- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #22.181
Günaydınlaaarrrr .Bence doktoruna sormadan herhangi bir ilaç alma canım. Çarpıntı için kardiyolojiye git istersen
Onlar ekg-eko değerlendirmesi yaparlar. Psikolojik de olabilir belki
Kaşımak
Ben bebe yağı kullanıyorum ama bu ara arttı kaşıntılar, sanırım alınan kiloyla doğru orantılı olarak
Canım kontrolum var ayın 26 eylülde soracagım detaylı teşekkür ederim cevapların içinde
bende kakao yağı sürüyorum, doktorum önerdi. biraz kokuyor ama idare ediyorum..
Bu arada oyelken..
Bu çok çocuk mevzuunda da
Sen ben olabilir misin?
Bblau ve aden gökçe gibi mesela
Gorumcem dayak yiyor, esim de gucu ona mı yetiyor diye hesap sormak icin gidiyordu..
Doktora gitmeme kızdıgı icin degil, gorumcemin olayına sinirliydi onun sinirinin gecmeyecegini dusunuyordum. O yuzden sasırdım gelip sarılıp opmesine.
Evet, bu kadar olayı kaldıracak yasta degilim aslında. Ama basa geldi bir kere mecbur cekiyorum..
Katars'cım erkenden cocuk yaptım, kendim istedigim icin yaptım.
Cunku kendi canımdan kanımdan birisi olsun hep yanımda istedigim icin. Nasıl anlatsam.. Esim kendini ise verdi beni bosluyor surekli.
Bu durum da canımı sıkıyor. En azından oglum benimle olur Allah uzun omur versin hepimizinkine.. Oglumla zaman geciririm yoldasım olur benim diye hemen istedim cocugu.
canım sen en doğrusunu yapıyosun tamam küçük yaşta evlenmenin zorluklarını yaşadın fakat hiçbir erkeğe fevri olarak naz yaparak bir yere varılmayacağına defalarca şahit olan biri olarak yaptıkların çok mantıklı sessiz kalıp kendini 2.plana atmak eş zaten seni tanıyosa br şekilde yanına gelip hatasını farkediyor ama asla kafasına kakarcada nie öyle yaptın böyle yaptın die kafa ütülemek tabiri caizse kavgadan huzursuzluktan başka bişi değil bu işlerin yaşla bir alakası yok nice 35 yaşına gelmiş insanlar tanıyorum yeni evli ama nasıl davrancağını bilmiyo eşine ve boşanma noktasına geliyo durum sen bu yaşta gayet olgun davranıyorsun biz kadınlar bazı şeyleri sineye çekmez isek Asla mutlu olamayız...!
bu konuda sana katılıyorum cnm her ailede yaşanan sıkıntılar mutlaka oluyodur biri sinirliyken biri birini idare etmez ise mutluluk olmazzzz... adesenin durumu çok farklı dünyamınki çok farklı gerçi biri aldatılıyorbiri sadece eşinin anlayışsızlığına maruz kalıyor ahhh keşke hepimiz ana babamızın kapısındaki gibi olabilsek evlilik öyle bir sorumluluk ki ince bir cizgi üstünde yürümek gibi dengeyi hep sağlayan kadın erkekler bizden çok daha geç olgunlaşıyo görüceksiniz ki 40 yaşından sonra o mükafatları sırasıyla alacaksınız
Merhaba arkadaşım teşekkür ederim denemekte fayda var sevgiyle kal...
dünyamcım yazdıklarında bir cümle dikkatimi çekti ve üzüldüm.. belki o şekilde söylemek istemedin ama
yenilen hiç bir dayağın haklı bir sebebi yok, insan hata yapar gayet normal ama bunun karşılığı dayak olmamalı.. görümcen için kaşındı demen bence çok yalnış..
herşeyden önce bir kadın o..
Aman canım iyi gelsinde koksun çatlaklar içim acı badem yagı kremi kullanıyorum kokusu berbat ama iyi geliyormuş..
canım sen en doğrusunu yapıyosun tamam küçük yaşta evlenmenin zorluklarını yaşadın fakat hiçbir erkeğe fevri olarak naz yaparak bir yere varılmayacağına defalarca şahit olan biri olarak yaptıkların çok mantıklı sessiz kalıp kendini 2.plana atmak eş zaten seni tanıyosa br şekilde yanına gelip hatasını farkediyor ama asla kafasına kakarcada nie öyle yaptın böyle yaptın die kafa ütülemek tabiri caizse kavgadan huzursuzluktan başka bişi değil bu işlerin yaşla bir alakası yok nice 35 yaşına gelmiş insanlar tanıyorum yeni evli ama nasıl davrancağını bilmiyo eşine ve boşanma noktasına geliyo durum sen bu yaşta gayet olgun davranıyorsun biz kadınlar bazı şeyleri sineye çekmez isek Asla mutlu olamayız...!
bu konuda sana katılıyorum cnm her ailede yaşanan sıkıntılar mutlaka oluyodur biri sinirliyken biri birini idare etmez ise mutluluk olmazzzz... adesenin durumu çok farklı dünyamınki çok farklı gerçi biri aldatılıyorbiri sadece eşinin anlayışsızlığına maruz kalıyor ahhh keşke hepimiz ana babamızın kapısındaki gibi olabilsek evlilik öyle bir sorumluluk ki ince bir cizgi üstünde yürümek gibi dengeyi hep sağlayan kadın erkekler bizden çok daha geç olgunlaşıyo görüceksiniz ki 40 yaşından sonra o mükafatları sırasıyla alacaksınız
Dünyacım senin akıllı ve zeki bir kişi olduğunu düşünüyorum. Bebeşin biraz büyüyünce çalışmayı iste.
KPSS sınavlarına hazırlanırsın inşallah..
canım benm tabi siz istediğiniz için yaptınız
allahım oğluşunada uzun salıklı ömürler versin..
bu sana özel düşüncem değil lütfen alınma bana..
benm kardeşimde 18 de anne oldu..
bende 5 senelik evliyim eşim denizci bilmediğim şehire gelin geldim..eşimi 3 ay görsem
2 ay görmezdim halada öyle 1 aydır yoktu mesela 1 oldu gelelii
ama ben buna rağmen cesaret edemedim bebeğe,eşimle zaman geçiriyim birbirimizi tanıyalım gezelim die
bizde severek evlendik..
belkide ben çok ince düşünüyorum.yada bende bi tuhaflık var
sonuç olarak hepimiz fikir veriyoruz vermeye çalışıyoruz
her konuda
Aslında ben o kadar alttan alan birisi degilimdir. Ama evlilikte naz kapris cekemiyor erkekler. Esime de hak veriyorum bazen, ama bunu onun yuzune soylemek istemiyorum iste.. Ama ben ailemden boyle bir yasam gormedigim icin tuhaf geliyor bana. Bazen sıkılıyorum, cıkıp gidesim geliyor..
Ticaret meslek lisesi mezunuyum ben. KPSS sınavlarına girebilmem icin calısmam lazım ama gordugun gibi calısabilecegim bir ortam yok malesef..
Esim calısmama karısmıyor. Suan kaynanam calısıyor. Oglum dogduktan sonra Allah'ın izniyle biraz kendini bilmeye baslayınca ben de sigortalı bir ise girmeyi dusunuyorum. Boyle milletin eline bakmak o kadar zor bir durum ki anlatamam sana.. Ne kadar esim de olsa yeri geliiyor para istemeye cekiniyorum. Hele kaynanamdan para istemek yerin dibine sokuyor beni. Esime soyluyorum soyluyor annesine.. Ben kendi annemden rahatlıkla para alırdım. Boyle gormedigim icin tuhaf geliyor bana. Zaten evlenmeden once 6-7 ay kadar calıstım kendi param vardı alın terimle kazandıgım..
Benim babam da denizci gemirlerle yurtdısına gider 5-6 ay bazen 11 ay gelmezdi eve.
Annemin 2 sene kendiliginden cocugu olmamıs zaten annem 25-26 yasında evlenmis.
Ben senin yerinde olsaydım hemn yapardım cocuk. Esin yanında yok, ailenden uzak bilmedigin bir shirdesin. İnsan kendini yapayalnız hisseder boyle bir durumda..
Biz esimle 1 sene gezdik dolastık. Evlenince de hemen cocuk yaptık. Beklemenin bence bir anlamı yok ki. 1 sene zamen yasamısız yasayacagımızı. Hem evlendigimizden beri esim daha cok calısmak ister oldu bana eve yetebilmek icin. İleride cocuklarına birseyler bırakabilmek icin.. O yuzden bizde beklemenin bir manası yoktu yani.
Benim babam da denizci gemirlerle yurtdısına gider 5-6 ay bazen 11 ay gelmezdi eve.
Annemin 2 sene kendiliginden cocugu olmamıs zaten annem 25-26 yasında evlenmis.
Ben senin yerinde olsaydım hemn yapardım cocuk. Esin yanında yok, ailenden uzak bilmedigin bir shirdesin. İnsan kendini yapayalnız hisseder boyle bir durumda..
Biz esimle 1 sene gezdik dolastık. Evlenince de hemen cocuk yaptık. Beklemenin bence bir anlamı yok ki. 1 sene zamen yasamısız yasayacagımızı. Hem evlendigimizden beri esim daha cok calısmak ister oldu bana eve yetebilmek icin. İleride cocuklarına birseyler bırakabilmek icin.. O yuzden bizde beklemenin bir manası yoktu yani.
dünyamcım yazdıklarında bir cümle dikkatimi çekti ve üzüldüm.. belki o şekilde söylemek istemedin ama
yenilen hiç bir dayağın haklı bir sebebi yok, insan hata yapar gayet normal ama bunun karşılığı dayak olmamalı.. görümcen için kaşındı demen bence çok yalnış..
herşeyden önce bir kadın o..
Öncelikle seni hedef alarak yazmadım aysebaharcım...
Adese'ye, ki olayı aydınlattığını yanlış hatırlamıyorsam cumartesi yazmıştı, olaya olumlu-olumsuz bakmasını söyleyen onlarca yorum geldi.
Sen o gün yazmamıştın bile, genele olan değerlendirmemi yazdım. Ben o gün de aynı yorumu yaptım.Boşan yada affet o gün de demedim, bugün de demem.
O günden bugüne ayrıl da diyen oldu affet diyen de.
Ben bu olaya "şöyle yap" şeklinde yorum yapmaktan imtina ediyorum.Dinlerim, olayın mahiyeti hakkında da yorum yaparım, ama sonuca ilişkin yorum yapmaktan kaçınırım. Bu benim bu tarz olaylar karşısındaki üslubum.
Herkesin bir duruşu var.
Halen de fikrimin arkasındayım aynen sen gibi. Olumsuz yazmayı doğru bulmuyorum zaten gökçenin de dediği gibi adesenin bizim fikrimizle hareket edeceğini de düşünmüyorum ben de.Olaylar olduktan sonra gelip anlattı zaten, bizim fikrimizle hareket etmedi.
Olumlu yazacak zaten bir şey yok, iyi tarafından bakılacak yeri kalmamış, her şey ortaya dökülmüş.
Ben de 31 yaşındayım, ki bu tarz olaylara ben çok çok yakın çevremde de bizzat şahit ve dahil oldum.
O gün de duruşum buydu, bugün de bu. Ha o zaman daha kapsamlı yorum yaptım, yapmaya hakkım vardı, olayın başrol oyuncularının en azından adını biliyordum, “adese, bblau,adengökçe,vs.” değillerdi benim için.
Hiçbir kadın bunu hak etmez, ama ben belli çerçeve ve sınırım dışında yorum yapmayı kendime hak görmüyorum.
Adese bana özelden mesaj atıp sormadı.
Sana sorduğunu da ben bilmem, direkt buradan yorum yazdığın için.
Tekrar söylüyorum şahsi fikrine saygım var, kişisel bir eleştiri değil, genel bir yorum belirttim.
kızlar kusura bakmayın ama adese nin yaşadıkları size tuhaf gelmiyor
dünyam ın ki tuhaf geliyor
bu işte bir terslik yok mu sizce
ben bu yoruma bayıldım.
Bayılırsın tabeeee seniiiiiiii gidi seniiiiHemşirem benim
Seni çarpan cümleyi bile söylerim şimdi :76:
ben bu yoruma bayıldım.
:) mesele dunyamla adese meselesi değil. ben daha kapsamlı bakıyorum olaya.
benim anlamadığım mesele dünyam'ın soyledıkleri. görümcesi dayak yiyor, eşi de dayak atana dayak atmaya gidiyor? neden çünkü kardeşini dövmüş bi adam var ortada. bu olayı nasıl halletmeye çalışıyor? dövmeye gitmeye çalışarak. dunyam önune geçiyor (ki ıyı yapmış) çekil senı de doverım dıyor. (şakadan demiş dunyam bır de) sonra dunyam dıyor ki; ama haketti kaşıntısı vardı..(
ben buna anlam veremıyorum. dunyamın boyle sürüsüne bereket erkeğin himayesi altında kadınların bi şekilde ezilmesini, ezileceğini alttan alttan destekleyen yorumu var. çanak tutarmış gibi de tavırları. ha madem açık olacaz o halde soylıyım dünyama kızıyorum. dunyamda kendını ezdırebılecek bi karakter var. o'nu saf ve temız buluyorum. ama benı o'nun bu tarz yorumları kadar da geren başka biri de yok.
farkında bıle degıl bence yazdıklarının. kocası doktorra gıtmesıne ızın vermıyor bizim kız karalar baglıyor... en nıhayetınde de bi şekilde yapacagını yapıyor ama kocasından işitmediği azar kalmıyor.
50 defa dedım yıne dıyorum, yetişme tarzlarımız çok farklı evet, muhtemelen dunyamın da boyle olmasının sebebı aılesınden gormüşlüğü. dunyamın yaşadıkları hakkında kendısıne çok yorum yapmışımdır. hatta bana düşmeyecegını bıle bıle akıl vermişliğim de vardır. ama adesenın durumu farklı. adese dişli bi hatun belli. yaşı olgun, yaşayıp görmüş. kendı ayakları ustunde durabılecek bı tip.
dunyam ne kadar kırılgansa, adese de bı o kadar kırılgan
dunyam ne kadar alıngansa adese de
ama aralareındakı fark çok bariz ortada.
biri evimizin ufak kızı gıbıyken
hanı gizli gizli annesının topuklu ayakkabılarını gıyen
biri de bı o kadar sağlam yere basan biri bence.
o yuzden dunyamla adeseye akıl vermeyı aynı kefeye koyamıyorum.
:2:[quote=bennebileyim;20967489]ohh bee bugün ara kontrole gittim ve bebeğimin cinsiyetini bu doktora da sordum ama vicdansız şirine öyle bir bağdaş kurup bacak bacak üstüne attı ki göstermedi bir türlü,bebeğimin bu kadar rahat şekilde içimde olduğunu görmek beni o kadar mutlu etti ki anlatamam Darısı herkesin başına.bir de taşınmama 3-4 gün kala bugün keşfettiğim doktora o kadar hayran kaldım ki burda kalsaydım kesın doktorumu degıstırırdım .çok ilgili ve tatlı bir kadındı .teşekkürler doktor hanım içimiz kuş gibi kanatlandı sayenizde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?