2012 Şubat Anneleri

Eleferacım, bugün hiç yazacak halim yok kolum kalkmıyor ama endişeni görünce dayanamadım.
Birkaç gün önce doktorlara sordum ya bu konuyu hatta cevaplarını buraya da ekledim.
20. haftalar civarı diyorlar, ki ben de 19+larda net hissetmeye başlamıştım.
Hatta bana (20+6 da sormuştum) bu zamanda hissetmen güzel demişti…
İlk bebekte ve biraz fazladan kilo varsa daha geç duyuluyormuş.
Endişelenecek bir şey yok.
Senin şanssızlığın ne biliyo musun Şubatın ikinci yarısı doğum yapacaksın Allahın izniyle, ve ocak sonu-şubat başı doğum yapacak,senden 2-3 hafta önde olan çok kişiyiz.
Ve bu haftalarda 2-3 hafta cidden önemli bir büyüklük, önemli bir zaman.
Birkaç kişi hissettik vs. deyince sen de endişeye kapıldın.
Ayrıca 2. Anneliği olanlar da çok,onlar da daha erken hissetti.
Canını sıkma gerçekten daha erken, tüm samimiyetimle söylüyorum moral vermek için değil.
18+larda bende tık yoktu.

Ayyy canım maşallah ya Küçük insan oldular tam..
İyi demişsin doktora da, ben birşey anlamadan çıkmıştım hakikaten

Canımcım benim elferaya yazacaklarımı çok güzel ifade ettin, her zamanki gibi:)))))
Arkadaşlar endişelerimizi en aza indirmeye çalışalım, DÜŞÜNCE DUADIR........

canım onada pek katılmıyorum benim ilk çocucuğum ben 14+3te hissetmeye başladım hemde gerçekten kgluyum göbek kısmımdan özellikle boyum 1,68 kg 73 yani bebeğin hareketli olup olmaması iç organların genişliği darlığı ve bebeğin cinsiyetinni çok önemi varmış bilginize

Ayyy canım maşallah ya Küçük insan oldular tam..
İyi demişsin doktora da, ben birşey anlamadan çıkmıştım hakikaten

Dün bide şöyle bişey oldu... Doktor şey dedi bak 4 parmağı dedi... Ben nasıl korktum diğer parmağı dedim, duruşundan göremiyoruz dedi başa parmağını... Banane dedi görcem o parmağı.. Biraz bekledik harek edince gördüm parmağını. bi doğsun ısıracam ben parmakları:))))))

Eleferacım hiç canını sıkma;
20. haftadan itibaren hissediliyor. zaten o da sürekli değil, hafif bir kıpırdama şeklinde.
Allah korusun, kötü şeyler düşünme, 2 hafta sonra hissedeceksin.
hepimiz endişelerle geçiriyoruz bu dönemi. hareket etmeye başlayıncada ay bugün sesi çıkmadı acaba bişey mi oldu diye kara kara düşünüyoruz.

Canımcım benim elferaya yazacaklarımı çok güzel ifade ettin, her zamanki gibi:)))))
Arkadaşlar endişelerimizi en aza indirmeye çalışalım, DÜŞÜNCE DUADIR........

düşünce duadır....işte bunu felsefe haline getirmeye çalışıyorum.
çok sevdim bunu :))))

ben de ilk bebeğimi bekliyorum ve kiloluyum.
ben de tesadüfe bak ki 14+3te ilk hareketi hissettim, doktoruma sorduğumda bunu bebek hareketi olarak tarif etti.
2. bebekte daha erken hissedilmiyor aslında, anne hissettiği şeyi net tanımlayabildiği, tanıdıığı için bebek hareketidir diyebiliyor.
İlk anne olacaklar, bunu gaz mı, nedir ayırtetmekte zorlanıyorlar barizleşene dek.
Ama kilolu ve ilk bebeğini bekleyen bir anne adayının 14+3te hareket duyması cidden istisna.bu bir gerçek.

Son düzenleme:

Bende akşamaları biraz azmı hareket etti diyince, eşim kızıyor ya bi rahat bırak ne olur. Uyuyor olmazmı diyor haklı aslında.. belkide biz uyunca hareke ediyorlar...

Ayyyy o da korkutmuş, bak 4 parmağı dese ben de bi korkarım yaw Oyyy ısırmak deme çok pis canım çekiyor
Ben de birdaha girmek istiyorum, 1 ay sonra felan, yüzüne zoom yapsında göreyim gözleri bana mı benziyor babasına mı diye

öyle bi mide yanması öyle bi mide yanması ki offff offf.

bu arada 3 günde bebeğime bişey oldu. bildiğin semirdi karnım. gören şoka giriyor. bu arada soruyolar bana kaç aylıksın dıye bılemıyorum ne dıyecegımı.

kaç aylık oldum ben? 21+2 bugun.

Bazen oyle dıyorum esıme, 'benım kızım cok uslu'
Ama ben karnımı tepıklesın ıstıyorum.
Hıssedeyım onu, ısterse canımı acıtsın.
Yeter kı onun saglıklı oldugunu bıleyım

canım ilk bebekse hissetmemen normal ama merak etme önümüzdeki günlerde hissedersin sertliktemi yok elini koydugun zaman yataga uzan ayaklarınıda uzat o zaman anlarsın bebeğinin nerde olduğunu
ılk bebegım evet.
Sertlık var.
Hatta bazen catlayacakmısım gıbı hıssedıyorum.
Bır kac kez gobusumu kontrol ettım, sankı yuvarlak bırsey geldı elıme.
Ama ıkna edemedım kendımı, bebegım olduguna.

Ah o pıt pıtı bi duyabılsem
Dun aksam esıme dınlettım, o kızıyla konustu ancak.
ınsallah saglıklıdır bebegım.

ınanılmaz kılolu degıldım.
Ama sımdı karın cevrem epey kalınlastı.
Belkı bu kadar buyuk bır gobegım oldugu ıcın hıssedemıyorumdur.
ınsallah en kısa zamanda bende hıssederım.
Ve ınsallah bebegım gercekten mutludur ıcerde.

Yakınımda yok kı.
Hastane daha yakın.
Onlarda randevusuz almıyor ):

Hasta mısın yoksa keyfın mı yok?

Evet, okumustum ama ıste gonlume soz gecıremıyorum.
Hıc rahat degılım.
Randevuya daha coook var, nasıl dayanırım o kadar zaman bılmıyorum.
Aslında haklısın, sız benden ondesınız, sızın yorumlarınızı okuyunca bende benım bebegımden beklıyorum aynın seylerı.
Halbukı bu bır kac hafta onların gelısımınde buyuk rol oynuyor.
Ama ıste sabah leader'in bır yorumunu okudum.
Onun bebegı benım bebegımden bır kac gun gerıde, o bebegını hıssetmıs
Ben o yorumu okuyunca ıyıce panıkledım.
Off ınsallah dedıgın gıbıdır canım.

Ve hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım.

ıyı kı varsınız

o zaman neymiş istisnalar kaideyi bozmaz yani biz erken hissettik die sizde öyle hissetceksiniz die bişi yok eleferacım korkma 20 hafta normali biizm veletler biraz anormal çıkınca sorcam hesabını

bende 1 ay sonra tekrar gideceğim inşallah....Ben eşime benzesin çok istiyorum... helede bazı huyları ona benzesin.. Eşime diyorum sana benzesin senin gibi saygılı, zeki ve anlayışlı bir erkek olsun diyorum. Nasıl hoşuna gidiyor. :))))))

Maşallah de hemşire
Senle günlerimiz de aynıymış, olmasa şaşardım zati...
5 bitmiş 6 dan gün almış oluyormuşuk gugıl amcaya göre...

Haftaya 6 ay olacak senin Gökçecim, 22 haftalıksın şu an.Haftaya 23 haftalık, 23 haftadan itibaren 6 ay sayılıyormuş.Sen 5,5 aylığım de, 24.haftanda 6 aylık demeye başlarsın.Yani ben öyle yapıciimm

canımcım 5,5 aylık oldum de....

Kızlar çok alakasız olcak ama bişey söyleyeceğim.. Dün Pentiden hamile külotlu çorabı ve ince çaraop aldım...Çok rahat... Etek giymeyi sevenlere duyrulur:)))

Haftaya 6 ay olacak senin Gökçecim, 22 haftalıksın şu an.Haftaya 23 haftalık, 23 haftadan itibaren 6 ay sayılıyormuş.Sen 5,5 aylığım de, 24.haftanda 6 aylık demeye başlarsın.Yani ben öyle yapıciimm

Azelyacım dün sen kremalı biskuvi yerken az ye diyordumya.... Bi baktım kendimi kantinde buldum.. Bi paketi almışım, odamda 2 dakika içinde bitirmişim..Fenada olmadı hani:))))))

Sen işini biliyosunnnnnn
Bak şu şiiri facede duvarına yapıştırmıştım çok hoşuna gitmişti, sen de yap
Hatta kızlar hepinizin yapın gariiii, kız anneleri de artık kız olarak değiştirsinler

Bir oğlumuz olmalı mesela; Gözleri sana gülüşü bana benzemeli.
Öğütler vermelisin sürekli ona, ara ara sana özenmeli mesela.
Senin parfümünü sıkmalı, saçlarını senin gibi yapmalı, senin gömleklerini giymeli, kravatlarını takmalı !
Yanıma gelip 'anne' yakışıklı oldum mu demeli.
Ve sonra ben sana bakmalıyım ♥

Ben de arada çok endişeleniyorum, sizle de paylaşıyorum hatta.
Bugün az hareket hissetim, yok dün daha çoktu filan diye.
Ama bu endişeleri de artık bu sürecin bir parçası olarak kabullendim...Kanıksadım.
Normal geliyor, normal geldikçe de daha az endişeleniyorsun.
Bak ben artık -çok özür dileyerek söylüyorum- doktordan geldim az önce şeklinde başlayan hiç bi iletiyi okumuyorum.
Belki de iyi şeyler yazıyor arkadaşlar, ama içim götürmüyor.
Yakında detaylı usg var Allah nasip ederse,ona kadar da böyle gider herhalde…
Kıyaslama yapıyorum, araştırma yapıyorum ve bana iyi gelmiyor.
Sen de bebek hareketleri vs. gördün mü okuma geç…
Kendimizi rahatlatmak da biraz elimizde.
İyi düşünelim iyi olsun. Düşünce duadır dedi bak arkadaşımız, çok güzel söz.
Ayrıca bebeğine birşey olsa, artık ilk haftalarda değiliz emin ol öyle o göbüşünü gere gere gezemezsin
Bebeğin gayet iyi, hareket hissetmek için de erken.
Lütfen başka şey düşünme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…