- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.741
günaydın kızlar cnm gözün aydın bende cumartesi yenge oldum yiğenim 4kg230gr 52cm dünyaya geldi pamuk gibi maşallah görümcem sezeryan olmuştu yarım saat sürmüş bebek gayet sağlıklı anneside öyle darısı bizlerin başına
Ben de bugün biraz keyifsizim…
Dün biraz bebeğe bir şeyler bakalım fikir edinelim diye çıktık eşimle.
Aslında sadece bakacaktık, henüz almak fikrinde değildik.
Ama arkadaşımızın tavsiyesiyle gittiğimiz bir mağazada, çok güzel kampanyalar vardı, bir de mağaza sahibi çok ilgilenince, bebek arabası ve park yatak aldık.
Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde kullanmayı kısmet etsin.
Oradan çıkınca eşimin ailesine gittik, ben teklif ettim. Hem ziyaret ederiz, hem de aldıklarımızı gösteririz. Hevesliyiz ya!
Onlar da heves eder diye düşündüm, herkesi kendim gibi biliyorum.
Önce bir hasta çıkışı hediye etmişlerdi mağazadan. Onu ablasına gösterdim. Çok beğendi kızcağız, eşimin abisini çağırdı gel sen de bak diye.
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster X’e dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile…
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına… “Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek.” Dedi çekip gitti.
Kala kaldım…
Neyse dedim fazla takılmadım, akşam herkes toplanınca, eşime dedim getirsene aldıklarımızı annen görmek istiyor, hem ablanla baban da görsün.
Adama o beşiği ve araba-ana kucağını, koca koca kutulardalar, 8 kat çıkarttırdım! Arabayı kurdurdum, katlanmış ve kutulanmıştı.
Annesi baktı çok beğendi, incelediler, ablası da aynı güzel tepkileri verdi. Babası içerideki telaşı görüyor, salonun kapısının önünden gelip geçiyor, duymazdan görmezden geliyor.
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. “X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel!” dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. “Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey!” diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine…Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, “biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum.” Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Zaten eşyaları taşımak için annesi ve abisi de eşimle indiler aşağıya, kapıda karmaşa oldu ondan faydalandım.
Adam kapıya geldi, kapıda “sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı” gibi bir şeyler zırvaladı. “Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım.” Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece “Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla.” Dedim, “Babam öyle işte.” Dedi. “İyi” dedim.
Ama moralim bozuldu, hevesim içimde kaldı. Her seferinde birileri bebeğe bişey olabilir ihtimalini gözüme sokmak zorunda mı ya!
Allah sağlık versin diye dua edeceklerine böyle davranıyorlar.
canım kuzucuk cok küçük ama bence evde cok sıkılıyorsa onun için faydalı olabilir.sen izin aldıktan sonra yarım günlük bir plan ayarlayabilirsiniz bence.kendi yasıtlarıyla oynamak onların cok hosuna gidiyor.arkadaslarının hırpalaması konusunda bişey diyemeyeceğim maalesef oluyor benim kızım çizik içinde gelirdi.ama öğretmenlere güvenmen lazım yani güvendiğin kişiler olması cok önemli.gercekten cocukların yeme alıskanlıkları,baskalarıyla kurdukları iletişim bile değişiyor.senelerce okul seklinde düşünme sistemli resim yapıyorlar,sistemli yemek yiyorlar falan.
günaydın canım
kaç haftalık oldu bebeğin. de öğrenemedin daha :)
benm bebeiş gibi amma nazlı çıktı ..
randevunuza daha varsa git o zaman öğrenirsin belki..
insan öğrenmeden çatlıyo valla neyim olcak die
Hemşireeee nerdesin kız sen vallahi sensiz buralar eksik kaldı bilesin he...Özledim inanki
Hoşgeldin...Naptın taşındın mı? Dede nasıl oldu?
Ben de bugün biraz keyifsizim…
Ama arkadaşımızın tavsiyesiyle gittiğimiz bir mağazada, çok güzel kampanyalar vardı, bir de mağaza sahibi çok ilgilenince, bebek arabası ve park yatak aldık.
Oradan çıkınca eşimin ailesine gittik, ben teklif ettim. Hem ziyaret ederiz, hem de aldıklarımızı gösteririz. Hevesliyiz ya!
Önce bir hasta çıkışı hediye etmişlerdi mağazadan. Onu ablasına gösterdim. Çok beğendi kızcağız, eşimin abisini çağırdı gel sen de bak diye.
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster X’e dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile…
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına… “Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek.” Dedi çekip gitti.
Kala kaldım…
Neyse dedim fazla takılmadım, akşam herkes toplanınca, eşime dedim getirsene aldıklarımızı annen görmek istiyor, hem ablanla baban da görsün.
Adama o beşiği ve araba-ana kucağını, koca koca kutulardalar, 8 kat çıkarttırdım! Arabayı kurdurdum, katlanmış ve kutulanmıştı.
Annesi baktı çok beğendi, incelediler, ablası da aynı güzel tepkileri verdi. Babası içerideki telaşı görüyor, salonun kapısının önünden gelip geçiyor, duymazdan görmezden geliyor.
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. “X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel!” dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. “Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey!” diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine…Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, “biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum.” Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Zaten eşyaları taşımak için annesi ve abisi de eşimle indiler aşağıya, kapıda karmaşa oldu ondan faydalandım.
Adam kapıya geldi, kapıda “sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı” gibi bir şeyler zırvaladı. “Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım.” Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece “Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla.” Dedim, “Babam öyle işte.” Dedi. “İyi” dedim.
Ama moralim bozuldu, hevesim içimde kaldı. Her seferinde birileri bebeğe bişey olabilir ihtimalini gözüme sokmak zorunda mı ya!
günaydın canım...
morel bozulmayacak gibide değilki okurken ile ben yaşamışım gibi canım sıkıldı valla
sen de bundan sonra çorap alsan da ne göster ne söyle..merak eden eve gelir sorar ,bakar gider.
seninde ne hevesin kursağında kalır nede canın sıkılır...
biz ne zaman alcaksak bu bebeklere eşyalrı hep bişey olcak korkuysuyla...
diyolar ki doğumdan çıkınca gider alırsınız dicekler utanmasalar...
Ben de bugün biraz keyifsizim
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster Xe dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek. Dedi çekip gitti.
Kala kaldım
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel! dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey! diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum. Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Adam kapıya geldi, kapıda sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı gibi bir şeyler zırvaladı. Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım. Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla. Dedim, Babam öyle işte. Dedi. İyi dedim.
19 haftayı doldurduk teyzesi.en son 2 hafta önce gitmiştim işte.pipi var ama yumurtalıkları göremiyorum demişti.ya üstüne oturduğu için yada cinsiyetinden di yani ya kız ya erkek olarak kalmıstı.ama bugun bi ayrı bitlendim cok gidesim var 6 ekimde detaylı randevumuz var ama sabredemicem ben.hayır doktorada cinsiyet için geldim dersem beni ayıplar diye de bi korkum var ne yalan söyleyim size.sabahtan beri neremin ağrıdığına karar vermeye calısıyorum hangisini desem doktora :))
günaydınlarr...gözünüz aydın canım.allah analı bablı büyütsün.darısıda bizlere olsun
günaydın canım...gözün aydın çok duygulandım.
Rabbim bizlere de nasiip etsin...
günaydın kızlar cnm gözün aydın bende cumartesi yenge oldum yiğenim 4kg230gr 52cm dünyaya geldi pamuk gibi maşallah görümcem sezeryan olmuştu yarım saat sürmüş bebek gayet sağlıklı anneside öyle darısı bizlerin başına
Herkese günaydın kızlar!
Ne güzel ne güzel!!! Çocuklarınız beraber büyür. Allah hayırlı uğurlu etsin canım.
Yok tatlım daha göstermem...Benim ailem başka şehirde,onlarla paylaşma imkanım olmayınca ben de eşimin ailesiyle paylaşmak istemiştim.
Aslında biliyorum ne kadar kütük olduklarını, kabahat bende ne gidiyorsam...
Tüm gece rüyamda beşik, araba filan gördüm nasıl içimde kaldıysa.
Alacakları olsun,Allah bildiği gibi yapsın ne diyim...
Kayınpederim sürekli aldığı ürün vs. şeyleri bana gösterir, aman ne uygun almışsın, aman ne güzeller demem için.
Bundan sonra aynı tepkiyi veririm, görür.
Yok tatlım daha göstermem...Benim ailem başka şehirde,onlarla paylaşma imkanım olmayınca ben de eşimin ailesiyle paylaşmak istemiştim.
Aslında biliyorum ne kadar kütük olduklarını, kabahat bende ne gidiyorsam...
Tüm gece rüyamda beşik, araba filan gördüm nasıl içimde kaldıysa.
Alacakları olsun,Allah bildiği gibi yapsın ne diyim...
Kayınpederim sürekli aldığı ürün vs. şeyleri bana gösterir, aman ne uygun almışsın, aman ne güzeller demem için.
Bundan sonra aynı tepkiyi veririm, görür.
Allah Allah huysuz ihtiyara bak sen!!! takma kayınpederini kafana. bence bebeği kıskanıyor başka açıklaması yok. :)))
dedem'i 1 kere gördüm sen gelme buralara mikrop kapacaksın diye azarladı beni. ama genel durumu iyi, çıkan kolunu yerine oturttular, kalçasından ameliyatını oldu, ayak bileğindeki kırığı da önemsemedi doktor. bana öyle geliyor ki daha kalkamaz ama ayağa. kendisi huysuzdur, kendini genç sanar,(ağaca çıkmasından da anlaşılacağı üzere) şimdi Allah Anamın yardımcısı olsun diyorum. yatak odasında yatmaz o tip, salona kurdurtur yatağını zati kurtluydu off offf.
taşındım taşındım. o kadar üstüste geldi ki herşey, eşim her iş çıkışı bizim ailenin delikanlılarıyla 2 günde taşıdı evi. nakliye tutacaktık vazgeçirdim. adam 200 metre mesafeye 500 tl istemiş. manyak mı ne! annemin sinirleri ben taşınınca yanından hepten bozuldu. öffff
canım sıkma canını neden böyle yaptıklarınıda anlamaya calısma yorulursun.biz kızımızda bebek odasını almıstık 8.ayımız bitmişti hemde.kayınpederim hırsından actırmadı rahmetli görmemişmisiniz siz dedi cıktı.cok üzülmüştüm kızım doğdu inan yatıramadım o beşiğe uzunca bi süre.ne görgüsüzlüğüm kaldı ne bebeğimin doğup doğmaması kaldı.hiç sıkma canını eşininde bi sucu yok(ben cok yapardım senin ailen şöyle böyle diye)neden böyle yapıyorlar diye de anlamaya uğrasma hiçç.bundan sonra aldıklarını kullanırken görsünler bırak :) seni sevenlerle paylaş heyecanını.
gidiyim ben o zaman
hımm...oda ayrı bir korku :))
ama orası özelse böyle bi tepki vermezler kesin..
git sen bakalım ona göre alışveriş yapcaz oğlumla die
19 hafta olmuş artık gösterir gibime geliyo..
peki hareketlerni hissedebiliyomusun..
ben daha hissetmiyorum çok canım sıkılıyo
sorunmu var acaba die
günaydın canım...
oğlun daha çok küçükmüş canım bana kalırsa gönderme ..
oda kardeşleriyle kaynaşsın..kıskançlık olmasın ..
kardeşlerim oldu ailem beni dışladı die içinde burukluk ,kıskançlık,olmasın
şimdiki çocuklar çok hassas hiçbilemiyosun içinde neler barındırıyolar
sen seneye yolla hem minilkelr hareketlencekler,en azından oğlun da okulda olursa sen bi nebzede olsa rahat edersin.
Bence iznin bitince ver okula canım...
Ben kreş taraftarıyım ama, kardeşleriyle seninle vakit geçirsin birkaç ay...
Daha sonra gidebilir, yaşı zaten küçük...
Tabi seni ikizlerle birlikte zorlamayacaksa...
herkeze günaydınlar canım ben beş yaşında verdim kreşe çokta iyi olmuştu arkadaşlarınıda kreşide çok seviyordu sosyalleşiyor birde evde tek çocuk olunca sıkılıyordu ama yinede sen bilirsin:79:
canım kuzucuk cok küçük ama bence evde cok sıkılıyorsa onun için faydalı olabilir.sen izin aldıktan sonra yarım günlük bir plan ayarlayabilirsiniz bence.kendi yasıtlarıyla oynamak onların cok hosuna gidiyor.arkadaslarının hırpalaması konusunda bişey diyemeyeceğim maalesef oluyor benim kızım çizik içinde gelirdi.ama öğretmenlere güvenmen lazım yani güvendiğin kişiler olması cok önemli.gercekten cocukların yeme alıskanlıkları,baskalarıyla kurdukları iletişim bile değişiyor.senelerce okul seklinde düşünme sistemli resim yapıyorlar,sistemli yemek yiyorlar falan.
evet nazome dogru söylüyorsun mesala benim oglum evde yemek yemiyordu orada yediklerini duyunca çok şaşırmıştım birde çok sakin bir çocuk olmuştu
:13::13::13:
bide eskinin adamları terstir ayıptır onlara böyle bişeyden bahsetmek ,knuşmak belki oda oyledir
ondan böyle sinirlenmiştirde ,tepkisini öyle göstermiştir..
boşver yaaa ne göstercen...
bizim ailelerde şehir dışında o yüzden kendi kendimize sevinmekle yetiyoz
Kız kocaman adam bebeği kıskanır mı!
Düşündükçe aklım başıma geliyor. Bebeğime 1-2 tulum,çorap dışında birşey almadı bunlar, çok da kompleksli tiplerdir.Öyle böyle değil ama...İnanılmaz komplekslilerdir.
Gelse baksa şimdi,kompleks yapacak,o bişey almadı ya bebeğe...Yahu senden bişey isteyen mi var.Kendisine görev biliyor herhalde, e durumu da yok,hiç konuya girmeyeyim derken çam deviriyor öküz.
Benim kırıldığım nokta ilgilenmemeleri, hevesimi paylaşmamaları değil.Komplekslerini örtbas etmek için sürekli en acıyan yerime basmaları, daha erken derken bebeğe birşey olur imasında bulunmaları....
Aman neyse...
Evinde güle güle otur, uzağa taşınmamışsın annen alışır bence, şimdi psikolojisi allak bullak kolay mı.Allah sabır versin, güç kuvvet versin.
Dedeye de maşallah dirençliymiş
Canım gökçeye de dediğim gibi,aslında hevesimi paylaşmamalarına değil de, sırf kendi ayıplarını (kendilerine göre ayıp tabi) kapamak için benim canımı yaklamalarına kızıyorum.
ahahahah tepkisini yediğimin... yarıldım. zati midem yanıyor deli gibi iyi geldi bu kütük ve görür o lafı...
:13::13::13:
bide eskinin adamları terstir ayıptır onlara böyle bişeyden bahsetmek ,knuşmak belki oda oyledir
ondan böyle sinirlenmiştirde ,tepkisini öyle göstermiştir..
boşver yaaa ne göstercen...
bizim ailelerde şehir dışında o yüzden kendi kendimize sevinmekle yetiyoz
günaydın bblau bende senin yerinde olsam çok bozulurdum kayınpederin biraz kaba bir adam heralde insan heves etmişler diyip güzel falan der sizde bir daha göstermeyin hatta bahsetmeyin bile ama senide anlıyorum benimde senin gibi babam vefat etti o yüzden kayınpederimden ayrı ilgi beklerim oda sağ olsun kızım yavrum demeyince lafa başlamaz iyi ince bir adamdır.Bebişinde güle güle kullansın aldıklarını saglıklı günlerde inşallah
Günaydın bayanlar..
Ablam sabahd doğuma gitmişti..
Teyze oldum..
Yiğenimin sesinide duydum telefonda..
Ağlıyordu garibim..
Ablam daha çıkmamış ama onunda sesini bir duyayım rahatlıcam..
Kızlar ben gorumceme cıkıyorum. Orda kahvaltı yapıyım. Ordan da doktora gidicem bakalım..
Simdi kaynanamı uyandırıp haber veriyim bakalım. Tepkisi ne olucak. ( Ama ne olursa olsun o doktora gidicem!)
Sans dileyin bana bir sorun sıkıntı yasamıyım. Opuyorum hepinizi..
Tatlım icin öyle rahat edicekse neden olmasın bence..kızlarr bi fikrinize ihtiyacım varr.bugun kızımı okula götürdükten sonra bizim burdaki tıp merkezine gitsem diyorum.sanırım 6 ekime kadar sabredemicem.bugun itibariyle 19 haftayı doldurduk.ne derseniz gidim mi belki cinsiyetimiz kesinleşmiştir belki dönmüştür yüzünü bizee.napsam bilemedim gitsem mi beklesemmi...:44::44::44:
kızlar konumuzla ilgisi yok ama bende sizden fikir almak istiyorum
oğlum 3,5 yaşında ocakta 4 olacak
sizce kreşe versem mi bir yanım vermek istiyor evde sıkılıyor çünkü
ama bir yanım vermek istemiyor hem kardeşleri olcak hem ben izine çıkıcam yanımda olsun istiyorum
daha çok küçük senelerce okula mı gidicek diye düşünüyorum
kamera sistemi yok ya öğretmenlerden yada arkadaşlarından dayak yerse diye korkuyorum
sizce ne yapmalıyım öyle kararsız kaldım ki
Ben de bugün biraz keyifsizim
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster Xe dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek. Dedi çekip gitti.
Kala kaldım
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel! dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey! diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum. Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Adam kapıya geldi, kapıda sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı gibi bir şeyler zırvaladı. Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım. Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla. Dedim, Babam öyle işte. Dedi. İyi dedim.
günaydınlar hepinize... netten baktım ama göremedim... 3 lü taramada ense ölçü değeri sınırları nelerdir acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?