2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

meserret canım bende senin gibiyim kendimi beğenmiyorum sivilcelerim fena durumda ergenliğimde bukadar çıkmamıştı sürekli sinirliyim eşime çatıyorum annemle babamla tartıştım konuşmuyorum canım çok sıkkın herşey üstüme geliyor bide ben düşük tehlikesinden dolayı işimden ayrılmak zorunda kaldım ya şu an maddi manevi beni zorluyor ewde canım sıkılıyor dışarı bitek eşimle çıkabiliyorum arabasız çıkamıyorum sadece markete gidiyorum tek başıma ben kendimi hazırlamıştım anne olmaya çok istiyordum ama bunlar başıma gelince bende bazen düşünmüyor değilim karamsar oldum iyice Allahım yardım eder inşallah sende kendini üzme canım sakın deme ben anneliğe uygun değilim diye bidaha Allah yardım eder üzme kendini bebeğin etkilenir canım

Ben de evleneli 6 sene oldu henüz süpürge çalıştırmayı bilmiyorum.
Yemek yaparım her gün büyük zevktir ona bana
Onun dışında gez toz eğlen... hayatım böyle geçti...
Şimdi çok bencilce düşüncelerle artık bunları yapamayacağımdan korkuyorum asıl... eşim beni beğenmeyecek, çirkin şişko bişeye dönüştüm, arkadaşlarım gezip tozarken ben eve kapanıcam v.s. v.s. uzun anlatırsam çooooook tepki alacağımı biliyorum (senden değil ama bu konularda aşırı hassas arkadaşlar vardır biliyorum)
Dün mesela, Bodrum'da Catamaran diye bir clup var, birden oraya birdaha hiç gidemeyeceğimi düşündüm...
Of ya 30 a merdiven dayadım hala ergen kafası, ne zaman adam olucam da ne zaman anne olucam ben

Kızlar çok sağolun desteğiniz için sanırım çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz...
Biz eşimle 11 senedir birlikteyiz, ben daha 18 yaşındaydım o zaman, birlikte büyüdük yani, hayata tutunmamdaki en büyük güçtür onun aşkı, şimdi kaybedicem gibi geliyor, ona ayak uyduramicam, eskisi gibi özel anlarımız paylaşımlarımız olamicak, o çok hayat dolu, gezmeye eğlenmeye bayılır, hepsini de benimla yapmak isterdi ama bundan sonra yapamicaz...
Çok uzatıp sizin de beyninizi bulandırmak istemiyorum ama sanırım temelde eşimi ve eski hayatımı kaybetmekten korkuyorum...

Son düzenleme:
arkadaşlar düşünceler gerçeklere yöneltir biliyorsunuz değil mi ne kadar güzeliz hepimiz ben öyle düşünyorum ...bu halimle sanki bir üstünlük elde etmişim kadar dik ve göbeğim dışarıda gayet iyi göründüğümü düşünüyorum...bence sizlerde öylesinizde arada hamile olmasakta gelen bir durum içindesiniz şu an..hamilelik çok güzel bir duygu diye bilirdim ve doğumdan ziyade bu anı yaşamayı çocukluğumdan bu yana isterdim inanın gerçekleşmesi bir mucize benim için ve üstlere yazdım dün ilk defa sağlam hareketlerini hissettim geçen haftalardaki gibi değil seğirme değil resmen sağlam bir vuruştu dün 2 defa bu sabah 6-7 defa art arda inanın anne olmaktan bu halimden gayet memnunnum ve şunu da söyleyeyim çevremden de aldığım sen çok güzelleştin diyen kişileri duydukça daha da mutlu oldum ha bunların objektif olduklarını biliyorum...azıcık popom çıksa rahatça yüzüme söyleyebilen kişiler ha bunlar...:)))

ki kimsenin söylemesine gerek yok evet 34 ten 38 bedene fırladım ama gerçekten aynaya baktığımda harika bir kadın görüyorum o da"BEN"...:))

cnm bu yaşam tarzıyla alakalı bişey.Normalde öyle yerlere gitmeyen,evinde otrup sürekli çocuğuna bakmakla zamanını geçiren kişiler var,sadece akraba ziyaretinden ibaret yaşayan kişiler var.
Ama daha önce tatil,gezme,alışveriş,club vb şekilde zamanını geçiren kişiler var.Çocuk olduktan snra bunlar değişecek diye bişey yok.Tamam kabul ediorum ilk 2 3 ay zor geçio kardeşimden biliorum.Ama bebek brz kendini toplayıp da sevilecek kıvama gelince heryere götürebilirsin.Gelemeyeceği yerlerde de birine bırakabilirisn,bikaç gün bile bırakılabilir.Yani bu düzeni kurmak senin elinde.Ne yapmak istiosan yapabilirsin.Zaten doğunca sen ister istemez bu düşünceleri değiştireceksin.
Sen kendin sölüosun spor yapıorum,pilates yapıorum diye.100 kilo bile olsan bu kiloları vereceğinin bilincindesin.Üstelik bebeği isteyen senden çok eşin değil miydi?Sence böyle bişey olabilr mi?Sen ona hayatında en istediği şeye sahip olmasını sağlayacaksın o da seni beğenmeyecek mi?Erkekler bu mewzuları bizim kdr düşünmüolar.Ben hayatım boyunca hep 50 kg olayım diye kendimi paraladım,eşimin umrunda bile değil
Bu anlattıklarıma hep iyi tarafından bakmaya çalış.Ama yukarda yazdıklarını düşünen sadece sen değilsin emin ol ben de senle aynı düşüncedeyim Ama herşeyi yaşamak lazım öyle düşünüorum.Gezdin tozdun,sevgililerin oldu okudun çalıştın evlendin bi de çocuk olsun bakalım o nasıl bişeymiş sırayla herkesin bunları yaşaması gerektiğini düşünüorum.Hem bi de kızın oluyo nasıl sevimli ve şirin oluyolar giydirir süsler gezersin. Biz yeğenimi alıp çıkıyoruz dışarıya inan bebeğin gıkı çıkmıo öyle mutlu ki dışarlarda :)

Ne çok yazmışım

ne kadar güzel şeyler yazmışsın, işte diyorum ya bende hala ergen kafası, bu yaşa geldim kendimle barışamamışım, halbuki böyle bilmezdim kendimi, böyle de değildim zaten, 70 kiloluk vucudumla, plajlarda salına salına dolaşan bir tiptim, ne oldu nasıl bu ruh haline geldim bilemiyorum...

Doğru söylüyorsun aslında bütün hayatımız da aynı tempoda geçmezdi ya... Dediğin gibi çok şey de yaşadım, gözümde bir şey kalmaması lazımdı ama birden içim sıkıştı işte, dün gece de patlama oldu bana...
Eşim anlam veremiyor zaten, o yıllardır istiyordu bildiğin gibi, bense tamam deneyelim dediğim an pat diye hamile kaldım, keşke kendimi hazırlasaydım biraz...
Umarım dediğin gibi olur, kızımla birlikte de kaliteli zaman geçirmeyi becerebilirim, aslında şimdiden annemi tembihliyorum yaz tatillerinde seni de yanımda götürücem çocuğa bakacaksın diye, o da dünden razı zaten...
Sen belki de yeğenini gözlemlediğin için daha rahatsın, benim uzun zamandır yakınımda da bir bebek olmadı...

canım haklısın biçoğumuz aynı düşünceler içindeyiz sanırım ama bence bunlar geçecek eminim sen kafana takmamaya çalış bizde eşimle 11 yıldır birlikteyiz 4 yılıda devirdik evlilikte bizde hem arkadaş hem dost hem karı kocayız aynı düşünceler bendede var biri arıyo soruyorum hafiye gibiyim kızıyorum kendıme dün gece yine bi konusma oldu tabi bizim yasakda var hamileliğimden beri hayatım kafana takma öyle bişi yapmam oğlumu görmiyim dedi yaparsam ben çok üzüldüm çok üstüne gidiyorum şuan gözlerim doldu bulunduğumuz durum çok zor şükürki anlayışlı kocalarımız var çok ses çıkarmıyorlar
ayrıca ben şimdiden düşünüyorum ebişim büyüsün birazcık valla seneye yaza arada anneme bırakırım aksamları dışarıda çıkarım diyorum benım arkadasımın ikizleri var gezıyorlar karı koca şimdi çocuklarıda aldılar tatildeler 1.5 yaşında yumoslar tabı eskısı gıbı rahat olamıycaz ama olsun anneliğinde güzel yanları var eşinlede kaygılarını konuş içine atma sakın anladığım kadarıyla eşin anlayışlı bır insan böyle düşünüp düşünüp kendini yeme konuş canım içine atma sakın olurmu

Tam günaydın diyecektim ki kızz noldu sizee kızz bunalım takılıyosunuz meserret eskiden di o kadınlar evlenir bi kaçta çocuk yapar paçasını dagıtır öle eve kapanır geçti gülüm o günler. Bebegini emzirme dönemin bittimi verirsin aldıklarını korkma ben 32 kilo aldım oğlumda 47 kiloyla hamile kalmıştım 52 kilo ya kadar düştüm oğlumla bir yere gittigmde kimse inanmıyodu benim olduguna her şey kadının kendi elinde kadın salmadımı kendini evinede yeter çocugunada dört dörtlük bakar kocasınada yeter hiç bi yerden de kusur kalmaz . Marifet olan zaten her şeyi birlikte güzel olarak götürmektir güzel bir program yaptınmı ne evinde işin kalır ne çocugunla ilgili nede einle ilgili bi problem olmaz . Hayat kısa ve güzel pratik olup her yeri yaşaya bilmek lazım

Ayyyy nasii imreniorum ikinci ucuncu cocukkarina hamisleree...bsverin bazilarinin ole kotu hissetmeesi normalmiss...bizlr allahin bize lutfttigi bi melekle nasil cirkin olabiliriz kii..ben hic olmadigim kdr guzel v e ozel hisseeiorum kndimii..allahimiza sukurler olsunn..hadin bakalim silkelenin ve kndinize gelin kizlarrr

Dün akşam konuştuk cnm. daha doğrusu ben tepine tepine ağladım o da beni teselli etmeye çalıştı
Ona kalsa beni her zamankinden de çok seviyormuş, böyle şeyleri aklımdan geçirmem bile ona haksızlıkmış, çok da güzelmişim falan filan, tipik erkek kafası işte, benim annem burda değil ki, bırakacağım kimse yok, ben nereye bebiş oraya... Anca tatile giderken falan annemi alıcam yanıma, senede bir hafta kaçamak yapıcam eşimle...

Çok kötüyüm be lelossum, gerçi kızlarla konuştuk iyi geldi biraz, en azından ağlama krizlerim geçti.
Kocayı kaptırıcam, dobişko olucam ve eve kapanıcam diye paçalarım tutuştu şimdiden, biraz daha devam ederse psikoloja gidicem çünkü günlerdir durup durup ağlama krizlerine giriyorum, bu da vicdan azabına neden oluyor...

Bebegin sorumlulugu sadece kadının degil ki cnm erkekler şuan bi kaygı taşımaya bilirler ellerine almadılar öpmediler baba demedi henüz ona onun için sana çok rahat gibi gele bilir . Bizler ise kaygıları karnımızda oldugunu bildigimiz anda hissederiz . Ben gider bebegim gelir yerine eskiden bayram geliyo ne alsam yerine bayram geliyo çocuguma ne alsam gibi düşünceler alır bizi. Eşler içinde ben çocugum olması için çocukları kucaklarına almaları gerekiyo kimse bebeginin sorumlulugunu tek kendi üstüne sakın almasın anne bakar ama babada bakar eşim cuma ve c.tesi akşamları sen uyu gece ben bakarım sen hafta içi yeterince uykusuz kaldın derdi ve bunu zevkle yapardı. Sonuçta onunda çocugu
Çocuk büyük bir sorumluluk kadını olgunlaştırıp agırlaştırdıgı gibi dogduktan sonra erkegide olgunlaştırıyo kızlar.

kızlarrrrrrrr huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ya yazmışsınız kendimizi çirkin hissediyoruz vs diye..kendinize gelin kızlar yaaa ne çirkinliği..ben kendimi çok daha güzel hissediyorum :)) daha yolun başı göbüşler çıkmadı henüz..2-3 ay sonra napçaksınız??? kendinize vakit ayırın hemde eşleriniz size yardım ediyomuş..ben adama hizmet ediyorum ayrıca belki kendimi salmama fırsat kalmadı o yüzden..iftardan sonra ertesi gün yemeği yapıyorum..sahurda börek bile yapıyorum salmayın kendinizi....enerjiniz bol olsun...

diş problemi olan arkadaşlar benimde geçen haftalarda çok kanama oldu..dişçimi aradım gargara verdi ama hamişlikte kullanılmamalıdır diyordu bende 1 defa kullandım bıraktım..dişçi bide fırçalarken yağmur yağar gibi yani o şekilde yukardan aşağı fırçala dedi..şimdilik kanamalarım sona erdi sizede tavsiye ederim..gargara içinde bazı sitelerde tuzla gargara yapın yazıyor bir defada o şekilde yaptım ılık suyla..belki faydam olur..5.ayda gel dedi dişçi şimdi müdahale edemem dedi...

meserret böyle bir kaygı taşıma bence ne demek öle eşimi kaptırıcam falan daha neler eşi onun çocugunu taşırken yanlışa düşücek erkek kusura bakmasın erkek degildir . Eşin seni seviyor bu döneminde yanında böyle yaparsan lohusalık döneminide zor geçirirsin relax ol annesi kızçen dogsun birlikte süslenir püslenir gezersiniz kızz

ay canım çok güldüm sabah sabah yaa , inan öldürdün beni , benim geçen haftaki yeşil fasulye macerama benzemiş senin tavuk meselesi

bende rahatladım yazdıklarınızı okuyunca. günlerdir içim içimi yıyo. sürekli asık suratlı oturuyorum. halsiz bitkin .. çok sıkıcıyım. ben suratımı asar oturursam tabi çirkin olurum. hem ben kızımın güler yuzlu mutlu bi biey olmasını çok istıyorum. buda benım şimdi gülmeme , mutlu olmama, hayattan zevk almama bağlı demi uffff çıkmam gerek bu ruh halindennnn

canım zaten sorun da o 2-3 ay sonra tamamen çıkacak göbüşler hamile oldğumuz belli olaa. şimdi şişman mıyız hamlie mı belli değil ki

benım diş etlerimde problem başlıyo sanırım canım gargarayı deneyeyım belkı faydası olur. bide dişlerimden olmayayım ya

Eşim de yazık gözümün içine bakıyor aslında, bir dediğimi iki etmiyor, ama ben kendimden o kadar soğudum ki o da soğumuştur gibi geliyor.
Bir de malum konudaki yakınlaşmalar ortadan kalktı bizde, eşim korktuğunu söylüyor, ben istemediğini düşünüyorum, bilmiyorum sonumuz ne olacak

Benim göbeğim çıktı ama, hem de kocaman, basket topu yutmuş gibiyim yüzümü sivilgeler bastı ve popom değirmen taşı kadar oldu
keşke mutfağa girebilsem de yemek yapsam, en iyi stres atma yöntemidir benim için pasta kurabiye yapmak süslemek... ama kokuya dayanamıyorum hala, mutfağa girince içim dışıma çıkıyor

Son düzenleme:
bu arada dün chiccodan bebebk banyo setini aldım çantasıyla beraber çantası çok hoşuma gitti tavsiye ederim içinde şampuanı sabunu pudrası yağı pişik önleyici kremi ve ıslak mendili

Chicco Bebek Kozmetik Çanta Seti Kırmızı,Bakım Çantaları,Chicco,{genele_baslik}

bu seti çanta dahil 55 tl ye aldım mağazada tek tek alsam çanta hariç 66 idi hem 11 tl düşmüş oldu hemde güzel kaliteli ve çok kullanışlı bir bebek çanta oldu...bunu aldım meğer aldığımız her ürüne 8li yenişdoğan deneme paketi hediyeymiş huggies organik pamuklu yeni çıkandan verdiler...

sonra eşimle gece tekrara gidip göğüs pedi aldım 60 lı onular da yine aynı bebek bezinden verdiler...alacağım başka ürünlerde var bu durum devam ederken alacağım en azından hem ürünlerde %20 indirimden faydalanacağım hem de bebek bezim ilk ayı bedavaya gelecek...:)) siz de bakın isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…