2012 Şubat Anneleri

o banttan beizdede var ama,kendi halinde öylece duruyo..en azından kışın değerlendirelim bence,dışarı çıkamadığımız günlerde ....
yoksa iyice şişicez!

elevit kilo aldırıyo diye bende duydum!hatta kullanan arkadaşlarım son aylarda bıraktık demilerdi,iyice şişirmiş demekki onlarıda!ben henüz 2 haftadır içiyorum,ama acayip iştahımı açtı!

Elevit içenler sabah kahvaltıdan sonra mı içiyosunuz?
Onu acaba gece yatarkene alsak iştahı azcık keser mi?
Ama benim acıkma atakları daha çok akşama doğru,akşamla gece arası…

Ben sabahları kahvaltıdan sonra içiyorum..
Ama ilaçların kilo aldırdığını düşünmiyorum..
Yani ablamda bir sürü ilaç kullandı hatta o benden daha fazla kullandı..
Elevit, kan hapı C vitamini felan filan ama hepi topu 13 kilo aldı toplamda..
Doktoru ona ilk üç ay kilo almamaya dikkat et demiş hatta kızmışta ablama..
Ama son aylarda maşallah yediği bebeğe yaradı demek ki..
Banada kızdı ablam ilk ay dikkat edecektin dedi artık bundan sonra az yeeyim felan deme dedi..
Kızım önceden söyleseydin değil mi hıh..

kızlar lütfen yardımmm

empirme kullanıcısından alıntı
Kızlar yaa.... Aksamdan beri okumadığım site arayıp sormadığım kimse kalmadı herkez kilosu az diyor 18+2 enaz 220 - 230gr olması lazımmış biz 190 gr ız.dr normal desede çok canım sıkıldı şimdiden böyle olursa 9 ay nasıl geçer diyede düşünüyorum kendime kızıyorum takmamaya çalışıyorum ama elimde degil zaten bastan beri 1 hafta geriden geliyoruz aslında 19+ 2 olmamız lazım.offffff
ben nasıl besliyeceğim bebeği yaaaaaa

bende sorucaktım laf arasında karıştı gitti!içlerinden en beyendiğin hanhgisiydi?en sürükleyici olan*uzun zamandır elime kitap aldığım yok valla!

Ben de okudum onlari siddetle tavsiye ederim 1)Bin muhtesem gunes
2)ucurtma avcisi Zaten ayni yazarin bunlar..Elif safak"in ask"ini ise cok cok begendim siralamaya bile koyamadim Digerlerine gore biraz daha edebi bir eser.Digerlerini okumak daha kolay oluyor bu yuzden

ben nasıl besliyeceğim bebeği yaaaaaa

Canını sıkma tatlım benim bebeğim de 11. haftada hem kısa hem zayıftı...
Hatta topikte benim bebeğimle aynı boyda olan bir kişi çıkmıştı o da benimkinden küçüktü.
Stres olmuştum, hatta 2li test için boyu biraz kısa geldi, dünya tantana ettim buralarda.
Milletin bebeği 55-60 mm filanken benimki 44,6ydı. Ciddi fark vardı arada.
Bir sonraki kontrolde de haftasına göre hem uzun, hem de 30 gr fazla çıktı hem de kız olması rağmen.
Maşallah subhanallah diyeyim
Özel birşey de yapmadım, hızlı gelişiyolar hiç korkma.

Doktora gidiyoruz, eşimin samimi arkadaşı. Bakıyorlar ultrasona latince şurası şurası diyip konuşuyorlar.
Ben öyle mal gibi bakıyorum...
Geçen kendim burda bir özel hastaneye gititm kendi başıma ayyy ne güzel anlattı doktor...

maşallah ..ben ilk zamanalar hiç yürüyemiyordum hemenm kasığıma batmalariağrılar falan öyle koca bi yaz geçirdim diyebilirim..
belki bişey olmaz allah korusun ama çok tempoluda yürüme bence.

bir fikri olan yokmuuuuu

güselim bazı insanın bünyeside yapıyor hamilelikte kg sanırım ben anneme çekicem annem 9 ay boyunca 3-4kg alıyomus sadece bebek alıyodu kg diyo ne güsel valla dedim inşallah sana çekerim dedim dualarım kabul olur inşallah yoksa kocamın yanında koca bir duba olarak gezeceğim:97:

ağırlaştım komşu ağırlaştım. koala gibiyim. yatakta bi dönmem var sanarsın ki ağır vasıta hafriyat taşıyor.

alışkın da olmayınca kiloya koyuyor adama. bi de kız sen ne guzelleştin yuzun tombişleşmiş demıyolar mı yemınle ufak çaplı kalp krızlerı geçiresım geliyor oracıkta.

eheheh 20 he süper :))) benım teyzem de 38 kilo almıştı hatunun boytu 1.75 şuankı kilosu da 55 :))) ertesı gun eve 38 kilonun 35ını vermış olarak geldı.

umarım verebılırım. sanmıyorum ama :)

bende şimdi baktım dediğin ilk iki kitap aynı yazarınmış..sağol canım.en kısa zamanda almaya çalışıcam bende..

İyi o zaman ben yırttım limonum. İlk 3 ayı kilo almadan kapamıştım ben
Bak sevindim şimdi kardayım

Ayyy kıyamam eve ultrason alın kız eşin bakar

yaaa senin bebiş kızdı dimi cnm ondan yüzün şişer vucudun şişmiş gibi olur korkma bi,şey olmaz benimde yediklerim karnıma gidiyo sanki önde küçük bir futbol topu var

bir fikri olan yokmuuuuu

canım internetteki gebelik haftalarında ki yazılan kilolara çokda güvenmemek lazım aslında!
doktorun sana olumsuz bişey demediyse ,bence bukadr üzülüp ,bebeğinide daha çok strese sokma!
bi sonraki kontrolünde bi bakarsın kilosu iyi çıkar!
bebeğinin sağlığı iyi olduktan sonra,kiloda alır merak etme sen..

Kızlar doktora soru sordum, sizinle de paylaşıyorum hadi iyisiniz
Hocam merhaba

20+6 haftalık hamileyim.
Günde 1x1 olarak (doktorumun tavsiyesiyle) elevit,marincap ve osteocare alıyorum.
Bunları sırasıyla sabah elevit, öğle marincap,gece yataken osteocare şeklinde alıyorum.
Son zamanlarda iştahımda açılma oldu.Elevit buna sebep olur mu, kilo aldırır mı?Gece yatarken alsam bir mahsuru olur mu?

Bir diğer sorum ise bebek hareketleriyle alakalı. Bazı günler sık ve yoğun bazı günler daha uzun aralıklarla ve az sayıda hareket hissediyorum.Ama mutlaka neredeyse hergün hareket duyuyorum.Sadece tutarsız.Haftama göre bu normal mi? Düzenli hareket olamayışı şu an için sorun mudur?

Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Merhaba ....... Hanım,
Vitamin ilaçlarının iştah açıcı etkileri olmakla birlikte bu ilaçları kullanmasanız da gebeliğin ikinci yarısında genellikle iştah daha açık oluyor. Vitamin ilaçlarını gece almanızda bir mahsur yoktur. Bebek hareketleri nin her gün aynı şekilde olması elbette beklenmez, Sağlıklı ve mutlu bir gebelik dönemi geçirmeniz dileklerimle hoşçakalın
Sağlıklı günler dilerim. Op.Dr.Kutlugül Yüksel Atatürk Bulvarı, No:117/23 Kızılay-Ankara tel: 0312 4258530 0532 6121783

Son düzenleme:

eline sağlık bblau;
hepimizin en çok endişelendiği konuda bizi aydınlattın sağolasın

arkadaşlar hepinize hayırlı gunler inşallah ıyısınızdır.sizden birşey rıca edıcem yardımcı olursanız çok mutlu olurum.halamın bır kaç ay önce istanbuldan ankaraya tayını çıkmıştı.bugun 7 haftalık hamıle olduğunu öğrendım benden testler hakkında bılgı aldı.fakat ankarada yenı olduğu için nerede yaptırıcağını bılemıyor.ankarada olan annişler bana ıkılı testtı kaç paraya ve hangı hast.yaptırdıklarını söyleyebılrlermı acaba.şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…