- 19 Şubat 2009
- 933
- 206
- 333
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #7.041
çok canım sıkkın 3lü test sonucum riskli çıktı
aminiyosentez önerdiler,
yaptırmamaya kararlıyım, çok üzgünüm ,
çevrenizde 3lü testi riskli çıkıp da saglıklı dogum yapan birileri varmı
güzel örneklere ihtiyacım var lütfennn
kızlar dişlerim acıyorrr sizde böle bişey varmı bide üç gündür belim falan ağrıyor ben karnım genişliyor diye düşünüyorum sizce
gunaydınlar.......
benımde cumartesı randevum var...hem cok merak edıorum hem cok korkuorum..ıns. hersey yolundadır....aramızda angelsounds alan var mı bu arada?
aynen benim de öyle oluyor canım hele kaykılarak oturursam belim acaip acıyor kalkmakta zorlanıyorum. aynı pozisyonda uzun süre oturamıyorum.Ya benim hamileliğimin başında beri bel ağrım var.Özellikle aynı pozisyonda uzun kalınca.
Kişinin vücut yapısına göre değişiyor.Şimdi de bel ağrım hafifçe kalçama vuruyır
Canım benim de randevum haftaya pazartesi,aynen hem merak hem korku.
Benim ayrıntılı ultrason randevum aynı zamanda.
Bu süreç hep böyle gidecek galiba,ancak kontrol esnasında kaygıyı unutuyoz.
Bi sonraki kontrole kadar gene merak,heyecan kaygı.
Allah sağlıkla kucağımıza alıp,sağlıklı ve hayırlı bir şekilde büyütebilmeyi nasip etsin.
Canım merhaba,
Lütfen gönlünü ferah tut ve bol bol dua et.
Bu testlere aslında çoğumuz güvenmiyoruz.Ama dayanamayıp yaptırıyoruz.
Ben daha önce istanbulda bi doğumevinde hemşire olarak çalıştım,
O kadar çok örneğine rastladım ki,bu ikili,üçlü testleri yüksek risk çıkıp sapasağlam kucaklarına bebişlerine alan
Hatta nerdeyse hepsi öyleydi,ben hiç denk gelmedim diğerine
Bi uzman vardı orda adam doçentti,o hep bebeğin burun kemiği vaktinde oluşmuşsa ve ense kalınlığı da normal değerlerinin içinde ise Allahın izni ile o bebekten korkmam derdi.
Ve gerçekten asıl belirleyici onlar.
Ayrıca 3 arkadaşımın birebir yaşadıklarına şahitim.
Hatta birinin çok yüksek çıkmıştı riski,amniyosentez de yaptırdı,Ama maşaallah şimdi cin gibi,şirin mi şirin bi kızı var.
Lütfen gönlünü ferah tut,Hem bu melekleri bize veren Alllah.
Biz Allah'tan isteyelim sağlıkla,sıhhatle kucaklarımıza vermesini.
Yaratan O, inş sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder bizlere,mübarek aydayız bol bol dua edelim.
Hem kendimize hem birbirimize.
Birinin başkası hakkında yaptığı dua daha çabuk kabul olurmuş.
Canım benim de randevum haftaya pazartesi,aynen hem merak hem korku.
Benim ayrıntılı ultrason randevum aynı zamanda.
Bu süreç hep böyle gidecek galiba,ancak kontrol esnasında kaygıyı unutuyoz.
Bi sonraki kontrole kadar gene merak,heyecan kaygı.
Allah sağlıkla kucağımıza alıp,sağlıklı ve hayırlı bir şekilde büyütebilmeyi nasip etsin.
canım ama ben eğer 25 veya 26sı gibi gidersem 20+larda olucam,erken mi diyorum ...seninkinin zamanı iyi...birde bazı hastaneler 4 boyutlu bakmıyorlarmış ayrıntılıda siyah beyaz oluyormuş...sen randevu alarak mı gidicen tatlım? her hastane öyle mi çalışıyor acaba hepsinde randevu almak gerekir mi ki?
bende sanki hafta sonu bayabı göbek yaptım:)kızlar dişlerim acıyorrr sizde böle bişey varmı bide üç gündür belim falan ağrıyor ben karnım genişliyor diye düşünüyorum sizce
aminiyosentez önerdiler,
eline sağlık canım ne güzel yazmışsın..
inşallah pulpy okur bu yazdıklarımızı..
aynı duyguları taşıyorum,merak kaygı heyecan mutluluk hepsi çorba oldu. nette bakıyorum 25 cm diyor 20.hafta bebeğe. elime cetvel alıp bakıyorum inanamıyorum yani bu kadar mı şimdi deyip duruyorum.ilk bşta mercimek diyorduk bebeğimize, sonra kornişon oldu, sonra su bardağı kadar olmuşmudurki derken eşime diyorum bak bu su şişesinden bile uzun olmuş şimdi diyorum, inanamıyoruz.allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguları inşallah.
günaydın annecikler herkese mutlu günler...
aynen benim de öyle oluyor canım hele kaykılarak oturursam belim acaip acıyor kalkmakta zorlanıyorum. aynı pozisyonda uzun süre oturamıyorum.
amin inşallah. bende ilk defa bu kadar sabrettim. en fazla iki ya da üç hafta da bir giderdim doktora haftaya salı gidicem, ve tam bir ay olmuş olucak...
aminiyosentez önerdiler,
aminiyosentez önerdiler,
canım nolur sıkma canını. 2li testın iyi ise 3lüyü hiç dikkate alma. allahın izniyle hiçbir sorun çıkmayacakçok canım sıkkın 3lü test sonucum riskli çıktı
aminiyosentez önerdiler,
aa burcuözgeyı evlilik hazırlığı topiğinden tanıyorum sonra problemını okuyup çok üzülmüştüm. çok sevindim bu iyi habere. inşallah pulpy nin de iyi çıkacakeh be gülüm tati canini üzme bebegini de üzme. Bu testleri bu yüzden sevmiyorum, "keske" seytanin en sevdigi kelimeymis o yüzden kulanmak istemiyorum aminiyosentez yaptirmamakla kararliysan hic 3lü test yaptirmasaydin daha iyi olurdu.
Bu sitete burcuözge diye bi arkadasim var ondun 3lü testi asiri kötü cikti test sonucunu net olark hatirlamiyorum ama 1 de 10 lardaydi sonucu. Sonra tekrar ayrintili test yaptirdi ve hamd olsun rabbimize bebek saglikli cikti. Allaha neylerse seyler. Hepimizin bebegini korusun. Ben hic test yaptirmadim mesela.
benım doktorum da aynısını dedi. kafa karıştırmanın anlamı yok dedi. ama olsun canım önemlı olan 2li testikili tesitim iyi çıkmıstı kendı doktorum ıkılı ıyı oldugu ıcın 3luye gerek gormuyorum demstı
ama ben duramadım baska doktora gıttım
yok duymadım canım. çok strestlı bi dönem geçirmişşin. umarım bunda herşey istediğin gibi ilerler. biz çok şanslıyız bütün ımkanlar var artıkevet canım benim tanıdığım var son 6 ayı maffolup sonuçta sağlıklı bir bebeği olan.ve duyduğum bir çok kişi inan.aminiyosentez düşünmemekle iyi etmişsin bence ondada düşük tehlikesi üstüne bebeğin mikrop kapma tehlikesi varmış sen üzme canını rabbim sağlıklı bir evlat nasip edecektir sana inan.
ya hakikaten aferin:))bende hiç süt içemiyorum napıcam bilmiyorum sütü geçtim vitamin hapını bile içemiyorum ne zaman denesem sonuç lavobada bitiyor bende aferin almak istiyorum artık(
bende eskişehirlisinde başka şehirdemi yaşıyosun dicektim ama sonra yazdığını okudum:)şimdi çokmu uzaktasın ara sıra gelirsin yine buralara inşallah..
adını belki duymuşsundur canım dilek güney diye bir doktora çıkmıştım kızımda o zaman böyle çeşit çeşit özel hastanelerde yoktumecbur devlet hastanesinin doktoruna özelinden çıkabiliyodun ancak bizde öyle oldu her ay özel muaynanesine çıkardık üstelik 3 boyutlu ultrosonu var diye ayda 90 tl alınırdı her sefer bende biraz cahillik diyorum kendim için çok fazla bilgili değildim belkide çok şeyde sormazdım saolsun oda çok şey anlatma tenezzülünde bulunmazdı en son kontrolümde normal doğum sorun yok dedi doğum olacağı gün devlete gittik kimse nöbetçi o bakıyo bana sezeryan dediler .dilek hn.aradık amacım biraz beni rahatlatsın diye çünkü ben normale hazırladım kendimi ama nasip tabi hanfendinin yapabileceği konuşabileceği hiç birşey yokmuş o artık ilgilenemezmiş nöbetçi doktor ne derse oymuş eşim konuşuyo tabi bana tel yasak neyse çok şükür kızımı aldım kucağıma ya insan her ay 90 tl almasınıda biliyosun bir kere gel ya geçmiş olsun de eşim gitmiş yine bi bakın demiş dedim ne gittin geldi güya tek dediği kalk kalk kalk kalk oldu ve gitti ben sezeryandan çıkmışım o yüzden nedense hiç bir dr a güvenemiyorum bir türlü o yüzden o kadınıda kimseye tavsiye etmem
ay çok yazdım ama en kısası böyleben bilmiyorum bakalım ümitte varmı ayrıntılı ultroson yoksa kimi önerir yada gerek duyarmı onuda bilmiyorum çünkü ben 2li 3lü ultroson istememiştim bu sefer belki bana sorar bakalım az kaldı perşembe inşallah göricem bebeğimi inşallah yine sağlıklı olduğunu duyarım bide cinsiyetini görebilirsek inşallah:)
aminiyosentez önerdiler,
BİR ÇOCUK DOĞDUĞUNDA BİR ANNE DOĞARMIŞ
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeye...cektim.
Hamileliğİm esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
ALINTI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?