2012 Ocak Anneleri

aminnn
oyyyy maşallah bebişinee bizim de pzt ense kalınlığı ölçümü olcak, rahatlasam güzel haberler alsam daa
Allah yardımcınız olsun leloş, inşallah bi kapı açar

Gözünaydın cnmmm çok sevindimm bebişinin resmini yükle görelim bizde..
ivet iver resimmm

canlar ya ben göbeğimin resmini çekemiyorum,:44:halden hale girdim ama istediğim fotoğrafı yakalayamadım bir türlü,nasıl becerdiniz siz? biraz daha deneyim en iyisi

bende deniyorum arada belli olmuyor istediğim gibi vazgeçiyorum :84:

Gözün aydın canım maaşallah Cumartesi de ben gidiyorum, şimdiden çok heyecanlıyım.

Dediğin gibi Allah büyük, Allah ev alana da çocuğu olana da yardım eder, annen de sen de yalnız bırakmazsınız kardeşini

Sağol canım, google dan aradım buldum şimdi geçmiş yıllar için 2011 i de bulurum az sonra

saol canımmmmm şimdi geldik yoldan dinlendikten sonra çekicem resimleri..tam bir insana benziyor valla..darısı başınıza..
aminn :)
canlar ya ben göbeğimin resmini çekemiyorum,:44:halden hale girdim ama istediğim fotoğrafı yakalayamadım bir türlü,nasıl becerdiniz siz? biraz daha deneyim en iyisi
ben aynadan çektim

Yaa bende çekemiyorum adamlaramı çektirsek gelince napsak
Dur ben gelince çektiriyim topik göbek görsün

saol meserretcimmm..darısı başına sende bebişini hareketli görürsün inşallah..uyursa biraZ zor oluyor

Anne adaylarının çoğu hamilelik sırasında mide bulantısı ve yorgunluk gibi şikâyetleri yaşayacaklarını tahmin ederler, ancak pek çoğunun tat bozukluğu ya da “kötü tat sorunu” hakkında herhangi bir fikirleri yoktur.

Büyük olasılıkla hamilelik hormonlarından kaynaklanan bu sorun aslında oldukça sık görülür ve tat alamamaya ya da farklı tat hissine neden olur. Sorunu yaşayanların çoğu ağzında metalik veya acı bir tat olduğu duygusunu yaşar.

NE YAPMALISINIZ?

Hamilelik sırasında oluşan tat bozukluğu büyük olasılıkla hamileliğin ikinci üç aylık döneminde hafifleyecek veya kaybolacaktır. O zamana kadar yapabileceklerinizden bazıları ise şunlar:

Ekşi sosları deneyin

Ekşi tatlar tat bezlerini ve tükürük salgısını harekete geçirdiğinden etleri sirke, soya sosu ya da limon suyuna yatırın. Suya birkaç damla limon damlatın, limonata için ya da limon emin! Metal çatal-kaşık yerine plastik çatal kaşık kullanmak da yardımcı olabilir.

Tuzluları tercih edin

Tatlılara karşı hassasiyetiniz varsa reçel ve benzeri gıdalara bir fiske tuz ilave etmeyi deneyin. Ayrıca peynir, kraker, zeytin, simit gibi tuzlu atıştırmalıkları tercih edin.

Kullandığınız vitamini değiştirin

Tolere edilmesi daha kolay olabildiğinden doktorunuzdan çiğnenebilir bir prenatal vitamin tavsiye etmesini isteyin.

Sık sık dişlerinizi fırçalayın

Dilinizi ve dişlerinizi sık sık fırçalayın ve ağzınızı karbonat solüsyonu (1 bardak suya yaklaşık dörtte bir çay kaşığı karbonat) ile çalkalayın. Bu uygulama ağzınızdaki pH düzeylerini nötralize ederek tat duyunuzu iyileştirebilir.

Ne yiyebiliyorsanız onu yiyin

Bu sorununuzdan dolayı bazı sağlıklı yiyecekleri yiyemediğiniz için suçluluk duymayın. Bunları sorununuzun büyük olasılıkla hafifleyeceği ya da kaybolacağı ikinci üç aylık dönemde yeniden yemeye başlayabilirsiniz. Ancak tat duyusundaki değişiklikler nedeniyle yetersiz beslendiğinizi düşünüyorsanız, durumu mutlaka doktorunuzla görüşün.

benim gibi ciddi tad sorunu yaşayanlar için bir fikir olması amacıyla paylaşıyorum

allah saglik versin canim. gerisi bos.

Maşallah çok ciciler..
Allah bebişini bu cicilerin içinde görüceğin günleride göstersin inşallah..
tesekkür ederiz teyzesi. hepimize bu güzel günleri göstersin allah.

oy oy masallaha allah korusun onu. sen 6 cm diyorsun diyer arkadas 5,2 cm.. benimki biraz ciliz galiba 4,2 cm ile

Aynadan çekmeyi dene bide istersen cnm..

Aslında şöyle bi durum var devletin onlara verdiği puanlara orantılı olarak belirli bi şekilde fiyatlarını yükseltme hakları var diye biliyorum..
Katılım bedeli 12tl onu her hastane almak zorunda ya bu puanlara görede fiyatlarını arttırabiliyolar eşim öyle söylemişti yani..
Ama şöylede bi durum var a sınıfına giren her hastane pahalı olucak veya 3 aşşağı 5 yukarı fiyatları aynı olcak diyede bişey yok..
Mesela bitane hastaneyi beğenmiştim fiyatlarınıda almıştım çok uçuk değildi ama puanı 652ymiş o yüzden vazgeçer gibi oldum ama eminde değilim tam..

sen gittin mi canım yakın zamanda kontrole..
bu arada ben doktora doğum fiyatını sordum 350 dedi..çok ucuz geldi devlet hastanesi gibi valla..inşallah ek masrafım yoktur.

Ben geçen hafta bugün gitmiştim cnm kontrle ama hanım efendi yakınlaştırmıyo mübarek bebişi net görüym ondan önceki hafta gittiğimde daha net görünüyodu..
Önümüzdeki hafta gidicem 2li test için o zmn görcem inşallah bebişimi..

ay bende de var o yaa sağol kuzum

allah saglik versin canim. gerisi bos.

tesekkür ederiz teyzesi. hepimize bu güzel günleri göstersin allah.

oy oy masallaha allah korusun onu. sen 6 cm diyorsun diyer arkadas 5,2 cm.. benimki biraz ciliz galiba 4,2 cm ile

canım seninki cılız değildir benim haftam 13.ondan büyük geldi heralde.allah sağlık sıhhat versin hepsine.

o cm.lere takılmayın diyolar canım ya.. değişken oluyomuş bu zamanlar. bi de çok küçükler ultrasondaki açıya falan göre de değişiyo
ayy ne demek canım beni mahvediyo bu ya hele yemeklerden sonra ne yapacağımı şaşırıyorum...bu tad sürekli midemi bulandırıyor
benim canım da bişe çekmiyo onun yüzünden.. tatları da tam alamıyorum
canım seninki cılız değildir benim haftam 13.ondan büyük geldi heralde.allah sağlık sıhhat versin hepsine.
amin...

bende gıtmem lazım saglıkocagına aradılar ama
ısten ızınalıpgıtmem lazım
artıkbiaragidicem

esma tebrik ederim canim.. demek sende hamilesin cok sevindim canim. allah saglikli günlerde hayilirsiyla kucagina almayi nasip eder insallah. Eski tanidik görmek güzel oldu.. Sultan da burda sende bende :))

aynı durumdayız canım meyve alıyoruz ben olmamışlarını,tadsızlarını yiyorum ekşisi tatlısı daha kötü geliyo bana da ne tadım var ne tuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…