- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.821
Çok yorgunken de hissedilmiyormuş.
Ben de h.sonu temizlik ettim, o gün hiç duymadım gibi bişey oldu.
Bi de ben gaz mı,hareket mi tam onu çözemedim.
Gazım arttı psikolojik olarak allah seni inandırsın, her dakika pırtım mı var acaba bi pırtlamaya çalışayım hele demekten :26:
Keşke kendim veya kocam jinekolog olaydık diye düşünüyorum son zamanlarda.
Çekerdim eve usg aletini, dizi izleyeceğime çocukcaazımı izlerdim
Gunaydın hanımlar. İnsallah iyisinizdir.
Haftasonu giremedim malesef internete. Evde bir yalnız kalamadım ki!
C.tesi gorumcem bizdeydi. Pazar da kaynanam koyden geldi butun sulale bizdeydi!
Dun esimle kavga ettim gene doktor yuzune.
100 tl ayırmıstım doktora giderim bunu orda kullanırım diye. Dun esime yarın doktora gidicem ben dedim para yok dedi ben de 100 tl var bende dedim
Benim cebimde para yok sen 100 tl saklıyosun benden dedi gırgıra vurdu orda.
Sonra aksam herkes gittikten sonra esim kaynanamın yanında "o 100 tl yi babama ver de faturaları yatırsın, evde para yok!" demez mi
Benim cinlerim tepeme cıktı sesimi cıkartamadım o an kitlendim kaldım! Gece yataga girdik basladım soylenmeye.
" ben seninle her ay doktor yuzune kavga etmek zorunda mıyım" diye. Bana ne dese begenirsiniz?
Agrım sızım bir sıkıntım olmadıgı surece doguma kadar gitmeme gerek yokmus! Dondum kaldım resmen.
"Sen geri kafalı mısın?" dedim diye bir de ustune dayak yiyordum nerdeyse.. Dondu gotunu zıbardı yattı ben de biraz galadıktan sonra bir oraya bir buraya done done uyumusum..
Sabah ise giderken kaldırdı beni. Kapıda "Bugun doktora gidicem haberin olsun!" dedim. "Git Yeliz, nereye gidiyorsan git" dedi. Opmeden mi gidiyorsun dedim yok opmuyorum dedi cekti gitti..
Simdi ölür müsünüz? Öldürür müsünüz?
Kızlar nolur bana yardım edin. Benim esim biz nisanlıyken boyle degildi. Beni ailesine cok ezdirir oldu. Benim ailemin ona buyu yapacagı iddasında bulunuyor, ama ben onunkilerin yaptıgından suphe etmeye basladım acıkcası. Ben bu adamla nasıl basa cıkıcam? Her gun daha fazla sogumaya basladım ondan.. Allah'ın gucune gitmesin, yavrumu bana bagıslasın ama cocugumun sevnci bile gitti icimden..
Cok dertliyim cok..
ya ben ilk defa değişik bir şey hissettim,muhabbete lopp diye girdim de..
eşimmle yemek hazırlarken espiri yaptım ,işte veletle ilgili o sırada eşimin elini bebişimin üstüne koydum tuhaf bişey hissettim, ve eşimde hissetmiş
ama ondan sonra hiçbir şey hissetmedim.. ama eşimin dışardan duyması şaşırttı damar attı sanki dedi...
şimdi arada eşime ellettiriyorum hiçççç :)) ben dinliyorum bana da hiççç :))) bizim ki uyuyoo hep gelippa, poposunu büyütüyor :))
aynen ya. boyle gaz gibi kelebek kanadı gibi pır pır bişeyler var ama gaz mı bılemıyorum. eger gazsa alacagı olsun 28 senedir birikmiş de bu anları mı beklemiş yani... ama değişik bi kıpırdanma gibi de. bi de limi karnımın neresine koyarsam koyayım hep kalp atış ritmi. artık nasıl damarlarım varsa her an pıt pıttt atıyorlar senkronize şekilde.
bu arada aahahahahah biizim özeller kapandı ya burda eşim de sen gibi, doktorun özelindeki ultrason aletini almayı düşündü bi ara. kurarız eve bakarız akşamları dıyor bı de. hem 2. el belki ucuza da verır dıyo ya manyak.
oğlumun lakabı da hazırmış bu arada "cünyır ekselanssss" aynen böyle dedi adam yaa...
bende cumartesi sabahın köründe kalktım doktora gittim
önce aç karnına kan verdim demir için sonra 1,5 saat sonra alcaktım sonucumu
asistana dedim sonucu alığ öyle gelcem diye tamam dedi dr doğumdaydı
sonra sonuçları alıp gittim dr yanına asistan demez mi dr sizi muayne etmicekmiş
işleminizi iptal ettirin diye
ben dedim cinsiyet öğrencektim dedim dr yanına girdim
doktorda yanlış anlaşılma olmuş yeni görüştük sizinle demez mi
ayy sinir oldum parasıyla değil mi yaa kadın muayne etmedi beni
1 ekimde gel dedi
3lü ve 4 lü test yapmayacağım dedi normal mi sizce kızlar bu ?
Heyooo, TSH hormonu normal cikti, ilac ise yariyor, tebrikler bana gelsin bugun
Ben daha dışarıdan elleyerek hissedemedim…
Bu aralar hareketlerin tutarsız olması normalmiş ama…Sanırım 28. Haftadan sonra hareketleri saymamız gerekiyormuş.
Evet ya benim de sürekli atıyor damarlar elimi karnıma koyunca, daha alttaki seslere konsantre olamıyorum o yüzden.
Ya gaz değildir dedi kk hatunları Bunca insan aynı anda gazlanamaz heralde
Bu arada siz almazsanız ben alayım ultrasonu kaça bırakır ki
Ben de bugün biraz keyifsizim…
Dün biraz bebeğe bir şeyler bakalım fikir edinelim diye çıktık eşimle.
Aslında sadece bakacaktık, henüz almak fikrinde değildik.
Ama arkadaşımızın tavsiyesiyle gittiğimiz bir mağazada, çok güzel kampanyalar vardı, bir de mağaza sahibi çok ilgilenince, bebek arabası ve park yatak aldık.
Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde kullanmayı kısmet etsin.
Oradan çıkınca eşimin ailesine gittik, ben teklif ettim. Hem ziyaret ederiz, hem de aldıklarımızı gösteririz. Hevesliyiz ya!
Onlar da heves eder diye düşündüm, herkesi kendim gibi biliyorum.
Önce bir hasta çıkışı hediye etmişlerdi mağazadan. Onu ablasına gösterdim. Çok beğendi kızcağız, eşimin abisini çağırdı gel sen de bak diye.
Ben istemedim, çünkü bir kere böyle bebeğe aldığım bir ürünü göstermiştim (yine ablası göster X’e dediği için) ne yüzüme ne tuluma bakmamıştı bile…
Neyse ablası çağırdı diye geldi, şöyle bir baktı hastane çıkışına… “Heee güzel, önemli olan bunu görmek değil bebeği görmek.” Dedi çekip gitti.
Kala kaldım…
Neyse dedim fazla takılmadım, akşam herkes toplanınca, eşime dedim getirsene aldıklarımızı annen görmek istiyor, hem ablanla baban da görsün.
Adama o beşiği ve araba-ana kucağını, koca koca kutulardalar, 8 kat çıkarttırdım! Arabayı kurdurdum, katlanmış ve kutulanmıştı.
Annesi baktı çok beğendi, incelediler, ablası da aynı güzel tepkileri verdi. Babası içerideki telaşı görüyor, salonun kapısının önünden gelip geçiyor, duymazdan görmezden geliyor.
En sonunda kayınvalidem kayınpederimi çağırdı. “X gel bak bebek arabası almışlar, ne kadar güzel, gel hele gel!” dedi.
İnanın abartmıyorum kızlar, adam salonun kapısına kadar geldi. İçeri girmedi. Şöyle bir baktı. “Ya çok erken ya böyle şeyler için hayret bişey!” diye bağırıp gitti.
Ne arabaya baktı, ne diğerlerine…Öyle olunca elim ayağım düştü,oturdum koltuğa. Diğer eşyaları açtırmadım. Arabayı geri katladılar, ne ilgilendim, ne de kendim baktım.
Sadece görümceme, “biz bir an evvel ödeyelim bitsin doğuma kadar diye aldık, ben de biliyorum erken, ben de Rabbimden hayırlısını istiyorum ama böyle sürekli bebeğime bir şey olacak imaları benim moralimi çok bozuyor dayanamıyorum.” Dedim. Eşim de hemen gitmek istedi zaten. Kalktık, eşim babasıyla vedalaşmadı vedalaştıysa da görmedim. Ben de vedalaşmadım, kapıya yöneldim.
Zaten eşyaları taşımak için annesi ve abisi de eşimle indiler aşağıya, kapıda karmaşa oldu ondan faydalandım.
Adam kapıya geldi, kapıda “sağlığın nasıl, çalışmaya devam mı” gibi bir şeyler zırvaladı. “Başka şansım mı var,Allah sağlık versin de çalışalım.” Dedim bastım gittim.
Akşam yatarken eşime sadece “Baban hiç ilgilenmedi bebeğin eşyalarıyla.” Dedim, “Babam öyle işte.” Dedi. “İyi” dedim.
Ama moralim bozuldu, hevesim içimde kaldı. Her seferinde birileri bebeğe bişey olabilir ihtimalini gözüme sokmak zorunda mı ya!
Allah sağlık versin diye dua edeceklerine böyle davranıyorlar.
19 haftayı doldurduk teyzesi.en son 2 hafta önce gitmiştim işte.pipi var ama yumurtalıkları göremiyorum demişti.ya üstüne oturduğu için yada cinsiyetinden di yani ya kız ya erkek olarak kalmıstı.ama bugun bi ayrı bitlendim cok gidesim var 6 ekimde detaylı randevumuz var ama sabredemicem ben.hayır doktorada cinsiyet için geldim dersem beni ayıplar diye de bi korkum var ne yalan söyleyim size.sabahtan beri neremin ağrıdığına karar vermeye calısıyorum hangisini desem doktora :))
kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
ayşebahar hoşgeldin canım
evet bende gıcık oldum doktoruma
canım benim bi kreş mevzum var okudun mu
ona da cevap verirsen çok sevinirim
tecrübeli biri olarak cevabın çok önemli benim için
Günaydın canım…Çok teşekkürler Rabbim hepimizin hazırlıklarını sağlıklı mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin.
Bugün okullar açıldı, artık sizin telaşınız çok olur…
Derse de giriyor musun sen, yoksa idareci olunca derse girilmiyor mu?
ben ıyıyım canım asıl sen nasılsın? öğrendın mi cinsiyeti? okuyamadım kusura bakma. dedem de ıyı maşallah.
o bii erkekkk annnesiiiiii
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Şimdi bunu yapan baba adayı cocuga bırsey olunca da ıyıce agırlasmadan göturmez herhalde..Hiç bızımle aynı his ve duyguyu paylasmalarını beklemeyın ,içinde hisseden bizleriz ,bütün yük ve sorumluluk bizim üzerimizde.Onlar sadece seyirci,ne anlayabilirler ki...Bu arada dünyam80 benım hatırladıgım kadarıyla sen daha 19 yaşındasın di mi?Bence sen cok acele etmıssın ewlenmek ve cocuk ıcın ,ewlılık ömur boyu zaten dewam edıyo yanı ne kadar geç olsa o kadar ıyı bence ..Çok erken gitmişsin.
kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
hımm...oda ayrı bir korku :))
ama orası özelse böyle bi tepki vermezler kesin..
git sen bakalım ona göre alışveriş yapcaz oğlumla die
19 hafta olmuş artık gösterir gibime geliyo..
peki hareketlerni hissedebiliyomusun..
ben daha hissetmiyorum çok canım sıkılıyo
sorunmu var acaba die
Kızlar bende dün akşam eşime kızdım
dünden beri konuşmuyorum
şimdide aradı soğuk soğuk konuştum
düğün dernek zamanı mı allah aşkına gelin tarafı şunu yapar erkek tarafına şunlar düşer diyorlar. kaldı ki kaçıncı yüzyıldayız ya böyle adetler mi kaldı artık? kimin durumu varsa yapsın ne demek kız tarafı erkek tarafı dıye ayırt etmek.
valla canım ben evleneli 2 seneyi 3 ay geçti. biz evleneceğimiz zaman hemen hemen herşeyi ortak yaptık. söylemesi ayıp bi avize beğendim ben o zamanın parası 450 tl idi kayınpederim ertesi gün gidip salonuma 2 tane aldı. hiç lafını etmedi, abim elime 5 bin tl verdi (ki çalıştığım halde çocuk arabasını satıp yaptı bunu) içinde hiç bişey kalmasın git yatak odasının en guzelını al dıye. valla ben şanslıyım. çocuğumun dolabını (bıraz buyuk olacak gerçi) anneme yaptırtacam, park yatağını kardeşime aldıracam, odasının storu bilmem nesini babannesi yaptırıyor... ve ben bunları söylemeden teklif ettiler kendıleri. kimin ne durumu varsa yaptırsın.
bu arada bbek odasını anne tarafını yapar olayını da şimdi duydum.
Canım kızım 37 ayklık şu anda..
Ben kreşe verdim..
Her sabah ağlıyor bırakırken...
Ama onun sosyalleşmesi açısından iyi olduğunu düşünüyorum..
Alışır diyorum...
Çok küçük ama benim kız..
Seninkinin tam zamanı aslında
Kafanda rahat olur..
O kreşteyken sen bebekle ilgilenirsin diye düşünüyorum...
Ama iyi bir kreş olmasına dikkat et ne olur..
Benim bu 37 aylık doğduğunda yazdı
Ve ben oğlumu yaz okuluna verdim o yaz
Çok iyi oldu oğluma
Evet canım şimdi dersim var çıkıyorum mesela
Erkek canım.. Kız hikaye tadında yazdım..
Okuyamadınsa çok şey kaçırdın...
Canımsın sen nasılsın
Sanki haklı gibisin...
Erken anne olacak güzel yanları var bunun..
Ama eş ne kadar önemli..
İnşallah dünnyamın eşi de onu en kısa zamanda anlar
Canım keşke cevap verebilsem..
Ama her yöre farklı yapıyor..
Her şehir kendince bişey uydurmuş gidiyor
canım benim seni görünce bakayım nerelerde derken burda buldum.nasılsın canım benim.canım benim kız tarafı erkek tarafı buralardada var ama ben kızımın herşeyini kendim yaptırdım.kimsenin bir emeği olmadı.benim ailemin durumu yoktu bunu eşimde biliyordu.eşimin tarafıda ailem yapar umuduyla zaten yanaşmadılar.ben kendi maişımla yaptım herşeyi.birşey söylemeyede hakları yoktu kayınvalidemlerin.çünkü onlarda kızıma bir şeyrek bile takmadılar.laf edecek olsalar ağızlarını kapatmasını bilirim.sende canını sıkma.şimdi alamya başlasanız taksitlerin büyük bir kısmını ödersiniz.ne kayınvalidenler nede senin ailen alacak birşey yok sen birtanecik evladının odasını yap.eşine gelincede takma.farzetsin senin ailen yok.ozaman ne yapacaktı allah allah.üzme tatlı canını eskilerde kaldı o taraf bu taraf...kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
çok diyarlar gezdim ama böyle bi adeti de ilk defa duyuyorum.
zaten bu adet görenek olamaz bence çünkü eskiden bebek odası mı vardı Allah aşkına.
Bence senin eşinin ailesinin uydurduğu bi adet olabilir.Onlara has yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?