2012 Şubat Anneleri

Bu arada oyelken..
Bu çok çocuk mevzuunda da
Sen ben olabilir misin?
Bblau ve aden gökçe gibi mesela

canım ben senin yerinde olsam yapardım çocuk benden bir parça
hatta bir çocuğum olsaydı ikinciyide yapardım öz kardeşi olsun diye

inşallah canım

bblau
Adese'nin yaşadıkları tuhaf gelmiyor kim dedi ki?
Boşan yada boşanma demedik sadece. Ben olsam şunu şunu yapardım diye bir fikrim var.
Dünyamın yerinde olsam da ben olsam şunu şunu ederdim diye bir fikrim var ama kimsenin hayatı ve içinde bulunduğu sosyo ekonomik koşullar birbirine uymuyor.
İkisinin yaşadıkları da hiç tuhaf şeyler değil, her zaman şahit olunabilecek şeyler.
Dünyamın içinde bulunduğu gibi 10 tane aile sayarım size.
Adesenin içinde bulunduğu durumu yaşayan da...[/QUOTE]

sonuç olarak hepimiz fikir veriyoruz vermeye çalışıyoruz
her konuda

Merhaba arkadaşım teşekkür ederim denemekte fayda var sevgiyle kal...

bişi değil bebek geliştikçe vucudumuzda geriliyor kaşıntıda bundan bende çok oluyo ama bu kremi kullandığımdan beridir rahatım düzenli olarak her akşam ceviz kadar alıp iyice yediriyorum göbeğime çok rahatlatıyor hemde oğluöun hoşuna gidiyo okşanmak annesine tepki veriyor yavrumm

Dayak dediğin gibi hiç insalcıl değil bunu yapanlarında normal olduğunu hiç düşünmüyorum.

Bizlerde evlat yetiştireceğiz çok dikkatli olmak gerek.
Mesela benim Allahın izni ile oğlum büyürken yanında dayak yesem ilerde oda şiddet uygular. Normal gelir.

Ayyy kızlar çok zor meseleler. Allah herkesin yardımcııs olsun..

Aslında ben o kadar alttan alan birisi degilimdir. Ama evlilikte naz kapris cekemiyor erkekler. Esime de hak veriyorum bazen, ama bunu onun yuzune soylemek istemiyorum iste.. Ama ben ailemden boyle bir yasam gormedigim icin tuhaf geliyor bana. Bazen sıkılıyorum, cıkıp gidesim geliyor..

Dünyacım senin akıllı ve zeki bir kişi olduğunu düşünüyorum. Bebeşin biraz büyüyünce çalışmayı iste.
KPSS sınavlarına hazırlanırsın inşallah..

Ticaret meslek lisesi mezunuyum ben. KPSS sınavlarına girebilmem icin calısmam lazım ama gordugun gibi calısabilecegim bir ortam yok malesef..
Esim calısmama karısmıyor. Suan kaynanam calısıyor. Oglum dogduktan sonra Allah'ın izniyle biraz kendini bilmeye baslayınca ben de sigortalı bir ise girmeyi dusunuyorum. Boyle milletin eline bakmak o kadar zor bir durum ki anlatamam sana.. Ne kadar esim de olsa yeri geliiyor para istemeye cekiniyorum. Hele kaynanamdan para istemek yerin dibine sokuyor beni. Esime soyluyorum soyluyor annesine.. Ben kendi annemden rahatlıkla para alırdım. Boyle gormedigim icin tuhaf geliyor bana. Zaten evlenmeden once 6-7 ay kadar calıstım kendi param vardı alın terimle kazandıgım..

Benim babam da denizci gemirlerle yurtdısına gider 5-6 ay bazen 11 ay gelmezdi eve.
Annemin 2 sene kendiliginden cocugu olmamıs zaten annem 25-26 yasında evlenmis.
Ben senin yerinde olsaydım hemn yapardım cocuk. Esin yanında yok, ailenden uzak bilmedigin bir shirdesin. İnsan kendini yapayalnız hisseder boyle bir durumda..
Biz esimle 1 sene gezdik dolastık. Evlenince de hemen cocuk yaptık. Beklemenin bence bir anlamı yok ki. 1 sene zamen yasamısız yasayacagımızı. Hem evlendigimizden beri esim daha cok calısmak ister oldu bana eve yetebilmek icin. İleride cocuklarına birseyler bırakabilmek icin.. O yuzden bizde beklemenin bir manası yoktu yani.

Oooo... kapatacagım sıteyı hepınıze, en sonunda goreceksınız.
Yetısemıyorum yahu yazdıklarınıza.
Az yavas olun, gidin dınlenın, calısın, ne bılım bırseylerle ugrasın.
Hızla okuyacagım dıye beynım allak bullak oluyor.
Bır yıgın ıs benı beklıyor zaten.

Oyelkenım, cok sevındım canım kızlarının olacagına.
ınsallah kesındır, ama oncelıkle ınsallah hayırlı evlatlar olurlar.
Ve saglıkla dogarlar.

Dunyam; zamanla sende nasıl davranmak gerektıgını cozeceksın.
Su an hem cok gencsın hem de daha yenı evlısın.
Vakıt ılerledıkce degıl esının aılesıne, esıne karsı dahı tavırların degısecek.
Hayırlısı olur ınsallah senın ıcın.

Oleeey yarın bebısım 18 haftalık oluyor
Suraya bakın teyzelerı, tıckerımde kı melegıme...
Kocaman olmus, yerım ben onun mınık ayaklarını.

sonuç olarak hepimiz fikir veriyoruz vermeye çalışıyoruz
her konuda

Öncelikle şöyle söyleyeyim, ben dünyamın durumuna garipsediğimi belirten bir yorum yapmadım.
Bilakis,dünyamın eşi ve eşinin ailesi çok tipik,çok harcıalem tipler.
O kadar çok var ki aynı vaziyette aileler...Şaşırtıcı değil hiç...
Ben olsam şöyle yapardım Dünyam diyemiyorum sadece, çünkü koşullarımız aynı değil, bir kere herşeyi geç bir tarafa, ben 31 yaşındayım o 19.
Ben gençlik yıllarını geride bırakıp orta yaşa doğru basamak tırmanmaya başlamışım, Dünyam daha çocuk.
Benim ortaya koyacağım otorite ve katı duruşla onunki bir olamaz ki.
Fikir veriyoruz yoksa neden vermeyelim.
Hayat ve yaşananlar çok grift ve birbirine benzemiyor diyorum ben, o yüzden "ben olsam..." ile başlayan cümlelerde başarılı olamayabilirim diyorum.
Ha yine de hayat tecrübemize,görüp geçirdiğimize göre birşeyler çiziktirmeye çalışıyoruz.
Ama bazı durumlar hassas diyorum. Dediğim sadece bu...
Herkese saygılıyım, her fikre.

Ticaret meslek lisesi mezunu olman çok güzel, iş bulabilirsin. eşine çalışma konusunda hiç taviz verme.. Bebişin biraz büyüüsn çalış bak bazı şeyler biraz daha rahat olcak senin için. Bu konuda hep kararlı ol ve eşine hep güzel güzel anlat..

yok canım allahtan benmki o kadar uzun gitmiyo
asker benim eş..
işte oda bana yalnış geliyo bilmediğin yerde yalnız başına yaşamak. bilmediğinden
tabi yapardım diyosun kontrollere ,doğuma nasıl giderdin die düşünmüyosun
çocuk olunca senle aynı yiyip içmiyo malesef hastalnınca hastenesi gece gündüz
alışverişin onun bakımı yalnız yapılcak bişey değil..biraz ileriyi düşünmek gerek çocuk yapmak kolay.!!
sen ne güzel kalabalık ailedesin ,sanırım ailende aynı şehirde o yüzden olumsuz şeyler düşünemiyosun başım sıkışsa evde
eşim yoksa ailesi var die başını rahat koyarsın yastığa..

Bencilce oldu biraz biliyorum ama o an icimden gecen oydu. Belki dayak yememesi lazımdı ama gene de kocasını biliyor sonucta deli dolu birisi. Ne zaman ne yapacagı belli olmayan dengesizin teki.. Ona gore davranmalıydı. Her gun her gun insan annesinin evine gelir mi? Evde bir de gelin var yani.

ben bu yoruma bayıldım.

kızlar kusura bakmayın ama adese nin yaşadıkları size tuhaf gelmiyor
dünyam ın ki tuhaf geliyor
bu işte bir terslik yok mu sizce

:) mesele dunyamla adese meselesi değil. ben daha kapsamlı bakıyorum olaya.

benim anlamadığım mesele dünyam'ın soyledıkleri. görümcesi dayak yiyor, eşi de dayak atana dayak atmaya gidiyor? neden çünkü kardeşini dövmüş bi adam var ortada. bu olayı nasıl halletmeye çalışıyor? dövmeye gitmeye çalışarak. dunyam önune geçiyor (ki ıyı yapmış) çekil senı de doverım dıyor. (şakadan demiş dunyam bır de) sonra dunyam dıyor ki; ama haketti kaşıntısı vardı.. (

ben buna anlam veremıyorum. dunyamın boyle sürüsüne bereket erkeğin himayesi altında kadınların bi şekilde ezilmesini, ezileceğini alttan alttan destekleyen yorumu var. çanak tutarmış gibi de tavırları. ha madem açık olacaz o halde soylıyım dünyama kızıyorum. dunyamda kendını ezdırebılecek bi karakter var. o'nu saf ve temız buluyorum. ama benı o'nun bu tarz yorumları kadar da geren başka biri de yok.

farkında bıle degıl bence yazdıklarının. kocası doktorra gıtmesıne ızın vermıyor bizim kız karalar baglıyor... en nıhayetınde de bi şekilde yapacagını yapıyor ama kocasından işitmediği azar kalmıyor.

50 defa dedım yıne dıyorum, yetişme tarzlarımız çok farklı evet, muhtemelen dunyamın da boyle olmasının sebebı aılesınden gormüşlüğü. dunyamın yaşadıkları hakkında kendısıne çok yorum yapmışımdır. hatta bana düşmeyecegını bıle bıle akıl vermişliğim de vardır. ama adesenın durumu farklı. adese dişli bi hatun belli. yaşı olgun, yaşayıp görmüş. kendı ayakları ustunde durabılecek bı tip.
dunyam ne kadar kırılgansa, adese de bı o kadar kırılgan
dunyam ne kadar alıngansa adese de
ama aralareındakı fark çok bariz ortada.
biri evimizin ufak kızı gıbıyken
hanı gizli gizli annesının topuklu ayakkabılarını gıyen
biri de bı o kadar sağlam yere basan biri bence.

o yuzden dunyamla adeseye akıl vermeyı aynı kefeye koyamıyorum.

Bayılırsın tabeeee seniiiiiiii gidi seniiii Hemşirem benim
Seni çarpan cümleyi bile söylerim şimdi :76:

:2:

[sıze=3][/sıze]çocuk gelişim kitabı tavsiye edecek biri war mı acaba?????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…