- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.121
Günaydın kızlarnasılsınız?
Biz dün ayrıntılı usg'ye girdik Rabbime sükür bir sorun görünmediinsallah sonuna kadar böyle saglıklı ve sorunsuz devam ederiz hepimiz...
evet cnm kesinlikle günlük sütten hem kalsiyum vitamin mineral alıyorsun hemde faydalı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor sütün kokusunu bile alırsın .ama paket sütlerde sadece kalsıyım alabilirsin çünkü o kadar yüksek ısıda hiçbişi yaşamıyor bir tek yanmayan kalsiyum kalıyor paket sütlerin raf ömrü min 4 ay-6 ay .
Ama şunu diyebilirim ki kesinlikle açıkta satılan çiğ süt die hitap edilen sütleri alıp evinizde kaynatmayın çünkü hiçbir zaman otoklav yada sterilizasyonunuz olmadığı için ne 72 c de ısıta biliyosunuz sütü nede 155c deısıtabiiliyosunuz ocakta en fazla 100 dereceye çıkyıo sabit bir sıcaklık olmadığı içinde 72 derecede tüm zararlı m.organizmalar ölse bile faydalılar kalıyo ve 100 dereceye ısı yaklaşınca o faydalılarda zararlı bakteri üretiyo ve biz onu içiyoruz farketmeden ve allah korusun sonra o bakteriler bizi hasta yapıyor yapmasa bile içimizde birikip tedavsi zor olan bir hastalığa dönüşüyor antibiyotik filan fayda etmiyor vucudumuz bakteriye alışık olduğu için. Fakat yoğurt asla bakteri üretmez içinde doğasında laktik ait ürettiği için kendiliğinden 0lar bakterileri tavsiyem bol bol yoğurt tüketinve iyi bildiğiniz Klasik sert beyaz peynir tüketin hergün çünkü peynir ne kadar sert olursa o kadar çok süt barındırıyordur içinde öyle düşünün
Biz dün ayrıntılı usg'ye girdik Rabbime sükür bir sorun görünmediinsallah sonuna kadar böyle saglıklı ve sorunsuz devam ederiz hepimiz...
Gunaydınnn
ıcımde bır enerjı patlaması var.
Hazır enerjı doluyken asılayım su ıslere.
Dun neredeyse hıc calısmadım
Ah bu arada prensesıme kavusmama 159 gun kaldııııııııı...
Opuyorum hepınızı.
ıyı bakın kendınıze ve meleklerınıze.
saol canımsen nasılsın bugün?
evet canım haklısın çok sağol
canım yani bu marketler de satılan nasıl anlatsam kağıt gibi dışı olan sütlerin yararı yokmu
şişe mi almak lazım
günaydın canım
aslında kızlarım olsun çok istiyordum
ama şimdi kızım da olsa oğlumda olsa farketmez gibi hissediyorum
ama tabii kızlar için çok cici kıyafetler var
bilgi icin saol tatlım..
ya bende cocuklugumdan beri icemiyorum ama bol bol yogurt ve peynir yiyorum
günaydın canım...
ne güzell amin inşallah hep böyle gider
Kan sulandırıcı hiç kullanmadım ben :26: bblau burda olsaydı kesin uzun uzun anlatırdı :)
blau kullanıyormu kan sulandırıcıki
hanımlar kaç defadır soruyorum ama yazımı görmüyorsunuz sanırım ikili testte papp-a seviyem çok düşük çıktı pazartesi amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum sizde de böyle 1 sorun oldu mu doktorunuz ne önerdi merak ediyorum çok endişeliyim
şimdi o zaman bize diosun ki sizin testler normal çıktı die sevinmeyin
doğumdan sonra belli olur yada amniyosentez yaptırın diosun!!!!
o zaman bu doktrlar bu kadar testi boşa yapıyo her hamile bayana zamanı gelince amniyosentez yapsınlar kesin
sorun olup olmadığını bilsinler...
ama ben alındım bu yazıdan
merhaba arkadaşlar bende 15+1 hamileyim.yarın 3 lü test için doktora gideceğiz dua edin iyi haberler almak dileğiyle.Allah herkesin bebişlerini korusun:26:
Canım benim..
Kesinlikle küs değiliz..
Hiç darılmadım ben sana...
Ancak sayfadan silemedim gülüm..
Yönetime bildirebilir miyiz?
slm kızlar nabersinizz akşam saatlerinde kimse olmuyor pek bugün war sankii...bugün acayip gaz sancım wardı hala da war günn içinde foruma giremedim ama yazdıklarınızı okudumm:)ewde çok sıkılıoum ya yapcak bişeyde yok işede giremioum hamile die almıo kimse yaaa
merhaba kızlar ben de uzun zamandan beri bakamamıştım ev değiştirdim durdum durdum malesef tam gebelikte taşındım sağolsun yakınlar yardım etti de ben bişey yapmadım bi ara listede de vardım ama sanırsam aktif olmadıgım için silinmişim(( tekrar eklenirsem çok sevinirim yaşım 24 sat 4 mayıs tahmını dogum 8 subat cınsıyetımızde kız :)))
aslında bu gecen dönemde ara ara bakma fırsatım oldu ama hiç yazamadım malesef kibenim bi sorum olacak ya benım doktorum 2li testi yaptı ense kalınlıgına da baktı allaha şükür ki bi sorunumuz çıkmadı ve diğer 3lü ve 4lü ye gerek yok dedi bı tek 20. haftada falan seker yuklemesı yapılacak bırde tetanoz asısı o kdr dedı sizler ne yaptnız tum tarama testlerini yaptırdınız mı yoksa dr gerek yok dedıgınde yaptırmadınız mı ya etrafımdakıler cok karısıyor emınım sızdede aynı sorun vardır yok ben boyle yaptım yok bunun böyle olmustu falan filan... o yuzden merak etim ve cevap bekliyorum sizlerden de bundan sonra daha sık görüşmek üzere.....
Gunaydınnn
ıcımde bır enerjı patlaması var.
Hazır enerjı doluyken asılayım su ıslere.
Dun neredeyse hıc calısmadım
Ah bu arada prensesıme kavusmama 159 gun kaldııııııııı...
Opuyorum hepınızı.
ıyı bakın kendınıze ve meleklerınıze.
o
iyiyim canım bende yarın gideceğim doktora inşallah
evet sütün yeri ayrıdır ama o kadar denedim ki bu hamilelik sürecinde .. böyle nasıl desem daha agzima bile yaklastıramadım diyim o kadar fena yani... ayyy bu konuda kimse olmasın ben gibi cok fena...bişey değil cnm faydalı olabildiysem ne mutlu bana doktorlara sormak lasım aslında peynir ve yoğurtta kalsiyum deposudur illa süt içmelidir die bişi yok tabi ama sütünde yeri ayrı tabi
şöle canım marketlerde satılan şişe sütte vardır mutlaka ama bir tek pınar pastörize sütünü paket yapıyor geri kalan pastörize sütler genelde şişede oluyo 21 gün süre içinde skt olan sütlerin hepsi pastörize günlüktür ve buzdolabındadır açıkta satılmaz diğerleri dolapta olmayan paket sütlerin kutu kenarlarında uht uzun ömürlü süt tür cnm onlarında kullanım süresi 6 aydır
yani 21 günlük olanlardan almak lazım
gözün aydın cnm darısı hepimizin başına inşallah
Canım günaydın, gözün aydın çok çok sevindim
günaydın kızlar
bugün oğluşum çok neşeli kıpır kıpır hareket ediyo
onu hissedince bende çok mutlu oluyorum yaaa
günaydın ben 2011 şubat annelerindenim. hepinize rahat hamilelik ve kolay doğumlar diliyorum. süt konusunda sizi uyarmak istedim sütü sakın aksatmayın ben hiç süt içmedim diyebilirim yani arasıra içiyodum eşim çok kızıyodu ama içemedim. süt içmediğim için bebeğim doğumda kilosuna rağmen kısa doğdu. 3800 kg. 49 cm doğdu. normalde 51-52 olmalıydı bu kiloda. zorla da olsa süt içmenizi tavsiye ederim.
hadi masallahkolay gelsin seker
hadi insallah güzel haberlerle gel canım
inşallah canım çok sağol
günaydın kızlar
bugün oğluşum çok neşeli kıpır kıpır hareket ediyo
onu hissedince bende çok mutlu oluyorum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?