2012 Şubat Anneleri

Ayyy yutkundum resmen turşu kavurmasını duyunca Bayılırım ben turşu kavurmasına, özellikle fasulye turşusu...Yanınada mısır ekmeği, yanına çay ohhhhh yemede yanında yat

benim gaynana yemek yapmayı bilmediği için hiç yemedim o yüzden kastamonu yöresine ait yemekler
bi kaç yerde akrabalarında gördüm işte dediklerimi ama erişteli mercimeğe rastlamadım

hinkal mı hiç duymadım bi araştırıyım

turşu kavurması dediğin fasulyeyi kavurup üstüne yumurta kırılıyo yada sarımsaklı yoğurt o mu?

kız ne bilim benim kayınvalideerden hiç görmedim zor bi yemek belkim vardır bana göstertmediler kolay uydurma geliyo yemekleri bana bide madımak var offff çemenli abowwww ona bayılıyorum işteeeee bak kendi yemeklerimden çok onlarınkini seviyorum gördün mü ben damat toprağından olmuşum
anneannem çorlulu dedem anamın babası edirne uzunköprülü,babannem kırklarelili,rahmetli dedeciğim bababım babasıda urfalı anam hertürlü yemek biliyom menüm geniş biraz urfa yemeklerini bilemiyorum ama fena çiğköfte yaparım mesala şu hamilelik bitsin etli bol acılı bir çiğköfte yapayım elceğezlerimle kızlar dayanamıyom çok açıktımmmmmm 2 saat var daha gitmeme bari bakkala gideyim kraker filan alayım ölecem açlıktan

Yağda da bir başka lezzetli oluyor aslına bakarsan..
Annemde pazardan alırdı.. Doğru herkes temizlemiyor pazarda..
Bizim burda Pazar ve Balık komik bir ikili..
Yada anca kokmuş balık bulabilirsin..

Yumuşacık pasta gibi bir balık, hamsiden bile kolay yemesi, ayyy burnuma geldi kokusu bak

Aklımda bulunsun ilk fırsatta denicem ..

Ayyy yutkundum resmen turşu kavurmasını duyunca Bayılırım ben turşu kavurmasına, özellikle fasulye turşusu...Yanınada mısır ekmeği, yanına çay ohhhhh yemede yanında yat

azoooo kayınvalidem çok lezzetli yapıyor turşu kavurmasını hem fasulye hem yesil domates özel kavurmalık yapılıyor turşular dediğin gibi mısır ekmegide nefis neyse az kaldı bayramda ordayım kayınvalidem yapar bana kızzz sanada uğrayımmı

ya ben yaptırmayacaktım aslında mutlaka gelin izlem yapçaz dediler
aşıyı yaptırmasam mı acaba :18:

Sen bilirsin ama yaptırmakta fayda görüyorum ben, ne olur ne olmaz diye.

Oyyyy ellerine sağlık kayınvalidenin :)) Uğra kız, turşuya da hayır demem

yok canım bol sogan doğranıp fasulyelerde minik minik dograyıp kavuruyorsun bizimkiler içine kıymada koyarlar

kızlar yarın aile hekimine gidicem ya aşı da yapacaklarmış
geç değil mi aşı için her zaman yapılabilirler mi

ben yaptırdım tetanoz aşısını. ilk doz değil ama ikinci doz anne karnındaki bebeği de koruyormuş. toplamda 5 dozmuş. kişiye göre değişiyor ağrısı. benim 2 gün aşı yapılan kısım acıdı ama sonra geçti. kimi insanda ateş, kızarma, şişme yaparken kimisinde hiçbir yan etki olmuyormuş. o nednele için rahat olsun.

turşulardan konu açılınca dayanamadım valla ...bende çok seviyorum turşu kaynanam yolladı sağ olsun ramazanda ..ama şimdi bayağı bi ara verdim çünkü turşu tuzlu oluyor ve şişme olasılığımız var artık..fazla tuzlu yememeliyiz..ellerim ayaklarım biraz tuzlu yiyince fark ediyor zaten benim..duruyo evde fasulye turşum canı çekenlere ikram edeyim gelin.....

bblau neden 22+4 sün sormadan geçemicem ...:44:

öyelkencim kesinlikle yaptır tetanoz aşısıysa..önemli..sol koluna yaptır bişey olmaz inş..ben tam hamile kaldığım ay yaptırmışım gerek yok dedi hemşire ..hala korurmuş ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…