2012 Şubat Anneleri

aynen ya. boyle gaz gibi kelebek kanadı gibi pır pır bişeyler var ama gaz mı bılemıyorum. eger gazsa alacagı olsun 28 senedir birikmiş de bu anları mı beklemiş yani ... ama değişik bi kıpırdanma gibi de. bi de limi karnımın neresine koyarsam koyayım hep kalp atış ritmi. artık nasıl damarlarım varsa her an pıt pıttt atıyorlar senkronize şekilde.

bu arada aahahahahah biizim özeller kapandı ya burda eşim de sen gibi, doktorun özelindeki ultrason aletini almayı düşündü bi ara. kurarız eve bakarız akşamları dıyor bı de. hem 2. el belki ucuza da verır dıyo ya manyak.

oğlumun lakabı da hazırmış bu arada "cünyır ekselanssss" aynen böyle dedi adam yaa...

Şimdi bunu yapan baba adayı cocuga bırsey olunca da ıyıce agırlasmadan göturmez herhalde..Hiç bızımle aynı his ve duyguyu paylasmalarını beklemeyın ,içinde hisseden bizleriz ,bütün yük ve sorumluluk bizim üzerimizde.Onlar sadece seyirci,ne anlayabilirler ki...Bu arada dünyam80 benım hatırladıgım kadarıyla sen daha 19 yaşındasın di mi?Bence sen cok acele etmıssın ewlenmek ve cocuk ıcın ,ewlılık ömur boyu zaten dewam edıyo yanı ne kadar geç olsa o kadar ıyı bence ..Çok erken gitmişsin.

Ben daha dışarıdan elleyerek hissedemedim…
Bu aralar hareketlerin tutarsız olması normalmiş ama…Sanırım 28. Haftadan sonra hareketleri saymamız gerekiyormuş.

Evet ya benim de sürekli atıyor damarlar elimi karnıma koyunca, daha alttaki seslere konsantre olamıyorum o yüzden.
Ya gaz değildir dedi kk hatunları Bunca insan aynı anda gazlanamaz heralde
Bu arada siz almazsanız ben alayım ultrasonu kaça bırakır ki

Son düzenleme:

Gerçekten işimiz zor,aklımız hep içimizdeki minik kelebeklerde ..Gece gündüz her hareketımız onlara bağlı ..Ben dusta bıle o kadar dıkkat ederek dus alıyorum kı ama dusersem dıye,iyice kafayı yedık ..Bizi anlayan da yok.Doktorlar öyle yapıyo ,bana da 5 hafta sonraya randewu werıyor onun yuzunden ıkı kez daha baska baska yerlere gıtmek zorunda kalıyorum.Sinirim bozuluyor.Benim doktorum da üçlü yapmayacağını söyledi ,ben de araştırdım .Sorun görmüyorsa gerek duymayabilirmiş.
Sen şimdi 1 ekime kadar 9 doğurursun ,hemen yarın başka bir yeri dene ve içini rahatlat.Ben de 2 hafta önce cınsıyetı ögrendım ama mutlaka bu hafta baska doktora da gıdecegım cunkı doktor 13 ekıme randewu werdı .Ya cınsıyetı farklılasırsa ?Korkudan cocuga bısey de alamıyorum degısecek dıye.

aynen daha elimi koyduğumda hissedebildiğim bi hareket yok. bi kıpırtı oluyor anında elimi koyuyorum ama ı ıhhh gerisi gelmiyor. alakasız zamanlarda da artık gaz mı bebeğin pırpırları mı bilemıyorum düzensiz olarak oluyor. ben bu hafta bı gıdeyım doktora dur benım doktor zamanım gelmiş belli. :))

ultrason bizim olacak şekerim. sen de hiç bakmayacaksın çünkü izin vermeyecem..

o değil de ben feci işemeye başladım iç çamaşırıma (

kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??

Kimsede anlayış yok,annem bile bana bunu ima ederken kimseden birşey beklemiyorum ben de artık,sen de eşinin desteğini al arkana,gerisine kulaklarını tıka.Kimse nazar değdirmeye çalışmasın bebeğinize.Benim teyzemin çocuğu olmadığı ortaya çıktı ama henüz tüp bebeğe başlamadılar.Annem bana hamıle oldugumu ılk söyledıgımde ne dedı bılıyor musun?''Ayy,teyzen çok üzülecek şimdi''Düşünsene kendi annem bunu diyor..Ben mesela ultrason elimde geliyordum heyecanla,''ne abartıyorsun,birşey olacak çocuğa.Sağlıklı olup olmadığını ne biliyorsun.Havaya girme''bile dedi.Ben de artık hiçbişeyi paylaşmıyorum.Hoş, bu hafta annemlere yakına taşınacağız,bebeğe bakması için yardım alacağım ondan ,ama inan bana hamıleyken ınsan KÖTÜ GÜN DOSTUNU,DÜŞMANINI iyi tanıyor.

Bence de bir an önce git,ya gece uyuyamadım dersin,ya gazım var dersin .Basit bişeyler söyle ya da direk söyle ne olacak ya.Bebeğinin cinsiyetini bilmek istemen de suc mu

düğün dernek zamanı mı allah aşkına gelin tarafı şunu yapar erkek tarafına şunlar düşer diyorlar. kaldı ki kaçıncı yüzyıldayız ya böyle adetler mi kaldı artık? kimin durumu varsa yapsın ne demek kız tarafı erkek tarafı dıye ayırt etmek.

valla canım ben evleneli 2 seneyi 3 ay geçti. biz evleneceğimiz zaman hemen hemen herşeyi ortak yaptık. söylemesi ayıp bi avize beğendim ben o zamanın parası 450 tl idi kayınpederim ertesi gün gidip salonuma 2 tane aldı. hiç lafını etmedi, abim elime 5 bin tl verdi (ki çalıştığım halde çocuk arabasını satıp yaptı bunu) içinde hiç bişey kalmasın git yatak odasının en guzelını al dıye. valla ben şanslıyım. çocuğumun dolabını (bıraz buyuk olacak gerçi) anneme yaptırtacam, park yatağını kardeşime aldıracam, odasının storu bilmem nesini babannesi yaptırıyor... ve ben bunları söylemeden teklif ettiler kendıleri. kimin ne durumu varsa yaptırsın.

bu arada bbek odasını anne tarafını yapar olayını da şimdi duydum.

ayşebahar hoşgeldin canım
evet bende gıcık oldum doktoruma
canım benim bi kreş mevzum var okudun mu
ona da cevap verirsen çok sevinirim
tecrübeli biri olarak cevabın çok önemli benim için

Canım kızım 37 ayklık şu anda..
Ben kreşe verdim..
Her sabah ağlıyor bırakırken...
Ama onun sosyalleşmesi açısından iyi olduğunu düşünüyorum..
Alışır diyorum...

Çok küçük ama benim kız..
Seninkinin tam zamanı aslında
Kafanda rahat olur..
O kreşteyken sen bebekle ilgilenirsin diye düşünüyorum...
Ama iyi bir kreş olmasına dikkat et ne olur..

Benim bu 37 aylık doğduğunda yazdı
Ve ben oğlumu yaz okuluna verdim o yaz
Çok iyi oldu oğluma

Evet canım şimdi dersim var çıkıyorum mesela

ben ıyıyım canım asıl sen nasılsın? öğrendın mi cinsiyeti? okuyamadım kusura bakma. dedem de ıyı maşallah.

Erkek canım.. Kız hikaye tadında yazdım..
Okuyamadınsa çok şey kaçırdın...

o bii erkekkk annnesiiiiii

Canımsın sen nasılsın

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sanki haklı gibisin...
Erken anne olacak güzel yanları var bunun..
Ama eş ne kadar önemli..
İnşallah dünnyamın eşi de onu en kısa zamanda anlar

Canım keşke cevap verebilsem..
Ama her yöre farklı yapıyor..
Her şehir kendince bişey uydurmuş gidiyor

,aysebahar,

gözün aydın şekerim. oğlun olacakmış. çok sevindim.

2 prenses
2 prens
1 kraliçe
1 kral...

tamamlandınız maşallah.

Ya ben de hala hareketlerini anlayamıyorum karats.Sonunda benim gibi anlamayan birini bulmak da güsel..

çok diyarlar gezdim ama böyle bi adeti de ilk defa duyuyorum.
zaten bu adet görenek olamaz bence çünkü eskiden bebek odası mı vardı Allah aşkına.
Bence senin eşinin ailesinin uydurduğu bi adet olabilir.Onlara has yani.

bende ilk kez kayınvalidemden duymustum:26::26: sonra netten baktım kk de böyle bi topic acılmıss. sehire göre degişiyor demekk dedim. bizde bohca vs yapılır ama gün gelip odanınn bize patlayacagı hiç aklıma gelmemiştii

ayy her yöreninn garipleri de gelipp beni buluyorr balım he iyi vallaa napalımm cuma bulusmamızı bekliyoruzz bebişle.. cinsiyetimizz kesinlessinn bizde alısveriss yapalım istiyoruz

canım benim seni görünce bakayım nerelerde derken burda buldum.nasılsın canım benim.canım benim kız tarafı erkek tarafı buralardada var ama ben kızımın herşeyini kendim yaptırdım.kimsenin bir emeği olmadı.benim ailemin durumu yoktu bunu eşimde biliyordu.eşimin tarafıda ailem yapar umuduyla zaten yanaşmadılar.ben kendi maişımla yaptım herşeyi.birşey söylemeyede hakları yoktu kayınvalidemlerin.çünkü onlarda kızıma bir şeyrek bile takmadılar.laf edecek olsalar ağızlarını kapatmasını bilirim.sende canını sıkma.şimdi alamya başlasanız taksitlerin büyük bir kısmını ödersiniz.ne kayınvalidenler nede senin ailen alacak birşey yok sen birtanecik evladının odasını yap.eşine gelincede takma.farzetsin senin ailen yok.ozaman ne yapacaktı allah allah.üzme tatlı canını eskilerde kaldı o taraf bu taraf...

bende ilk defa duydumm.. gerci kayınvalidem aradan nerdeyse 3 yıl gecti hiçç konuyu acmadı bi daha ama acmak içinde arsız olmaklazım zatenn:90::90: esim acıyor o yeter.. 5 kızı bunların 4 ünden torunu varr hepsininn ilk odasını o yapmıss.. cok kızınca seninn anneninn cok dagıtcak parası varsa ben napayım diyorumm.. seninn cocuguna babam niye babamlar niye oda yapsınn diyorum.. he gönlünden kopar ben beişigini alayım der ona lafım yok daa durum böle olunca bilinmeyen adeti benim sölememm lazım baba odayı sen alcan adetmiş diye. ona da ben utanırımm ve isteyemem.. ama işte o zamanda sanki onun ailesine 1_0 ekik kalcakmısım gibi hissediyorum:44::44::44::44:

Burası çok sıkıcı olmaya basladı artık!!Herkes kendı konustuklarına cevap werıyor ,ne garıp topıc bu yaa .Kimse baska bırının sorusuna cevap falan vermıyor ya da ıstısna 2-3 kısı cevaplıyor o kadar!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…