- 28 Haziran 2011
- 634
- 18
- 118
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.041
Eşim kursta ben de gireyim dedim :))
Canım sağlık ocağında tahlil yapmışlardı bana, sarılık geçirdinmi, hepatit b aşısı oldun mu diye sordular sonuçlarımı alınca.Bi kadın doğum uzmanına yorumlattır dediler yine de.İdrar yolu enfeksiyonu da çıkmış..Biz de doktora verdik sonuçları kendi doktoruma, o da "ben bunlara yorum yapmam, yarın gel testleri burda yapalım" dedi, sabah hastaneye gidicem işte kan vericem yine, karaciğer tahlili felan istemiş, neyim var tam olarak ben de bilmiom yani, dualarınızı bekliyorum
Canım hamile olduğunu bildirsende iyi olur..
Çünkü kendileri çağarıyormuş aşılar için felan..
Gerçi ben kaydolalı epey oldu ama hala çağarmadılar..
Ben ayın 27 si gibi felan doktora gitcem o zamanda sorarım doktoruma tetanoz olmam gerkiyormu diye..
tetanoz asisi olan warmi aranizdaa kizlarr ?
iki düşük ve kürtajdan sonra araştırdılar kanda pıhtılaşma çıkmıştı kısaca özetliyim ne yapcaz dedik 9 ay boyunca aspirin ve iğne dediler şimdi hergün iğne vuruluyorum ve kanım çok sulandı kan aldırınca bile maşşllahı var ameliyat esnasında riskli bir durum olurmu diye düşünüyorum pek bilinmeyen bir rahatsızlık bu
Beni 3,5 aylık hamıleyken aıle hekımlıgınden aradılar ve hamıleymıssınız hemen gelın kayıt yapcam dedıler ve 26 eylule de gün werdıler,ama ben doktoruma sormayı unuttum tetanoz yaptırsam mı guvenlı mı ?Tam bilemiyorum.Bir de kakao yağı kullanıp çatlağı olmayan var mı aranızda ?Çatlak için ne önerirsiniz kızlar??Ben hala baslayamadım çatlak önleme çalısmalarıma..
ben daha olmadım 20.haftada olunuyomuş..
bende bugün sormaya gittim sağlık ocağına ama
yetişemedim çıkmışlardı..
burdaki bazı arkadaşlar 18+19 haftalarda olanlarda var...
hmmm ben 3 gun once oldum ama agrisi hala gecmedi kolum hafif sis ne zaman gecer acaba yaaa
yaa off canım sıkıldı benim ya
sabah tartıldım 3 kilo almışım gösterdi tartı
büyük tuvaletimi yapamıyorum tam olarak belki onun etkiside var ama 3 kilo çok yaa kilo almamam lazım benim şimdi 3 kilo olursa 9 ayda kaç olur klimbilir offffffff
varmı önerileriniz kızlar
hanımlar kaç defadır soruyorum ama yazımı görmüyorsunuz sanırım ikili testte papp-a seviyem çok düşük çıktı pazartesi amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum sizde de böyle 1 sorun oldu mu doktorunuz ne önerdi merak ediyorum çok endişeliyim
hanımlar kaç defadır soruyorum ama yazımı görmüyorsunuz sanırım ikili testte papp-a seviyem çok düşük çıktı pazartesi amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum sizde de böyle 1 sorun oldu mu doktorunuz ne önerdi merak ediyorum çok endişeliyim
canım mrb ben ilk defa gördüm yazını
bende 3 lü test sonucumu aldım..papp-a kaç çıktı da
yaptırmayı düşünüyosun...doktr mu önerdi...
ama ben bulamadım kağıdım da papp die bi yazı :26::26:
ikili testte normal değeri 0.40 olmalıymış ama bende 0.26 çıktı doktorum çok düşük buldu papp-a sadece gebelikte olan bir proteinmiş ve bunun düşük çıkması down sendromu ihtimalini güçlendirebilirmiş. çıkan raporda down sendromuna rastlanmamıştır yazıyor ama doktorum papp-a nın düşük çıkması testin güvenirliğini gölgeler dedi. 3lü teste göre bir bakalım ona göre karar verelim dedi ama ben beklemek istemedim sonuçta bunlar tarama yani risk tetleri %100 lük güvenirliği yok bu yüzden p.tesi amniyosentez yaptıracam kesin olsun diye ama bununda sonucu 3 haftada çıkıyormuş kafam çok karıştı
Bahsettiğin şey 3lü test değil mi?İkili test bayağı zaman önce yapılmıs olmalı ve amnıyosentez de olmuyor onda.Çok geçmiş olsun ,umarım temiz cıkar yeni sonucların.
anladım canım...
o zaman içine nasıl sincekse nasıl rahat edeceksen
öyle yap yoksa hiç bişekilde içindeki sesi susturamazsın..
eminim ki ve inşallah öyledir bebeğin sağlıklı bi şekilde buyumeye devam ediyodur..
çok teşekkür ederim fakat 3lü değil 2li test sonucunda papp-a çıkıyor 3lüde papp-a ya bakılmıyor 3lü 4 lü yaptırmak yerine %100 güvenirliği olan kesin bir şey yaptırmak istiyorum bu durumdan dolayı bu yüzden amniyosentez yaptıracam çünkü tüm testleri normal olan gebelerin bebeklerinin doğumdan sonra down sendromlu olduğunu öğrenenler varmış okudum nette doktoruma sordum evet olabilir yalancı negatif denilir buna dedi en kesin çözümü amniyosentezmiş
çok teşekkür ederim fakat 3lü değil 2li test sonucunda papp-a çıkıyor 3lüde papp-a ya bakılmıyor 3lü 4 lü yaptırmak yerine %100 güvenirliği olan kesin bir şey yaptırmak istiyorum bu durumdan dolayı bu yüzden amniyosentez yaptıracam çünkü tüm testleri normal olan gebelerin bebeklerinin doğumdan sonra down sendromlu olduğunu öğrenenler varmış okudum nette doktoruma sordum evet olabilir yalancı negatif denilir buna dedi en kesin çözümü amniyosentezmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?