2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

seremcim biliyosun ben çok üzüldüm korktum günlerce yazışmadım üzüntümden. Dr um il dışından gelince hemen gittim ayrıntılı anlattı sonuçta bu kapalı kutu 2 li test % 75 ise 3lü test %50 55 buna göre 2 li test i iyi olan lar için dr una göre değişir isteyen de olur istemeyende bazı dr lar hastasının isteğini de sorar. Ben sormuyorum sen istiyomusun dei bana.

Bildiğim kadarı ile seninde sonuç güzeldi korkma cnmmm. Dr una sor sana açık anlatsın . Inan ben çok rahatladım şükür yarabim. Kimse bilemez yoksa bizim burda amniyosentez i çok az dr yapıyo benim dr yaptığı halde istemiyorum dedi.

benm de sadece ikili test yapıldı üçlüye fln gerek yok dedi doktor.AFP duymadım hiç cnm zaten ayrıntılı ultrasona giricez

ben de sadece ikili test yaptırdım diğerlerine gerek duyulmadı canım

daha öncede dediğim gibi her doktor az çok farklı ilk hamileliğimde 2 tarama yapıldı 3 ve 4 gerek görülmedi.şimdiki doktorumda sadece 3 lü tarama yaptıracak bunlardan biri yeterli oluyor hepsine gerek yok bence

çok sağolun kızlar ya benimde sadece 2li test yapıldı başka test falan yapılmadı ama aklıma takılmıştı acaba yaptırmak gerekli miydi diye, ama hepimiz aynıyız anlaşılan...nurrose canım dediğin gibi ayrıntılıya giricez orda daha detaylı incelenir herşey....

Yine son yıllarda 11-14 testinin devreye girmesiyle Down sendromu üçlütestten daha hassas bir şekilde taranabilir hale gelmiştir. Böylece AFP ve üçlütestin yakın gelecekte güncelliğini yitirmeye başlayacağı söylenebilir.

cnm ikili yeterli bence gerek olsaydı üçlü fln da yapılırdı.AFP daha eski bi metodmuş Ultrasonografinin henüz bu kadar yaygın olarak kullanımda olmadığı ve kullanılan ultrason cihazlarının da günümüzdeki kadar yüksek çözünürlüğü olmadığı dönemlerde bir fetal anomali tarama testi olarak anne kanında AFP ölçümü kullanılmaktaydı

Takma kafana bence gerekli bişey olduğunu düşünmüorum ben kendi adıma

çok sağolasın canım... benimde son 3 gündür başladı... Allaha şükür çok bi ağrı olmuyo, suyumuda hala çok fazla içiyorum... gerçi 2 gündür çok ortada olduğum için gizli saklı içiyorum, yeteri kadar içmiş olamıyorum

kızlar bu arada prima dünyasının hediye kampanyası bitmiş

hadi yaaaaa... sitede var gibi duruyo faceden form doldurun diyo facede işte açılmıyo güya eve gidince dolduracaktım... neyse belki tekrar başlar...

slm kızlar
hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah aranızda normal adet görüpte hamile olduğunu sonradan öğrenen var mı

sağolasın amin ... ben adet zamanım adet olmadım ama 3-4 gün akıntım kanlı kanlı geldi çamaşırımada bi kaç kere çok koyu kan geldi okadar... zaten öyle oluncada hemen anlamıştım :)

Anammmmm utanıyorum kendimden ben daha bir çöp bile almadım kuzuma((( güle güle kullansın bebişin canım:))))

walla bende utanıyorum bende hiçbirşey almadım henüz...

hepsi birbirinde güzel Allah güle güle giymeyi nasip etsin inşallah :)

seremciğim bende 2'li test dışında başka testlerimi yaptırmadım henüz inşallah haftaya pazartsi gidicem doktora... gerek görmüyosa istemeyebiliyomuş... bence aklın takılmasın doktorun gerek görse isterdi canım

Arkadaşlar ben çıkıyorum biraz yoruldumm siz keyif yapın iyi sohbetler. Bugün ne yaptım bende şaşırdımm. Canınız isteemsin yazmıyayım ama zahmetli bişeyyy.görüşürüzzzzzzzzzz

doktor ikili testi yaptırdıktan sonra bebek gelişimi normalse 3 lü ve 4 lü taramayı istemiyor.benim oğlum hep haftasından 1 hafta önde gidiyordu 3 lü ve 4 lü tarama yapılmadı. Ama bu dafa haftasıyla aynı o nedenle kız olabileceğini düşünüyorum.

canım benim doktorum da güzel ve açıklayıcı olarak anlatmıştı 2li testin diğer testlerden çok daha güvenilir olduğunu...sonucum iyi çıkınca da diğer testleri yapmayalım istersen dedi bende "tamam" dedim zaten test yaptırmak işkence ömrüm kısalıyor sanki sonuçlarını beklerken...ama orda burda okuyorum başka başka testler atladım mı ki yaptırmalı mıydım oluyorum

canım çok sağol ya valla içim rahatladı...eski bir yöntemmiş dimi tabi şimdi detaylıya da giricez gerek kalmıyor o tür testlere herhalde, zaten gerek olsa doktorum yaptıralım derdi hiç konusu bile geçmedi

Arkadaşlar ben çıkıyorum biraz yoruldumm siz keyif yapın iyi sohbetler. Bugün ne yaptım bende şaşırdımm. Canınız isteemsin yazmıyayım ama zahmetli bişeyyy.görüşürüzzzzzzzzzz

afiyet olsun cnm ellerine sağlık ben kolumdan yemekte yapamadım kocişim dünkünü yiycek artık

hoşgeldin....... Hayırlı olsun bebeğin...bu forum süper gerçekten hepimiz birbirimizden faydalanıyoruz, biz de senin tecrübelerinden faydalanırız

sağol canım hepinizin bebişleri hayırlı olsun . Ilk hamilellik kadar heyacanlı ve mutlu olunan bir an yok. Biraz zamansız ve plansız olduğunu düşünsemde şu andada çok mutluyum amma birincideki kadar düşünecek vaktim yok çünkü çalışıyorum ve sağ olsun çok yaramaz olan bir oğluşum var ayrıca bildiğim için daha hiç birini unutmadığım için daha sakin ve heyacansız olunuyor.
Erkek bebeği olacaklara müjde bu yılın ve doğumdan sonrada 1 yaşına kadar olan zamanıntadını çıkarsınlar oğlu olupta sakin olanını görmedim.
Aşırı hareketli oluyor asla oyuncak ve bebekle oynamıyorlar hep karıştırmak hep tırmanmak.oda çok güzel ama onun için yaşıyorsunuz bilginize.

aşı olmamana sevindim canım artık 20 .haftadan sonra olursun hemşire seni korkurtmuş gebelikte 2 tanecik olucaksın .ömür boyu koruması için aşı adedi artıyor ama ikinci çocuk düşünüyorsan doğumdan sonrada takip edip aşılarını yaptırırsın canım .ben aslında oğlumda 2 tane aşıyı olduktan sonra aklımda doğumdan sonrada diğerlerin yaptırıp ömür boyu tetenoza karşı vücudum dirençli olsun diyordum ben gibi korkak tazı yaptırmadım aha şimdi tekrar yaptırıcam keşke o zamanlar yaptırsaydım diyorum

vışşş ayy bende kızıyorum böylelerine tutmamaları daha hayırlı bencede.benim babamda dün evde estirmiş akşamda beni aradı babam ben torunu özledim gelebilirim dedi valla baba gelirsen annemle gel yoksa tek gelme bana çatma zaten enes çok yoruyo beni ikinci enes hiç çekemicem dedim ayy gülüyor tamam gelirsem annenide getiririm diyor annem de diyor ki gitsen kafa dinlerdim ama kızın kafasını şişirmenide istemem otur evinde bayramndan sonra gideriz diyor ,kalp kırmamak lazım işte bu iş yerlerinde daha titiz olmak lazım .beslenmeni bozma sakın ,sabahtan beri bir bisküviyle olmaz.sabah güzel kahvaltını yap öyle git seyyahım hıı bebişin sana kızar yoksa annesi .

güzel düşünmüşsün canım .biz de kimse yokmuya veriyoruz ,sanırım yine o şekilde olur.gerçek ihtiyaç sahiplerini bulabilmek çok zor büyük şehirde.

Sıcakta çalışmak zor olsa gerek bi şey götür koy sandalyene kızz ne çekiyosun o eziyeti :82:

allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri gösterir inşallah canım benim de oğlum olucak inşallah deme ya zor günler bizi bekliyor o zaman... aman sağlıklı olsun da tırmansın, yaramazlık yapsın

Sıcakta çalışmak zor olsa gerek bi şey götür koy sandalyene kızz ne çekiyosun o eziyeti :82:

anam çok ortadayım ben herşey yasak ayaklatım şişiyo açık ayakkabıya bile laf ediyolar dinlemiyorum valla giyiyorum ee napıyım bazen onlarla bile rahat edemiyorum bankonun içinde ayakkabılarımı çıkarıyorum çaktırmadan ama kimse görmesin diyede kırk takla atıyorum... sağım solum heryer kamera, kimin nereden çıkacağı belli olmuyo, eskiden molada yönetime mutfağa çıkıyoduk şimdi oda yasak... patronumuzun oğlu yasakladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…