- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.201
normal olsun istıyorum ama korkumuda bı yensem :18: ama bel fıtığım var sezeryanda olabılrmışım.doğuma yakın beyin cerrahıye görün dedi doktorum.
saol canım,darısı basınıza insallah herkesin ki güzel cıkacak, inanıyorum buna ve dua ediyorum
saol tatlım,aslında benim doktorumda 3 hafta önce en az bukadar detaylı bakmıstı yani o kadar da büyük bi olay degilmis gibi geldi.. seninkide bakıyorsa, Rabbimin izni ile temzi cıkar insallah.. kalbinizi ferah tutun sekerler
canım artık çoğu operasyonu lokal anesteziyle yapıyolar.buyuk ıhtımal lokal yaparlar genel anestezının zararı çok fazlaymış.ben burnumdan bı operasyon geçirdım oda lokal anestezıyle oldu.bıde annede herhangı bı sıkıntı yoksa normal doğuma uygunsa sezeryana almamaları lazım.doktorun hep böyle yapıyorsa bunun altında bışeyler aramak gerekmezmı ?
canım artık çoğu operasyonu lokal anesteziyle yapıyolar.buyuk ıhtımal lokal yaparlar genel anestezının zararı çok fazlaymış.ben burnumdan bı operasyon geçirdım oda lokal anestezıyle oldu.bıde annede herhangı bı sıkıntı yoksa normal doğuma uygunsa sezeryana almamaları lazım.doktorun hep böyle yapıyorsa bunun altında bışeyler aramak gerekmezmı ?
hah iste o bel fıtıgı problemi bende de var malesef, benim doktorumda dogum icin zor bir olay dedi.. bakalım kısmet... benim tercihimde epidural normal dogum ama kısmet...
amın canım inşallah.topiğimizdende güzel haberler eksık olmasın :)evet canım söyledğin gıbı ayrıntılı göstermişti.kalbını miğdesını gözlerını bacaklarını omurgasını :)minik bı ınsan.
Bende doktorumla normal doğum ve sezeryanı konuştum bana şunu söyledi. Son haftalarda bebeğin kilosu, duruşuuygunsa normal doğum yapabilrsin dedi.
Sezeryanda doktor işi yapar normal doğumda iş anneye kalmıştır dedi. Eğer uygun açılma yoksa suni sancıda vermem dedi.
Tabii bakalım zaman ne gösterir..
eşimin yeğenıne yeterli açılma olmadığı için sunu sancı vermişlerdi.ne kötü ya herkez farklı bişey yapıyor bızde hangısı doğru bılemıyoruz.hakkında hayırlısı olsun canım kolaylıkla atlatır bebeğini kucağına alırsın inşallah..tüm anneler için dileklerim aynı
arkadaslar sanırım normal doğumdan konusuluyor.ben 8 sene önce normal doğumla kızımı dünyaya getirdim.canım cok ta tatlıdır aslına :) ama inanın korkulacak bişey değil.hersey yolundaysa doğumunda normal olması en güzeli.artık doktorlar işin kolayına kaçmak daha cok hastaya bakabilmek adına hastalarını sezeryana yönlendiriyor bence.biz 9 ay özel doktora gidiyoruz mesela sana tarih veriyor ne doktor işinden gücünden oluyor ne de diğer hastalarından vazgecmiş oluyor.ben ilk doğumumu devlet hastanesinde ankarada zekai tahirde yaptım ki bence ankaranın doğum üstünde en ii hastanesi günde kaç tane doğum gercekleşiyor.bu sefer özel bir doktora gidiyoruz ve ben en basta dedim.eğer bir terslik olmazsa yine normal doğum istiyorum diye.ufakta bi tavsiye kötü doğum tecrübelerini dinlemeyin.bazen insanlar bi çok seyi abartıyor eğer cok korkulcak bi durum olsaydı kadınlar seneler önce defalarca doğum yapmazdı.
yerim o minnosları ben
arkadaslar sanırım normal doğumdan konusuluyor.ben 8 sene önce normal doğumla kızımı dünyaya getirdim.canım cok ta tatlıdır aslına :) ama inanın korkulacak bişey değil.hersey yolundaysa doğumunda normal olması en güzeli.artık doktorlar işin kolayına kaçmak daha cok hastaya bakabilmek adına hastalarını sezeryana yönlendiriyor bence.biz 9 ay özel doktora gidiyoruz mesela sana tarih veriyor ne doktor işinden gücünden oluyor ne de diğer hastalarından vazgecmiş oluyor.ben ilk doğumumu devlet hastanesinde ankarada zekai tahirde yaptım ki bence ankaranın doğum üstünde en ii hastanesi günde kaç tane doğum gercekleşiyor.bu sefer özel bir doktora gidiyoruz ve ben en basta dedim.eğer bir terslik olmazsa yine normal doğum istiyorum diye.ufakta bi tavsiye kötü doğum tecrübelerini dinlemeyin.bazen insanlar bi çok seyi abartıyor eğer cok korkulcak bi durum olsaydı kadınlar seneler önce defalarca doğum yapmazdı.
canım zaten son dönem daha cok kontrol altında oluyoruz daha sık gidiyoruz doktora.9 sene önce benim yüzme yada plates yapma gibi bi sansım yoktu.ama son aylarda eşimle cok sık yorucu olmayan yürüyüşler yaptık ki bunun faydası olduğunu düşünüyorum ben.hatta su kadar daha yürürsen sana dondurma alıcam derdi eşimCanım normal doğumu kolaylaştıran şeyler varmı bizim yapmamız gereken. Mesela yüzme diyorlar ama havuzdan enfeksiyon kesin kaparım. Bide plates diyorlar.
Yada sence ne yapmak gerek..
hepinize hayırlı cumalar olsun anneler ve bebişleri ben bugun çok mutluyum dogum günüm oglum biraz önce aradı aglattı eşek beni
nice mutlu senelere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?