- 19 Nisan 2011
- 384
- 183
- 123
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #22.361
kızlar lütfen yardımmm
empirme kullanıcısından alıntı
Kızlar yaa.... Aksamdan beri okumadığım site arayıp sormadığım kimse kalmadı herkez kilosu az diyor 18+2 enaz 220 - 230gr olması lazımmış biz 190 gr ız.dr normal desede çok canım sıkıldı şimdiden böyle olursa 9 ay nasıl geçer diyede düşünüyorum kendime kızıyorum takmamaya çalışıyorum ama elimde degil zaten bastan beri 1 hafta geriden geliyoruz aslında 19+ 2 olmamız lazım.offffff
ben nasıl besliyeceğim bebeği yaaaaaa
Kızlar doktora soru sordum, sizinle de paylaşıyorum hadi iyisiniz
Hocam merhaba
20+6 haftalık hamileyim.
Günde 1x1 olarak (doktorumun tavsiyesiyle) elevit,marincap ve osteocare alıyorum.
Bunları sırasıyla sabah elevit, öğle marincap,gece yataken osteocare şeklinde alıyorum.
Son zamanlarda iştahımda açılma oldu.Elevit buna sebep olur mu, kilo aldırır mı?Gece yatarken alsam bir mahsuru olur mu?
Bir diğer sorum ise bebek hareketleriyle alakalı. Bazı günler sık ve yoğun bazı günler daha uzun aralıklarla ve az sayıda hareket hissediyorum.Ama mutlaka neredeyse hergün hareket duyuyorum.Sadece tutarsız.Haftama göre bu normal mi? Düzenli hareket olamayışı şu an için sorun mudur?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Merhaba ....... Hanım,
Vitamin ilaçlarının iştah açıcı etkileri olmakla birlikte bu ilaçları kullanmasanız da gebeliğin ikinci yarısında genellikle iştah daha açık oluyor. Vitamin ilaçlarını gece almanızda bir mahsur yoktur. Bebek hareketleri nin her gün aynı şekilde olması elbette beklenmez, Sağlıklı ve mutlu bir gebelik dönemi geçirmeniz dileklerimle hoşçakalın
Sağlıklı günler dilerim. Op.Dr.Kutlugül Yüksel Atatürk Bulvarı, No:117/23 Kızılay-Ankara tel: 0312 4258530 0532 6121783
eline sağlık bblau;
hepimizin en çok endişelendiği konuda bizi aydınlattın sağolasın
arkadaşlar hepinize hayırlı gunler inşallah ıyısınızdır.sizden birşey rıca edıcem yardımcı olursanız çok mutlu olurum.halamın bır kaç ay önce istanbuldan ankaraya tayını çıkmıştı.bugun 7 haftalık hamıle olduğunu öğrendım benden testler hakkında bılgı aldı.fakat ankarada yenı olduğu için nerede yaptırıcağını bılemıyor.ankarada olan annişler bana ıkılı testtı kaç paraya ve hangı hast.yaptırdıklarını söyleyebılrlermı acaba.şimdiden teşekkürler
Aynen katiliyorum cunku dr bana vitamin hapini hergun icme cok kilo alirsin sen normal dogum yapmayi dusunuyorsun dedi.Duzgun beslenemdigini dusundugun gunler ic dedi bu da 3 gun de bir falan.Yoksa cok zorlanirsin dedi.Tabi bunyesi zayif olanlarin istahsiz olanlarin icmesi lazim bence..Ama ben vitamini az almama ragmen yinede kilo almaya devam ediyorum.Cok yemiyorum ekmegi az yiyorum haftada bir kac kez yuruyus yapiyorum peki neden kilo aliyorum nerdeyse 6 kilo olacak, bugun tartilmak istemedim shok olmamak icin
khaled hosseını; uçutma avcısı ve bin muhteşem güneş çok güzeldi.ama dedigim gibi KUNDAKÇI da iyiydi bence buları al kışın kitap okumayı çok severim ben
He ya keşke benim de kadın doğumcu kocam olsa, hadi olmadı bari ultrasonum olsa evde.....
Benim koşu bandı da uzun süre süs mahiyetinde durduktan sonra kardeşimin evine transfer oldu, şimdi de onun evini süslüyo :)))
yaaa senin bebiş kızdı dimi cnm ondan yüzün şişer vucudun şişmiş gibi olur korkma bi,şey olmaz benimde yediklerim karnıma gidiyo sanki önde küçük bir futbol topu var
bblau
sağol canım iyi,ya şimdi bu soru ve cevap nekadr iyi geldi bilemezsin..
TŞKR bilirkişim yine bizi bilgilendirdin ellerine ve düşüncene saglık
eline sağlık bblau;
hepimizin en çok endişelendiği konuda bizi aydınlattın sağolasın
Bir doktora daha sordum o da bebek hareketlerinin azaldığını hissederseniz doktorunuza başvurun demiş.
Zati kendisini hiç gözüm tutmamıştı, takmıyorum onun dediğini. Kutlugül Hanım güvendiğim bir doktor daha önce çok istişaremiz olmuştur,kendisine itibar etmeyi yeğliyorum.
Bir de bir profesöre sordum o ne diyecek bakalım.
şimdi bu bebek hareketlerinin azalıp-çoğalması tutarsız olması bu haftaalrda normaldir diye biz bile biliyoruz yani!! o doktor kimse artık pek bi iblgisi yok galiba!.))
hadi bakalım merak ettim şimdi,prof.ne diyecek?:44:
merakla bekliyoruz..
bu arada sen 'doktor sitesi' ne mi soruyrsun canım?
kundakçı hangı yazarın kundakçısı bu? chris bilmem nenin kundakçısı mı?
ADENGÖKÇE
CHRİS CLEAVE canım
Elevite de direkt olarak evet kilo aldırır ve iştah açar demiş.İlginç buldum kendisini.
Bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğunu herkes biliyor da bir doktor ağzından da duyalım diye yazdım.
Adamın cevaba bak!
Evet canım doktor sitesinden soruyorum. Benim bazı bildiğim doktorlar var, onlara soruyorum genelde.
Farklı doktorlara pek sormam da, bu amcayı online görünce hadi ona da bi sorayım bakalım ne dicek dedim. Gözüm tutmamıştı zaten kendisini.
Baştansavıcıgillerden galiba.
ayyy ne güsel bende bayılıyorum zaten kızım olsaydı yanmıştım yan sepetlerim zaten fazla iyice deniz anası gibi olurdum yayvan yayvan şimdi önümde küçük bir futbol topu var gibi oğluşum içerde çirit atıyor bebekler anne karnında ne yapıyor ya canları sıkılmıyor mu bu gariplerinselincim tartıdan kaçıyorsun sende ben gıbı demek. ama gerçeklerden kaçamıyorum ben. hele şu an üstümde olan gömlekle kaçacak deliğim bilem yok((
kundakçı hangı yazarın kundakçısı bu? chris bilmem nenin kundakçısı mı?
kız ben alacam gel akşamları bızım herıfler takılır bızde bol bol bebiş izlerız. sırayla ama. ilk ben. öne geçen sıçan olsun. kilit. birim birim. birincilik teli benim.
yok canmım erkek gibi.
evet bebeğimin cinsiyeti resmen erkek gibi. tanımlama bu oldu. kız değil erkek değıl ama erkek gibi. benım baz<en yayvan bı karnım oluyo bazen de toplanıyor one. bayılıyorum o önde toplanmasına.
kızlar ben artık çubuk kraker yiyemediğimi farkettim.
ilk 3 ay bastırsın diye sürekli yemiştim,uzun zamandan beri de yemiyordum.şimdi midem kazınınca atıştırmalık yiyim dedim,bastırsın diye,
ama yok,aklıma o ilk aylar geldi.midem bulandı,galiba yiyemicem!.((((
birde artık çubuk kraker kesmiyo yasa!!!
benim çok fena büyüdüler 80 takıyodum 90 takıyorum şu anda ve uçları hiç yokken fındık kadar çıktı kg almadım ki daha hiç anlamadım valla heralde doğurana kadar 100 takcam
ya galiba bunlar psikolojik
bizde pikolojik deliyiz
benimde karnım büyümüyor artık gibi geliyor
öp kıs öppp
ya ayşecik ben balık hafızalıyımda sen ne öğretmeniydin
Oh bak şimdi rahatladım. Çünkü bende de belirgin bi büyüme yok ve şimdi onu kafama takmak üzereydim
kızlar bu size soracağım 50. aynı soru olacak. altına benim gibi işeyen var mı? çişimi tutamıyorum((
kızlar ya evet nekadar kaprisli ve alıngan olduk dimi!yazık kocalarımıza!düşünsenize burda bile yazışırken kendi kendimize alınıp,kızıyoruz,küsüyoruz falan!:90:
tamam canım,ben zaten burda şuan yazışanlarla küsmüştüm,senle değil.ama onlarlada barıştım !:90:
maşallah cnm sen sağlıklı olda siz zayıfsınız hadi benim boy 1,70 kg 73 le hamile kalınca korktum ben kesin doğurana kadar 90 olur yuvarlanırım die ama şimdilik iyi gibi yarım kgcuk almışm inşallah çok şişmem en fazla 80ile doğursam yeter bana eşim her hafta sonu deli gbi yürütüyo beni geçen hafta büyük adada gezdik fena yürüdüm ondan önceki haftada balık tutacaz die sarayburnunda 3km yürümüşümdür ordanda galataya yürüttü dilim çıkıyo hafta içi yürüyemiyorum die hafta sonu acısını çıkartıyo
He ya keşke benim de kadın doğumcu kocam olsa, hadi olmadı bari ultrasonum olsa evde.....
Benim koşu bandı da uzun süre süs mahiyetinde durduktan sonra kardeşimin evine transfer oldu, şimdi de onun evini süslüyo :)))
kızlar lütfen yardımmm
empirme kullanıcısından alıntı
Kızlar yaa.... Aksamdan beri okumadığım site arayıp sormadığım kimse kalmadı herkez kilosu az diyor 18+2 enaz 220 - 230gr olması lazımmış biz 190 gr ız.dr normal desede çok canım sıkıldı şimdiden böyle olursa 9 ay nasıl geçer diyede düşünüyorum kendime kızıyorum takmamaya çalışıyorum ama elimde degil zaten bastan beri 1 hafta geriden geliyoruz aslında 19+ 2 olmamız lazım.offffff
ben nasıl besliyeceğim bebeği yaaaaaa
Yaa sen boşuna telaş yapıyorsun bence..
Bende en son doktora gittiğimde 18 haftalık ve kilosu 185 grdı :)
Şimdi benim bebeğimde mi zayıf..
Ki aynı şekilde benimde 1 hafta geriden gidiyor..
Azelya yokmu bugün hiç uğramadı heralde
ayyy ne güsel bende bayılıyorum zaten kızım olsaydı yanmıştım yan sepetlerim zaten fazla iyice deniz anası gibi olurdum yayvan yayvan şimdi önümde küçük bir futbol topu var gibi oğluşum içerde çirit atıyor bebekler anne karnında ne yapıyor ya canları sıkılmıyor mu bu gariplerin
hımmm galeta tok tutuyor ben bide balık kraker ve piiza kraker yiyorum bu aralar benimde tatlılarla aram yok yiyemiyorum[/QUOTE
ben galetayı yıtamıyorum canım..boğazımda böyle birikiyo sanki,tıkıyo hep..eşim sağolsun ilk zamanlar hep almıştı öylece duruyo,bayatlıcaklar..
aa bak şimdi aklıma geldi grisini yiyebiliyorum,onu alayım arada atıştırmalık..
balık krakeride pek severdim küçükken!
bide badem kraker vardı!:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?