- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #22.741
kızlar limango da ikiz beşikleri var gördünüz mü
bende park yatak var normal oda da var
yine alsam mı ki acaba yaa kararsız kaldım
sizce ikisi bir tane park yatakta yatabilir mi
bence biraz zor çünkü cnm biraz büyüdüklerinde tekmelerler birbirlerini :44:
bizim derdimiz bir senin iki allah yardımcın olsun...ama bencede iyi olmaz...aynı yatak...
O ikiz yataklar güzelmiş canım baktım bende şimdi sen diyince.
ayy çok kararsız kaldım
amin cnaım çok sağol
evet güzel ama ondada 4 ay yatabilirler
park yatak var oda var üff çok kararsız kaldım
napçam ki ben
Kışa girdiğimiz için değil ama hormonel mi psikolojik mi ara sıra böyle sebepsiz bi üzüntü hali filan geliyor bana.
Genellikle üzüntülerimin bir kahramanı da oluyor, mesela ya kardeşime bişey olursa, ya eşime bişey olursa.
Bu seferki takıntım da eşim...Yersiz kaygılar farkındayım,tedavi olsam iyiydi, araya gebelik girdi....
Mobilya beşiği hemen almayayım diyorum canım...Son zamana doğru inşallah.
İki beşik kullanıcam nasipse,park yatağı yanımda, diğerini ayrı odada.
Aslında bence mobilyaya gerek yok ama ona da eşim ve annem özeniyorlar.
Annem hediye edecekmiş.
BEN YENİ SEZON'dan hiç bi diziyi izleyemedim daha(( bı osmanın pöykürmesini gördüm o kadar. taşınma telaşı, dedem derken ı ıhh olmadı. şimdi de yeni taşındığım yerde kablo yayını yok yarın gelecekmiş o'nu beklıyoruz ((
ayol dizi yayınım olsa ne olur. dün yine eşim ben kardeşim ve sevgilisi evde film partisi yapacaz güya. ben önümde kocaman bi kap içinde tombiler, patoslar pançolar bi güzel yedim. (yemesem arkamdan ağlar dıye yedım valla bak) ardından eşimin karın bölgesıne yastıgı bı guzel yerleştırdım ve anında gıtmışım. saat 9 falandı.
tabi gece 2 de bı uyanırsın dalana kadar canım çıktı valla. ya bi de benim yattığımda innaılmaz sırtım agrrıyor kalkınca bişey yok ama nıye?
[/QUOTE]kızlarr alısveriş içinn bi liste cıkartıyorum kendime. cıkarıyorumm cıkarıyorummm bi adım yol alamıyorum.. sizce bu alısverişlerin toplma maliyeti ne kadarr olucakk??? bu listeyi 2011 subat anneleri yapmıs o topcten aldımmm.. aramızda ikinci bebeükleri olanlar varr bi gözz atın bakalımmm????
A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Bebek bezleri
• Alt değiştirme(ben kendim süslü kumaştan dikip kenarını oyalamıştım illa para vermeye gerek yok )
• Tırnak makası(1 adet yeter kızım 4 yaşında hala kullanıyoruz)
• İlaç kaşığı (eczaneden aldığınız her ilacın yanında kaşığı oluyor gereksiz)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur) (taraga gerek yok hatta aslında fırçayada yok küçücük bebeğin saçı taranmıyor ama özeniyorsanız alın derim)
• Vücut termometresi(kesinlikle en çok gerekli olan!!!)
• Islak mendil(1 paket 1 hafta anca yeter:) )
• Kulak çubuğu( kullanmayında almayında tehlikeliymiş yumuşak tuvalet kağıdını yuvarlayıp banyodan sonra kulağın ıslagını alın yeter)
• Pişik kremi (niveanın yada bütcheninkini kesinlikle öneririm)
• Şampuan, sabun, bebek kremi(dalin kullandık hiç göz yakmıyo mis gibi kokuyor)
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası) (aldık ama çok kullanmadık gazı olunca ayaklarının altına koymak için kullanılıyormuş ama annem bezi ısıtıp ayağına karnına koymuştu daha etkili oldu)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan(dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcı süper ilk 3 yıl ayrı yıkadım çamaşırlarını)
burun aspratörü(ilk 6 ay kullandık sümük çıkarmak için sonra baktımki küçük çengelli iğnenin arkasıyla daha kolay çıkıyor bu bebişe almıcam)
Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi(file çocugun kaymaması için gerekli hemde pratik oluyor)
• Bebek banyo süngeri(para verip almaya gerek yok lif örenler örebilir yumuşacık)
• başlıklı havlu (havlusu %100 pamuklu olmalıdır) ( şart tabiki yumuşak olsun)
• Banyo termometresi(hiç ama hiç gerek yok tamamen para tuzagı kolunuzun dirseği ile ılık olacak şekilde ayarlayın 4 sene önce 5 tl ye almıştım 1 kez kullanmadık)
B- Beslenme ile ilgili Bebeği(bunların hiçbirine doğar doğmaz gerek yok zaten anne sütü emerse 6 ay hiçbişey vermeyeceksiniz eğer süt olmazsa en yakın eczaneden 1 biberon alırsınız zor değil)
biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml
• Biberon fırçası(ilerde biberon kullanacaksanız yıkamada çok kolaylık sağlıyor)
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos (avent marka)(çok gezen biriyseniz addaya giderken iyi oluyor biz topu tpu 3-4 kez kullanmışızdır.bence gereksiz.gittiğin yerde ısıtıver:) )
Emzik ve aksesuarları(ben her çeşit emzik aldım ucuz pahalı ama kızım emmedi 1 tane denemk için alın sadece eğer emdirmeyi düşünürseniz)
• Emzik
• Emzik Bandı ve Emzik Zinciri (zincirimiz bile duruyor inşallah bu emer)
• Emzik kutusu( emmeyince elimizde kaldı onca para boşa gitti ama çok şirin ve hijyenik oluyorlar)
C-Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
• Oda termometresi (gereksiz kesinlikle)
• Şifonyer(bence iç çamasır vs için alınmalı)
• Nevresim takımı – Uyku Seti (uyku setinin içinde hepsi oluyor ama fazladan sadece çarşar gerekli 1-2 tane daha.)
• Yastık (yan yatırma yastığı) (yan yatma yastığı kullanmadım hiç zaten çok uzun süre kullanılmaz ama yinede sırtına evdeki küçük penyelerle dönmesin diye destek koyuyorduk)
•Yorgan ( Hafif, kuş tüyü) (uyku setinin içinde var ayrıca almaya gerek yok)
• Kenar Minderi(uyku setinin içinde var ayrıca almaya gerek yok)
• Battaniye, pike (battaniye 2 tane yeterli bence pike kullanmadık hiç)
• Yatak şilte koruyucusu (kullanmadık bebekken bezli oluyor gerek yok ne zman alırsınız çişe alıştırırken gece kaçırırsa falan diye ondada hasat bezi aldım onları kullandık)
• Yatak(olmalı yani)
•Bebek eşyaları yıkama torbası(hiiiiiç gerek yok!)
D- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset (arabamız olduğu için çok kullanmadık ama yürüyerek biryere giderken gerekli)
• Ana kucağı(şimdi anakucakları araba koltuğu gibi kullanılabiliyor)
• Araba koltukları( hey kilo için ayrı almak gerektiğinden biz 3 yaşında aldık 6 yaşına kadar kullanabileceği ozmana kadar ana kucagı kullandım)
• Güneşlik(anakucagıyla hediye veriliyor genelde)
E- Giyim ile ilgili Pijama
•pamuklu zıbın Tulumlar(%100 pmklu) (lazım )
•body önlük (önlük ek gıdaya geçince gerekli)
•hırka,yelek(6 aydan sonra çok kullandık gelecek kışa lazım)
•patik ve çorap (bebek için gereksiz onlarınkiler hep patikli oluyor ama bizim kış bebeği olacağı için üzerine örgü patik giydirilebilir 2 tane yeter)
•şapka ve bere(kışın aşıya götüreceğiz bere daha kullanışlı şapka bebeğe zor olur)
•mendil(çok lazım agzının suyu falan akar kusar vs en az 5 tane)
•omuz mendili(gazını çıkarırken çok egekli kazaklarınız batmasın diye :) 3-4 tane )
anne İHTİYAÇ LİSTESİ :
A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler ( 1tane yeter evde tshitümü kazagımı kaldırıp emdirdim nolduki) •
iç çamaşırları(normal çamaşırlarınız yeter)
• Hijyenik pedler (zorunlu tabiiki )
• Lohusa külodu( o neymiş ilkkez duydum gereksiz)
• Göğüs koruyucu aksesuarlar (GÖĞÜS KALKANI) ( hiiiiç gerek yok anne birebir emzirmesi varken ne gerek araya bişey koymak ha şu var bir arkadaşımın göğüs ucu yoktu bebek alamamıştı sadece bununla emzirebildi.o duumlarda olabilir ama normal şartlarda ıı)
B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet) ( evet yeter ama ben normal sütyenlede kaldırıp emdirebildim )
• Göğüs pedleri(aldım ama sütüm olmadığı için kullanmadım sütü akanlar yada çalışanlar için çok iyi olur )
• Göğüs kremi (LANSİNOH)(ooofff offff bu bana şart uçları tahriş oluyor ilk emzirirken ilk 5 gün falan kanıyor kızım hem kan hem süt içiyordu ayyy çok fena lazımmmmm - ama kiinde hiç olmuyormuş ozman alırsınız sizinkide acırsa falan)
ANNELERDEN ÖNERİLER ….
1--göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı(göğüs pompasına gerek yok ilk etapta çalışıp eve süt bırakaaklar işe gideceği zaman alsınelle sağılan yeterli)
2--anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira( hiç bir işe yaramıyor ne içtiysem ne yaptıysam artmadı boşa soyulduk acayipte pahalılar ALMAYIN SAKIN )
3--biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown( steril alete okadar para vermeyin evde kaynatıp yıkarsınız gerek yok.çok zenginseniz alın )
4--chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown( ilk 6 aydan sonra gerekli ama bizler fizyolojik biberonlamı büyüdük para tuzagııı)
5--emzik olarak da Nuk, avent(1 adet alın emerse alırsınız sonra)
6--şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed(lazım dalinde güzel)
7--avent kelebek gögüs koruyucu(gereksiz bence)
8--El ve ayak izleri için çerçeve ve hamur 1(işte bu süperrr biz kızımın ayak biblosunu hala saklıyoruz hatta deri katmanları bile belli)
9--canbebe yada sevi bebe alt açma bezi(bebek bezlerinin yanında hediye oluyor bazen.alt açma seti olmayanlar için bunlar daha kullanışlı)
10--chicconun güvenli yatış yastığı(gereksiz)
11--bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor(sonra kaz tüyleri içinden çıkıyor ama )
12--nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
(unibabay gerçekten güzel ama pamukla her an uğraşamazsınız ilk haftalarda günde 10 kere kaka yaptığı oluyor sııvı sıvı )
13--havlu sevi bebe , taç organik(normal yumuşak havluda olur)
14-- biberon olarak kesinlikle dr browns tercih edin. akış hızı çok yavaş ve gaz yapmadığı için anne memesini bırakmasına engel oluyor.(biz nuk kullandık benide emdi biberonuda)
16--göğüs kalkanı göğüs yaraları hepimizin kapısını çalacak bunu önlemek için göğüslarin hava alması çok önemli. çamaşıra temas ederken bu mümkün olmayacağı için kapak gibi göğüs kalkanları var. ben aventinkini almıştım. lanolinli kremi sürüp kalkanı takınca 4 ayda iyileşmeyen yaralarım 1 haftada iyileşti.(ben hafif ılık sulu mendille siliyordum sonra krem sürüyordum)
DETERJANLARDA: Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ: pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ: Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil theraline-dodo pillow
doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin olduğu dosya
. 2 adet gecelik . hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama ( sezeryan olursanız dikişlerinize gelir beli giyemezsiniz)
. 5 adet kilot ,atlet, 3 adet sütyen( 2 külot 1 sütyen.hatta sütyen bile takmadan yatarsınız hastanede). 3 çift çorap –patik( 1çift)
. 1 adet el-yüz havlusu . lohusa tacı / toka ,
. saç fırçası / tarak
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu .
hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi (en önemliler)
. antibakteriyel sabun / sıvı sabun
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. ıslak mendil-peçete
. fotoğraf makinesi / film , kamera / kaset (ŞARJ ALETİ)
. telefon / şarj cihazı
. kolonya
- Kirli Torbası
-şekerler/sepet
- Oda süslemeleri
-sargı bezinin içine pamuk koyun wc de temizlik için iti olur yumuşaklık açısından(normal doğumda)
Bebek için
1 tane önlük
Çarşaf
2 tane çorap
3 tane agiz mendili
2-3 tane ayaklı tulum
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
10 tane bebek bezi-alt açma bezi
Battaniye (bi kalın bi ince)
Pamuk-gazlıbez
2-3 tane çıtçıtlı badi
unibaby yenidoğan
Havlu
Araba koltugu
Biberon /emzik
İlk kez duydum bunuda.Neden sallanarak büyümeliymiş? Çocuk gelişimi ile ne alakası varmış peki?
Tırt alaka canım ya...
Ben 3 çocuk büyüttüm
hiç birini sallamadım...
Sallaya sallaya beynini bir o yana bir bu yana
Ne bileyim bana tuhaf geliyor azelyam...
Çocuğu nasıl alıştırısan öyle gider,..
Ben onu bilir onu söylerim..
HA isteyen de sallamak istiyorsa sallasın bebeğini..
Canım ikisi küçükkwn uyuyurlar evet..
Ama büyüdükçe sığmayabilirler..
Mümkünse ikiz beşik al..
Daha rahat edersin canım..
Ben nebileyim kitap istemiştin...
Canım şimdi kitaplıkta elime gelen kitapları yazıyorum sana..
İlki Akıllı bebekler akademisi
Bu kitabı oğluma hamileyken 2004 yılında almıştım..
dr. m. Semih Summak ve Dr. A. Elçin Gören Sumak yazmış..Bu kitapta doğum öncesi dönem ile 3 yaş arasındaki
dönem öncelikli tutuluyor...Okul öncesinine yönelik bir beyin ve
çoklu zeka geliştirme programı sunuyor...
İkinci kitap:Annelik Sanatı...
MAria Montessori yazarı..
Anne babanın evladlarına karşı davranışlarını inceliyor...
Üçüncü kitap: Çocuğunuzun özgüvenini geliştirmek için 55 öneri
petra stamer brandt
Çocuğunuzun sakinleştirmek için 55 öneri
Çocuğunuzun uyku problemini gidermek için 55 öneri
Çocuğunuzun kavgacı tutumdan uzaklaştırm,ak için 55 öneri
Çocuğunuzun öfkesini gidermek için 55 öneri
Çocuğunuzun korku problemini gidermek için 55 öneri
6 kitaptan oluşan bir set bu...
Ben en çok bu seti severek okudum canım...
ee daha daha nasılsınız?
süyok bende yaptırdım da son aşı için hemşirem hamile kalınca 6 cı ayda yapıyoruz bide dedi sanki gidip sorcam..
Yakın bir arkadaşım aradı şimdi hamileymiş :)))))
Bir yıla yakındır deniyorlardı, olmuyordu. Pozitif çıkmış nihayet testi :)
canım bence koyacak yerin varsa bir tane daha park yatak al derim sana dediğin gibi ötekilerde küçücük ne o öyle aldığına değmiycek
İş çıkışı çabık lcwye git, bebüş reyonuna çık, beyaz bir sweet var triko, düz beyaz, oğluşuna hemen al annesi, ben kaptım vallahi hemi de 17 tl. mı 20 tl. mı ne
beyaz yuvarlak yaka olanı mı dıyorsun? eheheheh geçen bende ona bayıldım da lcw olunca durup düşünuyorum baya bir. nasıl iyi mi?
Sen birşey anlatacaktın aysecim, dün hatırlat didiydin
Azelyam, sen karyolana uygun bisiyler bulabıldın mı?
Genelde olculer buyuk oluyor :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?