- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.341
bende geldiiimmm...
sen balık deyince aklıma geldi,bizim bebişler balık ve kova burçları olacaklar.benim 19 şubat görünüyo balık burcunun başladığı tarih,sezetyanda erken alındığı için kova olma ihtimalide var!
hiç balık ve kova tanıdığım yok benim,aranızda balık veya kova olan varmı???
bende geldiiimmm...
sen balık deyince aklıma geldi,bizim bebişler balık ve kova burçları olacaklar.benim 19 şubat görünüyo balık burcunun başladığı tarih,sezetyanda erken alındığı için kova olma ihtimalide var!
hiç balık ve kova tanıdığım yok benim,aranızda balık veya kova olan varmı???
iyi iyi...))güzelmiş sevdim kovayı.))
matematiğe yatkın olursa eşim direk kendine pay biçer..bende derim ozaman burcundan diye!!sürekli takılır da bana kendileri eşim sayısalcıydı ben eşit ağırlık,sözele yatkınım..çocuğumuzun sayısal zekası ona benzesiznmiş!!!!!!kızdırıacakya beni!!!!
Ben normal doğum istiyorum aslında canım. İki sebepten ötürü. Birincisi normal doğumla doğan bebeklerin hastalıklara vs. karşı daha dayanıklı olduğunu söylüyorlar (pek bi araştırmadım bu konuda ben gerçi,emin konuşmayayım) hem de anne sezeryandan sonraki bir hafta filan sıkıntı çekiyormuş ameliyatlı olduğundan.
Bir de fazla kilom var benim normal doğumda, doğum esnasında daha fazla kilo atılabiliyor.
Aslında korkmuyor da değilim doğumdan.Epidural normal isterim seçme şansım olsa.
Ama en son kontrolümde doktorum bebeğin eşinin önde olduğunu (plasenta previa) söyledi.Her an kanaman yada lekelenmen olabilir bu yüzden dedi.
Eğer 24. haftaya kadar yerine yani yukarı çıkmazsa sezeryandan başka yolumuz kalmaz diiye söyledi.
Ama benim kanamam/lekelenmem olmadı. Herhalde yukarı çıkmış olmalı diye düşünüyorum.
Ama çıkmazsa,sezeryana mecbur kalabilirim canım.
Ben normal doğum istiyorum aslında canım. İki sebepten ötürü. Birincisi normal doğumla doğan bebeklerin hastalıklara vs. karşı daha dayanıklı olduğunu söylüyorlar (pek bi araştırmadım bu konuda ben gerçi,emin konuşmayayım) hem de anne sezeryandan sonraki bir hafta filan sıkıntı çekiyormuş ameliyatlı olduğundan.
Bir de fazla kilom var benim normal doğumda, doğum esnasında daha fazla kilo atılabiliyor.
Aslında korkmuyor da değilim doğumdan.Epidural normal isterim seçme şansım olsa.
Ama en son kontrolümde doktorum bebeğin eşinin önde olduğunu (plasenta previa) söyledi.Her an kanaman yada lekelenmen olabilir bu yüzden dedi.
Eğer 24. haftaya kadar yerine yani yukarı çıkmazsa sezeryandan başka yolumuz kalmaz diiye söyledi.
Ama benim kanamam/lekelenmem olmadı. Herhalde yukarı çıkmış olmalı diye düşünüyorum.
bebek %80 zekasını anneden alıyormuş eşin şansını kaybetti şimdiden burçların ne kadar etkisi var bilmiyorum
Bu arada bazılarımızın bebekleri balık, erken gelirlerse kova olacaklar.
Bazılarımızınki de mesela Dünyam,ben,Azelya ilk aklıma geliverenler, kova eğer erken gelirlerse oğlak olacaklar
Benim doğumum 1-2 Şubat gibi görünüyor 40 haftayı doldurabilirsem.Eğer dolduramazsam 10 gün filan erken gelirse yavruş, oğlak olucak kısmetse
valla bende korkuyorum etrafımda doğum yapmış ne kadar hatun varsa hepsıne sordum hepsıde oluyo bıtıyo korkulucak bişey yok dıyolar.ben korkumu bı yensem normal doğum yapıp o duyguyu yaşamak istıyorum.ama zaten bıde sağlık sorunum var bu yuzden sezeryanada mecbur kalabılırım.canım hakkımızda hayırlısı olsun ben hamıle kalmadan önce bebek karnımda hareket ederse çok huylanırım dıyodum şimdi bunun harıka bı duygu olduğunu gördüm tum gun hıssetmek ıçın beklıyorum resmen.inşallah doğumumuza yakında bu korkularımızda kendılığınden geçip gıder.:)
Ben gizacım senin gibi bel fıtığı çekiyorum. Benimde en büyük korkum bel fıtığının normal doğumla dahada ilerlemesi.
Zor işler bu doğum meselesi, bazende sezeryan yapan arkadaşlarımla konuşuyorum çok rahattı diyorlar..
Benim en yakın arkadaşlarımdan biri ve eşi kova.
Kovaların genel özellikleri midir bilmem ama,onlar biraz özgürlüklerine düşkün,biraz bencil, biraz da inatçı insanlar.
Ama çok cana yakın ve düşünceliler, seviyorum ben çok, anlaşıyorum da
benim eşim oğlakk!!!!!çok zor bi burç!!!!!çok inat oluyorlar en başta!ama eşim diye söylemiyorum zeki oldukları kesin!
benim eşim oğlakk!!!!!çok zor bi burç!!!!!çok inat oluyorlar en başta!ama eşim diye söylemiyorum zeki oldukları kesin!
doktor doğuma yakın beyın cerrahıye görunmemı ıstedı.doğumda ıkınmamız gerektiği için bel fıtığı olunca bu zorlaşıyormuş.benım sezeyan olmuş şimdi benımle aynı dönemde hamıle olan komşum var o tekrar sezeryan olucak.onunla konutum hiç korkulucak birşey yok çok rahat mınık mınık dıkışlerın oluyor 3 gunde ayağa kalkıp at gıbı koşturuyosun dedı bana.kendısıde 15 yıl sağlık sektöründe çalışmış.senın kesın sezeryan olur dedı ayrıca bel fıtığısın ıkınamazsın normal doğum zor olurmuş. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun nolucak çok merak edıyorum.:26:
evet oğlaklar çok inattır bildiğinden şaşmaz ama kadınları çok titiz düzenli olurerkeğini bilmiyorum ..kovada bi patronumun babasını tanıdım çok iyiydi ve zehir gibi akıllıydı doğum tarihide benim beklenen doğum tarihiydi 15 şubat eğer benim geç gelirse balık olcak 19 şubatı geçerse...ve balıklar çok duygusal sulu göz oluyor ve çok ağlar diye korkuyorum bakalım hayırlısı...
benım eşimde oğlak :)çok şükürki inat değil ama kesınlıkle çok zekı.
evet oğlaklar çok inattır bildiğinden şaşmaz ama kadınları çok titiz düzenli olurerkeğini bilmiyorum ..kovada bi patronumun babasını tanıdım çok iyiydi ve zehir gibi akıllıydı doğum tarihide benim beklenen doğum tarihiydi 15 şubat eğer benim geç gelirse balık olcak 19 şubatı geçerse...ve balıklar çok duygusal sulu göz oluyor ve çok ağlar diye korkuyorum bakalım hayırlısı...
Heh işte bende o plasenta bebeğin önünde. Normal doğumu engelliyor şu anki vaziyetiyle. Bebeğin tepesinde olması lazım aslında.normal doğumda bebek çıktıktan sonra,kalanınıda yarımsaat içinde çıkması gerekiyormuş.eşi deniyorya halk arasında,plesanta herhalde emin değilim,duyduğumu söylüyorum,ben detaylarını henüz araştırmadım.ve çıkan şeyin üzerindeki damarlar sayılıyormuş,3 mü 4 mü ne olması gerekiyormuş!!!!!çok kötüüüü....
canım bebeklerimiz ve bizim için hangisi hayırlı ise öyle olsun inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?