2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben ekmek olmadan doyamıyorum ya .
doktorumu aradımda cuma günü kontrole gidicem ,detaylı içinde randevu aldım labaratuvardan ,birde aşımız var böğğ tırsıyorum ya .
aynen canım akşamları yemeyi keseceğim artık
bana ankaradaki mothercare ve c&a nın adresini verirmisin ablam ank gidecek bana bişeyler alsın bu gidişle ist gidemeyeceğim ben
dr değil onu sekreterinin söylemesi lazım ne saçma bir daha gittiğinde sekreterle konuş bence
hava çok sıcak spor da yapamıyorum hiç çok moralim bozuldu ya

aynen ne güzel yoga+pilates yapıyordum sıcaktan kolumu kaldıramıyorum

Teşekkür ederim canım. benim bi de randevum 27 sinde o zaman 21+3 olacam ultrasona göre yani 22. haftada olmuş olucam nasıl olacak bende anlamadım :)) en iyisi senden bilgi alayım randevundan sonra olmadı ararım dr u

ben oruç bigün tutuyorum bigün tutmuyorum..cuma doktoruma iyice sorucam sorun olur derse bende tutmıcam..aynen benimde hep 2 öğn..
yok canım ben oruç tutmuyorum ama tutsam da olacak aslında çok iyiyip 2 öğünde yiyorum bende ara öğün yok alışık değilim bakalım yavaş yavaş alıştıracağım kendimi

devlet hastanelerinde ikisi içinde uyuşturmuyorlar ama yumurta toplamada gerçekten dakikaların önemi var ben kendim istedim uyutulmayı

aa ben her ay görüyorum o mavi kırmızı ok şeklındeki kan akışını. benımkı de mı detaylı yani. :26:

öğle yemeğinde 1 tabak sebze yemeği ve 1 kase de yoğurt yedim. hatta mumkun olduğunca yemeğin yağlı suyundan değil tanelerininden yedim. buraya kadar herşey normal. ama yanında tam 3 dilim ekmek yemişim yaa. doymuyorum başka türlü. sabahta 3 dilime yakın yemiştim. daha bunun akşamı var ne yapıp kısacam ben bu ekmeyi :26:

aa ben her ay görüyorum o mavi kırmızı ok şeklındeki kan akışını. benımkı de mı detaylı yani. :26:

sen doktoruna sordun mu canım ultrasonu nasıl onun..benim girdiğim 4 boyutlu ultrasondu..herşeyi incelendi..mesanesi böbreği falan ayrıntılı görülüyordu..kırmızı maviyi de ilk defa gördüm..ama o bildiğimiz kırmızı temiz kan mavi kirli kan olayı değil..kanın akışının yönleriydi sanırım..ama detaylıdı işte..sen sordun mu canım..

kızlaaarrrrr herkeseeeeee merhabalarrrrr,

acilen bir sorun olacak hamile pilatesi yapmak istiyorum, ve istanbul anadoluyakasında yaşıyorum, bilgisi olan var mı?

web den bir kaç yer buldum fakat fiyatları çok şişik geldi , bilgisi olan varsa lütfen cevap bekliyorum,

bu arada bugün bebeğimin cinsiyetini öğrendim oğluşum olacakmış, =))) ben zaten hissediyordum bugünde tasdiklendi, çok heyecanlıı yaaaaa

sizlerin bebeişlerin cinsiyeti belli mi kızlarr?

tebrik ederım cnm
ALLAH gönlüne göre vermiş :)= sanırım
hayırlısıyla kucagımıza aldıgımız gunlerıde görelim inş:)

doğumsal problemlerin tanınmasına yönelik detaylı ultrasonografiye 'ikinci düzey ultrasonografi' adı verilir. Bu terim yerine çevrenizde sıklıkla ''büyük ultrason,detaylı ultrason,renkli ultrason, renkli dopler ultrason' gibi pek te doğru olmayan ifadeler duyacaksınız.Anomali taramasına yönelik ultrasonografinin gebeliğin 18-24. haftaları arasında yapılması uygundur.Çünkü bu dönemde hem yapısal ayrıntıların gelişimi büyük ölçüde tamamlanmıştır, hem deamniotik sıvı görüntü kalabalığını engelleye yetecek miktardadır.İnceleme sırasında belli bir sistem içinde bebeğin anotomisi değerlendirilir. Kafatası ,beyin ve beyincik ,yüz,omurga,kalp,göğüs ve karın boşluğu, kollar,eller ,bacaklar ,ayaklar sırasıyla incelenirken özel bazı klinik durumlarda sık rastlanan bulguların varlığı araştırılır.Çoğu kez özel bir form doldurularak aranması gereken özellikler teker teker belirtilerek rapor edilir.

Doppler ultrasonografi ikinci düzey ultrasonografiden farklıdır ancak çoğu kez ikinci düzey ultrasonografi ile birlikte doppler incelemesi de yapılır.Ancak 'obstetrik doppler' (gebelikle ilgili doppler) incelemesi anomali taranmasında kullanılmaz. Gebeliğin seyrinde rahimiçi gelişme geriliği ya da annede preeklampsi gelişmesi konusunda riskin belirlenmesi amacına yöneliktir.

İkinci düzey ultrasonografi için genelde üç ve dört boyutlu ultrasonografi cihazları kullanılsa da bu kesin bir gereklilik değildir.Görüntü kalitesi yeterli düzeyde olan herhangibir ultrasonografi cihazıyla da ikinci düzey ultrasonografi yapılabilir.

İkinci düzey incelemenin genellikle ikinci bir uzman tarafından yapılması söz konusu olsa da bu bir gereklilik değildir.Doktorunuz yeterli donanıma sahip bir ultrasonografi cihazı ile bu incelemeyi yapabilir ya da 'ikinci bir göz' den değerlendirme isteyebilir.Bu doktorunuzla birlikte vereceğiniz bir karardır.

İkinci düzey ultrasonografide de tüm doğumsal problemlerin tamamının saptanması söz konusu değildir.Optimal şartlarda yapılan bir değerlendirmeyle anomalilerin %80 i ekarte edilebilir.

ay ben deli olucam, günde 3 dilim ekmek sabah 3 dilim ekmek öğlen yiyosun. bunun akşamı da vardır. ya ben ne yapayım. sadece sabah 1 dilim kepekli. başka ekmek yok. börek yok pilav yok makarna yok ve ben kiloma kilo katıyorum. seyyah sen ne güzel kilo almıyorsun maşallah sana kuzum.

sabah 1 dilim kepek ekmek sigara paketi kadar peynir ve 2 domates yedim, süt içtim. arada elma yedim. öğlende patates salatası yedim 4 çorba kaşığı, ve yanında ayran. bu saate kadar 1,75 litre su içtim. benim metabolizmam çok yavaşladı yaaaaaaaaaaaaaaaa..manda gibi olucam ben boyle giderse. çok takıyorum napcam bilmiyorum. doktora desem pimpirikli diyecek kızacak gene .

canım malesef sormak hiç aklıma gelmedi. ultrason aleti sıyah beyaz bazen ekranı 2ye bölüyor yanda sarı renklı bi ekran çıkıyo o 3 boyutluymuş. örneğin bu ay yüzünün resmini 3 boyutluda çekti. saha sert ve büyük bir kağıda bastırdı. bbeğimin göz çukurları burun kemikleri bariz belli. kırmız mavı dediğim de sankı böyle termal kamera açmış gibi kan akışını gösteriyor bunlar bak gayet normal falan dedi. ama sıyah beyaz ekranda bakıyo buna. hemde her seferınde bakıyo. bak bu kafası bu beyni bu beyinciği bu midesi bu kaburgası, omurgasu diye hepsini nlatıyo. normal olduğunu söylüyo. bebeğin sıvısının oranına bakıyo vs. ben anlatırken çoğunu göremıyorum benım için sıradan bı karartı ama o anlıyo işte.
ama bu detaylı ultrason dediğimiz şey için benı başka bi doktora yönlendırdı. dr.un hocasıymış ve perintologmus . ben bütün hastalarıma oraya ggitmesını tavsıye ediyorum ama gidemem dersen bende bakarım tabı dedi. neticede gönderdiği doktora 150 tl verecem kendı doktoruma gitsem 35 tl muayene ücretı vardı sadece. ama yönlendırdıyse bı bildiği vardır dedim randevu aldım 1 sonrasına.22. haftada olacam. özellıkle 1 ay sonrasına al dedi ama tam 1 ay sonrası bayrama gelıyo

canım almaz olurmuyum ilk muayenemde 6. haftamda 58 çıktım. 12. haftamda 60 olmutu. 16. haftamda 63 olmuşum. bir ayda 3 kılo. heray böyle 3er 3er alırsan normal doğum şansın azalır üstüne ailendekı dıyabet rahatsızlığı sana da geçer dedi daha ne desin. günde 1 dilim ekmek en fazla 2 top sade dondurma 1 kaşık bulgur pilavı başka yok. hamur iş kızartma şerbetlı tatlı yasak. meyveyı de öyle çok abartma dedi. bol kalsıyum sebze yemem laızm. ama ben kendımı tutamıyorum hele taze ekmeğe hiç dayanamıyorum. akşm ne güzel sebze yaptım az yağlı bol yoğurtlu. yanında koca tabak makarna götürdüm :2:

e kuzum dmekki sen dikkat etsen almayacan, bunları yemişinde almışın kiloyu. ben ağzıma sürmüyorum hamur makarna pilav tatlı kızartma. ekmek bir dilim sadece.üstüne birde hergün 1saatde 5km yürüyorum ama bende aldım aynen 5 ayda 5 kilo. dr.ların dediğini harfi harfine yapıpta almak koyuyo banada. yesem yedim sefam olsun diycem. .

canım benim biraz önce detaylı ultrasonla ilgili bir bilgi paylaştım..aslında normal ultrasonda da görülebiliyor bebeğin organlarının durumu..ama 4 boyutlu daha garanti olur tabi..bazı doktorlar yönlendiriyor bazıları yönlendirmiyor canım..gidip gitmemek artık sana kalıyor..ben olsam da giderdim 4 boyutluya canım..sen bayramdan önce al randevuyu o zaman..

sabah kahvaltısında yarım dilim peynir 1 haşlanmış yumurta 3 zeytın 1 bardak süt 1 parçada pide yedim. 2-3 dilim ekmeğe tekabül eder sanırım.

ara öğünde 1 bardak meyve suyu içtim. buda güzel. öğşe yemeğimde sebze yemeği ve yoğurt yedim buda harııka. ama ekmekler benı mahvediyo. ekmek olmasa makarne pılav yemek istıyorum. dırekt kılo yani poğcaya böreğe keke zaten bayılırım

ayyy kızlar şimdi 2011 ağustos annelerini okudum biraz, kimisi diyo ki pazartesi sezeryana giriyorum, kimisi sancım geldi ama geri gönderdiler, bugün doğumu olanlara allah kolaylık versin falan, çok heyecanlı yaaa, biz de 5 ay öyle şeyler yazıyor oluruz umarım

evet haklısın tatlım yemesem almayacam. senınde demek istediğini anladım. metabolızmanı hızlandıracak şeyler yapsan pekı. spor da yapıyormuşşun.

okudum canım sanırım öyle. içimde kalmasın gidip bakayım dedim. canım ben cumartesileri hafta atıyorum. bu cumartesi 18 olacam mesala. bide hafta içi iizn alamıyorum pek. bayramdan öncekı 27 ağustos cumartesi günü 20+0 olacam tam. toktor 20ile 24. hafta arası dedi bana oyuzden sorun olmaz diye düşündüm. olmazda cuma gunu tetenoz için ebeye gittiğimde sorayım öne alayım randevumu

kızlar noolur bana yardım edin ilk defa kulağımda sivilce çıkıyor ve geceden beri inanılmaz baş ağrısı yapıyor çok fenayım başımı çeviremiyorum sağ tarafım komple ağrıyor sivilce bukadar ağrırmı yaaaaaaaaaaaaaaaaa yoksa başka bişeymı doktoramı gıtsem anlamadım dayanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…