- Konu Sahibi antidepresif
-
- #5.801
sen sağlık ocağına sor bi de istersen..sanırım kadın bana 5 tane yapılıcak ve doğurganlık hayatın boyunca bir daha yaptırmana gerek kalmıycak dedi..valla bende şaşırdım kesin doktoruma danışıp öyle yaptırıcam..:26:sor tatlım mutlaka,bide ben aşıyı 20.hafta diye biliyorum ama benim doktor 24. haftada falan yaptırıcam aşını dedi...bende o demeden gidip yaptırmam zaten...
ben balkona çamaşır sermem hep evde kuruyor ben toplamaya topluyorum ama ütü yapmak resmen işkence o yüzden katlı bir şekilde duruyor lazım olunca hemen ütülüyorum eşim seçme hakkımı elimden alıyorsun diyor artık yapacak bişey yokbn hiç anama çekmemişim 3 gündür balkonda çamaşırlar duruyo toplamak ütülemek lazım ev dağınık brz ben napıyorum karşımda televizyon kucağımda notebook
çok tembelim çocuk olunca napcam bilemiyorum:18::18:
çok geçmiş olsun arkadaşların yemek getirseler sana olmaz mı bari şemsiye götür çalıştığın yere onunla git gel faydası olur canımyemeğe giderken asansör bozuktu 5 kat indim daha sonra güneşte yemekhaneye gittim 53 derece sıcak var bu arada urfada.yemek sırasına girdim ellerim titriyordu tepsiyi düşürdum sonra yemeği döktüm çatal kaşığı tutamıyordum nasıl titriyordu görseydiniz hemen tuzlu ayran yaptılar içtim.yemeğide yedim halen titriyor ama geçer herhalde ilaç içtim ağrı kesici başım ağrıyor.5 kat ta geri çıktım mahvoldum belim karnım dahada sancı yaptı...
bana da öyle dediler erkek di kız oldu ama 16. haftdan sonra kesinleşecekmiş kendimi çok hazırlamışım şok oldumbiz de şimdi kontrolden geldik, geçen ayki kontrolde 13. haftalıkken yani erkek gibi demişti..bugünkü kontrolümüzde kız dedi:)) bakalım gelecek ay ne dicek
demir ilacından oluyor canım merak etme aslında gebelikte bu çok güzel bişey sevinmelisinişteyim canım... herzamanki gibi besleniyorum su olarakta iş yerinde bildiğimiz hayat su içiyorum evdede erikli... ben normalde hiç isal olmam bağırsak tembelliği var bende hep kabızımdır.kola,kahve,leblebi v.s. hepsini denedim ama hala aynıyım. Allahtan sancısı yok sadeec sabahları var okadar onun dışında yok...
toplamda 5 doz ikisi hamilelikte diğerleride sonradan oluyor ama aşılarını tamamlarsan sonraki gebeliğinde aşı olmuyorsun benim merak ettiğim 5 dozu hiç hamile kalmadan olsaydık olurmuydu en azından gebelikte ateşimiz falan yükselmezdicanım banada 5 doz tetenoz aşısı fazla geldi yaa...5 kere aşı mı olunur? delik deşik olcanen fazla 2 doz diye biliyorum ben ya,neye göre belirleniyor ki bu?
ilk baktığım sitede böyle yazıyordu;
Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.
Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.
benimki hamilelikte beşe tamamlancak sanırımm..
slm kizlar bise sorcam doktor bana folik acide dewam et dedi bide demir ilaci olarak feromin diye bi hap werdi oyle bi ilac kullnanan warmi ? yada bu ilac hakkinda bilgisi olan warmi ???
slm kizlar bise sorcam doktor bana folik acide dewam et dedi bide demir ilaci olarak feromin diye bi hap werdi oyle bi ilac kullnanan warmi ? yada bu ilac hakkinda bilgisi olan warmi ???
ay canım benimde aklıma gelmiyor değil ama başka doktora da gitmek istemiyorum,benim doktorumunkide eski baya bu prof.lar eski çağlarda kalıyor galiba teknolojiyi takip etmiyorlar mı neama cinsiyet için değil de renkli görmek istiyorum oğlumu zaten şu AFP testi de aklımda ne yapsam diye...
ben balkona çamaşır sermem hep evde kuruyor ben toplamaya topluyorum ama ütü yapmak resmen işkence o yüzden katlı bir şekilde duruyor lazım olunca hemen ütülüyorum eşim seçme hakkımı elimden alıyorsun diyor artık yapacak bişey yok
Balkon kapalı cnm çamaşır teli de orda duruyo asıyorum bazen açıorum camı bazen kapalı duruo ben de aşağı doğru sallandırmıyorum
Ben de senin gibi yapıodum ama öyle de zor oluyo.Brz önce ütüledim hepsini artık 1 hafta rahatım
sor tatlım mutlaka,bide ben aşıyı 20.hafta diye biliyorum ama benim doktor 24. Haftada falan yaptırıcam aşını dedi...bende o demeden gidip yaptırmam zaten...
kızlar dünde konuştuk biz forumda gece ama herkes 3lü ve 4lü testi yaptırdı mı? ben ikisini de yaptırmadım sadece 2li testim yapıldı ve başka test de yaptırmadım ama aklım takılıyor unuttuğum atladığım bişey var mı diye AFP testi diye bir test varmış,onda nöral tüp defekti omurilik kusurları araştırılıyormuş ama benim doktorum bişey söylemedi,şimdi arayıp sorsam mı acaba diyorum....
kızlar dünde konuştuk biz forumda gece ama herkes 3lü ve 4lü testi yaptırdı mı? ben ikisini de yaptırmadım sadece 2li testim yapıldı ve başka test de yaptırmadım ama aklım takılıyor unuttuğum atladığım bişey var mı diye AFP testi diye bir test varmış,onda nöral tüp defekti omurilik kusurları araştırılıyormuş ama benim doktorum bişey söylemedi,şimdi arayıp sorsam mı acaba diyorum....
daha öncede dediğim gibi her doktor az çok farklı ilk hamileliğimde 2 tarama yapıldı 3 ve 4 gerek görülmedi.şimdiki doktorumda sadece 3 lü tarama yaptıracak bunlardan biri yeterli oluyor hepsine gerek yok bencekızlar dünde konuştuk biz forumda gece ama herkes 3lü ve 4lü testi yaptırdı mı? Ben ikisini de yaptırmadım sadece 2li testim yapıldı ve başka test de yaptırmadım ama aklım takılıyor unuttuğum atladığım bişey var mı diye afp testi diye bir test varmış,onda nöral tüp defekti omurilik kusurları araştırılıyormuş ama benim doktorum bişey söylemedi,şimdi arayıp sorsam mı acaba diyorum....
öncelikle hepinize slm'lar bende ocak annesi olacağım kısmetse ama ben tecrübeli ve tecrübesi çok taze olan bir anneyim.2 yaşında oğlum var ilk hamileliğimde burdan çok yararlanmıştım ama zamanın çoktu artık o kadar boş vaktim yok.aşı konusuna gelince ilk hamilelikte 4 ve 6. Ay olmak üzere 2 aşı yapılıyor ama ben çok geçmediği için bu defa sadece 6. Ayda tek aşı olacağım .bu dafa ne zaman hangi testi yaptırmam gerekiyor cinsiyet ne zaman belli oluyor hareket ne zaman başlıyor biliyorum zamanın olursa buraya buradayım her türlü soruya yanıt verebilirim.tabiki herkezin hamileliği doktorun davranış şekli faklı olsada 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyler
ewt cnm ilacim bitti dewam et dedi folic acidefolic aside devam et derken kullandığın folik asit ilacı bitti doktor yenisini mi verdi yoksa onu bitirene kadar mı devam etmen gerektiğini söyledi
ben folic asit kullandım ondan sonra elevite geçtim..onda da var folic asit..bir hafta öncede demire başladım canım..
canım benımkıde folık acıdı erken kestı bu ayda demir ilacı verdi.senınkıde bır benzerıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?