- Konu Sahibi antidepresif
-
- #6.281
Umarım bir an önce atlatırız,
Benim son 2 haftadır ruh halim çok değişti, sürekli kaygılıyım, hafta sonu cinsiyet öğrenme sevinciyle geçti ama Pazartesi yine eski ruh halime döndüm.
Artık eşimin beni beğenmediğini düşünüyorum, açıkcası ben de olsam bu vucudu beğenmezdim, bu beni çok üzüyor.
Aynalardan kaçar hale geldim, Seyyahcığım sendeki gibi benim de her tarafımı sivilceler bastı, onları gördükçe sinirlerim bozuluyor, ne makyaj yapasım ne giyinesim geliyor, göbeğimden de çok rahatsızım, kocaman oldu, bebek minicik benim göbeğim kocaman.
Üzerime binecek sorumlulukları düşündükçe oturup ağlıyorum zaten.
Sanırım ben anneliğe uygun biri değilim...
Cnm bunları düşünürsen ben hiç uygun değilim.Annelik hissi bile gelmedi diyebilirim bana henüz.Sen mesela cinsiyet öğrendim sevinçten ağladım fln diosun benm bu tür duygularım bile henüz yokŞu zamana kdr giyin süslen makyaj yap gez şeklinde geçirdim hayatımı.Canım ne yapmak isterse onu yaptım.Evlendim tam anlamıyla bi eş olduğumu bile söyleyemem Hergün yemek yapmam ,temizlik desen o da öyle .Sen sorumlulukları düşünüp ağlıosan ben ne yapayım sence Bu psikolojiden çık lütfen.Tek anne olan biz değiliz bu dünyada
meserret canım bende senin gibiyim kendimi beğenmiyorum sivilcelerim fena durumda ergenliğimde bukadar çıkmamıştı sürekli sinirliyim eşime çatıyorum annemle babamla tartıştım konuşmuyorum canım çok sıkkın herşey üstüme geliyor bide ben düşük tehlikesinden dolayı işimden ayrılmak zorunda kaldım ya şu an maddi manevi beni zorluyor ewde canım sıkılıyor dışarı bitek eşimle çıkabiliyorum arabasız çıkamıyorum sadece markete gidiyorum tek başıma ben kendimi hazırlamıştım anne olmaya çok istiyordum ama bunlar başıma gelince bende bazen düşünmüyor değilim karamsar oldum iyice Allahım yardım eder inşallah sende kendini üzme canım sakın deme ben anneliğe uygun değilim diye bidaha Allah yardım eder üzme kendini bebeğin etkilenir canım
ayy canımm yaa üzüzlme lütfenaynı duyguları bende yaşıyorum
makyaj yapmazsam suratım solgun gözlerimin altı mosmor oldu daha fazla zaten vardıbu aşı yüzünden 2 gece uyumadım gözlerım çöktü resmen,eskısı gibi şık giyınemıyorum çünkü süreklı karnıım büyüyor ve karnım acayip kıllandı gögüslerım benı daraltıyor aynen eşim benı beyenmıyor hissediyorum ve ben özellıkle doğumundan sonrakı ilk 3 ayımı düşünüyorum şimdiden depresyona giriyorum ama bunların hepsi geçicek inşallah böyle kalmıycaz ama sakın anneliğe uygun biri değilim diye düşünme böyle düşünmen benı çok üzdü sen çok iyi bir anne olacaksın çocuğuna çok iyi bakan ve seven sorumluluk sahibi bi anne ve bunları yaparken zevk alan bi anne olacaksın inşalllah
canım tamda yarama tuz bastın ben daha 2 haftadır kurtuldum ben senden beterdım aslında da ha kurtulmuşta değilim aynen rüyalar görüyorum adam işten yorgun gelıyo tlfnu çalıyo kımdı o die soruyorum nerdesın ne yapıyon nıye bana sarılmıyo bi ton kafamda hurafe resmen bi ara paranoyak oldum zaten eşimle sorunlarım vardı biliyosun onların üstüne bide adam benı sevmiyo artık beğenmıyo die kafama takar oldum
Ben de evleneli 6 sene oldu henüz süpürge çalıştırmayı bilmiyorum.
Yemek yaparım her gün büyük zevktir ona bana
Onun dışında gez toz eğlen... hayatım böyle geçti...
Şimdi çok bencilce düşüncelerle artık bunları yapamayacağımdan korkuyorum asıl... eşim beni beğenmeyecek, çirkin şişko bişeye dönüştüm, arkadaşlarım gezip tozarken ben eve kapanıcam v.s. v.s. uzun anlatırsam çooooook tepki alacağımı biliyorum (senden değil ama bu konularda aşırı hassas arkadaşlar vardır biliyorum)
Dün mesela, Bodrum'da Catamaran diye bir clup var, birden oraya birdaha hiç gidemeyeceğimi düşündüm...
Of ya 30 a merdiven dayadım hala ergen kafası, ne zaman adam olucam da ne zaman anne olucam ben
arkadaşlar düşünceler gerçeklere yöneltir biliyorsunuz değil mi ne kadar güzeliz hepimiz ben öyle düşünyorum ...bu halimle sanki bir üstünlük elde etmişim kadar dik ve göbeğim dışarıda gayet iyi göründüğümü düşünüyorum...bence sizlerde öylesinizde arada hamile olmasakta gelen bir durum içindesiniz şu an..hamilelik çok güzel bir duygu diye bilirdim ve doğumdan ziyade bu anı yaşamayı çocukluğumdan bu yana isterdim inanın gerçekleşmesi bir mucize benim için ve üstlere yazdım dün ilk defa sağlam hareketlerini hissettim geçen haftalardaki gibi değil seğirme değil resmen sağlam bir vuruştu dün 2 defa bu sabah 6-7 defa art arda inanın anne olmaktan bu halimden gayet memnunnum ve şunu da söyleyeyim çevremden de aldığım sen çok güzelleştin diyen kişileri duydukça daha da mutlu oldum ha bunların objektif olduklarını biliyorum...azıcık popom çıksa rahatça yüzüme söyleyebilen kişiler ha bunlar...:)))
ki kimsenin söylemesine gerek yok evet 34 ten 38 bedene fırladım ama gerçekten aynaya baktığımda harika bir kadın görüyorum o da"BEN"...:))
cnm bu yaşam tarzıyla alakalı bişey.Normalde öyle yerlere gitmeyen,evinde otrup sürekli çocuğuna bakmakla zamanını geçiren kişiler var,sadece akraba ziyaretinden ibaret yaşayan kişiler var.
Ama daha önce tatil,gezme,alışveriş,club vb şekilde zamanını geçiren kişiler var.Çocuk olduktan snra bunlar değişecek diye bişey yok.Tamam kabul ediorum ilk 2 3 ay zor geçio kardeşimden biliorum.Ama bebek brz kendini toplayıp da sevilecek kıvama gelince heryere götürebilirsin.Gelemeyeceği yerlerde de birine bırakabilirisn,bikaç gün bile bırakılabilir.Yani bu düzeni kurmak senin elinde.Ne yapmak istiosan yapabilirsin.Zaten doğunca sen ister istemez bu düşünceleri değiştireceksin.
Sen kendin sölüosun spor yapıorum,pilates yapıorum diye.100 kilo bile olsan bu kiloları vereceğinin bilincindesin.Üstelik bebeği isteyen senden çok eşin değil miydi?Sence böyle bişey olabilr mi?Sen ona hayatında en istediği şeye sahip olmasını sağlayacaksın o da seni beğenmeyecek mi?Erkekler bu mewzuları bizim kdr düşünmüolar.Ben hayatım boyunca hep 50 kg olayım diye kendimi paraladım,eşimin umrunda bile değil
Bu anlattıklarıma hep iyi tarafından bakmaya çalış.Ama yukarda yazdıklarını düşünen sadece sen değilsin emin ol ben de senle aynı düşüncedeyimAma herşeyi yaşamak lazım öyle düşünüorum.Gezdin tozdun,sevgililerin oldu okudun çalıştın evlendin bi de çocuk olsun bakalım o nasıl bişeymiş sırayla herkesin bunları yaşaması gerektiğini düşünüorum.Hem bi de kızın oluyo nasıl sevimli ve şirin oluyolar giydirir süsler gezersin. Biz yeğenimi alıp çıkıyoruz dışarıya inan bebeğin gıkı çıkmıo öyle mutlu ki dışarlarda :)
Ne çok yazmışım
Kızlar çok sağolun desteğiniz için sanırım çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz...
Biz eşimle 11 senedir birlikteyiz, ben daha 18 yaşındaydım o zaman, birlikte büyüdük yani, hayata tutunmamdaki en büyük güçtür onun aşkı, şimdi kaybedicem gibi geliyor, ona ayak uyduramicam, eskisi gibi özel anlarımız paylaşımlarımız olamicak, o çok hayat dolu, gezmeye eğlenmeye bayılır, hepsini de benimla yapmak isterdi ama bundan sonra yapamicaz...
Çok uzatıp sizin de beyninizi bulandırmak istemiyorum ama sanırım temelde eşimi kaybetmekten korkuyorum...
canım haklısın biçoğumuz aynı düşünceler içindeyiz sanırım ama bence bunlar geçecek eminim sen kafana takmamaya çalış bizde eşimle 11 yıldır birlikteyiz 4 yılıda devirdik evlilikte bizde hem arkadaş hem dost hem karı kocayız aynı düşünceler bendede var biri arıyo soruyorum hafiye gibiyim kızıyorum kendıme dün gece yine bi konusma oldu tabi bizim yasakda var hamileliğimden beri hayatım kafana takma öyle bişi yapmam oğlumu görmiyim dedi yaparsam ben çok üzüldüm çok üstüne gidiyorum şuan gözlerim doldu bulunduğumuz durum çok zor şükürki anlayışlı kocalarımız var çok ses çıkarmıyorlar
ayrıca ben şimdiden düşünüyorum ebişim büyüsün birazcık valla seneye yaza arada anneme bırakırım aksamları dışarıda çıkarım diyorum benım arkadasımın ikizleri var gezıyorlar karı koca şimdi çocuklarıda aldılar tatildeler 1.5 yaşında yumoslar tabı eskısı gıbı rahat olamıycaz ama olsun anneliğinde güzel yanları var eşinlede kaygılarını konuş içine atma sakın anladığım kadarıyla eşin anlayışlı bır insan böyle düşünüp düşünüp kendini yeme konuş canım içine atma sakın olurmu
Tam günaydın diyecektim ki kızz noldu sizee kızz bunalım takılıyosunuzmeserret eskiden di o kadınlar evlenir bi kaçta çocuk yapar paçasını dagıtır öle eve kapanır geçti gülüm o günler. Bebegini emzirme dönemin bittimi verirsin aldıklarını korkma ben 32 kilo aldım oğlumda 47 kiloyla hamile kalmıştım 52 kilo ya kadar düştüm oğlumla bir yere gittigmde kimse inanmıyodu benim olduguna her şey kadının kendi elinde kadın salmadımı kendini evinede yeter çocugunada dört dörtlük bakar kocasınada yeter hiç bi yerden de kusur kalmaz . Marifet olan zaten her şeyi birlikte güzel olarak götürmektir güzel bir program yaptınmı ne evinde işin kalır ne çocugunla ilgili nede einle ilgili bi problem olmaz . Hayat kısa ve güzel pratik olup her yeri yaşaya bilmek lazım
Kızlar çok sağolun desteğiniz için sanırım çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz...
Biz eşimle 11 senedir birlikteyiz, ben daha 18 yaşındaydım o zaman, birlikte büyüdük yani, hayata tutunmamdaki en büyük güçtür onun aşkı, şimdi kaybedicem gibi geliyor, ona ayak uyduramicam, eskisi gibi özel anlarımız paylaşımlarımız olamicak, o çok hayat dolu, gezmeye eğlenmeye bayılır, hepsini de benimla yapmak isterdi ama bundan sonra yapamicaz...
Çok uzatıp sizin de beyninizi bulandırmak istemiyorum ama sanırım temelde eşimi ve eski hayatımı kaybetmekten korkuyorum...
tavuk demeben artık tavuk yiyemiorum büyük ihtimalle de hayatımın sonuna kdr yiyemicem.Normalde severim ama hamile olduğumdan beri pek sevmio gibiyim.1 ay kdr önce kayınvalidemlere gittik tavuk yaptı,bi de tencereyle eve de yolladı yersinz diye,annemlere gittim ertesi gün tavuk yaptı,eve geldim yine tavuk,ertesi gün bi yakınımızı ziyarete gittik ,gitmeden önce yine kayınvalidemlerle tavuk yemek zorunda kaldım snra bi gittik onlar da teraslarında bizim için mangal yapmışlar bilin bakalım ne var tavukkk...ayıp olmasın diye yemek zorunda kaldım ama benim halimi bi düşünün..o günden beri tavuk deynce tüylerim diken diken oluyo
canım zaten sorun da o 2-3 ay sonra tamamen çıkacak göbüşler hamile oldğumuz belli olaa. şimdi şişman mıyız hamlie mı belli değil kikızlarrrrrrrr huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ya yazmışsınız kendimizi çirkin hissediyoruz vs diye..kendinize gelin kızlar yaaa ne çirkinliği..ben kendimi çok daha güzel hissediyorum :)) daha yolun başı göbüşler çıkmadı henüz..2-3 ay sonra napçaksınız??? kendinize vakit ayırın hemde eşleriniz size yardım ediyomuş..ben adama hizmet ediyorum ayrıca belki kendimi salmama fırsat kalmadı o yüzden..iftardan sonra ertesi gün yemeği yapıyorum..sahurda börek bile yapıyorum salmayın kendinizi....enerjiniz bol olsun...
diş problemi olan arkadaşlar benimde geçen haftalarda çok kanama oldu..dişçimi aradım gargara verdi ama hamişlikte kullanılmamalıdır diyordu bende 1 defa kullandım bıraktım..dişçi bide fırçalarken yağmur yağar gibi yani o şekilde yukardan aşağı fırçala dedi..şimdilik kanamalarım sona erdi sizede tavsiye ederim..gargara içinde bazı sitelerde tuzla gargara yapın yazıyor bir defada o şekilde yaptım ılık suyla..belki faydam olur..5.ayda gel dedi dişçi şimdi müdahale edemem dedi...
meserret böyle bir kaygı taşıma bence ne demek öle eşimi kaptırıcam falan daha neler eşi onun çocugunu taşırken yanlışa düşücek erkek kusura bakmasın erkek degildir . Eşin seni seviyor bu döneminde yanında böyle yaparsan lohusalık döneminide zor geçirirsin relax ol annesi kızçen dogsun birlikte süslenir püslenir gezersiniz kızz
kızlarrrrrrrr huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ya yazmışsınız kendimizi çirkin hissediyoruz vs diye..kendinize gelin kızlar yaaa ne çirkinliği..ben kendimi çok daha güzel hissediyorum :)) daha yolun başı göbüşler çıkmadı henüz..2-3 ay sonra napçaksınız??? kendinize vakit ayırın hemde eşleriniz size yardım ediyomuş..ben adama hizmet ediyorum ayrıca belki kendimi salmama fırsat kalmadı o yüzden..iftardan sonra ertesi gün yemeği yapıyorum..sahurda börek bile yapıyorum salmayın kendinizi....enerjiniz bol olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?