2012 Şubat Anneleri

ben yazacaktım şimdi içine birazda yogurt koyun harika oluyor diye annem çorumlu anneannem çok yapardı bize ben çok severim birde eriştesi kare kare olur

ben yazacaktım şimdi içine birazda yogurt koyun harika oluyor diye annem çorumlu anneannem çok yapardı bize ben çok severim birde eriştesi kare kare olur

aynen tatlım eşimi kızdırıyorum bende sizinde bütün yemekleriniz çıvık arkadaş mercimeği suluyonuz erişteyle mantınız desen sulu amannn bu neymiş canım diyorum ama kolay yemekler yapıyolar fakat lezzet on numara biz trakyalıyız bizim yemekler epey uğraştırır adamı elde açma börekler,baklava desen eşimin tarafı gibi olmaz kat kat incecik açılır her katına malzeme konur 2 defa fırınlanır.ne bilim mantımız öle kıyma sonradan katılmaz içine önceden büker koyar haşlarsın teeeeeyy benim işime yaradı çorumluyla evlenmek biizm taraftan birine varaydım yanmıştım belimi doğrultamazdım aboooovv

ben hiç duymamıştım ondan şaşırıyorum ama artık şaşırmıcam

benim eşim de kastamonu
ha çorum ha kastamonu
benim eşim de keşkek'e bayılır ama ben yapmasını bilmiyorum ve görüntüsü de çok kötü bence
tadına bakmaya bile cesaret edemedim şimdiye kadar

Benimki de 23 nisan :))))
Ben tek başıma da yerim 1,5 kilo hamsiyi/istavriti :)))
Ama doktor maksimum 10-12 tane ye dedi.
Dedim o kadarcık balık kime ne desin, dişimin kovuğuna gitmez benim be

Ben mezgitten başka balık yiyemiyorum, daya bana mezgiti 3 kilo bile demem yerim

abovvvv ben de trakyalıyımmm
benim eşim ve tarafı
makarnayı nası yiyolar biliyonuz mu
yoğurdu bildiğin ayran yapıyolar tencerede makarnayı içine boşaltıyolar
ben nişanlıyken bi kere ona öyle yapayım dedim hevesle
sıcak makarnayı soğuk yoğurdun içine dökünce yoğurt kesilmişti
bi daha da yapmadım öyle
aman öyle makarna mı yenir yaaa ıslak ıslak bögghh

Valla canım evde yemek olmadığı ve yapcak birşeyde aklıma gelmeyince hemen çalıştığım yerde çıkışta alıyorum ..
Temizletip alıyorum ben..
Birde Levrek alıyorum genelde onlarda iri oluyor ya iki tane alıyorum..
Hemen eve gidip yıkıyorum..
Sonrada sarımsak salça kekik felan baharat azcık yağ koyuyorum tepsiye hemen sosluyorum balıkları fırına sürüyorum 20 dkkada hazır..
Kızartma yapmıyorum omega 3 ler kaybolmasın diye.. Hem kızartma işi zahmetli geliyor bana her taraf yağ oluyor birde..
Fırında balık pişerkende sakata yapıyorum olduda bitti maşallahahh
Yarım saat sürmüyor yani hepsi..
Başka yemek yapcak olsam ohoo ..

sarimsakli yogurt mu? eminim harika olur.. bir dahakine oyle deniiimmm o zaman...

varya süper o erişteli yeşil mercimek yemeği offf
dediğin gibi bacım dağlık bölge yemekleri böyle heralde
keşkek bende hiç yemedim onuda eltim yapmıştı bi kere bulaşık suyu gibi bögggg
anam ne gari geliyo görüntüleri insan alışık olmayınca işte böle oluyo ama bazen denemekte fayda var çünkü lezzetine şaşıyosun

bak şimdi doğma büyüme silivriliyim yani trakyalı sayılırım oraların yemeklerinide çok severim boşnak böregi ve tatlısına bayılırım çorumda ramazanda mantı hergün pişer tabi önceden kızartılıp konulduğu için bizim gibi kıymalı falan da yapmazlar her yeri yemeklerinin ayrı tadı oluyor çorumunda zor yemekleri var düğün yemekleri falan o kadar küçümseme kıııı

Ben mezgitten başka balık yiyemiyorum, daya bana mezgiti 3 kilo bile demem yerim

Hiç denemedim ve merak ettim tadını..
Yemesi kolay mı şeker?
Eğer öyleyse deneyeyim..
Ben Levrek Çipura yada hamsi .. Yemesi kolay kılçıksız yada kılçığını temizlemesi kolay balıkar tercihim..

canim sen keskek dedin de, aklima hingal geldi... ne alaka ise..
hingal mi hinkal mi oyle bisi deniyor... nereye ait bilemiyorum... ama ben bir ona aserdim.. onu da bulamadim...
istanbulda otantik yemekler yapan bir restaurant var.. onda yemistim istanbulda otururken... simdi burda bulamiyorum tabiii... :26:

Acıkmışız hatunlar belli oldu
valla azoş 1 saattir gurulduyo karnım sizde sayınca böle güsel mamişler ağzımın suyu aktı yani anacığım yimek yapıyodur şimdi evde valla gidince mutfağa giresim gelmiyo alıştırıyo böle beni tembel teneke oluyorum sonra evim misss gibi bugün halılarımı silmiş yazık valla ana hakkı nasıl ödenir ki
sarimsakli yogurt mu? eminim harika olur.. bir dahakine oyle deniiimmm o zaman...

dene tabi ya mükemmel oluyo yemeğin adınıda öğrendiniz mi bacılar " HAMUR AŞI "

anaaaa çok o zaman :13:
niye o kadar az ye dedi sebep ne ki?

mezgit şu tavuk eti dedikleri mi?

heee ben kendim ayıklıyorum pazarda ayıklamıyolar biz pazardan alıyoz
küçük balıkta omega3 daha çokmuş
ee istavritin de kızartması güzel fırına atılmaz
biz de istavrit bitince levreğe dönüyoruz
içine sarımsak soğan ve limon dilimleri koyuyoruz
böylece fırın poşetine
sonracıma içine maydanoz ve jülyen doğranmış havuç, patates koyuyoruz bi de domates dilimleri
azcık zyağ damlatıyoruz içine
poşeti kapayıp fırına 45 dakikada hazır
he bide tane karabiber ve defne yaprağı

Yumuşacık pasta gibi bir balık, hamsiden bile kolay yemesi, ayyy burnuma geldi kokusu bak

keşkek görüntü itibariyle iştah açmaya bilir ama lezzetli oluyor benim eşim ağzına sürmez ben severim bende herşeyi seviyorum bu ne yaaaaa eşim samsunlu turşu kavurması yaparlar ilk onlarda gördüm önceleri yiyemedim ama şimdi seviyorum haaa birde çerkezler bblau bilir çerkez pastası bile yapıyorum artık oğlum çok seviyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…