2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok sagol, hangisini tuketecez şimdi onu anlamadım:) bi de ben o kadar et yiyemem

ben de o kadar ekmek ve pilav yiyemem valla gülüm

benim uymaya çalıştığım listeyi yazayım
benim ayranım yoğurdum ve ekmeğim bu kadar çok değil ama.ekmek sabah kahvaltıda bir dilim kepekli.başka yok.pilav makarna sıfır.
ayran yoğurt artırmam gerek. akşam markete gideyim bari..

KAHVALTIDAN ÖNCE:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt

KAHVALTI (SABAH 8-9 ARASI)
2 Kibrit kutusu beyaz peynir veya 1 k.kutusu peynirle 1 yumurta
4-5 tuzsuz zeytin
2 ince dilim tam buğday ekmeği
domates-salatalık(sınırsız)

KUŞLUK (10-11)
1 Porsiyon meyve veya 4 diyet bisküvi
yanında mutlaka yarım su bardağı süt yoğurt veya 1 bardak ayran
-Meyvelerin süt yoğurtla alınması acıkmayı geciktiriyormuş-

ÖĞLE YEMEĞi 12-14
4 köfte kadar et veya 12 kaşık baklagil yemeği
yarım su bardağı yoğurt veya 1 bardak ayran
Bol salata(1 yemekkaşığı zeytinyağlı)
2 dilim tam tahıl ekmeği veya 1 dilim ekmek+1kase çorba
eğer hiç ekmek yemezseniz 2 yemek kaşığı bulgur,makarna veya pilav

İKİNDİ15-17
2 Porsiyon meyve veya 8 diyet bisküvi

AKŞAM Yatmadan 4 saat önce mutlaka yenmeli
16 yemek kaşığı sebze yemeği
(semiz,taze fasulye,bezelye,patlıcan,ıspanak,lahana, brokoli,bamya,börülce,mantar örnek verilebilir)
Yarım bardak yoğurt ve ya 1 bardak ayran
Bol salata

GECE-YATMADAN 2 SAAT ÖNCE-1 PORSİYON MEYVE
1 BARDAK SÜT
GÜNDE EN AZ 3 LİTRE SU İÇİLECEK 8 SAATTEN FAZLA UYUNMAYACAK
ŞEKER GÜNDE 3 KESME ŞEKERİ GEÇMEYECEK -ÇAY KAHVE İÇİYORSAK-

Son düzenleme:

kızlar benım doktorum aşı olsanda olur olmasanda gerek yok dedı off kafam çoook karısık ne yapmalı

slm kızlar herkes nasıl?
2.düzey usg için araştırma yapıyordum oğluma 2008 yılında bağdat caddesinde fetus görüntüleme merkezinde 250 ye yaptırdım şimdi pendik şifa tıp merkeziyle görüştüm sgk lıya 150 çok iyi diye düşündüm sizce nasıl fiyat?usg 3 boyutluymuş bu çevrede fiyatlar nasıl bilginiz varmı?

slm bayanlar
şimdi yakın zamanda doktora gidip bilgisi olan arkadaşlar bana bi açıklama yapa bilirmi tetenoz aşısı için saglık ocagına kayıt olunuyomuş kendi gittigimiz hastane bu aşıyı yapmıyomu ki saglık ocagına gidiyosunuz ona göre hareket edicem

canım ben 17+6 da olacam tetanozun ilk dozunu. ebe bana böyle gün verdi yanlış mı verdi acaba :26:

Bilemiyorum canım ebeye telefon açıp tekrar söyle istersen ben daha 20. haftamda değilim diye..

kızlar benım doktorum aşı olsanda olur olmasanda gerek yok dedı off kafam çoook karısık ne yapmalı

Sen bilirsin aile hekimin ne dedi?

Canım bende onu araştırdım..
Delte hosptl 150 cd veriyo 4 boyutlu
pendik hosptl 60lira+20tl muayne toplamda 80liraya denk geliyo ama 2 boyutlymş ultrsonu öyle söylediler ve cd flnda vermiyo..
Sema hastanesi 390
Pendik bölge hastaneside 200 oda 4 boyutlu ve cd veriyomuş..
Aklıma gelmemişti bak pendik şifaya sormak iyi hatırlattın peki cd veriyolarmıymış?
Bide telefondamı aldın fiyat bilgisini cnm?

leylacım sen ilk gebeliğinde yaptırmadınmı?bildiğim kadarıyla sağlık ocakları yapıyor ama ben yaptırmıcam doktorum gerek yok dedi

Selam cnm..
Artık aile hekimleride gebelik takibi yapıyolar orda aile hekiminin dışında birde ebe var o seninle ilgileniyo..
Genelde onlar seni arıyolar ve gidip kayıt yaptırıyosun aşını oluyosun bebek doğdukdan sonrada aşılarını orda yaptırıyosun..
Beni aramadılar ben gittim kendim yaptırdım kaydı..
Tetenoz aşısı hastanede yapılmıyomu bilmiyorum ama yapılıyodur büyük ihtimalle..
Seni sağlık ocağından aramadılarmı daha?
Kaydını yaptırmadınmı?

yok ben kayıt falan yaptırmadım yarın gidiyim

bu listeye uyuyormusun çok abartılı değil mi

merhabalar. bende bugün baya bi hastane işleriyle uğraştım..sağlık ocağına da gittim ama kayıt yaptıramadım eşimin bağlı olduğu sağlık ocağına yaptırmam gerekiyormuş..

kan idrar şeker tahlili filan yaptırdım. kan ve şeker iyi ama idrarın bir sonucu normal değil gibi geldi bana.. herkes ayrıntılı ultrasonu konuşuyor bende randevu aldım kendi hastanemden, 142 lira fiyatı..bana normal geldi..

delta küçükyalıdamıydı şeyda?
evet canım az önce telefonda aldım bilgiyi radyoloji uzmanı çok iyi tanınmış bi dr.cd sormadım ne zaman geleyim dedim dra bağladılar (necmettin bey) haftaya cumaya kadar gel izne ayrılıyorum bayram sonuna kadar yokum dedi haftayada 19+ oluyorum drum 22 hafta çektir demişti ama sanırım haftaya giderim sen kaçıncı haftanda gideceksin

leylacım sağlık ocağı bana göre daha iyi hem gebeliği takip ediyorlar hemde doğumdan sonra bebeği benim gittiğim ebe benimle çok ilgilenmişti beslenme ve çatlaklar hakkında bile konuşmuştuk

delta küçükyalıdamıydı şeyda?
evet canım az önce telefonda aldım bilgiyi radyoloji uzmanı çok iyi tanınmış bi dr.cd sormadım ne zaman geleyim dedim dra bağladılar (necmettin bey) haftaya cumaya kadar gel izne ayrılıyorum bayram sonuna kadar yokum dedi haftayada 19+ oluyorum drum 22 hafta çektir demişti ama sanırım haftaya giderim sen kaçıncı haftanda gideceksin

bu listeye uyuyormusun çok abartılı değil mi

canım ben daha az yiyorum. ama her sabah 350ml süt, 1 sigara paketi peynir domates salatalık ve bi dilim kepek ekmek yiyorum
ara öğün ceviz badem meyve
öğlen etli sebze çorba salata (iş yerimde boyle çıkıyor yemek)
bi daha ara öğün meyve (buna ilave ayran ya da yoğurt yapmam gerekiyor)
akşam yemeği çorba salata sebze yada beyaz et
sonra 1 saat yürüyüş dönüşte bi da meyve (+ilave yoğurt yapmam lazım)
haftada 3 kez dondurma-bir kez sütlü tatlı
başka tatlı yok

sen nasıl yiyorsun?

Evet küçükyalıda e5in üstünde hemen görünüyo e5den geçerken..
Bana 15gün sonra dedi doktorum yani 23-24-25'i gibi yaptırcam bende..
Şifada 1 tanemi radyoloji doktoru varmış cnm o zmn bana uymuyo malsf şifa deltaya giderim artık bende..

Son düzenleme:
MİSSPOEM;

cnm yaa bısey sorabılır mıyım o halde..
ben 16+3 teyım bugun..duydugum ses sankı camurda bırı yurur gıbı.boyle foşş foşş seklınde...acaba dogru seymı dınlıorum?okudugum forumlarda gum gum dıe soluolar benımkısı o kadar hızlı dııl...dk. tutmaya calıstım sankı 90 falan atıyordu..benım kalp atıslarım daha hızlı gıbı...senın nasıl bıraz anlatabılır mısın?gebelıgının kacıncı haftasındasın bı de?
cvp verebılırsen cok sevınırım.....

Merhaba kızlar laptop bozulmustu evde anca yenisini alabildik, bu sure icindede internetsiz kaldım malesef, umarım hepiniz iyisinizdir. Biz simdi tatildeyiz, ara ara girmeye calısacagım nete,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…