2012 Şubat Anneleri

canım sende görümcen gibi ayrılmaya kalk mesela. bak bakalım tepkilerine
ayrı ev iste bu süreçte lütfen. bu şekilde yaşayamazsınız.
bir de görümcenin yükü üzerinizde. ailenin yanında kal zaten de barıştın bak bir iki gün.
tepkilerini ölç. tart. kararını ver...

Görümceni sevmemekte gerçekten çok haklıymışsın canım yaa..
Şimdi seni hamile kaldığında aramamış, ben son günlerde buna çok takıyorum, böyle bir kuzenin karısı var bizim sülalede de.Aramadı hala tebrik etmedi, facebookta paylaşımlar yapıyor ama gelip duvarıma bi "tebrikler" yazamıyor..Şimdi o işe de girse, doğumda yapsa aramam etmem bu saatten sonra.Onun için sana "eşinin hatrına ara" felan desem, kendi yaptığıma ters düşer..Ben olsam aramazdım, kindarım ben biraz o konularda.Hani yarın bi gün bu görümce sana çıkıp "bi işe girdim aramadın" derse, senin ona verilebilecek onlarca cevabın var...Bilmiyorum yani ben pek polyanna gibi bakamıyorum, ben niye sıkıntıya gireyim o girsin diye düşünürüm hep.Hani bu kişi kayınvalide felan olsa saygıdan araman elbet gerekirdi ama görümceni aramak istemiyorsan arama derim.
Bi tarafımda ara diyor ama bunu da söyliyim :)

İşte aynen canım.Bende de öyle bir taraf var, kindar tarafım da aynen senin gibi ama....
Neyse çok fazla sürgit edip,muallakta kalmamak için aradım.Eşim gelmeden de arayayım ki dedim, "Çok zor,mahvoluyorum,öldüm bittim."filan derse de zorla çalışmıyosun ki,bu işe girene kadar canın çıktı,ohooo ilk günden bu kadar zorlanıyosan,vs.demek için.Çünkü tutamam içimde.Kaldıramıcam kıçını kusura bakmasın.
Çok istemesine,kendini bu iş için paralamasına rağmen hep yakınır,senden içinde bulunduğu durumu yada kendisini övmeni bekler.Hani kızlar vardır ya akşama kadar süslenirler, sonra da offf çok çirkinim yaaaa derler.Amaçları yok canım çok güzelsin sözünü karşı taraftan duymaktır.
Onun gibi.
Aradım işte,dışarıdaymış arkadaşları var sanırım.Onların yanında ölüyorum,bitiyorum diyemedi.
Yada belki eşi vardı,onun yanında mahvoluyorum yorgunluktan,zor iş dese bırak işi der,müsaade vermez,kıl adamdır.
Önce soğuk konuştu,sonra işini sorunca zor ama çok keyifli dedi.Biraz memnuniyetinden bahsetti.Şaştım kaldım
Senelerdir tanırım bu kadını ilk kez ağzından iyi olduğuna dair birşey duydum
İyiki dışarıdayken yakalamışım, dışarıda olduğundan kısa konuşup kapadım,uzatmak zorunda da kalmadım

bencede sonuna kadar haklısın Allahım ne kötü insanlar var demekki herkezin gönlüne göre veriyor kim sana nasıl davranıyorsa sende öyle davranki anlasınlar hep senden fedakarlık beklemesinler

İyi bari isabet olmuş dışarda olması, neyse en azından bir yükten kurtuldun rahatladın :))

Canım o senin minnoşun işte Maşallah
İşte pıtpıt+gaz geliyor gidiyor hissi,aynen benim yaşadığım gibi.
Seninki sana burdayım ben demeye başlamış, ne mutlu sana :))))

Bende de oluyor oyle karnimda kas seyirmesi gibi,bazende sanki gaz dolasiyor bir yandan bir yana bazen solda bazen sagda..Yani bebisimmiymis yyaaaa cok duygulandim simdi,yerim onu ben yerim :90:

bblaucugum,

Bende kindar bır ınsanımdır.
Hele hamılelıkte bu duygularım tavan yaptı.
ınsanın en hassas donemıdır bu donem, kaldıkı ıkı kez hamıle kalan bır kadının bunların bılıncınde olması gerek.

Hatalar sadece baslangıcta kalsa ıdı, belkı ara derdım.
Fakat o yaptıklarından hıc pısmanlık duymamıs kı.
Senı esının hatrına kâle almamıs kı.
Sımdı senden esının hatrına kâle alınmasını beklesın.
Buna hakkı yok bır kere.

Hem bence, ıse gırmek cok da abartılı bır olay degıl.
Evet, guzel.
Evet, mutluluk verıcı.
Evet, paylasılmalı bu mutluluk.
Ama sevdıklerınle.

Senın daha onemlı gununde senı aramamıs.
Bebegını kaybettıgınde umursamaz bır eda ıle senı aramıs bırının, sırf ıse gırdı dıye senden hayırlı olsun dıye aramanı beklemesı fazla ıyımser olur.

Insan bırınden bırsey beklerken, once ne verdıgıne bakmalı.

Kısacagı yerınde olsam, aramazdım.
Ve arasam mı dıyede kendıme hıc tasa yapmazdım.

...

Aramıssın bıle.

Konusmanın senı germedıgıne sevındım canım.

Son düzenleme:

Söylediklerinde çok haklısın canım.
Aynen seni gibi düşünüyorum.
Ama sığındıkları bir nokta var ki, başta bir hata yaptık ama artık seni kardeşimiz gibi seviyoruz tripleri.
Lafta tabi,icraatta birşey göremedik de.
Ama eşimin yanında çok farklılar. Herşeyi gözüne sokarlar eşimin ve o anlamaz,yada anlamak istemez, veya anlar ama bana belli etmez.
Mesela beni ararlar, arkasından eşimi arayıp bblau'yu aradık ihtiyacı var mı diye sorduk derler.
Yani onların attığı her adım eşim görsün diye.
Ben de öyle birşey yaptım ama görümceme kendi tarzında cevap verdiğim için de memnunum.
Çocuklarını sormadım, onun benim bebeğime yaptığı gibi.
İşini de 4 gün sonra tebrik etmiş oldum, aynen onun beni önemsediği kadar...

İyi bari isabet olmuş dışarda olması, neyse en azından bir yükten kurtuldun rahatladın :))

Normalde agladıgımda benımkıne de sokmez.
Ama sımdı bebısımız varya, ona zarar gelecek dıye aklı cıkıyor.
Agladıgımda susmam ıcın elınden gelenı yapıyor.
Susmadıgımda nolur aglama, bak bırsey olacak bebegımıze dıye yalvarıyor.

Bırde ben kızdıgımda dıger odaya gecer, kapıyı kılıtlerım.
Hamıle degılken de yapardım bunu.
Odaya gırıp, kapıyı kılıtlememden cok korkuyor nedense.
Illa o kapıyı actırır, benı ıkna etmeye calısır.

Benım esım onu terk edebılecegıme de ınanır.
Aılemın benı hemen kabul edecegıne de.
Bu da onu korkutur acıkcası.

Bunun ıcın de soyle oldu.
Bır gun tartısmıstık ve bana 'gıt' demıstı.
Bende hemen aılemı aradım, baska sehırdeler, bılıyorsun belkı.
Hemen yola cıktılar.
Abımde esımın annesını aramıs.
'Elefera yı almaya gelıyoruz, belkı konusmak ıstedıklerınız olur, oraya gıdın' demıs.
O ara kayınvalıdemle kotu aramız.

Geldı, acıkca yalvardı gıtme dıye.
Abımı zorla arattılar bana, 'gelme abı' dedım.
Abım, 'olmaz, senı bırakmam orada' dedı.
Kayınvalıdem aldı telefonu elıne, 'nolur gelme, bunlar abartmıs bıraz, sımdı sakınlestıler' dedı.
Boylece abım gelmedı ama bu olay esıme ve kayınvalıdeme ıyı ders oldu.

Sen bunları yap dıye yazmıyorum sana.
Dedım ya, benımkınde olumlu sonuclar verdı.
Ama hala cozemedıgım noktalar var.

Belkı bu yazdıklarım senın esınde ters teper.
O nedenle bu dogru bır uygulamadır dıyemem.
O yuzden dıyorum sana, sen esını dha ıyı tanırsın.
Ne yapman gerektıgını daha ıyı bılırsın.

Evet evet.
Gozum seyırıyor sanki.
Deme Azelyam, Elıf Naz'ımdır bu.
Off bi daha tepıklese ya beni.
Cok guzel oluyor

Canım o senin minnoşun işte Maşallah
İşte pıtpıt+gaz geliyor gidiyor hissi,aynen benim yaşadığım gibi.
Seninki sana burdayım ben demeye başlamış, ne mutlu sana :))))

Dunden berı nasıl heyecanlıyım var ya.
Acaba o mudur, o dur, degıldır derken...
Bugun ıyıce ınandım, bebegım olduguna.
Allah ım bu mutlulugu herkese nasıp etsın ınsallah.

kızlarr benimm gögüss uclarımm cok karardıı yaa dogumdan sonra bu da geciyor mu acaba:44::44::44: bide kuaföre gitmeden silk epil durumunu halledeyim dedimm.. amaa nerrdeeee korkuncc canım acıdı.. artık hmm cok hızlıı uzuyorr tüylerim hemde canım korkuncc yanıyor.. göbegimden de egilemedimmm üzerinize afiyet simdi kuaföre yaptırıcam gidince ama cok utanıyorum:78::78::78: jilet, köpk falan düsündüm ama daha da sertlesirse hiç alamam umarım kadınınn eli hafiftirr alabildigimi aldım zaten:78:

ınsanlara yanıt vermenın en ıyı yolu, onların yaptıgı gıbı yapmaktır zaten.
O zaman daha ıyı tanıyorsun karsındakını.
Sureklı kendın gıbı davranınca (kendın gıbı davranmak, genelde ıyı olmak, alttan almak ıse hele)
Anlayamıyorsun sana deger verılmedıgını, aslında ıplenmedıgını, senın sayende ılıskının yurudugunu.
Ben cok kez tecrube ettım bunu bblau, en sevdıklerıme dahı bır gun onlar gıbı davranınca baktım kı dostlukları d asevgılerı de yalanmıs.

Gogus ucundakı karartı gecer dıye bılıyorum.
Tabıı oyle bebek dogdu, hopp goguslerde beyazladı olmaz.
Ama bellı bır sure sonra normala donuyor.

Tüyler!
Dun aksam resmne savas ettım makıne ıle.
Ben jılet kullanmıyorum.
Makıne ıle de epeydır almıyordum, lazere gıdıyordum.
Dun uzun bır aradan sonra makıne ıle alayım dedım.
Aman Allah ım sekılden sekıle gırdım.
Bi elıme ayna aldım, dıgerıne makıne.
Olmadı aynayı yere koydum.
Oda olmadı karambole yaptım.
Ama canım gercekten yandı.
Insallah uzun zaman cıkmaz da, bende ıdare ederım.

Bence sende jılet kullanma.
Zaten o tuyler dokulecek sonradan.
Ama jıletle yaaprsan belkı dokulecek olanlar da kalır.
Gıt, kuafore herkes nasıl yaptırıyor hem.
Ustelık senın gerekcen de var

Son düzenleme:

dimii hamişim benn.. bende makineyle alıyorum 1 yıldır.. yani normalde sirle alıyodum ama eve makine almadım annemde kaldı.. bugünde makineyi aldım elime sekilden sekile girdim aynenn ama sonuc yokk göbegimden göremedimm ayna falan döndk durduk odada.. en son görmeye calısırkenn göbegimi içeri dogu sıktıgımı farkettim hemen bıraktım.. kızım için kendimi feda edip kuaförr teyzeyle kardess olcam

benimde karardı ama endişelenme dogumdan sonra açılıyor rengi sen okumadınmı dün bi arkadaş kuaförle ilgili bişeyler anlattı kendi başına gelmiş valla ben çok korktum gidiyimmi gitmeyimmi kararsız kaldım

yok cnm okumadım.. dün yoktum ben mikrop mu kapmıss yoksa?? zira en büyük handikap temizlik. ama arkadasımın teyzesininn salonu oldugu için ben rahatımm biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…