- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.841
Çok yorgunken de hissedilmiyormuş.
Ben de h.sonu temizlik ettim, o gün hiç duymadım gibi bişey oldu.
Bi de ben gaz mı,hareket mi tam onu çözemedim.
Gazım arttı psikolojik olarak allah seni inandırsın, her dakika pırtım mı var acaba bi pırtlamaya çalışayım hele demekten :26:
Keşke kendim veya kocam jinekolog olaydık diye düşünüyorum son zamanlarda.
Çekerdim eve usg aletini, dizi izleyeceğime çocukcaazımı izlerdim
Heyooo, TSH hormonu normal cikti, ilac ise yariyor, tebrikler bana gelsin bugun
Gerçekten işimiz zor,aklımız hep içimizdeki minik kelebeklerde ..Gece gündüz her hareketımız onlara bağlı ..Ben dusta bıle o kadar dıkkat ederek dus alıyorum kı ama dusersem dıye,iyice kafayı yedık ..Bizi anlayan da yok.Doktorlar öyle yapıyo ,bana da 5 hafta sonraya randewu werıyor onun yuzunden ıkı kez daha baska baska yerlere gıtmek zorunda kalıyorum.Sinirim bozuluyor.Benim doktorum da üçlü yapmayacağını söyledi ,ben de araştırdım .Sorun görmüyorsa gerek duymayabilirmiş.
Sen şimdi 1 ekime kadar 9 doğurursun ,hemen yarın başka bir yeri dene ve içini rahatlat.Ben de 2 hafta önce cınsıyetı ögrendım ama mutlaka bu hafta baska doktora da gıdecegım cunkı doktor 13 ekıme randewu werdı .Ya cınsıyetı farklılasırsa ?Korkudan cocuga bısey de alamıyorum degısecek dıye.
Hayırdır neden esınle lımonısınız?
canım benim seni görünce bakayım nerelerde derken burda buldum.nasılsın canım benim.canım benim kız tarafı erkek tarafı buralardada var ama ben kızımın herşeyini kendim yaptırdım.kimsenin bir emeği olmadı.benim ailemin durumu yoktu bunu eşimde biliyordu.eşimin tarafıda ailem yapar umuduyla zaten yanaşmadılar.ben kendi maişımla yaptım herşeyi.birşey söylemeyede hakları yoktu kayınvalidemlerin.çünkü onlarda kızıma bir şeyrek bile takmadılar.laf edecek olsalar ağızlarını kapatmasını bilirim.sende canını sıkma.şimdi alamya başlasanız taksitlerin büyük bir kısmını ödersiniz.ne kayınvalidenler nede senin ailen alacak birşey yok sen birtanecik evladının odasını yap.eşine gelincede takma.farzetsin senin ailen yok.ozaman ne yapacaktı allah allah.üzme tatlı canını eskilerde kaldı o taraf bu taraf...
bende ilk defa duydumm.. gerci kayınvalidem aradan nerdeyse 3 yıl gecti hiçç konuyu acmadı bi daha ama acmak içinde arsız olmaklazım zatenn:90::90: esim acıyor o yeter.. 5 kızı bunların 4 ünden torunu varr hepsininn ilk odasını o yapmıss.. cok kızınca seninn anneninn cok dagıtcak parası varsa ben napayım diyorumm.. seninn cocuguna babam niye babamlar niye oda yapsınn diyorum.. he gönlünden kopar ben beişigini alayım der ona lafım yok daa durum böle olunca bilinmeyen adeti benim sölememm lazım baba odayı sen alcan adetmiş diye. ona da ben utanırımm ve isteyemem.. ama işte o zamanda sanki onun ailesine 1_0 ekik kalcakmısım gibi hissediyorum:44::44::44::44:
Burası çok sıkıcı olmaya basladı artık!!Herkes kendı konustuklarına cevap werıyor ,ne garıp topıc bu yaa .Kimse baska bırının sorusuna cevap falan vermıyor ya da ıstısna 2-3 kısı cevaplıyor o kadar!!!
Doktorlar bildiğim kadarıyla kar/zarar durumunu göz önünde bulundurup ona göre veriyorlar canım ilacı.
Şekerde ilaç kullanılmıyormuş ben doktoruma sordum, direkt insülin kullanılıyormuş.
Benim şekerim biraz yüksek, eğer yüklemede limit değerin üzerinde çıkarsan, ki öyle olacağını tahmin ediyorum o zaman diyet, diyetle çözemezsek insülin kullanırsın dedi.
Ben de ilaç alsam insülin şartmı dediğimde gebeler şeker ilacı kullanamaz dedi.
Arkadaşım da insülin yapıyor kendine, ilaç vermedi doktoru.
Panik atağı bilmiyorum ama tansiyon ilacı da kullanılıyor diye biliyorum ama hangi doz ve hangi içerik doktorun belirlemesi lazım.
Forumu henuz okumaya basladım, ılk senın yorumunu okudum.
Ne oldu, kayınvalıden bebegının esyalarını aılene mı dayatıyor?
Benım kayınvalıde de aynısını yapmak ıstedı.
Taaa nısanlıyken basladı, bızde kızın annesı alır demeye.
Annem 'alırım' dedı bana, bende 'almayacaksın' dedım ve aldırmadım.
Gıttık, kendımız aldık.
Esım de kayınvalıdeme dedı, 'aldık' dıye.
Bence sozlerıne kulak asma ve bıldıgını oku.
ben çok öksürdüğüm için 2 parti ilaç kullanmıştım
birde dişim ağrıdığı için antibiyotik kullanmıştım
biz nisanlanmadan önce anlatmıstıı dünürü bütün odayı almasına ragmenn annekucagı için mi ne yerin dibine sokmus unuttu diye almayı.. o arada ben sasırıpp sormustum sen niye aldın ki diye e kız annesi alır demişti. o bi daha konuyu acmadı ama esim saolsun sık sık babamlar ve bebek odası esprisi yapıyor cnm.. bende merak ettim ben mi anormalim diye:44::44:
ahhh balımmmm nasılsınnnnnnnkızz sende subat annesi degilmisinn gelsene burayaa tatlımm valla bizde bohca(sepet) hazırlanırr.. teyzem ve kuzenim hazırlıyolarr. işte örgü battaniyesi yelegi patigi bilmemnesi, hediye kıyafetleri, ayakkabısı , ceketi ne hazırladıysalar koyarlar içine. e bizimkilerde yine kıyafetiydi biberonuydu kundagı nevresimi onlardan alır.. ıncık cncık onca sey alınır da odayı duymadım.. simdi bende bebege 6 ay kınası yapcam desem onu bilmezler ama esim zatenn bişi alınsın istediginden degill.. simdi anneme tav ya (üvey ya annem ben küsüp küsüp barısıyorum ama basta ona anlatmakta hata ettim) her fırsatı kolluyo sagolsun. babam da eccük pinti üzerine afiyettt:90::90::90::90::90::90: gerci allah var adam ne lazımsa alırızz dedi ama işte:97::97::97::97::97:
Yok canım, anormal olan onlar.
Bi'de herseyini dıye vurgularlar.
ınat degıl mı, yaptırmayacagım, esıme de dedım, yapacakları varsa da yaptırmam dıye.
O da tek laf etmedı.
Ama kayınvalıdem bıktırmıstı benı.
Yok, sankı kendılerı bız evlenırken ne yapmıslar!
Herseyı esım yaptı, evlendıgımızde dunyanın borcunu odedık, hala da oduyoruz.
Ben yerınde olsam, ki senden durumum farklı degıl.
Hıc kımseye sunu al demem.
Hele aılemı buna asla mecbur kılmam.
Bırsey almak ısteyen gonulden alsın derım.
Bana laf ederlerse de, 'ben kendı cocugumun ıhtıyaclarını karsılayabılıyorum cok sukur' der, sustururum onları.
kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
merhaba kızlar nasılsınız bakalım
biraz geçmişi okuyum dedim ancak bitti
bi de yemeğe gittim geldim şimdi yazabiliyorum
adengökçe deden şimdi daha iyi sanırım çok geçmiş olsun
bi de taşınmışsın hayırlı olsun
benimde evim küçük bebekten önce taşınalım diyoruz ama bakalım nasıl olacak
yok canım benim ben ocak annesiyim.ama orayı pek sevmiyorum ısınamadım ordada arada bakıyorum eebruli var onu görünce giriyorum.canım benim bizim memlekettede öyledir annelerimiz neye gücü yeterse onu yaparlar yani bohça hazırlarlar.ama buralarda yatağına kadar aldırıyorlar.benim kayınvalidemler eltimin ilk çoçuğuna oda yapmışlar ama bize gelince kız tarafı dediler.hiç takmadım annemin gücü neye yettiyse yaptı ama onlar hiçbirşey yapmadı.düşün bir bebek takımı gene almadılar.sen git gönlüne göre ne beğenirsen neye gücün yeterse al.boşver ne derlerse desinler..
beşiği anane - dede alır diye biliyorum ama bana bunlar saçma geliyor... biz görümcemlerden ablamlardan eskilerini alıyoruz :)) kurtuluyoruz..
2 tane salıncağı ,2 tane araba koltugu ve çok güzel bir bebek arabası oldu kızımın şimdiden.. hatta görümcem az önce mail atmış emzirme yastıgı yollim mi diye :)) kıyafet hele hç almayı düşünmüyoruz :))
bir tek beşik alacağız ona da karar veremedim,mobilyalı mı yoksa oyun parkı mı alsam diye... eşine söyle nasıl çocuk yapmasını biliyorsa öyle alsınn .. ne annesine ne kayınvalidesine aldırsın... :))
canım bende 1 gr antibiyotik kullandım idrar yolu enfeksiyonuna yakalandım 2.5 aylıkken allah bebekleirmizi sağlıklı bir şekilde kucagımıza almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?