2012 Şubat Anneleri

Allah bagıslasın canım. Gozunuz aydın.

Ablan nasıl daha cıkmamıs? Sezeryanla mı dogum yaptı? İnsallah durumu iyidir. Bir an once toparlar kendini.

Allah'ım bize de o gunleri gormeyi nasip etsin insallah..

Saol canım..
Darısı bize..
Ablam sezeryan oldu..
20 dak sürmüş hemen bebişi getirmişler anneannesi, dedesi ve dayısı karşılamış..
Ablam daha gelmemişti birazdan arıcam onunda bir sesini duyayım rahatlarım..
Tabiki ağlamaktan konuşabilirse..

Kızlar ben gorumceme cıkıyorum. Orda kahvaltı yapıyım. Ordan da doktora gidicem bakalım..

Simdi kaynanamı uyandırıp haber veriyim bakalım. Tepkisi ne olucak. ( Ama ne olursa olsun o doktora gidicem!)

Sans dileyin bana bir sorun sıkıntı yasamıyım. Opuyorum hepinizi..

Günaydın bayanlar..
Ablam sabahd doğuma gitmişti..
Teyze oldum..
Yiğenimin sesinide duydum telefonda..
Ağlıyordu garibim..
Ablam daha çıkmamış ama onunda sesini bir duyayım rahatlıcam..

günaydınlarr...gözünüz aydın canım.allah analı bablı büyütsün.darısıda bizlere olsun

aman ne uyandırıyon not yaz kalkınca okusun

Günaydın bayanlar..
Teyze oldum..
Ağlıyordu garibim..

günaydın canım...gözün aydın çok duygulandım.
Rabbim bizlere de nasiip etsin...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr
ben geldim bilmem yokluğumu farkettinizmi...:)
tatildeydim,sizi çok özledim öpüyorum bebeklerinizi ve sizi:)

Hoşgeldin :)))

Canım git doktoruna kimseyi de dinleme.
Cidden ilginç yaklaşımlar sergiliyor eşin ve ailesi ama sonra neden onların aklına uydum,neden kendimi ezdirdim dersin.
Kimseye kulak asma, gayet insani bir isteğim var, doktora gitmek gibi!
Sanki mücevherler,yatlar,katlar istiyosun!

kızlarr bi fikrinize ihtiyacım varr.bugun kızımı okula götürdükten sonra bizim burdaki tıp merkezine gitsem diyorum.sanırım 6 ekime kadar sabredemicem.bugun itibariyle 19 haftayı doldurduk.ne derseniz gidim mi belki cinsiyetimiz kesinleşmiştir belki dönmüştür yüzünü bizee.napsam bilemedim gitsem mi beklesemmi...:44::44::44:

bence git canım bende gidicem çünkü

günaydın kızlar cnm gözün aydın bende cumartesi yenge oldum yiğenim 4kg230gr 52cm dünyaya geldi pamuk gibi maşallah görümcem sezeryan olmuştu yarım saat sürmüş bebek gayet sağlıklı anneside öyle darısı bizlerin başına

kızlar konumuzla ilgisi yok ama bende sizden fikir almak istiyorum
oğlum 3,5 yaşında ocakta 4 olacak
sizce kreşe versem mi bir yanım vermek istiyor evde sıkılıyor çünkü
ama bir yanım vermek istemiyor hem kardeşleri olcak hem ben izine çıkıcam yanımda olsun istiyorum
daha çok küçük senelerce okula mı gidicek diye düşünüyorum
kamera sistemi yok ya öğretmenlerden yada arkadaşlarından dayak yerse diye korkuyorum
sizce ne yapmalıyım öyle kararsız kaldım ki

4 kg hey maaşallahhhhh
gözün aydın cnm darısı başımıza inşallah

günaydın canım
kaç haftalık oldu bebeğin. de öğrenemedin daha :)
benm bebeiş gibi amma nazlı çıktı ..
randevunuza daha varsa git o zaman öğrenirsin belki..
insan öğrenmeden çatlıyo valla neyim olcak die

bu yazdıklarının altına den den koydum hemşire. bana da garip geliyor dünyam'ın bu tavrı. karnında 5 aydır taşıdığın senin. ama eşinin de. kaynananın da kanından canından parçasının parçası.

ne diyem bilemedim?

Herkese günaydın kızlar!

Canım biraz eskilerin doldurması, aman bizim zamanımızda doktor mu vardı, yok biz tarlada doğurur işe devam ederdik falan filan. Eskinin şartlarıyla şimdinin şartları bir mi? Eskiden çocuk ölümleri daha çok olurmuş şimdi daha az, neden doktorlar sayesinde. Sen eşinin anlayacağı dilden derdini anlatmaya çalış. Strese de girmemeye çalış. En kötü ihtimalle aman şuram ağrıyor aman buram ağrıyor de git doktoruna ihmal etme.

Canım bence git bir yere, ben de ilk gittim göstermedi o belirsizliğe dayanamadım bir hafta sonra gittim tekrar. Git bize de haber ver

Günaydın bayanlar..
Teyze oldum..
Ağlıyordu garibim..

Ne güzel ne güzel!!! Çocuklarınız beraber büyür. Allah hayırlı uğurlu etsin canım.

Ben de bugün biraz keyifsizim…
Dün biraz bebeğe bir şeyler bakalım fikir edinelim diye çıktık eşimle.
Aslında sadece bakacaktık, henüz almak fikrinde değildik.
Ama arkadaşımızın tavsiyesiyle gittiğimiz bir mağazada, çok güzel kampanyalar vardı, bir de mağaza sahibi çok ilgilenince, bebek arabası ve park yatak aldık.
Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde kullanmayı kısmet etsin.
Oradan çıkınca eşimin ailesine gittik, ben teklif ettim. Hem ziyaret ederiz, hem de aldıklarımızı gösteririz. Hevesliyiz ya!
Onlar da heves eder diye düşündüm, herkesi kendim gibi biliyorum.
Önce bir hasta çıkışı hediye etmişlerdi mağazadan. Onu ablasına gösterdim. Çok beğendi kızcağız, eşimin abisini çağırdı gel sen de bak diye.
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster X’e dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile…
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına… “Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek.” Dedi çekip gitti.
Kala kaldım…
Neyse dedim fazla takılmadım, akşam herkes toplanınca, eşime dedim getirsene aldıklarımızı annen görmek istiyor, hem ablanla baban da görsün.
Adama o beşiği ve araba-ana kucağını, koca koca kutulardalar, 8 kat çıkarttırdım! Arabayı kurdurdum, katlanmış ve kutulanmıştı.
Annesi baktı çok beğendi, incelediler, ablası da aynı güzel tepkileri verdi. Babası içerideki telaşı görüyor, salonun kapısının önünden gelip geçiyor, duymazdan görmezden geliyor.
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. “X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel!” dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. “Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey!” diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine…Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, “biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum.” Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Zaten eşyaları taşımak için annesi ve abisi de eşimle indiler aşağıya, kapıda karmaşa oldu ondan faydalandım.
Adam kapıya geldi, kapıda “sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı” gibi bir şeyler zırvaladı. “Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım.” Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece “Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla.” Dedim, “Babam öyle işte.” Dedi. “İyi” dedim.
Ama moralim bozuldu, hevesim içimde kaldı. Her seferinde birileri bebeğe bişey olabilir ihtimalini gözüme sokmak zorunda mı ya!
Allah sağlık versin diye dua edeceklerine böyle davranıyorlar.

günaydın canım...
oğlun daha çok küçükmüş canım bana kalırsa gönderme ..
oda kardeşleriyle kaynaşsın..kıskançlık olmasın ..
kardeşlerim oldu ailem beni dışladı die içinde burukluk ,kıskançlık,olmasın
şimdiki çocuklar çok hassas hiçbilemiyosun içinde neler barındırıyolar
sen seneye yolla hem minilkelr hareketlencekler,en azından oğlun da okulda olursa sen bi nebzede olsa rahat edersin.

Hemşireeee nerdesin kız sen vallahi sensiz buralar eksik kaldı bilesin he...Özledim inanki
Hoşgeldin...Naptın taşındın mı? Dede nasıl oldu?

Bence iznin bitince ver okula canım...
Ben kreş taraftarıyım ama, kardeşleriyle seninle vakit geçirsin birkaç ay...
Daha sonra gidebilir, yaşı zaten küçük...
Tabi seni ikizlerle birlikte zorlamayacaksa...

herkeze günaydınlar canım ben beş yaşında verdim kreşe çokta iyi olmuştu arkadaşlarınıda kreşide çok seviyordu sosyalleşiyor birde evde tek çocuk olunca sıkılıyordu ama yinede sen bilirsin:79:

canım kuzucuk cok küçük ama bence evde cok sıkılıyorsa onun için faydalı olabilir.sen izin aldıktan sonra yarım günlük bir plan ayarlayabilirsiniz bence.kendi yasıtlarıyla oynamak onların cok hosuna gidiyor.arkadaslarının hırpalaması konusunda bişey diyemeyeceğim maalesef oluyor benim kızım çizik içinde gelirdi.ama öğretmenlere güvenmen lazım yani güvendiğin kişiler olması cok önemli.gercekten cocukların yeme alıskanlıkları,baskalarıyla kurdukları iletişim bile değişiyor.senelerce okul seklinde düşünme sistemli resim yapıyorlar,sistemli yemek yiyorlar falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…