2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnnn

boşver kuzumm yapmaya gücü olan yapsın yapamayanında kocişi yapsın benım şuan gücüm var yapıyorum ama 2 ay sonra ne olur bilemem dimi o yüzden şimdilik eşim yemekleri yapmama sofrayı kurup kaldırmama yardımcı oluyor ama ilerde sadece ona devredebilirim

ben hamilelikten önce çok hareketliydim.her işi yapardım şimdi çok halsizim vede ağrılarım oluyor genelde işleri eşim yapıyor ama bende ufat tefek işleri yapıyorum...evi toplayacak takati bazen bulamıyorum.eskiden ışıl ışıldı ev şimdi kızım çok dağıtıyor ama kalkıp toplayamıyorum bile eşim ne toplarsa arık.

Canlarım inanın, yemek yapmayı çok özledim, 6 yıllık evliliğim boyunca eğer akşam planımız yoksa, evdeysek yani, her gün tenceremiz kaynardı, yemek iş değil zevkti benim için, tatlılar kekler de eksik olmazdı, şimdi mutfağa bile giremiyorum.
Allahtan eşim mızmız bir tip değil, eli de yatkın, her işi benden iyi yapıyor, yoksa mahvolmuştuk

günaydın arkadaşlar..

kırmızı alarmmmmm dişim apse yapıyoooo :84: :84: :84: dün dişim, fırçalarken bi acı hissettim ama gözlegörülür bişey yoktu sabah bi baktım şişmiş. çürük falan da değil acaba diş etlerim de mi sorun var. ay ağlamak istıyorum ne yapacam ben şimdi antibıyotik de içemem

benimde eşim mızmız değil allahtan yoksa bitmiştim.bende senin gibi yemek yapmayı pastalar kekler yapmaya çok meraklı biriydim.sürekli yeni tatlar bulmaya çalışırdım.şimdilerde mutfak beni unuttu diyebiliriz.düm eşim oruçluydu yemek yapmadım bir önceki günden kalan yemeklerden ısıttım okadar çünkü dün çok frnaydım.eşimde birşey demedi.ama ben dün öyle başım ağrıyorduki başımı yazmayla bağlamıştım eşim şaşkın şaşkın bana bakıyordu seni ne zaman eskisi gibi göreceğim dedi.üzülüyor halime ama elindende birşey gelmiyor...

günaydın kızlar nasılsınız
benımde oğlum olacak ama benımde bulantılarım devam edıyor istifra etmesemde buda zor bazı günler hiç bişey yapamıyorum ewde bazende yapıyorum yemekde midem iyiyse yapabiliyorum sağolsun eşim hiç problem yapmaz normaldede yapmazdı şimdi sağolsun çok daha anlayışlı ama yapmayınca ben aç kalıyorum bişiler uyduruyorum eşim hiç anlamaz yemek yapmaktan ilk zamanlar dışardan yiyorduk artık restoranlardanda midem bulanıyor şimdi hiç yiyemiyorum inşallah geçecek

canım ben az önce netten okudum.16 haftalarda burun kanamaları vede diş eti problemleri oluşabiliyormuş.aşırı ağrı ve de kanama olursa doktorunuza söyleyin diyiyordu ama geçici bir durum muş...

Ben 3 aydır yemek yapmadım, mutfağa bile giremiyorum, sürekli su getir soda getir meyve getir diye eşimden istiyorum her şeyi, üzülüyorum böyle olunca da kaç kere girmeyi denediysem öğürerek kaçtım mutfaktan
Kendime de bakmıyorum eskisi gibi, çok çirkin hissediyorum kendimi, ruh halim çok kötü, sanırım hamilelik depresyonuna girdim, eşim de çok üzülüyor, dün benim adıma arkadaşlarımla randevulaşmış, bu akşam çıkayım da kafam dağılsın diye, ama ne fayda benim hiç gidesim yok...

aynen bende kendimi çok çirkin hissediyorum dün duştan çıktıktan sonra aynadan kendime şöyle bir baktım iğrendim kendimden çok kötü görünüyordum.benim eşimede iş yerinde iftarda kalman gerekiyor diyiyor ama o ben kendime birşey yapıp yemem diye israrla eve geliyor.eğer yapabiliyorsam birşeyler yapıyoru yoksa hepsini eşim yapıyor.bu akşam işte olması lazım ama bana yemek getireceğini söyledi.oda evde olmak istiyor ama fırsat vermiyorlar.yemek kokularından çok fazla etkilenmiyorum bir tek tavuk haşlanınca kokusu beni çok rahatsız ediyor o zaman mutfağa girmek değil eve giremiyorum.evde tavuk yapmaz olduk zaten.benim tek problemim bel ağrım ayakta duramıyorum yoksa yaparım.buda geçse çok rahat olacağım inşallah...

canım ben az önce netten okudum.16 haftalarda burun kanamaları vede diş eti problemleri oluşabiliyormuş.aşırı ağrı ve de kanama olursa doktorunuza söyleyin diyiyordu ama geçici bir durum muş...

inşallah öyledir. okadar moralsizim kı sanırım bu hamilelık depresyonuna biraz erken girdim. her tarafım sivilce çok çirknleştm. saçlarım mısır püskülü gibi şekle girmıyo. en büyük sorun da mıdem. ne yesem dokunuyo. sürekli gak gak halindeyim. ağzıma acı tadı geliyo. dün eve zor attım kendımı az daha yolda kusuyordum. ee hani 3. aydan sonra gececekti bunlar

ayyy canım boşver girmee mutfağa sende şunun şuarsında 5 ay kaldı eşinde ne güzel yardımcıymış sana depresyona gelınce aynen bende kendime bakmaya çalışıyorum ama kendimi bırakmış hissediyorum nedense dün eşimle konuşuyoruz o birden canım doğumdan sonra emzirme dönemınden sonra gögüslerini küçültelım yazık sana boyun fıtığı olacan dedi haydeee nıe dedim çok mu büyük beyenmıyosun sen artık işte sütlenınce ben nerden sütyen bulacam adamın başını yedimm

sana öyle geliodur hamileler güzel olurlar.Sen böyle düşündükçe kendini öyle görüosundur.Depresyondan çık ya da bi kaçamak yap git bebeğini başka bi doktorda gör cinsiyetini de söylesin emin ol iyice.Bikaç da alışveriş yaparsan bişeyin kalmaz.

Ben de pazar gününden beri evdeyim tam 4 gündür kapıdan adım atmadım.Tam dün aşağı ineyim dedim bi de ne göreyim bizim kapının orda kertenkele.Ne bahçe ve ne biişey 4. kat nasıl çıkmış buraya anlamadım.Çıktığım gibi girdim içeri
Evin karşısında koca bi inşaat alanı 3 aydır kaz kaz bitiremediler heryer toz duman dün eşimi aradım ağladım sinirden :)tozu geçtik bi de ses evde durulmuo.vb...vb....vb... bnm de bu tür sorunlarım var sinirden eşime kızıyorum ne olursa.Bugun brz dışarı çıkıcam iyice bunaldım ama pek halim yok zaten ağrılarım vardı halsiz de hissediodum ama bugun iyim.
Ama hemen kendime geliorum sen de öyle yap.Kaldı şurda 5 ay güzel geçirmeye bak.

Umarım bir an önce atlatırız,
Benim son 2 haftadır ruh halim çok değişti, sürekli kaygılıyım, hafta sonu cinsiyet öğrenme sevinciyle geçti ama Pazartesi yine eski ruh halime döndüm.
Artık eşimin beni beğenmediğini düşünüyorum, açıkcası ben de olsam bu vucudu beğenmezdim, bu beni çok üzüyor.
Aynalardan kaçar hale geldim, Seyyahcığım sendeki gibi benim de her tarafımı sivilceler bastı, onları gördükçe sinirlerim bozuluyor, ne makyaj yapasım ne giyinesim geliyor, göbeğimden de çok rahatsızım, kocaman oldu, bebek minicik benim göbeğim kocaman.
Üzerime binecek sorumlulukları düşündükçe oturup ağlıyorum zaten.
Sanırım ben anneliğe uygun biri değilim...

tavuk deme ben artık tavuk yiyemiorum büyük ihtimalle de hayatımın sonuna kdr yiyemicem.Normalde severim ama hamile olduğumdan beri pek sevmio gibiyim.1 ay kdr önce kayınvalidemlere gittik tavuk yaptı,bi de tencereyle eve de yolladı yersinz diye,annemlere gittim ertesi gün tavuk yaptı,eve geldim yine tavuk,ertesi gün bi yakınımızı ziyarete gittik ,gitmeden önce yine kayınvalidemlerle tavuk yemek zorunda kaldımsnra bi gittik onlar da teraslarında bizim için mangal yapmışlar bilin bakalım ne vartavukkk...ayıp olmasın diye yemek zorunda kaldım ama benim halimi bi düşünün..o günden beri tavuk deynce tüylerim diken diken oluyo

arkadaşlar müthiş bir şey oldu bebeğime ilk defa dün chiccodan bebek banyo seti aldım şimdiye kadar hiçbir şey almamıştım sadece bakıyordum..., arabayla mağazaya giderken bir şeyler hissettim seğirme gibi geçen hafta hep böyleydi...neyse alışverişimizi yaptık arkadaşımla onlara gittik iftardan sonra bebeğim için aldığım kitabımı arkadaşımla okurken birden daha önce hiç bu şekilde olmamıştı sağlam bir dokunuş yaptı sonraa bir daha inanılmaz heyecanlıydım...:))

Bu sabah uyandım daha yataktayken art arda 6-7 defa elle hissedilir şekilde 4-5 sn aralıklarla varlığını yine derinden hissettirdi çok güzel bir şey...Allahım bu hissi isteyen herkese yaşatsın...:)) seğirmeler yerini sağlam dokunuşlara bıraktı bu çok keyifli...:))

Hamileliğin 16. Haftasında Annedeki Değişiklikler
Hamileliğin 16. Haftasında hala kabızlık hissi yaşamanız normaldir çünkü bağırsaklarınızın çalışmasında bir yavaşlama vardır. Bu durumu gidermek için posalı gıdalar ve bol sıvı tüketmenizde yarar vardır. Su, posalı yiyecekler, meyve ve sebze, tahıllı besinler, bol egzersiz bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı gibi sindirimi de kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.

Hamileliğin 16. Haftasıyla beraber kasıklarınızın iki yanına keskin ağrılar girebilir. Bu ağrılar korkacak bir durum değildir sadece karın kaslarının büyümeye tepkisidir. Uzun süre ayakta kalmaktan ve ani hareket yapmaktan kaçınmalısınız. Eğer işiniz buna uygun değilse üstlerinizden daha hafif tempolu işler yapmayı talep edebilirsiniz.

Diş etlerinizin hassaslaşmasıyla her dişlerinizi fırçalamanızda diş eti kanması olduğunu fark edersiniz. Diş fırçanızı düzenli olarak değiştirmenizde ve yumuşak tipte olanları kullanmanız diş etlerinizin kanamasını bir miktarda olsa azaltacaktır. Düzenli olarak diş hekiminize gitmenizde yarar vardır. Diş çürüklerini engellemek için günde 2 kez dişlerinizi fırçalamayı, diş ipi kullanmayı ve diliniz fırçalamayı ihmal etmeyin. Böylelikle daha sağlıklı dişlere sahip olacaksınız. Diş eti iltihaplarının erken doğuma sebep olan faktörlerden biri olduğunu bilmenizde yarar var. Bu yüzden ağız ve diş sağlığınıza her zamankinden daha fazla özen göstermenizde yarar var.

Cnm bunları düşünürsen ben hiç uygun değilim.Annelik hissi bile gelmedi diyebilirim bana henüz.Sen mesela cinsiyet öğrendim sevinçten ağladım fln diosun benm bu tür duygularım bile henüz yok Şu zamana kdr giyin süslen makyaj yap gez şeklinde geçirdim hayatımı.Canım ne yapmak isterse onu yaptım.Evlendim tam anlamıyla bi eş olduğumu bile söyleyemem Hergün yemek yapmam ,temizlik desen o da öyle .Sen sorumlulukları düşünüp ağlıosan ben ne yapayım sence Bu psikolojiden çık lütfen.Tek anne olan biz değiliz bu dünyada

Tatlım ben bakışlarından bile anlıyorum, artık bana aşkla değil şevkatle bakıyor, sürekli kabuslar görüyorum eşimin başkasına aşık olduğuyla ilgili falan, hiç iyi değilim yani...

Ben de bu akşam zoraki arkadaşlarımla buluşucam, bakalım belki kafam dağılır biraz, gerçi dün gece bol bol ağladığım için gözlerim de şiş, umarım ne oldu diye sormazlar...
Sen de benim gibi olma bak, arada çık dışarı kafanı dağıt, sürekli aynı şeye odaklanınca daralıyorsun.
Bir de ben duygularını çok ifade edebilen bir insan değilim, dışarıdan hep neşeli, çatlak bişey gibi görünürüm, içime atarım atarım sonunda böyle patlar...

ayy canımm yaa üzüzlme lütfen aynı duyguları bende yaşıyorum
makyaj yapmazsam suratım solgun gözlerimin altı mosmor oldu daha fazla zaten vardı bu aşı yüzünden 2 gece uyumadım gözlerım çöktü resmen,eskısı gibi şık giyınemıyorum çünkü süreklı karnıım büyüyor ve karnım acayip kıllandı gögüslerım benı daraltıyor aynen eşim benı beyenmıyor hissediyorum ve ben özellıkle doğumundan sonrakı ilk 3 ayımı düşünüyorum şimdiden depresyona giriyorum ama bunların hepsi geçicek inşallah böyle kalmıycaz ama sakın anneliğe uygun biri değilim diye düşünme böyle düşünmen benı çok üzdü sen çok iyi bir anne olacaksın çocuğuna çok iyi bakan ve seven sorumluluk sahibi bi anne ve bunları yaparken zevk alan bi anne olacaksın inşalllah

canım tamda yarama tuz bastın ben daha 2 haftadır kurtuldum ben senden beterdım aslında da ha kurtulmuşta değilim aynen rüyalar görüyorum adam işten yorgun gelıyo tlfnu çalıyo kımdı o die soruyorum nerdesın ne yapıyon nıye bana sarılmıyo bi ton kafamda hurafe resmen bi ara paranoyak oldum zaten eşimle sorunlarım vardı biliyosun onların üstüne bide adam benı sevmiyo artık beğenmıyo die kafama takar oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…