- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #23.101
Doğru diyorsunuz önemli olsan ağlıklı olması..
Zayıfda olsa olur ben onu pamuklara sarmalar sararımm
Ama işte insan ister istemez aklına soru işareti takılıyor acaba ben iyi beslenemiyorum diye..
Ablamın bebişide 4 kilo doğunca kendi kendime diyorum ben iyi beslenemiyorum ona annem baktı o nedenle tosuncuk geldi felan diye..
Saçmalıyorum işte..
Birde kayınvalidem sürekli ablamla beni karşılaştırıyor, canımı sıkıyor bazen..
Aklıma türlü türlü şeyler geliyor nedense..
hoşgeldin canım maaşallah bebişine
hemşireye doktorum böyle böyle dedi bende ozaman yaptıracağım de
canım boşver sen kayınvaldeni..
ben kilolu doğmasındansa normal doğan bebiş isterim. Kilolu doğan çoçuklarda diyabet riski vardır.
Doktor her gittiğimde kilosunu söyler ben pek önemsememe. İyimi derim gelişimi iyi haftası ile uyumlu der buda bana yeter..
Kızlar kusura bakmayın aniden isim cıkıyor, bisey yazamadan gidiyorum.. ustalar gidip geliyor o yuzden....
Tatlım bende pek hatta hic yumurtacı degilimdir.. ama özellikle ilk 3 ay hergün yedim.. (Peynirle karıstirip pisirdim, peynir sündü yumurta tadı kayboldu falan öyle güzel oldu).. baska türlü yiyemiyorum.. simdi de 2 günde 3 günde 1 yiyorum... ama yogurt seviyorum bu iyi... Tatlım gerci ilk 3 ay da daha fena ama maydonoz cok yeme bence, iyi degil diyorlar...az biraz olur bence... evet evde yapılan salata, birde tavsiye semiz otu yapragi koyarsan cok güzel yakısıyor aklında olsun (üstelik semiz otu cok faydalı)
Ben semiz otunu yoğurtla çok seviyorum, ay bak canım çekti :)))))
yok canım hiç takma kafana ..doktoruna güven ,o iyi diyorsa iyidir!
şu kayınvalidelerede ne oluyrsa!allhtan uzaktalarda rahatım!:82:
canım boşver sen kayınvaldeni..
ben kilolu doğmasındansa normal doğan bebiş isterim. Kilolu doğan çoçuklarda diyabet riski vardır.
Doktor her gittiğimde kilosunu söyler ben pek önemsememe. İyimi derim gelişimi iyi haftası ile uyumlu der buda bana yeter..
Nerede yaşıyorsun elefera,nerden hangı semtten hastane bakıyorsun,neden eskı hastaneden vazgectın?
dur ben sorıyım kardeşime muayene parasını. ben en son c.tesi oradaydım 12 aldılar benden belkide kardeş kıyağıydı:)))
cnm muayene ücreti 37 tl imiş. Doğum şuande kampanyadaymış 1000 tl.
Ev batıkentte canım...
Uygun fiyata (öyle uçuk fiyat istemeyen)sigara içmeyen..
Önceden beebk bakmış olsun mesela...
Az tecrübe ya
Yalan söylemesin bana
Bu sigara içmiyorum dedi..
İçiyor
Dün altını almamış mesela...
Sana kitap önermiştim dün
Umarım okumuşsundur
Yarım sayfa sana yazdım çünkü
Ya dündü ya eveligün..
Okursan sevinirim..
Cevap vermedin çünkü mesajıma
Canım evet aynen öyle
Diğer oğlum da özel bir kolejde okuyor..
1. sınıfta
Ben hep bebeklerin rızkı ve bereketiyle geldiğine inandım
Hepte öyle olacak..
Bu forumda bir kez ban yedim..
İlk ve tektir benim...
Onda da ayeti kerime yazdım rızıkla ilgili ondan
Daha hamiş olduğumu bilmeden...
Canım Rabbime şükür yetiyor paramız
Yetmiyorsa da dengeliyoruz...
Bana diyorlar nasıl böyle yetişiyorsun diye
Bilmiyorum canım ama Rabbim olmasa
Ona sonsuz inanmasam
Yapamam bişey galiba..
Erkek hocalar bugün
İmreniyoruz hayatınıza dediler
Keşke eşlerimize kurs verseniz...
tek çocukta çoğu
İnşallah olur sizlerinde dedim..
Benim için 1 de aynı 6 da mesela..
Amin güzel kardeşim..
Cnaım benim eşim yapıyor son aylarda ağdamı...
Karnımdaki tüylerden mi utanacağım?
Ay çok duygulandım ben bugün valla
Böyle yazman bile çok güzel demetim...
Yüreğim 4 parça hep inan
Oğlumu düşünüyorum
Kızları ve karnımdaki böcüğü....
Yok canım doğru anlamışsın..
Oturduğumda karnıma bişe olacakmış gibi hissediyorum..
İş yerinde klozet yok ki hem olsada oturmam ben evdeki hariç..
Neyse tek benlik bir durum değilse sabredeceğiz artıkım..
kızlar çayı koyun ben kurabiye yapmaya gidiyorum birazdan gelirimm
Ewet tetanoz mutlaka olmalıyız.O zaman ben de doktora göre hareket edeyım,zaten sekreterı cevap werıyor genelde.Ama pzt gıtmek ıstemıyorum .
Arkadaslar bence karnınızdan görduklerınız bebek olamaz eger 21.haftayı gecenler degılsenız.Cunkı ne zaman okusam bunlar yazıyor.Sadece ıkıncı gebelık yasayanlar daha erken hıssedebılıyor o kadar.Daha 20 cm bırseyı nası görebılecegız kı?
Hamilelik (Gebelik) 19. Hafta
Eğer hala daha gebeliğinizi hafta olarak değil de ay olarak hesaplıyorsanız bu haftadan itibaren beşinci ayınıza girdiğinizi söyleyebilirsiniz.Eski kıyafetlerinizin hemen hemen hiçbirinin üzerinize olmadığını fark edeceksiniz. Gebe kıyafetlerinin her kadına çok yakıştığını unutmayın. Fark edeceğiniz başka bir değişiklik ise memelerinizdeki kahverengi alanın gidrek büyümeye başlamasıdır. Areola adı verilen bu bölge memenin yarısını kaplayabilir. Bu normal bir durumdur ve doğumdan sonra onikinci aya kadar devam edebilir. Pekçok çalışan gebe kadın öğle aralarında yarım saat kadar yürmenin kendilerine çok iyi geldiğini söylemekte. Sizde bunu deneyebilirsiniz. Yürüyüş hem bünyeniz hem de psikolojik durumunuz için yararlıdır. İçinizde neler olduğuna bakacak olursak, bebeğinizin vücudu krem benzeri bir madde ile çevrilidir. Onun hassas cildini uzun süre suda kalmanın etkilerinden koruyacak olan bu maddenin adı vernix caseosa'dır. Ultrasonda ise bebeğinizin sürekli hareket halinde olduğunu görebilirsiniz. Bu hareketleri pekçok kadın ilk önceleri içinde sanki bir kelebeğin kanat çırpmasına benzetmektedirler. Ne yazık ki henüz eşiniz sizin bu heyecanınıza ortak olamayacak. Çünkü hareketler henüz dışarıdan elle hissedilebilecek kadar kuvvetli değil.
Muhteşem yüzyılı izledim ve geldim
Ben 21. haftamı geçtim 22. haftamdayım, az önce hareket ettiğini hissedince karnıma baktım, kıyafetim ince dar bi body, dışardan bile gördümDarısı hepinizin başına kızlar, gerçekten kendi kendime güldüm oturduğum yerde, dünyanın en güzel duygusu bence
kızlarr günaydınn. cok moralim bozukdetaylı usg ye girdim. hersey cok güzel.. dr bebek kesin kız dedi. uzun boylu bi kız olucak ekollar bacaklar ayaklar vs cok düüzgün diye devam etti.. 21+5 görünüyo iri bi kız dedi. ama kalp odasının birinde kirec varmıs. sok oldum. 2li ve 3 lü test normalse amniyosenteze gerek yok bence ama dr una sor dedi. dr a cıktım o da dedi ki behcet uz a git anne karnında bebegin kalbinin ekosunu falan cekebiliyorlar raporu göster cektir. belki de önemli bişi cıkmayabilir ama cektir dedi. sok oldum
merhaba tatlım... soguk kıs günü dedin de ben cokkkkkk özledim kış mevsimini.. biz burda hala 31-35 derece arası gidip geliyoruz daha iyi yani... insallah 1 ay a kadar daha da serinler.......
[/COLOR]
sağol canımi,iyidi maşalah..ben biraz aç gitmiştim daha doğrusu evde yedim çıkmadan ama gidene kadar öldüm açlıktan.önce pek haraket etmedi,hatta yüzünü hiç göstermedi,elin koymuş kapatmış,öylece duruyordu,birtek ayakları oynuyordu ..doktor dediki 'bu ne düşünüyor bukadar dedi':))
sonra ne olduysa birden karnımı bastırdı biraz doktor,ayy bi haraketlendi ,kudurdu resmen!allahtan ölçü alması falan bitmişti!:)))
Ben sana cok ozenıyorum.
Hele bırde cocuklarından hıc sıkayet etmıyorsun ya, bıtıyorum sana.
ınsallah bende senın gıbı bır anne olurum.
Ben 21. haftamı geçtim 22. haftamdayım, az önce hareket ettiğini hissedince karnıma baktım, kıyafetim ince dar bi body, dışardan bile gördümDarısı hepinizin başına kızlar, gerçekten kendi kendime güldüm oturduğum yerde, dünyanın en güzel duygusu bence
Kışı ilk kez bu yıl daha çok sevdim...
İlk kez kışın doğacak bebeğim...
Kartopu annesi olacağız hepimiz...
Hay maşallah canım ya
Düşünen adam deseydin ya doktoruna..
O bir bilim adamı
İnşallah canım sende harika bir anne olacaksın...
Hürremimi mi izledin bacımmmmm
Ben gece izliyorum
Amin canım
Ben 19. haftamdayım
az önce içimde hissettim şehzademi...
Ama dıştan benim için erken...
Senin için hayırlı olsun kuzey paşaya
Ben burdayım deyooooo
yawrum iznin bittimi senin yoksun sabahlarıı
Hürremimi mi izledin bacımmmmm
Ben gece izliyorum
Amin canım
Ben 19. haftamdayım
az önce içimde hissettim şehzademi...
Ama dıştan benim için erken...
Senin için hayırlı olsun kuzey paşaya
Ben burdayım deyooooo
Yok canım bitmedi, kalkıyorum evdeyken pek oturmuyorum pc başında..Sabahtan azcık takıldım, sonra kaçırdığım dizileri takip ettim netten :)) Birazdan İffet'e bakıcam
Evet Hürremcimi izledim canım, içim açıldı kadını görünce :)) Bu hafta uyumuşum tv karşısında kaçırdım o yüzden
Sağol canım, senin de 2 haftacık birşey kalmış dıştan görmeye
Senin çocuk dizi düşkünü olcak anam kesin
Oyuncu felan neyimde olabilir
Ben de 22. Haftadayım daha dışarıdan görmedim hareketliliği ama içimde birinin oynaştığı çok net ve kesin artık bana göre :)
Önceden daha gazımsı hareketlerdi ama şimdi çok bariz. Üstelik ilk gebeliğim ve göbek kısmında yağlanma da var, öyle zayıf değilim ama, hissediyorum hamdolsun :))
[COLOR="#4B0082"
[I][COLOR="#4B0082"]Yapılır mı bu bana, canım nasıl kurabıye ıstıyor... offff
Gececek mı sımdı bensız bogazından soyle bakim?
[/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?