2012 Şubat Anneleri

şu şeker yüklemesi işi beni daraltıyor ya.

zor bi olay mıdır bu? var mı aramızda yaptıran?

ben kızımda yaptırmıstım zor olcak bi tarafı yok tatlım sabah ac karna gidiyosun glikoz içiriyorlar yaklasık 1 saat falan bekleyip kanına bakıyorlar.cıkan sonuca göre bi değer vardı ama tam hatırlamıyorum şimdi eğer ondan yüksekse kesin tespit için daha cok glikoz verip daha uzun süre bekletiyorlardı.

Az önceki mesaja eşimin kocası yazmışım o ne demekse
Arkadaşımın kocası olcak, pardon.

Heheheee...
Fark ettım, esının kocası vaar dimek
Benım bır kumam var da senı bılmem.
Adam da kabul edıyor, kuma oldugunu!
Daha dun aksam beraberdık.
Esımle beraber ortak arsa alıp, dubleks ev yapacaklarmıs 2 tane, tabıı surecı uzun bır plan bu.
Dedım, 'ıyı valla ya, ben sızı ayırmaya calısıyorum, sız ıyıce yapıstınız'
Hıııc adam duymadı bıle benı

Yok korkma bebısım, ben ust komsuma sordum.
Sekerlı su ıcırıp, kan alıyorlarmıs.
Olcum yapıyorlarmıs.
Ona da seker yuklemesı denıyormus.
Ama adı ıtıbarı ıle pek sevımlı degıl, kabul.

Ben de kız arkadaşıma ne hediye alayım diye gireni gördüm :)
Direkt konu açmıştı :)

Önceden ben de öyleydim, eve gitmeyi beklemez telefonda anlatırdım.
Bu sanırım ne kadar dikkate aldığınla da alakalı yaşadıklarını.
Kafama takmayınca bahse değer de görmüyorum lanet olasıcaları 

Ben kendim de hiçbir aldığımı cinsiyetle alakalı almadım, ama annemle kayınvalideye söz geçiremedim :)

Kızlar sunlar nasıl, limango da gordum, begenırsenız hemen alıcam.

Eki Görüntüle 264447 Eki Görüntüle 264446

benn toprakk tonlarındakinii cok begendimm yatakk örtüsümü o yorgan mı pek anlamadım ama cok hoss

tatlım bana da 1 ay sonraki randevunda ac gel seker yüklemesi yapıcez dedi.. bende daraldım daha 1 ay var ama sanki bayılıvercekmişim gibi hissediyorumm

ayrıntılı usg fiyatı alan varmı

ben muayene ücreti içinde yaptırdımm ekstra bi maliyeti yok diye biliyorumm cnm

adengökcecimmm

gözünaydınnn tatlım detaylında tertemiz cıkar insallahhh masallah bebşine umarım esinde en kısa zamanda daha güzel bi iş bulurr

amin canım sağolasın.

o ney hiç duymadım şekeri yükleyip napcekler bize yahu

şeker gibin minnoş gibin olacakmışız bıze şeker yukledıklerınde. boyle bal gibi bı ınsan olacakmışız :)))

Yok korkma bebısım, ben ust komsuma sordum.
Sekerlı su ıcırıp, kan alıyorlarmıs.
Olcum yapıyorlarmıs.
Ona da seker yuklemesı denıyormus.
Ama adı ıtıbarı ıle pek sevımlı degıl, kabul.

bilemedim valla şeker yüklemesi deyince tırstım. zati şeker bi insanım ben dedi doktora öyle olmuyor o işler dedi.

inşallah normal çıkar ya

canım hiç zor değil
bir bardak şekerli limonlu su içiriyorlar
yarım saat sonra kan alıyorlar
ama o yarım saat o suyu kusmaman laızm
yoksa yeniden içip beklersin

umarım kusmam. öffff bak darallar bastı bağa.

bu banyo havlusmu cnm güsel al bence kaç para imiş bizde bakalım

o ney hiç duymadım şekeri yükleyip napcekler bize yahu

Kesınlıkle bak canım.
Limango, kids, aloha da bu urunler.
Daha cok guzellerı de var.

Katlı olan, battaniye 93 TL
Digeri havlu, o da 17 TL

Küsürlü de, ben yuvarladım

Sekerın var mı dıye bakacaklar dadlum.

Sanırım haklısın.
Ben kafama cok takıyorum cunku onları dıkkate alıyorum.
ınsallah onemsemeyecegım gunler yakındır.

Benım annem ve ablam da saglamcı oldukları ıcın beklıyorlar.
Kayınvalıdemın de pek sesı cıkmadı.
Sadece emzırme yastıgı alırım dedı, bende gerek yok dedım ama alıcakmıs.
Emzırme yastıgı nedır kı, 15 TL ben ona alayım ısterse

benn toprakk tonlarındakinii cok begendimm yatakk örtüsümü o yorgan mı pek anlamadım ama cok hoss

Ecrınım, battanıye dıye gecıyor.
Ama sankı yatak ortusu gıbı dimi?
Olsun, sanırım begendınız, alayım madem.

Bu arada bende toprak tonlarını cok severım.
Masallar dıyarı gıbı gelıyor bana.

hadi gözün aydın canım

teşekkür ederimmm :)))

Saol canım valla bende anlamıyodum en son pzt günü acile gittim herkes hissediyo bende mi bişey var diye..Dr. ayrıntılı bi şekilde anlattı .Gaz gibi seyirir dedi.Zaten kasıkların üstünde olduğu için bebeğin olduğunu düşün dedi.Seyirip gidiyo ama dediğin gibi hemencecik büyüselerde artık devamlı hissetsek :)))

:))) süpermiş dediğin gibi yanında promosyon mu veriyolar bi tane ne bu kadar pahalılık... :))

Olsun bu doğumunda da bi tane alır:)) sıkma canını üzme bebişimizi de ...

günayyydınnnn hamişşşşleerrrr vee onlarınnnnn fambıkkk bebükleriiiiiiiiii

günaydınnnnn :)))

Araba galerisi açarsa ilk biz alırız bi tane :) biz de arıyoruz şöyle temiz bi arabaa :)

şöyle söyliyim cnm ayrıntılı ultrason özellerde 100tlden aşağı değil bide sadece iç organlara bakıyolar ben araştırdım 4 boyutlu renkli ultrasondada ayrıntılıya bakabiliyolar hemde bebeğini renkli görüyosun hemide cd si oluyo fotografı oluyo miss 142tlye halletcem ben işte 2 parti vermek zorundada kalmam die düşündüm

Hay maşallah balık kıza canım
Çok güzel yazmışsın
Sanki ordaymışım gibi geldi inan..
Belli oluyor mutluluğun yazı stilindn ecrinnnim..

Canım ben 18. haftamdaydım..
Yani tam olarak 17+1 di erkek dediğinde

Zannetmiyorum anma belli de olmaz gülüm..
Randevun ne vakit
[/I
]

evett tattlımm bendee cokk severimmm.. toprakkk tonları ve gül kurusu beyazla birlesincee cok huzurr veriyor banadaaa

Detaylı için yaklaşık 10 hastaneden fiat aldım. en sonunda yine bana yakın yerde karar kıldım,180 tl
aslında 95 tlyede buldum fakat herkes görüntü kalitesi iyi olan mutalaka pahalıdır mantığyla yaklaşıyor,bende 180 tlye kıyacağım bundan sonra ultrasonluk işimiz olmaz herh. bir tandığım orda çektirmişti bebekleri doğdu verilen ultrason görüntüsüyle birebir benziyormuş bebek
22+2 de çekilicem ben hayırlısı...

umarım kusmam. öffff bak darallar bastı bağa.

24. haftada yewrım…Kız sen ne daralıyon ona benim daralmam lazım he!
Epeydir şekerim yüksek, bozulmuş glukoz toleransımla cebelleşiyorum ama epey düşürdüm.
Diyetle.
Şimdi de yürüyüşlere, egzersizlere başlıcam.
Çünkü doktorum diyetle çözemezsek yüklemeden sonra dayarım insülini bak ona göre dedi ((((

Önce açlık kan şekerini ölçüyolar. Sonra glikozu içiyosun, 1. Saat ve 2. Saate bakıyolar.
Eğer sınırın üstünde çıkarsan, o zaman miktarı artırıp tekrar yüklüyolar.
Arkadaşım bana asla yalnız gitme, ayakta duracak gücün kalmıyo,düşer bayılırsın demişti.
Aklınızda olsun.

Ayyyyyy ben eşimin arkadaşlarının eşlerinden hazzetmem çoğunlukla :)
Kıl bir yapım mevcut :)
Dubleks filan hiç gelemem

günaydın arkadaşlarım. her zaman sizlere birşeyler yazamıyorum işim nedeniyle. ama sürekli takip ediyorum. merak edenleri bilgilendirmek istedim. 24. haftam olmadan şeker yüklemesi istedi doktorum. yaptırdım, çok rahat geçti. hiç fenalaşmadım. önce idrar verdim sonra laboratuvara küçük yarım kiloluk su verdim içine 50 gram glukoz ekleyip 5 dakikada içmemi söylediler.içtikten tam 1 saat sonra kanımı aldılar. sonuç 3 te çıkıcak. yani hiçte gerilecek bişey yokmuş.

ha bi de şeyi soracam bu detaylı için fıyat aldım falan yazıyoırsunuz ya yaşadığınız yerdeki ssk hastanesinde yok mudur bu sizlerin?

ben p.tesi ssk hastanesinde yaptıracam bunu. para da vermeden ( beni mi kandırıyolar acaba?

Benim kayınvalide de çok hevesliydi ama annem alana kadar almadı bişey:)
Bayramda memleketten annemin aldıklarını doldurup getirince biz, hemen ertesi gün gitti aldı (faturasıyla birlikte verdi sağolsun aldıklarını)….
Kıyas değil amacım ama annemin aldığının ancak onda biri kadar, belki o kadar da yok aldığı da…
Şunu ben alıcam bunu ben alıcam diyo ama aslı çıkmaz,sanmam.
Beklemiyorum da…

Annem sağolsun, muayene ücretimi bile gönderiyo, hakkını ödeyemem…Allah razı olsun.

bu bebek tasmaları (cici adı da bebek güvenlik kayışı) hakkındaki fikirlerinizi alayım kızlar.

Google Images

konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil.

Bunu ilk gördüğümde benim de nutkum tutulmuştu.
Allah affetsin ne diyim!

günaydın , günaydın, günaydın
nasılsınız kızlar , keyifler yerinde umarım..

şeker yüklemesi konuşulmuş , benim de aklıma geldikçe kötü oluyorum..
hastanede görmüştüm bir tane hamiş içiriyordu ama her içtiğinde öğürüyordu resmen.

boşverelim onu güzel düşünelim güzel olsun dimi ama :)

benim kız 2 gündür tembelleşti ya kıpraşmıyor ama moralimi bozmıcam biliyorum iyi o içerde mutlu..

ATIŞTIRMALIK BİLGİ

Hamilelik döneminde kilo alımı

"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.

miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.

herkese bebişlerinizle beraber sağlıklı günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…