2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım denemek istiyorsan dene ama bol hurma yiyerek deneme bence. ben hergün hurma yemeye çalışıyorum hamileliğimin başından beri. şu ana kadar toplam 1 buçuk kilo filan yemişimdir ama günde 2 yada 3 tane filan yiyorum. hurmayı çok yersen rahimde kasılmalar olabilir. hurmanın doğumu kolaylaştırıcı etkisi var. o yüzden çok fazla hurma yemeni tavsiye etmem...

Tüm karbonhidratlar eşit olarak yaratılmamıştır. Basit karbonhidratlar pek çok kalori ve enerji sağlarlar fakat fazla bir besinsel değer sunmazlar. Basit karbonhidratların örnekleri beyaz ekmeği, beyaz pirinç veya makarnayı, rafine tahılları, kurabiyeleri, keki, abur cuburu ve şekerleri içermektedir.

Öte yandan kompleks karbonhidratlar mineraller, protein ve lifle doludur; yani sizin ve bebeğiniz için tüm gerekli olanlar. Sebzeler; meyveler; tam tahıllı ekmekler, tahıllar ve makarna, kahverengi pirinç, kurutulmuş fasulyeler ve bezelyeler ve buğulanmış veya fırınlanmış patatesler, kabuklarıyla birlikte hepsi kompleks karbonhidratlardır.

Pek çok beslenme uzmanı kompleks karbonhidratların toplam günlük kalorilerinizin yaklaşık olarak %60\'ını oluşturması gerektiğine inanır.

%60 çok fazla gibi gelebilir fakat sağlığa diğer faydalarını dikkate alın: Meyvelerdeki ve sebzelerdeki kompleks karbonhidratlardaki lifler hamileyken yaşayacağınız herhangi bir kabızlığı kolaylaştırmaya yardımcı olmalıdır. Bazı kadınlar karbonhidratların ilk üç aylık dönemde bulantıyı azaltmaya yardımcı olduğunu görmüştür.

doktorum bana gebelikte egzersiz diye kitap verdi ama hiç içim gitmiyor hareket falan yapmak istemiyorum. kollar için ögrettiği hareketi yapıyorum bir de yürürsem tamamdır.ekmeği gerçekten kesmem lazım bir de elmalı turta falan filan yapmamak lazım

kızlar ya sizde dışarı gezmeye gittiğinizde gündüz vakti iç çamaşırınız terleme yapıyor mu çok sinir oluyorum sanki ıslak ıslak oluyorum arabadan iniyorum poff terlemiş diyorum rahatsızlık veriyor tek bendemi oluyor acaba.pet kullansam da kullanmasam da oturduğum için mi oluyo acaba.

Meyvelerin kalori değerleri ;

Ananas 100 gr. 53

Armut 1 adet 70

Avokado (orta boy) 190

Çilek 100 gr. 26

Elma (orta boy) 60

Erik 1 adet 18

Greyfurt (1 adet orta boy) 60

Karpuz (1 ince dilim) 300 gr. 55

Kavuz (300 gr.) 1 dilim 40

Kayısı (1 adet) 8

Kiraz (100 gr.) 40

Kivi (1 adet orta boy) 34

Limon ( 1 adet orta boy) 15

Mandalina (1 adet orta boy) 50

Mango (1 adet orta boy) 73

Muz (orta boy) 100

Nektarin 100 gr. 46

Portakal (1 adet orta boy) 50

Şeftali 1 adet 60

Taze Hurma (1 adet) 15

Taze İncir 100 gr. 41

Kuru İncir 100 gr. 59

Üzüm 100 gr. 57

kızlar ya bişey sorucam bu elbise sizce diz altında mı?? benim boyum 1.72 tam anlayamadım bana diz altında olur mu??. okulda diz üstü giyemiyoruz, diz altı olması lazım...

ben de biraz oturdummu popo kısmı baldır çok terliyor canım.. benim de kollarımı güçlendirmem lazım yoksa bebişi kolumda taşıyamam nasıl birşey yapıyorsun kol için???

kızlar ya bişey sorucam bu elbise sizce diz altında mı?? benim boyum 1.72 tam anlayamadım bana diz altında olur mu??. okulda diz üstü giyemiyoruz, diz altı olması lazım...Eki Görüntüle 233937
bence uzun canım ya cünkü internetten alışveriş çok yaptım hep resimde ne gördüysem o şekilde geldi.ebru maternity den i bakıyorsun ,manken de uzun duruyor aslında
ben de biraz oturdummu popo kısmı baldır çok terliyor canım.. benim de kollarımı güçlendirmem lazım yoksa bebişi kolumda taşıyamam nasıl birşey yapıyorsun kol için???

1kg pet şişe alıyoruz kolu yukarı kaldırıyoruz düz tutuyoruz yani avuç arka tarafa bakcak sonra bükerek arkaya doğru indirip tekrar düz yapıyoruz.kollar hemen agrıma yapıyor zaten canım .illaki ağırlık almaya gerek yok ben yumruk yapıyorum ,koridorda yürürken yapıyorum çok faydalı canım.

Son düzenleme:
bana müsade kızlar ,gidip güzellik uykumuza yatalım da kızımla güzelleşelim cilt yenilensin ,epey geç yatıyorum aslında daha erken yatağa girmek lazım allaha emanetsiniz .

Kızlar gunaydın uzun suredır yokdum
ama faceden takıp etmeye calısıyorum
Okul ev gezmeler derken ancak boyle oluyor
Şu tekmeleme olayında hep aynı demekkı benım tum hamıs tanıdıklarımda kocaları elledıgı an duruyordu :)
var bır hıkmet bu işte utanıyorlar demekkı
Bu arada bugun 1.30da randevum var
Hem omurılık acıklıgı testı yapılcak hemde cınsıyet bakılcak
cok heycanlıyıozzzz
ınsallah gecen haftakı gıbı gostermemezlık yapmaz zılı kuzum benım
Varmı onerılerınız kızlar tatlı yemek dısında :)
Off cıkmıcam doktordan bu sefer ogrenmeden

günaydın annişler nasılsınız...benim halen bel ve baş ağrım devam ediyor.sabah kalktım 7:30 da kahvaltı yaptım ama şimdiden acıktım nedense miğdem bulanıyor sanki...şimdi bir ağrı kesici içtim inşallah iyi gelir...sizler nasılsınız bakayım...

Bu arada halan aynı kılomda duruyorum :)
yanı gecen haftaya kadar oyleydı
bugun dananın kuyrugu kopacak :)
Bakalım aldımmı :)
83 ile basladım 78e dustum daha almadım
ay almıyımda bebısım ıyı sonucda sukurler olsun sorun yok :)
Ama kılolu hamıs oldugum ıcın bole sanırsam
bebek bol bol beslenıyor benden

gunaydın cnm heyecanla 1.30dakı randevumu beklıyorum :)
GEcmıs olsun umarım gecer bas agrın bol bol su ıc

insanın canı hep zararlı şeyler çekiyo
benim de cips ve kolaaa
ve eşim her istediğimde gözümün içine bakıyo
faydası olsa yemezsin zaten diyo

Sorma tatlım, nerde tatlı, tuzlu, faydasız bi halt var canım çekiyor, arada ufak kaçamaklar yapsam da tutuyorum ama kendimi, yoksa çok vicdan azabı çekiyorum

Kaybettiğim kiloyu aynen geri aldım, ama bu kez, popiş ve göbekten, arkadan jeniffer lopez gibi oldum, eteklerim havaya kalkıyor
Benim çamaşırım da yanlardan ter oluyor, kasıklarım terliyor yani yine de ped kullanmıyorum, günde 3 kez çamaşır değiştiriyorum

Sedacım facede de yazdım, gazoz ve soda kudurtuyor bebişleri, ve tabi ki tatlı
Hadi öğren de gel, ama kızın olacak gibi geliyor bana

tamam cnm meyvelı soda ıceyım bırde ustune cıkolata mıde fesatı gecırmezsem ıyıdır heralde :) :) :) :)

hoş geldin canım benim...benim eşimde geçen akşam elini koydu bende daha ben hissetmiyorum sen hiç hissedemezsin dedim yok benim bebğim babasını tanır haber verir dedi bayağı bekledi tık yok...uyuyor diyiyor rahatsız etmeyeyim...diyiyordu.işine gelmedi.ben bazen bir anlık hafif hissediyorum ama net değil bakalım bende cumartesi cinsiyetini öğreneceğim inşallah bende senin gibi öğrenmeden çıkmayacağım.yeter ama meraktan öldün.cinsiyeti ne olursa olsun fark etmez sadece merak ediyorum...

canım ne güzel almamışsın ben aldım 15+3 üm ama 4,5 kilo aldım 65,5 oldum.allahım ya ben kızımda hiç almamıştım ilk aylarda ama bunda malesef aldım...

Böyle devam edersin inşallah
Benim gibi biri için boğazını tutmak çok zor, hem de hamilelikte
Mesela şu sıralar canım sürekli malum ramazan tatlısından istiyor, tadımlık yiyorum, şöyle oturup dolu dolu yiyebilmek isterdim pide yerine kepek ekmeği yemek de zoruma gitmiyor değil

Herkese günaydın annişler ve bebişleri:80:
Ramazanda iş yeri hiç çekilmez oluyor, bi de yemek filan hep sorun milletin önünde...
kızlar face adresi ne acaba ? nasıl katılablirz gruba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…