- 5 Mart 2011
- 767
- 0
- 66
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #7.401
aynen canım akşamları yemeyi keseceğim artıkkızlar ben ekmek olmadan doyamıyorum ya .
doktorumu aradımda cuma günü kontrole gidicem ,detaylı içinde randevu aldım labaratuvardan ,birde aşımız var böğğtırsıyorum ya .
dr değil onu sekreterinin söylemesi lazım ne saçma bir daha gittiğinde sekreterle konuş bencekızlar sizin ayrıntılı fiyat iyimiş benim dr başka yere yönlerdrdi 450 500 den bahsettiee herkes nasıl yaptrıyo deyince burda var ama parasına göre incelerler dedi valla bunlar anlaşmalı zaten 4 lü temiz çıktı adam bizi zengin sandı galiba eee her gidişte 125 bayılıyoz hatta bi ay içinde gidilirse özele para verilmezmiş arkdaşım vermemiş ben saftirik verdim bu ay vermicem
hava çok sıcak spor da yapamıyorum hiççok moralim bozuldu ya
Teşekkür ederim canım. benim bi de randevum 27 sinde o zaman 21+3 olacam ultrasona göre yani 22. haftada olmuş olucam nasıl olacak bende anlamadım :)) en iyisi senden bilgi alayım randevundan sonra olmadı ararım dr uyok canım ya gamze hanım demedi. o bana çapadan filan randevun varmı detaylı ultrason için dedi. yok burda yapılmıyormu diye sordum.. yapılıyor dedi. ama şu kişiden randevu al demedi. ben danışmadan öğrendim detaylı ultrasonu tamer beyin yaptığını onun için arayıp dedim ki" ben normalde gamze hanımın hastasıyım detaylı ultrason için randevu alıcaktım dedim, tamam dedi sekreter", randevu almaya gerek olmasa sizin randevu almanıza gerek yok filan derdi herhalde. salı günü kontrole gidicem o zaman herşey netleşir. size de bilgi veririm tatlım..
yok canım ben oruç tutmuyorum ama tutsam da olacak aslında çok iyiyip 2 öğünde yiyorum bende ara öğün yok alışık değilim bakalım yavaş yavaş alıştıracağım kendimiben oruç bigün tutuyorum bigün tutmuyorum..cuma doktoruma iyice sorucam sorun olur derse bende tutmıcam..aynen benimde hep 2 öğn..
benim toplarken çok oldu ağrım haftasonuna denk geldi anestezili olacaktı ama anestezi doktoru mecburen acil bir hastaya gitmiş (kalbi durmuş sanırım hastanın) biliyorsun toplarken zamanla yarışılıyor saniyeler bile önemli bizde doktoru bekleyemedik başlamak zorunda kaldık ama doktorun vurduğu uyuşturucu iğneler ve ağrıkesiciler fayda etmedi oysa adam gereğinden fazla iğne yaptı ağrım olmasın diye kısmet böyleymiş demekki..transferde uyuşturmaya gerek yok hiç ağrı sızı olmuyor ki seni onda neden uyuttular anlamadım
aa ben her ay görüyorum o mavi kırmızı ok şeklındeki kan akışını. benımkı de mı detaylı yani. :26:canım zaten ben detaylının nasıl olduğunu biliorum..18.haftama kadar hep detaylı ile kontrol edildim..hatta geçen hafta kırmızı mavi oklar şeklinde kan akışını gördüm..dokotrun kendi tercihi olmalıki çoğunun doktoru bahsetmemiş bile..bazı doktorlara test yeterli gelebiliyor sanırım..ama işte doktorda değilim o yüzden gerekli yada gereksiz de diyemicem..her doktorun tarzı var dimi..sen şanslısın diğerlerine göre doktorun söylemiş ne güzel..girmek isteyenlerde zaten araştırıp girecektir..zaten şu siyah beyaz kemik göstern ultrasonlardan bişey anlaşılmıyor..
aa ben her ay görüyorum o mavi kırmızı ok şeklındeki kan akışını. benımkı de mı detaylı yani. :26:
İnanamıyorum Ben de KIZ annesi oluyorumm..
Gittiğim doktordan cok memnun kaldım..40dk boyunca ultrasondaydık..tek tek her yerını ölçtü..ama benm kızım uyukluyorduu..cinsiyetını görebilcek misinizz dedim..bıraz zor dedii..pozisyonu değişmesi lazım dedi..artık ben kalkmak üzere iken "bu seene kız senesi" dedi.."KIZ mı yoksa" die gözlerim parladı ve kafasını salladı..Gercekten mi kız mı dedim tekrar..ewet dedii...tansıyonumu ölçecektii tekrar eşim "suan tavan yapmıştı" dedi..cok sewındım yaaa..Allaah Herkesın gönlüne göre wersın..Cok sükür herseyi normall..3lü teste gerek duyulmadı..parmakları,kalbi,midesi,ayakları heryerıne baktıı..2 hafta sonra omiriklerine bakıcakmış..140 gr ve 15 cm izzz...
cok mutluyumm cooooooooooookkkkkkk......Hala da saskınım umarım 2 hafta sonra da Kız olur=)
öğle yemeğinde 1 tabak sebze yemeği ve 1 kase de yoğurt yedim. hatta mumkun olduğunca yemeğin yağlı suyundan değil tanelerininden yedim. buraya kadar herşey normal. ama yanında tam 3 dilim ekmek yemişim yaa. doymuyorum başka türlü. sabahta 3 dilime yakın yemiştim. daha bunun akşamı var ne yapıp kısacam ben bu ekmeyi :26:
sen doktoruna sordun mu canım ultrasonu nasıl onun..benim girdiğim 4 boyutlu ultrasondu..herşeyi incelendi..mesanesi böbreği falan ayrıntılı görülüyordu..kırmızı maviyi de ilk defa gördüm..ama o bildiğimiz kırmızı temiz kan mavi kirli kan olayı değil..kanın akışının yönleriydi sanırım..ama detaylıdı işte..sen sordun mu canım..
ay ben deli olucam, günde 3 dilim ekmek sabah 3 dilim ekmek öğlen yiyosun. bunun akşamı da vardır. ya ben ne yapayım. sadece sabah 1 dilim kepekli. başka ekmek yok. börek yok pilav yok makarna yok ve ben kiloma kilo katıyorum. seyyah sen ne güzel kilo almıyorsun maşallah sana kuzum.
sabah 1 dilim kepek ekmek sigara paketi kadar peynir ve 2 domates yedim, süt içtim. arada elma yedim. öğlende patates salatası yedim 4 çorba kaşığı, ve yanında ayran. bu saate kadar 1,75 litre su içtim. benim metabolizmam çok yavaşladı yaaaaaaaaaaaaaaaa..manda gibi olucam ben boyle giderse. çok takıyorum napcam bilmiyorum. doktora desem pimpirikli diyecek kızacak gene .
canım almaz olurmuyum ilk muayenemde 6. haftamda 58 çıktım. 12. haftamda 60 olmutu. 16. haftamda 63 olmuşum. bir ayda 3 kılo. heray böyle 3er 3er alırsan normal doğum şansın azalır üstüne ailendekı dıyabet rahatsızlığı sana da geçer dedi daha ne desin. günde 1 dilim ekmek en fazla 2 top sade dondurma 1 kaşık bulgur pilavı başka yok. hamur iş kızartma şerbetlı tatlı yasak. meyveyı de öyle çok abartma dedi. bol kalsıyum sebze yemem laızm. ama ben kendımı tutamıyorum hele taze ekmeğe hiç dayanamıyorum. akşm ne güzel sebze yaptım az yağlı bol yoğurtlu. yanında koca tabak makarna götürdüm :2:
canım malesef sormak hiç aklıma gelmedi. ultrason aleti sıyah beyaz bazen ekranı 2ye bölüyor yanda sarı renklı bi ekran çıkıyo o 3 boyutluymuş. örneğin bu ay yüzünün resmini 3 boyutluda çekti. saha sert ve büyük bir kağıda bastırdı. bbeğimin göz çukurları burun kemikleri bariz belli. kırmız mavı dediğim de sankı böyle termal kamera açmış gibi kan akışını gösteriyor bunlar bak gayet normal falan dedi. ama sıyah beyaz ekranda bakıyo buna. hemde her seferınde bakıyo. bak bu kafası bu beyni bu beyinciği bu midesi bu kaburgası, omurgasu diye hepsini nlatıyo. normal olduğunu söylüyo. bebeğin sıvısının oranına bakıyo vs. ben anlatırken çoğunu göremıyorum benım için sıradan bı karartı ama o anlıyo işte.
ama bu detaylı ultrason dediğimiz şey için benı başka bi doktora yönlendırdı. dr.un hocasıymış ve perintologmus . ben bütün hastalarıma oraya ggitmesını tavsıye ediyorum ama gidemem dersen bende bakarım tabı dedi. neticede gönderdiği doktora 150 tl verecem kendı doktoruma gitsem 35 tl muayene ücretı vardı sadece. ama yönlendırdıyse bı bildiği vardır dedim randevu aldım 1 sonrasına.22. haftada olacam. özellıkle 1 ay sonrasına al dedi ama tam 1 ay sonrası bayrama gelıyo
evet haklısın tatlım yemesem almayacam. senınde demek istediğini anladım. metabolızmanı hızlandıracak şeyler yapsan pekı. spor da yapıyormuşşun.e kuzum dmekki sen dikkat etsen almayacan, bunları yemişinde almışın kiloyu. ben ağzıma sürmüyorum hamur makarna pilav tatlı kızartma. ekmek bir dilim sadece.üstüne birde hergün 1saatde 5km yürüyorum ama bende aldım aynen 5 ayda 5 kilo. dr.ların dediğini harfi harfine yapıpta almak koyuyo banada. yesem yedim sefam olsun diycem. .
canım benim biraz önce detaylı ultrasonla ilgili bir bilgi paylaştım..aslında normal ultrasonda da görülebiliyor bebeğin organlarının durumu..ama 4 boyutlu daha garanti olur tabi..bazı doktorlar yönlendiriyor bazıları yönlendirmiyor canım..gidip gitmemek artık sana kalıyor..ben olsam da giderdim 4 boyutluya canım..sen bayramdan önce al randevuyu o zaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?