2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmişolsun mantıken bebegine zararı olmaz ama oğlunu öpme tabi onada bulaşa bilir .

çok merak ediyorum meleğimi hissetmeyi
en yakın zamanda hissedersin ınsallah cnm az kalmış
bizde de aynısı var ya..bak sen şunlara..baba gelince benimkide duruyorr..çok bozuluyor eşim
ya bende bi tek benim oglusum yaramaz sanıyodum
senin de ilk bebek dimi cnm
evet cnm ikl bebegım olacak inşallah
senin esın şükretsin cnm en azından 1 kere hissetmiş ne güzel bizimki yazık oynamıyo ki dıyıp duruyo
hadi bakalım benım ıcıme oglun olacakmıs gıbı dogdu nedense
ne hava atıyon kızzbende cuma günü gidecemmm oglusumu gormeye:86:
canım bebege bi zararı yoktur vücudumuz hassaslaştıgı ıcın ucuk cıkabılır dıye bılıyorum ben korkma..
evet aynenn katılıyorum
dün akşamki çok eminim tekmeydi kıpırtı değil
ya valla ben alınıyorum tekmeyi hissettiğim halde hisssettiğini sanıyo dıyenlere
nurgül valla bende de aynısı oluyo ya hele sabah kalktıgımda mesela su anda mıdem acayip yanıyo sanırım demır ılacından oluyo once bu kadar olmuyodu banaayrıca regl sancısı gibi olan agrı bende de oluyo bı de hızlıca ayaga kalktıgım zaman kasıklarım batıyo:44::26:

cnm gözünaydın inşallah benımde bi oglum bi kızım olur ne güzel:82:

arkadaşlar maltepe bölge hastanesie gidiyorum fahrettin beye...şöyle söyleyeyim evlendiğimden bu yana hastasıyım zamanında kist falan olmuştu yumurtalıklarımda ama inanın orada bile sakin tuttu beni hep rahattı ben de bundan dolayı kolay atlattım yoksa takacaktım sanki...neyse buralarda rahatlığı hoşuma gitti, tecrübeli bir doktor göztepe ssk nın eski başhekimi yardımcı doçent ayrıca...gelgelelim hamileliğimi öğrendiğimde de devam edeyim dedim hem iyi biri hem de hastanede daha önce başka branşta ameliyat olmuştum hastaneden de memnundum tek kişilik oda da kalıyoruz ve personelde iyi...ama doktor gebelikte ultrasonla bakıyor inceliyor dediği evet sağlıklı kalp atışı görünüyor boyu şu falan ama ultrason aleti bana göre kötü çok karıncalı seçemiyorum bile ve tansiyonuma bakılıyor kalkıyorum eğer yalnızsam pek konuşulmadan çıkıyorum ama kayınvalidem ve eşimle gdiyorsam daha fazla bir şeyler anlatmaya çalışıyor gibime geldi...(!) bir de ben sezeryan ,istiyorum falan dediğimde o zaman gelsin bakarız dedi...bebeğin cinsiyetini 13 haftalıkken adanada kuzenim doktor ondan öğrendim geçen haftada devlet hastanesinde 3 lü test için gittiğimde yine başka doktordan öğrendim ama kend doktoruma sorduğumda daha erken 20. haftada belki o da bebeğin pozisyonu uygun olursa öğrenebiliriz diyor... anlayamadım eşime ben daha ilgili bir doktor mu istiyorum ne ilk bebeğim diye acaba daha net mi görek istiyorum ne....ikili testi bile ben dedim hastanenizde pahalı zamanı geldi ben devlette yaptırdım sonucu size getiririm diye...yani 8. haftada kan testi dışında başka bir şey yaptırmadım sürekli kilon iyi gidiyor günde yarım litre sütünü iç gerisi önemli değil...ben bebeğimi görmek istiyorum net bir şekilde ya sinir olmaya başladım karıncalardan başka bir şey göremiyorum bebek büyüdü ama ben hala karartı görüyorum devlet hastanesinde bile çok daha net seçmiştim...canımı yok yer mi sıkıyorum...

gunaydın kızlar...
ben de dun gece 3 e dogru belımde bugune kadar olmayan cok kotu bı agrıyla uyandım belkı klımadanda olabılır ama soguk ter ıcındeydım agrıdan..evın ıcınde bıraz yurudum 10 dk. sonra falan gecti.. suanda hala ara ara bel agrısı ve karın agrım var...bende hareketlerını cok kuucun balon patlamaları seklınde arada hıssedıyorum..benım ıkılı test degerıme gore dr. um 4 lu test yaptırmamaı soledı. 13 agustosta 4 lu test yaptırıcam ..sızden 4 lu test yaptıran veya yaptıracak olan var m?

cnm ara ara kaçamak yapıp ultrason aleti iyi olan bi doktora gidebilirsin genel olarak doktorunun iyi olduğunu düşünüosan.Ama insan ilgili bi doktor olsun istio bu dönemde.

cnm bu karın ağrısı heralde bu haftalarda herkeste oluo

canım ben de de kasık ağrısı eğer yürürsem başlıyor ve 1 gün boyunca sürüyor bana göre ve sorduğum kadarıyla rahim büyüdüğünden dolayı rahimi tutan bağların gerilmesinden kaynaklıymış karın ağrısı da kasık ağrısıda sizinki de bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum... yine de dikkat edin geçmiş olsun...

cnm ara ara kaçamak yapıp ultrason aleti iyi olan bi doktora gidebilirsin genel olarak doktorunun iyi olduğunu düşünüosan.Ama insan ilgili bi doktor olsun istio bu dönemde.

ya evet dediğin gibi doktoru seviyorum ama ultrason için başka doktra görünmek istiyorum acaba maltepe civarında ultrason aleti daha net olan başka doktor varmıdır önerebileceğiniz...ara ara ona giderim en azından

günaydın kızlar
canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki dün bütün gece benim oğlum neden tekmelemiyor neden hissedemiyorum diye dönüp durdum galiba stres yapmaya başladım böyle yaptıkça bebeğimi de üzüyorum ama napayım tam anlamıyla hissedemiyorum ve oğlum 1 hafta önde gidiyor...arada bişeyler hissediyorum ama acaba diyorum ben mi yanılıyorum ama kuvvetli bir his yok,oğlum babasına mı benzicek ne babası çok sakindir,sesini bile yükselttiğini duymadım hiç....

Son düzenleme:

Selam kızlarr nasılsınız?
Bi geçmişe bakıyım dedimde yok bitiremedim hemen pes ettm

Ben 3lü testi yaptırmak istemeyince doktorum AFP yaptıralım o zmn dedi ve yaptırdım cnm..
Sen doktorunu arayıp sor istiyosan öyle bi imkanın varsa ama gerekli görse söylerdi bence..

yalovalımısın cnmmmm

Hayır Yalovalı değilim cnm Çınarcıkta yazlığımız var burda da hastaneyi yapmışlar ama daha faaliyette değil onun dışında özel doktorlar ve sağlık ocağı var bi tek..
Onun için doktorum bişey olursa hemen Yalovaya hastaneye git dedi..

ya evet dediğin gibi doktoru seviyorum ama ultrason için başka doktra görünmek istiyorum acaba maltepe civarında ultrason aleti daha net olan başka doktor varmıdır önerebileceğiniz...ara ara ona giderim en azından

canım bende galiba senin gibi kaçamaklar yapıcam benim doktorunda ultrason aleti siyah beyaz ve eski doğru düzgün anlaşılmıyor(ay doktorum duymasın kızar bana) bende izmirde renkli ultrasonu olan bir yere daha bakıp arada oraya gitmeyi planlıyorum...eşimin arkadaşı da hamile aynı zamanlardayız onların doktoru renkli ultrasonda bakıp cdye kaydediyormuş ah ah

canım ilk gebelk için zaten 18. hafta çok erken bebeği hissedebilmek için 20. haftada olmak lazım .benim ikinci bebeğim olmasına rağmen birgün çok hareketli birgün pek hissedeiyorum .özellikle gece yatarken yan dönsem kendiside döndügüm tarafa kayıyor vücudunu hissediyorum ,gündüz pek hissetmiyorum .çok dinleme kendini canım .daha erken yani.
seyyahcım agrılı olduğu kadar ateşli değil merak etme.ama az kulllandığın kola yaptır aşını .ben sağa yaptırıyorum o kolu 2 gün kullanmazsan agrısı geçer.

bende sabah kalktığımda karnım agrıyor.çatlak için krem sürmediğimde daha çok agrıyor sanırım büyüyoruz ondan .

işte aynı durumdayız...:)) ben de elimde renkli ultrasonda ve cd de kayıtlı bir hatıra istiyorum eşim tamam mutlu ama bebeği göremiyor seçemiyor diye biraz durgun her gidişimizde kamera ile gidiyoruz güya ama hiç anlaşılır fotolar çekemiyor çünkü bebeği biz seçemiyoruz...küçükken yine bir nebzeydi ama şimdi hiç

ikinci trimester şikayetleri
4. Ay :

1. Bulantı ya da kusmalar azalabilir ya da bitebilir.
2. Yorgunluk ve bitkinlik devam eder.
3. İdrar sıklığında azalma görülür.
4. Mide ekşimesi ya da yanması.
5. Sindirim zorluğu ve şişkinlik.
6. İştahta artış.
7. Ayak bileklerinde ve ayaklarda şişme.
8. Burun iç dokularında hafif kanama.
9. Hafif başağrıları.
10. Aniden ayağa kalkma durumunda baş dönmesi.
11. Beyaz vajina akıntısı.
12. Meme ucundaki areolada (koyu renkli alan) artan koyulaşma.
13. Karın kısmında gözle görülür bir büyüme.
14. Ayın sonunda bebek hareketlerini hafif olarak hissetme.
15. Kabızlık görülebilir.
16. Duygu dalgalanmaları.
17. Çabuk öfkelenme.
18. Korku ve kaygılar olabilir.
19. Unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği.
20. Ağlama isteği.
21. Kilo alımından dolayı hayal kırıklığı.
22. Hamileliğe biraz daha alışma hissi.

5. Ay :

1. Bebeğin hareketleri hissedilir.
2. Vajinadan beyazımsı akıntı gelir.
3. Midede yanma ve sindirim güçlüğü.
4. Karnın alt bölümünde ağrı.
5. Burun ve kulaklarda tıkanma olabilir.
6. Hafif diş eti kanamaları.
7. Kabızlık ortaya çıkabilir.
8. Hafif başağrıları.
9. İştahta artış.
10. Baş dönmesi görülebilir.
11. Bacak krampları olabilir.
12. Göğüslerde sızlama ve dolgunluk hissi.
13. Meme ucundaki areolada (koyu renkli alan) artan koyulaşma.
14. Göğüsteki damarlar görünür hale gelir.
15. Kalp atışında hızlanma.
16. Hafif sırt ağrıları başlayabilir.
17. Karın ve yüzde renk değişikliği.
18. Ayaklarda ve ellerde şişme.
19. Hamilelik gerçeğini kabulleniş.
20. Yaşanan duygusal değişikliklerde azalma.
21. Huzursuzluk ve endişe sürebilir.

6. Ay :

1. Bebeğin hareketleri daha kuvvetli hissedilir.
2. Hareketlerde yavaşlama ve biraz daha çabuk yorulma olabilir.
3. Karın kısmında farkedilir bir büyüme.
4. Sırt ve bel ağrıları artar.
5. Diş eti kanamaları görülür.
6. Gögüslerde büyüme ve damarlarda belirginleşme.
7. Karında kaşıntı.
8. Bacak krampları olabilir.
9. Burun tıkanıklığı ve hafif kanama.
10. Karnın alt bölgesinde ağrılar.
11. İştahta artış devam eder.
12. Karın ve ciltte koyu renk cilt lekeleri.
13. Midede yanma, gaz ve hazımsızlık.
14. Beyaz vajina akıntısı.
15. Baş ağrısı ve baş dönmesi.
16. Ayaklarda ve ellerde şişme.
17. Sürekli dalgınlık hali.
18. Gelecekle ilgili kaygılar.
19. doğum endişesi başlayabilir.

İKİNCİ ÜÇ AYDA SIKÇA SORULAN SORULAR

”Bebek hareketlerini ne zaman hissedeceğim?”
Daha önce doğum yapmış olan hanımlar bu konuda da tecrübelerini gösterirler. Bu hanımlar genelde 16. hafta civarında bebeğin oynadığını hissederken ilk gebeliğini yaşayanlar 18-21. haftalar arasında bu duyguyla tanışırlar.

Anne adayları bebeğin oynama hareketlerini, “içlerinde bir kuşun kanat çırpışına” benzetebilirler. Bebeğin oynaması anne-baba adaylarına huzur ve mutluluk verici bir olaydır. 4. aydaki bebeğin boyu 15 cm, ağırlığı yaklaşık 150 gramdır.

6. ayın sonunda ise bebeğin boyu 30 cm., ağırlığı ise 900 gramı bulur. Bebek bu dönemden sonra hızlı bir büyüme temposuna girmiştir ve doğuma kadar kilosu yaklaşık üç kat artacaktır.

”Karnımda ağrı ve yanmalar hissediyorum”
İkinci üç aylık dönemde uterusun (rahmin) genişliğinde hızlı bir artışı farkedersiniz.

Kadın rahmi, vucüdumuzda kendi büyüklüğünün üstüne bu kadar fazlasına çıkıp doğumdan sonra tekrar eski haline dönebilen tek organdır.

Uterus (rahim) büyürken, vücudunuzun içinde o bölümde olan diğer organlar normal yerlerinden birazcık uzaklaşacaklardır. Bu nedenle bu organları tutan kas ve bağ dokularında aşırı bir gerilme olacaktır. Bu organ büyüme ve gerilmeleri anne adayını rahatsız edebilir.

Bu dönemde görülen ağrı ve yanmaların esas nedeni uterusun ağırlığı ve genişliğindeki artış ile gebelik hormonlarıdır.

”Belimde ve sırtımda ağrılar oluyor”
Gebelik sırasında kalça bölgenizdeki kemiklerin arasındaki eklemler yumuşayıp gevşerler. Bunlar doğum sırasında bebeğin bu bölgeden geçebilmesi için bir hazırlıktır.

Bu dönemde, rahminizin ağırlığı artar ve ağırlık merkezinin yeri değişir. Bunun sonucu olarak zamanla ve belki hiç farkında olmadan, vücut şekliniz ve yürüme şekliniz değişir. Ağırlık merkezindeki değişiklikler sırt ağrılarına neden olur.

Öneriler
Şikayetlerinizi en aza indirmek için oturmanıza, kalkmanıza ve yürümenize dikkat edin, kendinizi fazla zorlamayın, ağır yük kaldırmaktan kaçının ve ağrılarınızın arttığı durumlarda uzanarak dinlenin.

Ayrıca bel ve sırt sağlığını olumsuz etkileyen topuklu ayakkabı giymekten kaçının. Her zaman için düz ve mümkünse ortopedik tabanlı ayakkabıları tercih edin.

Karın bölgenizdeki kasları çalıştırmak için yapılan egzersizler bel ve sırt ağrısının azalmasına yardımcı olacaktır.

”Kasıklarımda ağrılar oluyor”
İkinci dönemdeki alt karın bölgesindeki ağrıların nedeni, genişleyen rahmin kaslarının ve rahmin çevresindeki asıcı bağ dokusunun gerilmesidir. Bu durum tıbbi literatürde “Round ligament ağrısı” olarak geçer.

Ayrıca daha önceden karın bölgesine uygulanan bir ameliyat geçirmişseniz ağrının nedeni buradaki iç yapışıklıkların gerilmesi de olabilir.

Gebelik sırasında bazen appendisit veya safra kesesi taşı (kolesistit) nedenli ani ağrılar farklı yerlerde ve şekillerde oluşabilir. Bu ağrıların farklı yerde oluşmasının nedeni, büyüyen rahmin bu organları bulundukları yerden başka tarafa itmesidir.

Öneriler
Kasık bölgesindeki ağrı bebeğiniz ve sizin için bir tehdit oluşturmasa da, bu şikayetinizin fazla ve uzun süreli olması durumunda mutlaka doktorunuza bildirin. Çünkü bu ağrıların nedeni (erken gebelik haftalarında) dış gebelik, düşük tehlikesi ve ileri gebelik haftalarında erken doğumun başlangıcı olabilir.
Kasık ağrınız şiddetli ise, oturma veya yatma veya alacağınız sıcak bir duş şikayetinizi bir ölçüde azaltabilir.

Midem yanıyor”
Mide yanmasının en sık sebebi, “reflü” olarak bilinen mide içeriğinin yemek borusuna doğru geri kaçmasıdır. Bunun sonucunda mide asitleri yemek borusunu tahriş eder.

Gebelikte reflü’nün normalden daha sık olarak karşımıza çıkmasının bir kaç ayrı nedeni vardır. En önemli neden büyüyen uterusun (rahmin) mideyi yukarıya itmesidir.

Diğer bir neden, sindirim sisteminin çalışması hormonların (özellikle progesteron hormonu) etkisi altında yavaşlaması sonucunda yemek borusunda dalga şeklinde hareketlerle ilerleyen yiyeceklerin gidişi gebelik sırasında yavaşlamaktadır. Midenizin boşalması gecikmekte ve yiyecekler sindirim sisteminden daha yavaş boşalmaktadır. Bunun sonucunda hazımsızlık, şişkinlik ve bulantı hissi gibi şikayetler de görülebilecektir.

Ayrıca mide ile yemek borusu arasındaki büzücü kas yine gebelikte artan progesteron hormonu etkisiyle gevşemekte ve mide asid içeriği yemek borusuna geçerek göğüste yanma şikayetine yol açabilmektedir.

Öneriler
Bulantı ve kusmayı önlemek için, az az ve de sık sık beslenin. Fazla asidli gıdalar ile aşırı acılı, ekşili, baharatlı, yağlı gıdalardan uzak durun. Fazla miktarda çay, kahve ve çikolatadan sakının.

Kızartma türü gıdalar yerine haşlama türü gıdaları tercih edin. Soda içmeniz bazan şikayetlerinizi azaltabilir.

Ayrıca mide yanmanızı artıran ani öne eğilmeler gibi hareket ve pozisyonlardan kaçının. Hatta geceleri yatarken başınızın altına bir yastık daha koyup başınızı biraz daha yükseltebilirsiniz.

Her şeye rağmen mide yanmanız çok fazla ise doktorunuz size bir takım antiasid ilaçlar verebilir, fakat doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız.

”Cildim eskisi gibi değil”
Gebelik sırasında salgılanan bazı hormonlar cildinizde belirli değişikliklere neden olur.

En sık karşılaşılan problem vucüttaki bazı bölgelerde belirginleşen cildin kahverengileşerek kararmasıdır. Bu durum en sık olarak yüzde (kloasma, gebelik maskesi), göğüs uçları, karın, kasık ve göbek çevresi bölgelerinde ortaya çıkar.

Ciltteki bu kararmaların gerçek nedeni belli olmamakla beraber, gebelikte salgısı artan estrojen hormonuna bağlı olduğu düşünülmektedir.

Öneriler
Gebelik sırasındaki cilt kararmaları, güneş ışığı veya diğer ultraviole ışıklara maruz kalmakla daha da artabilir.

Bu yüzden gebelik sırasında durumda fazla güneşte kalmayın ve hatta yaz aylarında dışarıda olduğunuz zamanlarda öncelikle yüzünüzü yüksek koruma faktörlü kremlerle koruyun.

Bol miktarda kar olan ortamların da yaz aylarındaki güneş ışığı gibi yüksek dozda ultraviole içerdiğini unutmayın.

Ciltteki kararmalar doğumdan sonra bir miktar azalsa da soluk bir şekilde kalıcı da olabilir. Bu durumda doğumdan sonra dermatologlar tarafından bazı tedaviler uygulanabilmektedir.

Gebelik sırasında ciltteki esmerleşmelere ilaveten el ayası ve ayak tabanlarında kızarıklıklar, vucutta bazı kaşıntılı ve döküntülü rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir. Pek çok şikayet tedaviye gerek kalmaksızın gebeliğin doğal sürecinde kendiliğinden kaybolup gider.

”Kabızlık oluyor”
Kabızlık, gebelikte görülen sık görülen bir problem olup en sık nedeni sindirim sisteminin genel olarak yavaşlaması ve büyüyen uterusun (rahmin) bağırsakların son kısmına yaptığı baskıdır.

Ayrıca kabızlık gebeliğin son dönemlerinde hemoroid (basur) ve anal fissür (makatta çatlama) oluşumunu da artırır.

Öneriler
Bu problemle başetmenin en önemli yolu diyetinizi düzenlemektir. En önemli tedavi ve kabızlıktan korunma yöntemi liften zengin beslenme ve bol sıvı tüketimidir.

Her türlü çiğ sebze ve meyveyi bol miktarda almanızda yararlar mevcuttur. Ayrıca bağırsakların rahat çalışması için bolca kayısı, erik, incir kompostoları ve doğal meyve suları içebilirsiniz.

Sabah kahvaltısından önce aç karınla bir bardak ılık su içiniz. Bol miktarda sıvı tüketimi anne ve bebek sağlığı ile gebeliğin normal gidişatı açısından pek çok yarar sağlar.

Tüm bunlara ek olarak yaptığınız egzersizi artırmanız da bu probleminizin azalmasına yardımcı olabilir. Özellikle açık havada yapılan bir saatlik yürüyüşler kendinizin ve gebeliğinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu dönemde de doktorunuza danışmadan müshil ya da benzeri etkili ilaçlar almayınız.

”Kansızlık şikayeti”
Bebeğin gebelik sırasında artan ihtiyaçları vücudunuzun demir gereksinimini fazlalaştırır. Gebelik öncesinde günlük demir ihtiyacınız 15 mg. kadarken gebelikte bunun 2 katına gerek vardır. Genel olarak besinlerle alınan demir yeterli gelmeyeceğinden dolayı ilave demir haplarına gerek vardır.

Gebe kadınlarda anemi (kansızlık); yorgunluk, güçsüzlük, çarpıntı, üşüme, nefes darlığı, baş dönmesi ve vucut direncinin azalması gibi sıkıntılara yol açabilir.

Öneriler
Aneminin tek tedavisi demir almaktır. Bu yüzden gebeliğin 16-18. haftasından itibaren her gebe ilave olarak demir almalıdır.
Ayrıca demirden zengin gıdaların tüketilmesinde fayda vardır. Kuru baklagiller, karaciğer, dalak, yürek, kırmızı etler, pekmez, yumurta gibi gıdalar demir açısından zengindir.

Anemi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız >>>

“Aşermelerim oluyor”
Gebelikte turşu, limon, muz, karpuz, soğan gibi bir takım yiyeceklere karşı aşırı istek doğması aşerme olarak bilinir.

Çok arzuladığınız bu yiyecekleri sindirim düzeninizde bozukluğa neden olmuyorsa ve aşırı kalorili değilse uygun miktarda yemenizde bir sakınca yoktur. Aşermelerin neden kaynaklandığı bilinmemektedir.

Sanırım eski doktorların ultrasonları da eski benimki de tarihi değeri olan bir ultrason kullanıyor
Zaten bidahaki randevumu 5 hafta sonraya almamı istedi, ben 5 hafta bekleyemem ayrıca cinsiyeti de teyit ettirmek istiyorum, 3d ultrasonu olan bir doktorla küçük bir kaçamak yapıcam 2-3 hafta sonra

Son düzenleme:

Hoşbuldum cnmm giremedim fazla pcye şifre koydum sonra koyduğum şifreyi kbl etmedi açamadım pcyi şifreyi kırdırmak zorunda kaldım..
O yüzden bilgisayarsızdım
İçini ferah tut bencede gerek görse kesin söylerdi doktorun..
AFP için sadece kan verdim cnm o gn ölçümleri yapıldı işte baş çevresi karnı fln ölçüldü o zmnda söylemiştim..
Neyse ben çıkıyorum kızlar biraz denize gircem su çok güzel ve hava çok sıcak kendinize iyi bakın görüşürzzz..

bende sabah kalktığımda karnım agrıyor.çatlak için krem sürmediğimde daha çok agrıyor sanırım büyüyoruz ondan .

cnm bilgiler için teşekkürler zaten orda da yazıo rahim büyümesindenmiş.Ama bnm ağrım regl sancısı gibi bu dediğin şekilde değil

Beni de yoldan çıkarıosunuz kızlar Ben de mi gitsem başka bi doktora bakam o da erkek mi dicek 3 boyutlu fln nere gidebilirim ki

ay evet tatlım ya teknolojiyi takip etmiyor bunlar,yerinde sayıyorlar.... bende sanırım gidicem, renkli bir görüntü görelim dimi...haftaya eşimin tatili var,araştırıp hem 3d ultrasonu olan hem de cd vericek bir yere gideceğim... benim de bir sonraki randevum taaaaaa 24ünde...........:78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…