- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.921
Tatlım ben yanlış mı anladım eşin istedi değil mi bu parayı?
Yani bilemiyorum her ailenin düzeni farklı ama bizde hesap birdir, hani pek bana lazım oldu şeklinde değil de, şu şu durum var ne yapalım şeklinde gelişir olay....
merhaba kıslar..
şimdik sayfa okurum,önce bi yazıyım dedim
bugün arkadaştaydım kahvaltıda,hamileyim diye kızcağız da döktürmüş valla sağolsun,çok uğrğaşmış.
eve geldim,ütü,tualet banyo,lavabo,balkon yıkamalar,taz alma derken zaman geçti,süpürme iş yarına kaldı.
sayfalarda epey ilerlemiş.
ben bişey sorucaktım:ben genelde her sabah 1 yumurta yemeye çalışıyorum,ama haşlanmış yiyemiyorum.omlet şeklinde ,peynirli falan yapmaya çalışıyorum.
çok az yağda yapıyorum,becelin şu light olanlarıyla yapıyorum.acaba haşlanmış mı yemek gerekiyo?dahamı vitaminli olur öyle?yoksa bişey farketmezmi?
merhaba kıslar..
şimdik sayfa okurum,önce bi yazıyım dedim
bugün arkadaştaydım kahvaltıda,hamileyim diye kızcağız da döktürmüş valla sağolsun,çok uğrğaşmış.
eve geldim,ütü,tualet banyo,lavabo,balkon yıkamalar,taz alma derken zaman geçti,süpürme iş yarına kaldı.
sayfalarda epey ilerlemiş.
ben bişey sorucaktım:ben genelde her sabah 1 yumurta yemeye çalışıyorum,ama haşlanmış yiyemiyorum.omlet şeklinde ,peynirli falan yapmaya çalışıyorum.
çok az yağda yapıyorum,becelin şu light olanlarıyla yapıyorum.acaba haşlanmış mı yemek gerekiyo?dahamı vitaminli olur öyle?yoksa bişey farketmezmi?
canım erkeklerin kafasına dank dank diye vurmadan anlamıyorlar
ailelerinin kıymetinide biliyorlar ama bize sıra gelince maddiyat ayrılıyor
benzer durumlarımız var seninle bende maddi yönden çok yardımcı oldum eşime
ama artık yapmamaya çalışıyorum
nasılsa kıymet bilen yok
Ne dıyecegımı bılemedım
Amacım kırgınlıgımı anlamasını saglamaktı oysa.
Verse mıydım dıyorsun?
Belkı utanırdı o zaman kendınden dımı?
Bu arada pısmanıye bebısının arabası cok guzel.
Kaca aldın?
Cıft yonlu mu?
Canım saolasin daha güzelleri senin bebisinin olur inşallah
Araba ve oto koltuğunu birlikte aldık normalde fiyatı 1100-1200
Arasiymis ama biz 875 liraya aldık indirim yaptılar
Araba çift yönlü kullanilabiliyomus
Bılmem, ıyı mı yaptım.
Haklısın aslında, onlar vıcdan azabı cekmıyor.
Bır de benım esım, 'vıcdanım rahat' der.
He sunu da dıyeyım, gecen yıl bekarken yaptıgım kazadan kazandıgım davadan 10,000 küsür TL kazandım.
Sadee kusurunu aldım, gerısını esıme verdım, borcları odesın dıye.
Esım kısa sure sonra yıne bır tartısmanın ardından o ev benım dedı.
Bırde o ev alınırken ben annemın taktıgı bılezıge varana dek vermıstım.
Ve gecen sene kazandıgım butun parayı da esıme verıyordum.
Bunları da yazdım kı acaba gereksız yere mı vıcdan yapıyorum daha net yorumlanabılsın.
Bu arada nolur affedın, boyle dertlerımı paylastıgım ıcın.
Ama yemın ederım kımseye anlatamıyorum, bu kez ıcımde buyuyor hersey.
Yok canım, yanlıs anlamadın.
Esım ıstedı.
Bızım oyle ortak hesabımız fılan yok.
Esım esnaf, benımde maasımın bır kısma bankaya yatar.
O nedenle herhalde ortak hesabımız yok.
Esım kazandıgını borclara oder, bende evın bazı ve kendı tum ıhtıyaclarımı gıderırım.
Sordum esıme, 'ne ıcın lazım?'
Lazım ıste dedı, buna da uyuz oldum.
Bırde madem paran yok, dun nıye babana onları alıyorsun dıye ıcımden kızdım.
kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
kızlarrrr bişi sorucam hepinizeeee... ilk bebekte cocugun odasını kız tarafı mı yapar??? ayyy bana kaynanam taaaa biz nişanlanmadan önce en kücük kızınınn kayınvalidesini anlatmıstı.. o kibar sosyete kadınn beni anakucagı mı ne onu almayı unuttum diye herkesin yanında yerin dibine soktu beni diye. halbuki benn bütün odasını herrrbişeyini almıstım onu unutmusum demişti. bende saskınlıkla bebek odasını kız tarafımı yapıyo mki dedimm. tabi kız annesi alır demişti.. benimm annem de sana lafı degdirmişş simdiden haberin olsun diye demişti:90::90::90::90: ama sorun su kii hamileyimm büyük ihtimalle bebege oda yapamıcak olmamıza ragmen esim ikide 1 babamların oda vs almasıyla ilgili espriler yapıyor.. benim ailemle ilişkilerim sancılı baya bunu bilmesi ve bilerek konusması delirtiyorr.. ömrü hayatımda duymadım diyorum bende oda takımını anane alsın.. ama internette bazı yerlerde alındıgını duydum. sizlerde var mı böyle adetler?? neler alınıyorr nelerr yapılıyor??
kız yada erkek tarafı diye bişey bana saçma geliyo aslında.kimin durumu varsa,kim ne almak istiyorsa alsın(tabi bebeğin annesine de danışarak!)
ama bende görümcemden, duyduğuma göre onlarda erkek anesi-babası alırmış bebek odasını,mobilyasını!
birlikte gidip alınırmış!hani çeyiz alışverişine gidilir ya kıza bişeyler alınır onun gibi galiba!hiç sevmem öyle toplu gidilen alışverişleri.böyle durumlarda genelde para kimden çıkıyorsa onun sözü ağırbasar,ayıp olmasın diye gelinde sesini çıkaramaz!
ben eşime dedim.ben şauan çocuk odası yapmıcam,o yüzden sizinkilerde öyle bi masraf yapmalarına gerek yok!
kısaca benim demek istedğim
:bizim durumuuz almaya müsait olduktan sonra,ben kimseden bişey beklemem,kendim almak isterim.kocamla gidip,kafam rahat rahat beyendiğimi almak
isterim!
Canım, bana kalsa haslanmıs daha saglıklı olur.
Katkısız bır kere, bu yonden.
Bırde kendını cok yorma, bır yıgın ıs yapmıssın.
Dun benzer hatayı yaptım, gece yataga zor gıttım.
Dıkkat et kendıne.
Tatlım ben yanlış mı anladım eşin istedi değil mi bu parayı?
Yani bilemiyorum her ailenin düzeni farklı ama bizde hesap birdir, hani pek bana lazım oldu şeklinde değil de, şu şu durum var ne yapalım şeklinde gelişir olay....
Canım aynen öyle, ben de evlenirken eşiminim durumu yoktu. Çok borcu vardı. Ben dedim ki senden hiç birşey istemiyorum. Altın istemiyorum, gelin alışverişi istemiyorum, önemli olan mutluluğumuz. Düğünde takılan takıları da hep borçlara yatırdık. Şimdi bir tek altınım yok. Altın derken küpe bile yok yani o derece. Ama yeri geldi mi hala ben para göz olurum. Paraya çok kıymet veriyor olurum. Erkeklere ne yaparsan yap yaranamıyorsun. Ben bir kere ima ettim ne aldın bana diye de ona bile alındı. Ama işte her insanın garip garip huyu var. Benim eşim görmemiş böyle şeyler bilmiyor diyorum geçiyorum.
Canlarımızı sıkmayalım en iyisi.
bende ilk kez kayınvalidemden duymustum:26::26: sonra netten baktım kk de böyle bi topic acılmıss. sehire göre degişiyor demekk dedim. bizde bohca vs yapılır ama gün gelip odanınn bize patlayacagı hiç aklıma gelmemiştii
ayy her yöreninn garipleri de gelipp beni buluyorr balım heiyi vallaa napalımm cuma bulusmamızı bekliyoruzz bebişle.. cinsiyetimizz kesinlessinn bizde alısveriss yapalım istiyoruz
Burası çok sıkıcı olmaya basladı artık!!Herkes kendı konustuklarına cevap werıyor ,ne garıp topıc bu yaa .Kimse baska bırının sorusuna cevap falan vermıyor ya da ıstısna 2-3 kısı cevaplıyor o kadar!!!
Anne Adayı Bebeginin Cinsiyeti Bebegin Adı Sat Tahmini Dogum Tarihi
hacer1 Erkek Musab 18 Nisan 6 Şubat
bblau Kız 23 Nisan 1 Şubat
aZeLYa55 Erkek Kuzey 25 Nisan 1 Şubat
pişmaniye Erkek Ömer 27 Nisan 1 Şubat
karma-x Kız 28 Nisan 2 Şubat
ecrinnn Kız 2 Mayıs 2 Şubat
sinemaksungur Erkek Alperen 27 Nisan 1 Şubat
Eylül Erkek 29 Nisan 3 Şubat
Dünyam80 Erkek Ömer 30 Nisan 4 Şubat
cerenim 1 Mayıs 5 Şubat
Limon_ik Erkek 1 Mayıs 5 Şubat
tansell Erkek 1 Mayıs 5 Şubat
littlesunshine Erkek 1 Mayıs 5 Şubat
xzgi Kız 1 Mayıs 5 Şubat
kahogulo Kız Elif Sare 2 Mayıs 20 Şubat
ginger-curls Erkek Kuzey 8 Mayıs 7 Şubat
DYGBAL İkiz / Kız 3 Mayıs 7 Şubat
enice Kız 3 Mayıs 7 Şubat
pikepolat Erkek 1 Mayıs 5 Şubat
simurganka Kız 4 Mayıs 11 Şubat
qiza Erkek Talha Göktuğ 4 Mayıs 8 Şubat
skyup Kız 4 Mayıs 8 Şubat
adengokce Erkek Demir Aden 5 Mayıs 4 Şubat
zerdal 5 Mayıs 9 Şubat
suprise Erkek Yasin 5 Mayıs 9 Şubat
banuesra 6 Mayıs 10 Şubat
neselikiz 6 Mayıs 10 Şubat
panadol Erkek 6 Mayıs 9 Şubat
breeze1 Erkek 8 Mayıs 12 Şubat
Nazome 9 Mayıs 13 Şubat
kmehtap Kız 9 Mayıs 20 Şubat
benim_olan Erkek 11 Mayıs 15 Şubat
juweline Erkek Tuna 11 Mayıs 15 Şubat
berfinbilgen Kız 12 Mayıs 16 Şubat
karats Kız Buğlem Su 13 Mayıs 17 Şubat
bennebileyim Kız 13 Mayıs 17 Şubat
berraksuuu Kız 14 Mayıs 18 Şubat
adese Kız 15 Mayıs 18 Şubat
günısıgımmm Erkek 15 Mayıs 19 Şubat
demetmania Kız Liva 15 Mayıs 19 Şubat
ssshuma 15 Mayıs 24 Şubat
aysebahar Erkek 17 Mayıs 20 Şubat
desperado Kız 17 Mayıs 25 Şubat
elefera Kız Elif Naz 18 Mayıs 22 Şubat
mannak Kız 19 Mayıs 25 Şubat
layla1955 Erkek 20 Mayıs 24 Şubat
mg2008 Erkek 21 Mayıs 24 Şubat
leader Erkek Mahmut Eymen 21 Mayıs 25 Şubat
duyguvt Kız 22 Mayıs 26 Şubat
filancam Erkek 22 Mayıs 26 Şubat
srgmn Erkek 23 Mayıs 27 Şubat
busra_17 24 Mayıs 27 Şubat
mycupcake Erkek 24 Mayıs 28 Şubat
herseyimsin12022011 Erkek 25 Mayıs 29 Şubat
mujdes Erkek 25 Mayıs 29 Şubat
celinns Erkek 25 Mayıs 29 Şubat
acidem 1 Erkek / 1 Kız 29 Mayıs 25 Şubat
oyelken İkiz 31 Mayıs 25 Şubat
ayşebahar çok teşekkür ederim cevap için
Bu arada;
Bblaucugum, bebısının cıcılerı harıka, ıyı gunlerde kullansın.
Adengokcecıgım, ohh dedenın daha ıyı olduguna cok sevındım.
Gecmısı okuyamadım, var mı baska bır gelısme?
Kızlar be, bırsey sorsam kızar mısınız bana? Elefera da ne cok ozelını anlatıyor dıye?
Aynısı degıl, ama benzerını ablam yegenıme kullanıyordu.
Bence guzel ve gereklı bır urun.
Tesekkur ederım canım benım.
Sey hanı gecen gun esımle tartıstık da, bana 'babanın evıne gıt' dedı ya.
Ben cok kırılmıstım buna.
Bugun benı aradı, 1000 TL ye ıhtıyacı varmıs.
Dedım borc verırım ancak, bozuldu sozume, ıstemıyorum dedı.
Bende ardından maıl gonderdım, bana soyledıklerını hatırlatarak, ona guvenmedıgımı fılan yazdım...
Ama sımdı vıcdanım rahat etmıyor, yanlıs mı yaptım acaba.
Ama benı anlasın ıstıyorum, her kızdıgında 'bu ev benım' demesın ıstıyorum...
Canım kırılmakta,güvenmemekte haklısın.. ona hiç bir sözüm yok ama ben olsam borç olarak veririm demezdim..
sonuçta kendimi senin yerine koyuyorum ben olsam ne yapardım diye ama yine de vicdanıma yenilirdim diye düşünüyorum
875 tl mi verdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?