bandı takarız artık ışıktan rahatsız olmasın diye. töbe yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Benim de ayaklarım fil ayağı gibi oldu, bacaklarım şişti şimdiden, kendimi çok ağır hissediyorum, belim ağrıyor, eğilip doğrulurken çok zorlanıyorum, fazla kilo almamam lazım ama işte ne et tavuk yiyebiliyorum ne de sebze... mecburen kahvaltılıklar, ekmek, makarna yiyorum, sonum beni korkutuyor

Canım,
yürüyüş yapman çok güzel.bende sitede oturuyorum ama eşim yorgun olduğu için benimle yürümüyor.ben gideyim diyorum kabul etmiyo.göreceksin beni buralarda yürürüm diyorum hayır diyo inat .

kardeş konusunda da haklısın.ne olursa olsun el oğlu gün gelir kafana kakar.konu ne olursa olsun herşeyi paylaşmamak gerek.erkek milleti çok lafçıdır.bakma kadınların adını çıkardılar ama kendilerini kamufle etmek için gibi geliyo bana.
konu ne olursa olsun çok takmamaya bak şekerim. sonuçta sen ne kadar üzülüp düşünürsen düşün olayları değiştiremezsin.bebeğinin b u durumdan etkileneceğini aklından çıkarma.

ben de çatlaklardan çok korkuyorum yaaaaa:18::18::18:
inş. en az çatlakla bitiririz bu dönemi. ben de 17+2 yim 700 gr aldım doktor çok iyi gidiyorsun diyor
1 kiloya tamamlayayım da öyle listede güncelleyelim

evet benmkdıe öyle dedı olacaksa oluyor dedi
badem agı dedı gidipalamadım ama ben

benm gec dollenme vardı işte başta sata göre geridendi
sımdı dun cıkan degere göre satı yakalamıs oluyor
neyse artık ya
sorun olmasında
onemi yok:)
sımdı 15+1 oldum duzelteyim takvimi
bide 15/08 da yıne eski tarihe dönermiş haha:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…