- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #23.341
Gecmısı okumadan hemen yazmak ıstedım.
Ben bebegımın hareketlerını hala hıssetmedım.
Moralım cok bozuk bu yuzden.
Esıme 'gıdelım, ıcım rahatlasın' dıyorum.
'Bır ayda 3 kez gıdılmez' dıye kızıyor bana.
Ama ben cok korkuyorum, ya bebegıme bırsey olduysa.
Kımse benım bu endısemı anlamıyor
Azelyacım nazar boyutunu düşünmemiştim, haklıısın. Allahım bebişlerimizi korusun...
Dün gittik eşimin arkadaşının çalıştığı özel hastaneye orda baktırdık. Bakın dedim latince kelime kullanmadan bana anlatın. eşim doktor olunca doktora giidnce ben hiç bişey anlamıyorum iyi diyolara tamam diyorum:))) Bu sefer bende heryerini anlayarak gördüm. GÖZ ÇUKURLARI, DUDAKLARI, ELLERİ, KÜÇÜÇÜK KALBİ, BEYNİ, BEYİN KEMİKLLERİ, İDRAR TORBASI, MİDESİ V.B.. Ayyy mucize gibi.. Allahım hepimizi sağlıkla kavuştursun....
Eleferacım, bugün hiç yazacak halim yok kolum kalkmıyor ama endişeni görünce dayanamadım.
Birkaç gün önce doktorlara sordum ya bu konuyu hatta cevaplarını buraya da ekledim.
20. haftalar civarı diyorlar, ki ben de 19+larda net hissetmeye başlamıştım.
Hatta bana (20+6 da sormuştum) bu zamanda hissetmen güzel demişti…
İlk bebekte ve biraz fazladan kilo varsa daha geç duyuluyormuş.
Endişelenecek bir şey yok.
Senin şanssızlığın ne biliyo musun Şubatın ikinci yarısı doğum yapacaksın Allahın izniyle, ve ocak sonu-şubat başı doğum yapacak,senden 2-3 hafta önde olan çok kişiyiz.
Ve bu haftalarda 2-3 hafta cidden önemli bir büyüklük, önemli bir zaman.
Birkaç kişi hissettik vs. deyince sen de endişeye kapıldın.
Ayrıca 2. Anneliği olanlar da çok,onlar da daha erken hissetti.
Canını sıkma gerçekten daha erken, tüm samimiyetimle söylüyorum moral vermek için değil.
18+larda bende tık yoktu.
canım 16. Haftamda kendi doktoruma gittiğimde 2 hafta içinde hissetmeye başlıcaksın dedi.. Ve gerçekten 1 hafta sonra içimde bir şeyin
hareket ettiğini hissettim.. Ama benim okuduğum kadarıyla annenin karın yapısıyla da alakalıymış erken hissetmek..
Kilolu hamile kalanlar daha geç hissedermiş, birde ben sürekli hareket halindeysem hissedemiyorum hiç..
Ama içini ferah tut, inan bana gayet mutludur içerde şuan bebişin..
Ayyy canım maşallah yaKüçük insan oldular tam..
İyi demişsin doktora da, ben birşey anlamadan çıkmıştım hakikaten
Gecmısı okumadan hemen yazmak ıstedım.
Ben bebegımın hareketlerını hala hıssetmedım.
Moralım cok bozuk bu yuzden.
Esıme 'gıdelım, ıcım rahatlasın' dıyorum.
'Bır ayda 3 kez gıdılmez' dıye kızıyor bana.
Ama ben cok korkuyorum, ya bebegıme bırsey olduysa.
Kımse benım bu endısemı anlamıyor
Canımcım benim elferaya yazacaklarımı çok güzel ifade ettin, her zamanki gibi:)))))
Arkadaşlar endişelerimizi en aza indirmeye çalışalım, DÜŞÜNCE DUADIR........
canım onada pek katılmıyorum benim ilk çocucuğum ben 14+3te hissetmeye başladım hemde gerçekten kgluyum göbek kısmımdan özellikle boyum 1,68 kg 73 yani bebeğin hareketli olup olmaması iç organların genişliği darlığı ve bebeğin cinsiyetinni çok önemi varmış bilginize
Eleferacım hiç canını sıkma;
20. haftadan itibaren hissediliyor. zaten o da sürekli değil, hafif bir kıpırdama şeklinde.
Allah korusun, kötü şeyler düşünme, 2 hafta sonra hissedeceksin.
hepimiz endişelerle geçiriyoruz bu dönemi. hareket etmeye başlayıncada ay bugün sesi çıkmadı acaba bişey mi oldu diye kara kara düşünüyoruz.
Dün bide şöyle bişey oldu... Doktor şey dedi bak 4 parmağı dedi... Ben nasıl korktum diğer parmağı dedim, duruşundan göremiyoruz dedi başa parmağını... Banane dedi görcem o parmağı.. Biraz bekledik harek edince gördüm parmağını. bi doğsun ısıracam ben parmakları:))))))
Bazen oyle dıyorum esıme, 'benım kızım cok uslu'canım benimm.sıkma canını eğer bebeğine bişey olmus olsa ki allah korusun cookk baska belirtiler olurdu tatlım.uslu bi cocuk olduğu niye gelmiyor aklına annesi:) eğer illada hissedicem diye beklediğin zaman hiç bişey hissetmez oluyosun tatlım.bende cok kafama takardım ilkinde seni görmediğim için bilmiyorum ama canım benim, benim doktorum bana demiştiki sen 50 kiloluk bir anne olsan her oynasmayıdaha net hissedersin.yani karın yapımız,daha önce ki vucut yapımız hatta zayıf olupta karın cevresi yağlı olan kişiler bile bu hareketleri gec hissedermiş.sıkma canını hiç bişeyciği yoktur afacanın
ılk bebegım evet.canım ilk bebekse hissetmemen normal ama merak etme önümüzdeki günlerde hissedersin sertliktemi yok elini koydugun zaman yataga uzan ayaklarınıda uzat o zaman anlarsın bebeğinin nerde olduğunu
cnm benim korkma kızın olacağı için biraz geçten gelir hareketler korkma 20haftaya kadar duymamak normalmiş doktorlar öyle diyor gece sessizlikle elini karnına koyduğunda pıt pıt atıyorsa bebeğin kaşp atışlarını hissedersin aslında kulak ver hareketlerde en geç 20 haftada hissedersin ama eşinde haklı bir ay içinde o kadar ultrasona girmekte iyi değil allah korkusun bişi olsa kanaman olur ne bilim söylemek istemiyorum bebeğe bişi olsa zehirlenirsin öyle bişi yok şükür korkma o yüzden
canım 16. haftamda kendi doktoruma gittiğimde 2 hafta içinde hissetmeye başlıcaksın dedi.. ve gerçekten 1 hafta sonra içimde bir şeyin
hareket ettiğini hissettim.. ama benim okuduğum kadarıyla annenin karın yapısıyla da alakalıymış erken hissetmek..
kilolu hamile kalanlar daha geç hissedermiş, birde ben sürekli hareket halindeysem hissedemiyorum hiç..
ama içini ferah tut, inan bana gayet mutludur içerde şuan bebişin..
Çok endişeleniyorsan yakındaki aile hekimine git canım, hemşire kalbini dinletir sana rahatlarsın.Hareketlere gelince 20. haftaya kadar yolu var, senin kız pek nazlı annesi nasıl geç gösterdi, şimdi de geç vuracak :) Belki anneye kalkan eller kırılsın diyordurŞaka bir tarafa endişelenme, bugün yarın hissedersin sende.
Eleferacım, bugün hiç yazacak halim yok kolum kalkmıyor ama endişeni görünce dayanamadım.
Birkaç gün önce doktorlara sordum ya bu konuyu hatta cevaplarını buraya da ekledim.
20. haftalar civarı diyorlar, ki ben de 19+larda net hissetmeye başlamıştım.
Hatta bana (20+6 da sormuştum) bu zamanda hissetmen güzel demişti
İlk bebekte ve biraz fazladan kilo varsa daha geç duyuluyormuş.
Endişelenecek bir şey yok.
Senin şanssızlığın ne biliyo musun Şubatın ikinci yarısı doğum yapacaksın Allahın izniyle, ve ocak sonu-şubat başı doğum yapacak,senden 2-3 hafta önde olan çok kişiyiz.
Ve bu haftalarda 2-3 hafta cidden önemli bir büyüklük, önemli bir zaman.
Birkaç kişi hissettik vs. deyince sen de endişeye kapıldın.
Ayrıca 2. Anneliği olanlar da çok,onlar da daha erken hissetti.
Canını sıkma gerçekten daha erken, tüm samimiyetimle söylüyorum moral vermek için değil.
18+larda bende tık yoktu.
düşünce duadır....işte bunu felsefe haline getirmeye çalışıyorum.
çok sevdim bunu :))))
ben de ilk bebeğimi bekliyorum ve kiloluyum.
Ben de tesadüfe bak ki 14+3te ilk hareketi hissettim, doktoruma sorduğumda bunu bebek hareketi olarak tarif etti.
2. Bebekte daha erken hissedilmiyor aslında, anne hissettiği şeyi net tanımlayabildiği, tanıdıığı için bebek hareketidir diyebiliyor.
Ilk anne olacaklar, bunu gaz mı, nedir ayırtetmekte zorlanıyorlar barizleşene dek.
Ama kilolu ve ilk bebeğini bekleyen bir anne adayının 14+3te hareket duyması cidden istisna.bu bir gerçek.
Ayyyy o da korkutmuş, bak 4 parmağı dese ben de bi korkarım yawOyyy ısırmak deme çok pis canım çekiyor
Ben de birdaha girmek istiyorum, 1 ay sonra felan, yüzüne zoom yapsında göreyim gözleri bana mı benziyor babasına mı diye
öyle bi mide yanması öyle bi mide yanması ki offff offf.
bu arada 3 günde bebeğime bişey oldu. bildiğin semirdi karnım. gören şoka giriyor. bu arada soruyolar bana kaç aylıksın dıye bılemıyorum ne dıyecegımı.
kaç aylık oldum ben? 21+2 bugun.
bu arada 3 günde bebeğime bişey oldu. bildiğin semirdi karnım. gören şoka giriyor. bu arada soruyolar bana kaç aylıksın dıye bılemıyorum ne dıyecegımı.
Haftaya 6 ay olacak senin Gökçecim, 22 haftalıksın şu an.Haftaya 23 haftalık, 23 haftadan itibaren 6 ay sayılıyormuş.Sen 5,5 aylığım de, 24.haftanda 6 aylık demeye başlarsın.Yani ben öyle yapıciimm
bende 1 ay sonra tekrar gideceğim inşallah....Ben eşime benzesin çok istiyorum... helede bazı huyları ona benzesin.. Eşime diyorum sana benzesin senin gibi saygılı, zeki ve anlayışlı bir erkek olsun diyorum. Nasıl hoşuna gidiyor. :))))))
Hasta mısın yoksa keyfın mı yok?
Evet, okumustum ama ıste gonlume soz gecıremıyorum.
Hıc rahat degılım.
Randevuya daha coook var, nasıl dayanırım o kadar zaman bılmıyorum.
Aslında haklısın, sız benden ondesınız, sızın yorumlarınızı okuyunca bende benım bebegımden beklıyorum aynın seylerı.
Halbukı bu bır kac hafta onların gelısımınde buyuk rol oynuyor.
Ama ıste sabah leader'in bır yorumunu okudum.
Onun bebegı benım bebegımden bır kac gun gerıde, o bebegını hıssetmıs
Ben o yorumu okuyunca ıyıce panıkledım.
Off ınsallah dedıgın gıbıdır canım.
Ve hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım.
ıyı kı varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?