- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #32.641
eline sağlık cnm eşim çorumlu çorumdada senin yaptığın çorbanın adı erişteli yeşil mercimekli hamur aşı diyorlar hatta ona bide sarımsaklı yoğurt yapar katarlar demeyin tadına tavsiye ederim mükemmel oluyo ama çok çorba gibi sulu değilde normal yemekler kadar su konuluyo
ben yazacaktım şimdi içine birazda yogurt koyun harika oluyor diye annem çorumlu anneannem çok yapardı bize ben çok severim birde eriştesi kare kare olur
evet canim normalde corbasi kirmizi mercimekten oluyor ama, yesil mercimekten de corba yapilabiliyor...
ben yesil mercimegi corba olarak yapacagim zaman yemegine gore cok daha sulu yapip, icine eriste atiyorum... bunun disinda cok da bir farki olmuyor sanirim...
eline sağlık cnm eşim çorumlu çorumdada senin yaptığın çorbanın adı erişteli yeşil mercimekli hamur aşı diyorlar hatta ona bide sarımsaklı yoğurt yapar katarlar demeyin tadına tavsiye ederim mükemmel oluyo ama çok çorba gibi sulu değilde normal yemekler kadar su konuluyo
daha güzel yerlerim de var
mesela; gözlerim
kız balık tembel avrat yemeği mi
onu ayıkla yıka unla kızart normal yemek yapsan daha kolay
biz de dün balık yedik bu arada salı günleri balık günümüz
istavrit yedik 2 kişi 1,5 kilo
ben de bu akşm ki menüyü dünden yaptım rahatım bugün yani
anlatsana normal doğumu
bak burda da çorbası demiş
hiç yemedim erişteli ben
benim SAT'ım seninkini döver 23 NİSAN
Benimki de 23 nisan :))))
Ben tek başıma da yerim 1,5 kilo hamsiyi/istavriti :)))
Ama doktor maksimum 10-12 tane ye dedi.
Dedim o kadarcık balık kime ne desin, dişimin kovuğuna gitmez benim be
ben yazacaktım şimdi içine birazda yogurt koyun harika oluyor diye annem çorumlu anneannem çok yapardı bize ben çok severim birde eriştesi kare kare olur
aynen tatlım eşimi kızdırıyorum bende sizinde bütün yemekleriniz çıvık arkadaş mercimeği suluyonuz erişteyle mantınız desen sulu amannn bu neymiş canım diyorum ama kolay yemekler yapıyolar fakat lezzet on numara biz trakyalıyız bizim yemekler epey uğraştırır adamı elde açma börekler,baklava desen eşimin tarafı gibi olmaz kat kat incecik açılır her katına malzeme konur 2 defa fırınlanır.ne bilim mantımız öle kıyma sonradan katılmaz içine önceden büker koyar haşlarsın teeeeeyy benim işime yaradı çorumluyla evlenmek biizm taraftan birine varaydım yanmıştım belimi doğrultamazdım aboooovv
kız balık tembel avrat yemeği mi
onu ayıkla yıka unla kızart normal yemek yapsan daha kolay
biz de dün balık yedik bu arada salı günleri balık günümüz
istavrit yedik 2 kişi 1,5 kilo
ben de bu akşm ki menüyü dünden yaptım rahatım bugün yani
ben hiç duymamıştım ondan şaşırıyorum ama artık şaşırmıcam
benim eşim de kastamonu
ha çorum ha kastamonu
benim eşim de keşkek'e bayılır ama ben yapmasını bilmiyorum ve görüntüsü de çok kötü bence
tadına bakmaya bile cesaret edemedim şimdiye kadar
aynen tatlım eşimi kızdırıyorum bende sizinde bütün yemekleriniz çıvık arkadaş mercimeği suluyonuz erişteyle mantınız desen sulu amannn bu neymiş canım diyorum ama kolay yemekler yapıyolar fakat lezzet on numara biz trakyalıyız bizim yemekler epey uğraştırır adamı elde açma börekler,baklava desen eşimin tarafı gibi olmaz kat kat incecik açılır her katına malzeme konur 2 defa fırınlanır.ne bilim mantımız öle kıyma sonradan katılmaz içine önceden büker koyar haşlarsın teeeeeyy benim işime yaradı çorumluyla evlenmek biizm taraftan birine varaydım yanmıştım belimi doğrultamazdım aboooovv
Ben mezgitten başka balık yiyemiyorum, daya bana mezgiti 3 kilo bile demem yerim
benim eşim de kastamonu
ha çorum ha kastamonu
benim eşim de keşkek'e bayılır ama ben yapmasını bilmiyorum ve görüntüsü de çok kötü bence
valla azoş 1 saattir gurulduyo karnım sizde sayınca böle güsel mamişler ağzımın suyu aktı yani anacığım yimek yapıyodur şimdi evde valla gidince mutfağa giresim gelmiyo alıştırıyo böle beni tembel teneke oluyorum sonra evim misss gibi bugün halılarımı silmiş yazık valla ana hakkı nasıl ödenir kiAcıkmışız hatunlar belli oldu
sarimsakli yogurt mu? eminim harika olur.. bir dahakine oyle deniiimmm o zaman...
Benimki de 23 nisan :))))
Ben tek başıma da yerim 1,5 kilo hamsiyi/istavriti :)))
Ama doktor maksimum 10-12 tane ye dedi.
Dedim o kadarcık balık kime ne desin, dişimin kovuğuna gitmez benim be
Ben mezgitten başka balık yiyemiyorum, daya bana mezgiti 3 kilo bile demem yerim
Valla canım evde yemek olmadığı ve yapcak birşeyde aklıma gelmeyince hemen çalıştığım yerde çıkışta alıyorum ..
Temizletip alıyorum ben..
Birde Levrek alıyorum genelde onlarda iri oluyor ya iki tane alıyorum..
Hemen eve gidip yıkıyorum..
Sonrada sarımsak salça kekik felan baharat azcık yağ koyuyorum tepsiye hemen sosluyorum balıkları fırına sürüyorum 20 dkkada hazır..
Kızartma yapmıyorum omega 3 ler kaybolmasın diye..Hem kızartma işi zahmetli geliyor bana her taraf yağ oluyor birde..
Fırında balık pişerkende sakata yapıyorum olduda bitti maşallahahh
Yarım saat sürmüyor yani hepsi..
Başka yemek yapcak olsam ohoo ..
Hiç denemedim ve merak ettim tadını..
Yemesi kolay mı şeker?
Eğer öyleyse deneyeyim..
Ben Levrek Çipura yada hamsi .. Yemesi kolay kılçıksız yada kılçığını temizlemesi kolay balıkar tercihim..
benim eşim de kastamonu
ha çorum ha kastamonu
mezgit şu tavuk eti dedikleri mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?