- Konu Sahibi antidepresif
-
- #7.161
cnm benim arkadaşta detaylıya girmişti birşey belli olmuyordurenkli ultrsyonda kime benzediği belli oluyor ayrıntılı ultrsyon başka birşey sanırım elinde bir çok kağıt vardı ama bebek belli bile değildi bende anlamadım
Kızlar bu arada bizim üçüncü bebeğimizin de cinsiyeti belli oldu :)))
2 prense 1 prenses kız kardeş geliyor :))))))))))))))
İnşallah sağlıkla kucağımıza almak da nasip olur.
slm canım bende var angelsounds , memnunum kullanıyorum ,işime yarıyor
cnm yaa bısey sorabılır mıyım o halde..
ben 16+3 teyım bugun..duydugum ses sankı camurda bırı yurur gıbı.boyle foşş foşş seklınde...acaba dogru seymı dınlıorum?okudugum forumlarda gum gum dıe soluolar benımkısı o kadar hızlı dııl...dk. tutmaya calıstım sankı 90 falan atıyordu..benım kalp atıslarım daha hızlı gıbı...senın nasıl bıraz anlatabılır mısın?gebelıgının kacıncı haftasındasın bı de?
cvp verebılırsen cok sevınırım.....
bayıldım buna yaaaaaaaaKadına yönelik şiddeti destekliyorum ancak içten gelen minik bir tekmeyse
Oyyy ilk fiyatlar ne öyleeeeeeeee
Belki istemez doktorun ama fiyat farklı var cnm yaa bnm gittiğim hastane 200'e yapıyo delta 150'ye yapıyo pendik hosptl muayne dahil 80'e yapıyo..
Tabi yine sen bilirsin..
Bana pahalı geldi bnm fiyat aldıklarım arasınden en pahalısı sema hastanesi oda 390 dedi.
20nin altında değil işte bi sıkıntı yok o zmn tabi doktoruna göster değerlerini cnm o hepsine bakıp değerlendirir..
Netten falan araştrp kafanı karıştırma..
Ne zmn gidiceksin sonuçları göstermeye?
Ben sonuçları alır almaz göstermeye gidiyorum..
maşallah hepiniz ne güzellll.....Kızlar bu arada bizim üçüncü bebeğimizin de cinsiyeti belli oldu :)))
yahu kızlar bende süt içemiyorum midem kaldırmıyor , yararlı olan ne varsa istemiyor benim bebişim , ne yapabilirim bu süt işini meyveli süt falan aldım daha beter içemedim.fikriniz varmı ??
diğer bir konuda ben yürüyemiyorum sıcaklardan sebep yürüyüş bandında yürüsemmiki acaba korkuyorum düşersem falan diye Allah muhafazavarmı yürüyeniniz??
çok tsk ederim ilginize kızlarrşimdi daha iyiyim ve bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağıma inanıyorum
İşte 2 boyutluysa anlaşılmıyo heralde yaa bende anlamadımki bişey..
4 boyutluda daha net belli oluyo anladığım kadarıyla..
Uff bakalım gidip görcez artık
Kafam gittikce daha fazla karışıyoooooooooooo..
Yaptıranlar olursa bilgi versinler bize yahuuu..
Kaç boyutluya girdiler gördülermi bebişlerini falan diye..
Gözünaydın cnm hayırlı olursun kısçen..
bu arada dün sabah konyadaki ebe aradı gebelıgın devam edıyomu dedı bnde evet dedimsonra ama tasındık ordan ben konyada degılım deyınce nee asını olmadınmı dedı bnde hayır daha fırsat olmadı ben buraları bılmıyorum esımde gece calısıyo gıdemedık dedım hemen gıt kayıt yaptır aşınıda ol 20.haftadasın artık dedi esım uyuyo sımdı bırazdan kaldırıyımda gıdelım ayy cok korkuyorum o asıdan:18:
Korkma tatlım ya niye öyle panik yaptrmışki ebe hanım anlayamadım.
20. haftadan sonra yaptırılınca noluyomş :44:
Bende sağlık ocağndaki doktoru arycaktım arıyım bari aklımda kalmasın onların beni arıyacağı yok..
yahu kızlar bende süt içemiyorum midem kaldırmıyor , yararlı olan ne varsa istemiyor benim bebişim , ne yapabilirim bu süt işini meyveli süt falan aldım daha beter içemedim.fikriniz varmı ??
diğer bir konuda ben yürüyemiyorum sıcaklardan sebep yürüyüş bandında yürüsemmiki acaba korkuyorum düşersem falan diye Allah muhafazavarmı yürüyeniniz??
slm arkadaşlar bugün net kesikti bütün gün.yeni geldi.geçmişi henüz okuyamadım.ben dün üçlü test yapmıştım ama sonuçlardan birşey anlamadım..aranızda sonuçlarını alan bu konuda bilgisi olan varmı.c.tesi doktora gideceğim ama ne bileyim içime kurt düştü korku girdi...ne demek istiyor hiç anlamadım...
misspoem öncelikle süt içmek zorunda degilsin, yogurt veya peynir de yiyebilirsin bol bol, bi de o meyveli sütleri pek önermiyolar ya kendin hazırla meyveli sütünü ya da nesquik kullan, o hazır meyveli sütlere gore daha az zararlıymış, ben nesquikli ya da muzlu süt içiyorum kendim yapıyorum
saat 7ile 8 arası yuruyorum canım, hava az da olsa serinliyor
kızlar bebeğim 2 gündür doğru düzgün oynamıyor acaba biraz streslıydım ondanmı az öncede yerımden kalkarken biraz hızlı kalktım sanırım aniden yanı sağ yanıma kramp girdi çok kötüü acaba oğlumu neden hissetmıyorum
bence en güzelini yapıyorsun Allah bebeklerini korusun canımGünaydın kızlar:)
Canım ben ikiz bekliyorum. o nedenle ne ikili ne üçlü test yaptılar bana çnk ikizlerde bir anlamı yokmuş bu testlerin . o yüzden direkt amniyosentez dediler.ben çok düşündüm. yapmamaya karar verdim. düşük riskini göze alamazdım. umarım doğru karar vermişimdir.
bu topikte genelde 2li yaptıran oldu benim doktorum istemedi gerek yok dedi ben kılı kırkyaran biriyim ama bu konuda kalbimi ferah tutup dua ediyorum sadecekızlar doktorum sadece ikili test yaptı, 3lü,4lü, AFTden bahsetmedi, bi dahaki gidişimde 20 haftalık olcam, sizce arayıp sorayım mı yoksa yaptırmayım mı? aranızda sadece ikiliyi yaptıran var mı?
hepimiz aynıyız herhalde bende hep kabuslar görüyorum dr pasiflora verdi dün içtim güzel uyudum9 ay gecmıomus zaten bu korku bu merak....ben dr. da cıkarken kus gıbı hıssedıyorum kendımı...1 hafta sonra baslıo yıne telaslanmam.... :)
kımselere de dıemıorum artık...psıkologa gıt dıolar
en sağlıklı beslenme yollarını öğrenmek ve fazla kilo almamak için diyetisyene gitmeyi düşüneniniz var mı çok geç olmadan?
kontrol altında olursak hem daha sağlıklı besleriz bebişlerimizi hem de fazla kilo almayız diye düşünüyorum
cnm ablam renkli ultrsyona girmişti bebeğin resmi nasıl dı öyle çıktı harikaydı bayılmıştımm yaa
canım ben şu an 20.haftamdayım , ebe aradı bugun sağlık ocağından. haftaya gel dedi. 21.haftada yapıyoruz ilk dozu dedi. iki doz yapacaklarmış.
bildiğim kadarıyla vitamin eksikliğinden oluyor bebek aşırı derecede vitamin çektiğinden hamileleikte çok diş problemi yaşanıyor.ilk 3 ay ve son üç ay müdahale etmiyorlar.3-6 aylara arsı ne gerekiyorsa yapıyoruz demişti diş hekimi arkadaşım.kızlar benim diş etlerim kanamaya başladı 2 gündür. doktora gittimde sadece acıma vardı gargara verdi. acaba diş hekımıne mı gitsem. dişlerimden olmak istemıyorum
en sağlıklı beslenme yollarını öğrenmek ve fazla kilo almamak için diyetisyene gitmeyi düşüneniniz var mı çok geç olmadan?
kontrol altında olursak hem daha sağlıklı besleriz bebişlerimizi hem de fazla kilo almayız diye düşünüyorum
genelde hamilelere verilen liste boyle canım. bu listeye uyunca anne az alıyor bebek çok alıyormuş.
2000 kalorilik diyet listesi 1
sabah
1 kibrit kutusu peynir yada 1 yumurta
2 ince dilim kepek ekmeği
salatalık-domates
kuşluk
2 adet meyva
1 bardak ayran
öğlen
2 köfte kadar et
4 yemek kaşığı sebze yemepi
6 yemek kaşığı pilav yada makarna
salata
2 ince dilim ekmek
ikindi
2 adet meyva
1 bardak ayran
akşam
3 köfte kadar et
salata
2 ince dilim ekmek
yatmadan önce
1 meyva
1 bardak süt
2000 kalorilik diyet listesi 2
SABAH:
şekersiz çay
2 dilim beyaz peynir
3 dilim ekmek
domates -salatalık
ARA:
2 porsiyon meyve
ÖĞLEN:
8 yemek kaşığı etsz sebze yemeği
(1kg sebze yemeğine 3 çorba kaşığı sıvıyağ koyulmalıdır)
1 kase yoğurt
3 dilim ekmek
İKİNDİ:
1 dilim beyaz peynir
2 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
AKŞAM:
1 kase yağsız çorba
3 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık
salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağlı)
2 dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt
2 porsiyon meyve
canım senin hikayeni bilmiyorum ama 2009 da 2 düşük ve sonradan beklenip gelmeyen bebekler...bu süreçte ailesinin haksız yere beni incitecek sözler söylemesi ve bunu özellikle yapmaları ...aylarca denenen yumurtlama günü takipleri,tutmayan aşılamalar ,olmayan bir tüp bebek ve bu süreçte önlem amacıyla sürekli vurduğum iğneler ve 2. tüp bebekte artık yürüyecek dermanımın kalmaması doktorun elinde kalmam falan...öyleki işlemden çıktım yürüyemiyorum yeter artık ben bebek istemiyorum canımdan mı olayım daha diyorum ki vazgeçtiğim anda gelen kuzum (kendisi benim uğur böceğim ) eğer eşim ismine karışsa ya da karıştırsaydı gözümden çok kötü düşerdi ve asla yüreğim ona bir daha düzelmezdi ...yani anlayacağın o kadar da kazma olmayıversin bi zahmet değil mi neyseki farkında en azından emeğimin çok olduğunu biliyor
canım ben hissetmiyorum henuz. 17. haftamdayım ama hissedenler var. ama sana tavsiyem sakın doktoru cinsiyet konusunda zorlama. ben 3 gün öncesine kadar kız sanıyordum bebeğimi cumartesi günü erkek olduğunu öğrendık. bir ay boyunca kızım diye sevdım oğlumu . oyuzden hayırlı zamanda öğrenırsın zaten acele etmeMErhaba kızlar. Umarım bebişleriniz iyidir.
Sizlere 2 sorum olucak.
Birincisi; suan 14+5 haftalık hamişim yarın esimle gidicez doktora cinsiyetini soyler mi sizce?
İkincisi; bebeklerinizin hareketlerini hissetmeye baslayanlarınız var mı aranızda. Cok heycanlıyım bir an once tekmelesin istiyorum annesini =)
canım ben 17+6 da olacam tetanozun ilk dozunu. ebe bana böyle gün verdi yanlış mı verdi acaba :26:
Detaylı yapılırkenmi renkli ultrsna girmişti ablan cnm?
Detaylı yapılırken net göremezsem bebişimi napim artık renkli ultrsonu olan bi doktora gidip kaçamak yaparm
Bende 2 doz diye biliyorum..
İlki 20. haftadan snra 2.si hakkında daha fikrim yok
anlaşılan bana diş hekımının yolu gözüktü.bildiğim kadarıyla vitamin eksikliğinden oluyor bebek aşırı derecede vitamin çektiğinden hamileleikte çok diş problemi yaşanıyor.ilk 3 ay ve son üç ay müdahale etmiyorlar.3-6 aylara arsı ne gerekiyorsa yapıyoruz demişti diş hekimi arkadaşım.
genelde hamilelere verilen liste boyle canım. bu listeye uyunca anne az alıyor bebek çok alıyormuş.
2000 kalorilik diyet listesi 1
sabah
1 kibrit kutusu peynir yada 1 yumurta
2 ince dilim kepek ekmeği
salatalık-domates
kuşluk
2 adet meyva
1 bardak ayran
öğlen
2 köfte kadar et
salata
2 ince dilim ekmek
ikindi
2 adet meyva
1 bardak ayran
akşam
3 köfte kadar et
salata
2 ince dilim ekmek
yatmadan önce
1 meyva
1 bardak süt
2000 kalorilik diyet listesi 2
SABAH:
şekersiz çay
2 dilim beyaz peynir
3 dilim ekmek
domates -salatalık
ARA:
2 porsiyon meyve
ÖĞLEN:
8 yemek kaşığı etsz sebze yemeği
(1kg sebze yemeğine 3 çorba kaşığı sıvıyağ koyulmalıdır)
1 kase yoğurt
3 dilim ekmek
İKİNDİ:
1 dilim beyaz peynir
2 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
AKŞAM:
1 kase yağsız çorba
3 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık
salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağlı)
2 dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt
2 porsiyon meyve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?