2012 Şubat Anneleri

hımm..nie yorum yapamıyomuş beğenmemiş mi
o zaman bu gece dualarım sennle canım ..eminim önemli bişeyiniz yoktur minnoşla

bende bugün aşıyı soruyum dedim yemekteler miş..
sonra gittiğimde de çıkmışlar..acaba benden bu kadar tahlil yaparlarmıki
uff yaa her ayı stresle geçiriyoz

Beni 3,5 aylık hamıleyken aıle hekımlıgınden aradılar ve hamıleymıssınız hemen gelın kayıt yapcam dedıler ve 26 eylule de gün werdıler,ama ben doktoruma sormayı unuttum tetanoz yaptırsam mı guvenlı mı ?Tam bilemiyorum.Bir de kakao yağı kullanıp çatlağı olmayan var mı aranızda ?Çatlak için ne önerirsiniz kızlar??Ben hala baslayamadım çatlak önleme çalısmalarıma..

Peki bunu çocuk içindeyken anlamamışlar mıydı ?Kaçıncı ayında oldu düşüklerin?Geçmiş olsun çok zor olmalı ,inşallah bu kez sorunsuz halledersin..Ama,bence tıp fakültelerine güvenilmez,asistanların elinde kobay oluyorsun .Oradakiler öğrenci oluyor ve hata yapma olasılıkları da yüksek oluyor.Kendini teslim etme bence.

ben bebe yağı kullanıyorum canım..
çoğu arkadaşda kako yağı kullanıyo en yakın zamanda onu alcam..artık başla kullanmaya..

ben daha olmadım 20.haftada olunuyomuş..
bende bugün sormaya gittim sağlık ocağına ama
yetişemedim çıkmışlardı..
burdaki bazı arkadaşlar 18+19 haftalarda olanlarda var...

hmmm ben 3 gun once oldum ama agrisi hala gecmedi kolum hafif sis ne zaman gecer acaba yaaa

hanımlar kaç defadır soruyorum ama yazımı görmüyorsunuz sanırım ikili testte papp-a seviyem çok düşük çıktı pazartesi amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum sizde de böyle 1 sorun oldu mu doktorunuz ne önerdi merak ediyorum çok endişeliyim

Bence 3 kg normal 4 ayda,benim doktorum en çok 12 kg almana ızın werırım dedı .Bunu sen ayarlamaya calıs.Her hafta tartılıp yazmaya çalış,o zaman daha rahat kotrol edersin kendini.Çok kilo alınca hemen dikkat edersin.

canım mrb ben ilk defa gördüm yazını
bende 3 lü test sonucumu aldım..papp-a kaç çıktı da
yaptırmayı düşünüyosun...doktr mu önerdi...

ama ben bulamadım kağıdım da papp die bi yazı :26::26:

Bahsettiğin şey 3lü test değil mi?İkili test bayağı zaman önce yapılmıs olmalı ve amnıyosentez de olmuyor onda.Çok geçmiş olsun ,umarım temiz cıkar yeni sonucların.

ikili testte normal değeri 0.40 olmalıymış ama bende 0.26 çıktı doktorum çok düşük buldu papp-a sadece gebelikte olan bir proteinmiş ve bunun düşük çıkması down sendromu ihtimalini güçlendirebilirmiş. çıkan raporda down sendromuna rastlanmamıştır yazıyor ama doktorum papp-a nın düşük çıkması testin güvenirliğini gölgeler dedi. 3lü teste göre bir bakalım ona göre karar verelim dedi ama ben beklemek istemedim sonuçta bunlar tarama yani risk tetleri %100 lük güvenirliği yok bu yüzden p.tesi amniyosentez yaptıracam kesin olsun diye ama bununda sonucu 3 haftada çıkıyormuş kafam çok karıştı

anladım canım...
o zaman içine nasıl sincekse nasıl rahat edeceksen
öyle yap yoksa hiç bişekilde içindeki sesi susturamazsın..

eminim ki ve inşallah öyledir bebeğin sağlıklı bi şekilde buyumeye devam ediyodur..

Bahsettiğin şey 3lü test değil mi?İkili test bayağı zaman önce yapılmıs olmalı ve amnıyosentez de olmuyor onda.Çok geçmiş olsun ,umarım temiz cıkar yeni sonucların.

çok teşekkür ederim fakat 3lü değil 2li test sonucunda papp-a çıkıyor 3lüde papp-a ya bakılmıyor 3lü 4 lü yaptırmak yerine %100 güvenirliği olan kesin bir şey yaptırmak istiyorum bu durumdan dolayı bu yüzden amniyosentez yaptıracam çünkü tüm testleri normal olan gebelerin bebeklerinin doğumdan sonra down sendromlu olduğunu öğrenenler varmış okudum nette doktoruma sordum evet olabilir yalancı negatif denilir buna dedi en kesin çözümü amniyosentezmiş

inşallahhhh hepimizin bebekleri hayırlı sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir kötü düşünmekte istemiyorum ama içim içime sığmıyor

selam guzel anneler,
Bugun de herzamanki gibi dokturmussunuz,aksamlari gecmisi okuyana kadar bayagi bir zaman geciyor esim de surekli hadi gel artik kalk bilgisayarin
basindan diyor.
Neyse az daha beklesin.
Yarin 3lu test yaptiracaz dua edin sonuclari iyi ciksin VE artik cinsiyeti kesin olarak belli olsun bebisimin cildiracam meraktan.Biri kiz diyor biri erkek..Yarin bol cikolatayla gidecem Dualarinizi bekliyorum
Herkese iyi aksamlar bebislere opucukler.....

bu konuda pek bilgim yok ama bence amniyosentez yaptırmadan önce mutlaka en az iki doktorun fikrini al derim. Endişenlenmen normal tabi ama içini ferah tut.Kesin yaptırman lazım denilen birçok kişininki temiz çıktı etrafımda.

şimdi o zaman bize diosun ki sizin testler normal çıktı die sevinmeyin
doğumdan sonra belli olur yada amniyosentez yaptırın diosun!!!!
o zaman bu doktrlar bu kadar testi boşa yapıyo her hamile bayana zamanı gelince amniyosentez yapsınlar kesin
sorun olup olmadığını bilsinler...

ama ben alındım bu yazıdan

Anladım ,geçmiş olsun tekrar.Bence amniyosentezi güvendiğin iyi bir yerde yaptır.Biliyorsun,o da riskli bir şey.Sıvı alacaklar plesentadan.Allah yardımcın olsun,iyi haberler ver yakında inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…