2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben oğlumda girmiştim 4 boyutluya 27 haftada girmiştim ,resimleri falan var aslında bakım bakalım tam kaçıncı haftaymış sanırım onda en güzel gösterildiği hafta 26 diye duymuştum .resime bakimde tam tarih söylüm sizlere.
ben kızımada giricem 4 boyutluya video ve çok güze lresimler vermişlerdi ,

bu 4 boyutluya ne kadar ücret ödemiştiniz

slm arkadaslar aglayarak okudugum 25 haftalikken dogum yapmis bir temmuz annesinin we 25 haftalik cinar bebegin hayata tutunma hikayesini sizinlede paylasmak istedimm.............. ...........merhaba arkadaşlar;

buraya yazmak bana çok zor gelsede sizlere çınarla ilgili bilgi vermek için bu duruma katlanmak zorundayım..
hamileliğimle ilgili bilgilerimi paylaşırken,hayatımın aniden altüst olmasıyla birlikte şuan çocuğumun yoğun bakımdaki durumunu paylaşıyor olmam, hayatta yaşayabileceğim en büyük acıymış meğersem...
beni telefonla arayan nurben,çağla,zehra,naz,melike,selvi arkadaşlarım sizlere belki şuana kadar olan sağlık durumlarımızdan bahsetmişlerdir...bende kısaca durumumuzdan ve yeni üzücü gelişmelerden bahsetmek istiyorum...

hepinizinde bildiği gibi 23 mart günü aniden suyumun gelmesiyle birlikte doğuma alındım..durumum hayati önem taşıdığı için sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım...bebeğim 920 gr doğdu ve doğum günümden bir gün önce doğdu...1 gün daha sabretse aynı gün doğmuş olucaktık..bunun bir tesadüf olduğunu sanmıyorum,herşey gibi bunda da Rabbimin bir hikmeti vardır diye düşünüyorum...

çınar için doktorlar bize ilk 5-6 günü atlatırsa yaşar dediler,ilk 5-6 günü atlattık şükürler olsun daha sonra 15 günü atlatırsa yaşar dediler onuda atlattık çok şükür şimdide 1 ayı atlatırsa yaşar diyorlar...inşallah o günleride atlattığımız günleri yazmayı nasip eder Rabbim..

bebeğim geçen haftaya kadar kilo kaybediyordu 690 grama kadar düştü,midesi sütü hazmedemediği için serumla beslediler...geçen hafta enfeksiyonda kaptığı için antibiyotik başlandı...antibiyotik tedavisi halen devam ediyor..birde geçen hafta ufak çaplı bir
beyin kanaması geçirdi şükür oğlum onuda atlattı..ama pazartesi günü ciğerlerine hava kaçağı olmuş oğlum bunu atlatamadı...
bugün doktoruyla konuştum dün akşam tekrar bir hava kaçağı olmuş bebeğimin ciğerine tüp takılmış...dün oğlumu görmeye gittiğimde sol göğsünün üzerinde tampon vardı,o sargının sebebini anlayamamıştım bugün öğrendim ki oğlumun ciğerine tüp takılmış..kimbilir
ne acılar çekti o tüp takılırken,doktoru dün gece tekrar hava kaçağı oldu ve hemen müdahale ettik,bunun sürekli tekrar etmesinin çok iyi olmadığını söyledi..oğlum şuan gerçekten yaşam savaşı veriyor birkaç defa daha tekrarlarsa oğlumun hayatı ciddi anlamda
tehlikeye girermiş..doktoru biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık dediği an benim bir anne olarak çöktüğüm an oldu..

.....oğlumu nezaman görsem oğlum kötüleşiyor...onun yanında çok ağlıyorum ve o bunu hissediyor ve oyüzden mi kötüleşiyor acaba diyekendimi suçlamadan edemiyorum...bebeğim solunum cihazından çıkmıştı,ben onu görmeye girdikten 1-2 gün sonra tekrar solunumcihazına bağlandı..diğer görüşümden sonra oğlum beyin kanaması geçirdi bir diğer görüşümde enfeksiyon kaptı ve antibiyotik başlandı dediler...pazartesi günü onun ayağına dokunduğumda oğlum heycanlandı ve titrer gibi oldu o akşamda ciğerlerinde hava kaçağı olduğu için tüp takılmış,dün tekrar gördüm bu kez yine ciğerlerine hava kaçağı olmuş,oğlumu her görüp çıkışımda oğlum kötüleşiyor..ben yanında çok ağlıyorum acaba bunu
hissediyor mu?

sizlerden tekrar dua istiyorum,1 tek ayetel kürsi bile okuyup gönderseniz oğlum için şifa olucaktır...Rabbim düşmanımı bile evladıyla sınamasın..evlat acısı dünyada ki en büyük acıymış..(

beni bugüne kadar arayarak desteklerini esirgemeyen nurben,çağla,zehra,melike,naz ve selvi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum..
nurbencim dün beni aradığında araba kullanıyordum,çantadan telefonu bulamadım..tabi sonrasında aramayı unuttum...bugün aradığında da doktorun yanındaydım telefonum sessizdeydi...çıkışta moralim okadar bozuktu ki tekrar geri aramak aklıma bile gelmedi bunun için senden çok özür diliyorum...hafta sonu seni rahatsız etmek istemiyorum ama pazartesi mutlaka seni arayacağım..beni bir an bile yanlız bırakmadığın için Rabbim senden yüzbinlerce kez razı olsun...

zehracım sanada sonsuz teşekkür etmek istiyorum oğluma ilk cicilerini sen aldığın için...şuan giyemesede oğlumun da sayende cicileri oldu...ben korkudan birşey alamamıştım oğluma,halende alamıyorum...bez alırken bile 1 paket alıyoruz..hiçbirşeyi stoklu alamıyoruz korkudan...

geçmiş sayfaları okuyamasamda tüm arkadaşlarımın çınar için dua ettiğine eminim..Rabbim hepinizden razı olsun ve meleklerinizi size bağışlasın...

bizden haberler böyle,gelişmeler olursa yine paylaşmaya calisacagim...hoscakalin

2. düzey ultrson için girdiğin cihaz 4 boyutlumuydu peki ilk bebeğinde?

Maşallah kısçene cnm..
Şifa hastanesine gitmiştin dimi hangi şifaya gitmiştin ama?
Detaylı için fiyat aldınmı gittiğin hastaneden?
saol canım
evet pendik şifaya gittim ama çıktım orda minibüs beklerken aklıma geldi fiyat soracağım sonra da eşimi aradım akaşm bi ara gider sorarız dedi daha da dönmedim çok sıcaktı
benim dr. herseyi yiyyorsan ek bir vitamine gerek yok folik asite devam et dedi okadar.
foli asit mi sen kaçıncı haftadasın ben 3 ay bitince foliği bıraktım elevit içiyorum sanırım herkeste aynı

Hmm pendik hosptlda 80tl demişti ama oranında 2 boyutlu..
Ben 4 boyutlu olsun istiyorum ama daha tam karar vermedim..
Karar verip yarın randevu alcam..
pendik hospital dan nefret ediyorum eltimoraya giti gitti sonra biz sorumluluk alamyız deyip zeynep kamile yolladılar sonra da şifa hastanesinde soner beyde yaptı doğumunu sorun yaşamadı

Öncedende okumuştum bunu Allah yardımcısı olsun çok zor bi durum..
Rabbim kimseye yaşatmasın böyle bişey..
İnşallah şuan bebeği iyidir..

Hmm anladım cnm telefnda bilgi vermiyo çnkü pendik şifa o yzden merk ettm.
Bende pendik hsptl hakkında pek iyi şeyler duymadım zaten cnm ama doktorum orayıda söyledi radyoloji doktoru iyidir dedi..
Bakalım artık.

kızlar sizin ayrıntılı fiyat iyimiş benim dr başka yere yönlerdrdi 450 500 den bahsetti ee herkes nasıl yaptrıyo deyince burda var ama parasına göre incelerler dedi valla bunlar anlaşmalı zaten 4 lü temiz çıktı adam bizi zengin sandı galiba eee her gidişte 125 bayılıyoz hatta bi ay içinde gidilirse özele para verilmezmiş arkdaşım vermemiş ben saftirik verdim bu ay vermicem

bu 4 boyutluya ne kadar ücret ödemiştiniz
canım 4 sene öncesi pek hatırlamıyorum .hatırladığım birşey varsa o da özel olduğu herkesin yaptırmadığıydI bu arada 4 boyutluya 25+4 de girmişim oğluşum 800 gram 32,5 santimmiş

2. düzey ultrson için girdiğin cihaz 4 boyutlumuydu peki ilk bebeğinde?
işte onu da bilmiyorum gülüm ayrı odalarda girdim fakat radyolog aynı uzmandı .cihazda siemens miş resimlere bakıyorumda eski günler aklıma geldi .ben düzen labaratuvarda giriyorum canım cumartesi gidicem orda radyoloji uzmanları çalışıyor cihazları çok iyi cumartesi ayrıntılı gebe ultrasonoğrafisine giricem kaç boyutlu bu diye sorarım.
şimdi resme baktımda kenarda şey yazıyor ch4-1 OB
18 fps THI/2.2 mhz 3cB/DR65
acep hangisi cihazın boyutu ki

Son düzenleme:
ben de geldim sonunda gelir gelmez makarna ayran ikilisini götüdüm çok acıkmıştım...saat 13.30 da evden çıktım arka sokağımızdaki aile hekimine gittim tetenoz aşısı hakkında bilgi almak için...düzenli muayene olduğunuz doktorunuz da tamam derse 10 gün sonra gelin yapalım dedi 2 dozmuş ama toplam5 doz yaptırırsak ömür boyu koruması olurmuş, ve daha sonra 2. gebelikte böyle bir aşı durumuna gerek kalmazmış...düşünüyorum...neyse tansiyonum düşük çıktı hep 11-7 iken bugün 9-5 çıktı pek hissetmedim sanıırm sıcaklardan önemli değil dedi rahatsız etmediği sürece...

VE BOMBA...ilk defa kalp atışını dinledim...kendi muayene olduğum doktorum o aletin içeriye verdiği titreşimin bebeği kötü etkileyeceğini ve ilerleyen zamanlarda dinletmenin uygun olduğunu söylemişti...aile hekimimizde uygun dönemde olduğunu söyledi...çok güzeldi at koşması gibi çok seri belirgin sesler...

bebeğimin hareketlerini 3 ağustostan bu yana net olarak hissettiğimi söylediğimde çok sevindi çok erken hissetmeniz güzel dedi ve günde en az 10 defa hareketini hissetmem gerekiyormuş, azalma olursa tatlı ye ve sol tarafına yat biraz değişiklik olmazsa gel bize dedi, ama akşam hissedemezsen bir kadındoğumcuya görün dedi...yani kendi kendime bebeğin sağlığını kontrol yoluymuş bu çok sevindim...

buradan çıktım ve bölge hastanesine gittim, doktorum boştu ona balık yiyemediğimi söyledim ne yapmam gerekr dedim ellerini açtı bilemem dedi....içimden yuh dedim önerisi bile yok...( üzücü sonra 22. haftada yapacağı ultrasonun ne amaçlı olduğunu sordum adını sordum 2. düzey dopler ultrasyonagrafi dedi...fiyatı 163+muyene 12=175 tl imiş...renkli değilmiş renkliyle aynı görevi yapıyormuş cde veriyorlarmış(bu arada ismini doktordan öğrendim ama detayları sekreter söylüyor) bebeğinh tüm iç organlarını detayıyla inceliyorlarmış...ben de renkli istiyordum aslında...

sonra doğum ücretlerini sordum muhasebeye tekrar zam gelmiş mi diye glmemiş...normal doğum 400 sezeryan 600 ve epidural denilen şey yokmuş onlarda yapmıyorlarmış...!!!

gel gelelim ben sanırım bayram sonrası başka bir doktora gdeceğim araştıracağım belki delta olabilir oranın doğum , muyene, vs araştırdıktan sonra belki oraya giderim artık...bu balık olayını sordum ve bu kadar ilgisiz soğuk karşılanmam üzdü beni eşime de telefonda anlattım zaten...

bu arada bölge hastanesine gittiğimde doğum yapan hastaların olduğu katı gezdim sabah doğum yapmış bir anne buldum sezeryan olmuş yarımsaatte çıkmış kızı olmuş allahım bir bebek bu kadar güzel olabilir çok güzeldi gerçekten nazarlardan saklad-sn allahım 3.5 kg doğmuş adı Cemre...:)) gazı falan çıkmış rahatlamış sonda takmışlar yarın akşam çıkacakmış...ama eşi memnun olmadığını söyledi bir de delta hastanesinde bir tanıdığımız ameliyat olmuştu deltanın odaları çok daha konforluydu...burada bölgede karanlık sıkışıktı kadın doğum katı...negatif durum benim için...

Benimde hiç bi fikrim yok cnm..
Kararsızım 4 boyutludamı yaptırsam detaylıyı yoksa 2 boyutludamı diye kasım annelerine bakıyım dedim ama bulamadım hiç bu konuyu konuştukları zamanı..

Hoşgeldin..
Ben sana söyliyim deltanın fiyatlarını muayne 20tl normal doğum 500 sezeryan 950 epidural + 270..
Telefonda sormuştum bende böyle bilgi verdiler..
Demek pendik bölgeyle fiyatları değişiyo..
Bide pendikteki 4 boyutlu diyebiliyorum ben..
Neyse için soğuduysa doktordan değiştir kafan rahat etsin..
Ben daha incelemedim hastanenin doğum katını fln ama doğumhane hemen bizim doktorun odasının orda hatta bugn bile yeni bi bebek doğmştu onu çıkarıyolardı..

Hoşgeldin..
Ben sana söyliyim deltanın fiyatlarını muayne 20tl normal doğum 500 sezeryan 950 epidural + 270..
Telefonda sormuştum bende böyle bilgi verdiler..
Demek pendik bölgeyle fiyatları değişiyo..
Bide pendikteki 4 boyutlu diyebiliyorum ben..
Neyse için soğuduysa doktordan değiştir kafan rahat etsin..
Ben daha incelemedim hastanenin doğum katını fln ama doğumhane hemen bizim doktorun odasının orda hatta bugn bile yeni bi bebek doğmştu onu çıkarıyolardı..
[/QUOTE]

sağ ol canım iyiyimiş bunlarında fiyatları odaları aşırı lüks bölgeye göre eğer doktorla görüşmemde iyi giderse oraya devam ederim... bu verdiğin fiyatlar ssk çalışna için geçerli değil mi canım

Evet cnm bu fiyatlar sgklı fiyatları..
Sen detaylıyada deltadamı giriceksin ve ne zmn gidiceksn detaylı için..
Uff ben hala kararsızımmmmmmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:

Evet cnm bu fiyatlar sgklı fiyatları..
Sen detaylıyada deltadamı giriceksin ve ne zmn gidiceksn detaylı için..
Uff ben hala kararsızımmmmmmmmmmmmmmmm

ben bu hafta randevu alacağım rutin kontrol için hakan beyden onun fiyatı 50ymiş diğerleri 20 tlymiş bu arada... ondan almayı düşünüyorum randevuyu nette iyi haberleri var...bu kontrolden memnun kalırsam devam ederim deltaya ve ayrıntılıyı da oraya 22. haftada yaptırırım... doktoru sevmem ve hastaneye ısınmam lazım...hele ki bugün bölge de yeni doğan katında bir bebeğin babasının başka hastane düşünün demesi bile etkiledi beni...demek ki kötü bir şeyler var...bilemedim...kararsız kalma deltanın fiyatı iyi oraya yaptır bence

deltada sezeryan 850ymiş bence iyi bir ücret....eğidural istenirse onuda muhasebeden ayrıca öğrenmemeiz gerekiyormuş...ben bu hafta alayım randevuu bakalım umarım beğenirim...

Bende bidahaki gittiğimde yeni doğan katını geziyim diycemde ben öyle odalara falan giremem yahu
Yani napıyosun kardeşim manyakmısın çık odamdan deseler yeridir
Birazda eşime bağlı işte cnm yaa sonuçta kısa süren bişey değil bu detaylı ultrsn ve beklersek fln bide orda ay bilemiyorum gelsinde bi netleştirelim ona göre düşünüciimm..
Bize yakın bi yer değil delta gidersem eşimin götürüp getirmesi lazım..
Yarın tekrar hastaneleri araycam bu detaylı 2. düzey ultrsonu 4 boyutludamı yapıyosunuz diyede sorcm deltada..

deltada sezeryan 850ymiş bence iyi bir ücret....eğidural istenirse onuda muhasebeden ayrıca öğrenmemeiz gerekiyormuş...ben bu hafta alayım randevuu bakalım umarım beğenirim...

Telefondamı sordun cnm?
Bana 950 dediler telefonda..
Epiduralide+270 dediler sen gittiğinde tekrar sorarsın..

ya annişler çok düşük rakamlardan bahsediyorsunuz çok iyi bir rakam 850 lira benim doktorumda 2250 lira oda muhtemelen yılbaşında zamlanır kafam karıştı şimdi

ya annişler çok düşük rakamlardan bahsediyorsunuz çok iyi bir rakam 850 lira benim doktorumda 2250 lira oda muhtemelen yılbaşında zamlanır kafam karıştı şimdi

Hastaneye doktora göre değişiyo fiyatlar cnm..
Hastanedende doktorundan da memnunsan kafan karışmasın bence..

slmlarrkorktugum sey basıma geldi benim gıcık askım yıne yarın gıdelım olmazmıı deyınce dayanamadım ama sinirlendımdeona olan hıncımı evden cıkardım temızlık yaptım stres attım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…