2012 Şubat Anneleri

bak cnm şöle söliyim konuyu anladığım kadarıyla işten çıkarma gerekçeleri hamile olman gibi geliyo
yasal haklarını şöyle sayabilirim
1.sen işten niye çıkarılıyosun sebebini öğren (onlar işten çıkardıkları için ıhbar tazminatı alıyosun buda aşağı yukarı asgari ücret alıyosan bir maaş demek brüt ücretten 837tl)
2.si direk işçi mahkemesine gidip işe dönüş talebi davası açabilirsin çünkü gerekçen yok çıkarılma gerekçen şayet hamilelikse adamların iflahını kurutursun.çünkü senin yasal haklarını yok etmek istiyolar.devletten doğum ücreti alamayacaksın,doğuma kadar seni magdur edecekler yani bunlar büyük suç.
3.olarak iyi bir avukat varsa tanıdığın bu davayıı koparır alır ve sana doğru yolları daha net gösterir.bizim sana önerebileceğimiz şey bu

tatlım çok geçmiş olsun dediğim gibi yardımcı olabileceğim konu bu kadar ama bu işin sonunu bırakma güselim oldu mu?

aklıma gelmişken söyliyim şu Muhteşem Yüzyıl'daki kızı Türkan Şoray'a benzetiyolar
alakası bile yokkkkkkkkkkk tırnağının ucu bile olamaz

bi de onun sahnelerine uyuz oluyorum yaaa
o nası bi konuşmadır öyle ağlak ağlak

ohhh süper oldu caylar...eline saglik seker... :126::126::126::126::126::126: kaymaklısından var mı?

Oh ellerine sağlık Nazom, ama zulada püskevit kalmadı kız taze bitti vallaha
Yalnız bugün uyudum uyucam, çok sıkıcı birgün ve vakit hiç geçmiyor.

ohh afiyet bal şeker olsunn..pıt pıt ett,löp löp yağ olsun kuzucuklaraa
leader canım bende sana bişey soracaktımm..sorabilermiyim? canım hani bu gecen konusulmustu ya doğumdan sonra alınan ücret ile ilgili.ben demiştim ben çalısmıyorum ama sigortam yatıyor diye.hıhh eşim dedi ki o aldığın parayı emekli olurken ödersin diye tutturdu.bende bi bilgim olmadığı için bişey demediim.bunun uzun vadede de olsa ödemesi var mı tatlım biliyomusun?

ohhh süper oldu caylar...eline saglik seker... :126::126::126::126::126::126: kaymaklısından var mı?

Oh ellerine sağlık Nazom, ama zulada püskevit kalmadı kız taze bitti vallaha
Yalnız bugün uyudum uyucam, çok sıkıcı birgün ve vakit hiç geçmiyor.

ohh afiyet bal şeker olsunn..pıt pıt ett,löp löp yağ olsun kuzucuklaraa
leader canım bende sana bişey soracaktımm..sorabilermiyim? canım hani bu gecen konusulmustu ya doğumdan sonra alınan ücret ile ilgili.ben demiştim ben çalısmıyorum ama sigortam yatıyor diye.hıhh eşim dedi ki o aldığın parayı emekli olurken ödersin diye tutturdu.bende bi bilgim olmadığı için bişey demediim.bunun uzun vadede de olsa ödemesi var mı tatlım biliyomusun?

Iyyyy sesine bende kılım.

bebğin kıyafetlerini ütüle vakit geçer hemde su gibi....

:)) ahhh evde olsam yaparım zaten yine var akşama ütüm..Maalesef işteyim ondan geçmiyor vakit

abovvvv aynı benim buuuuu

anamm kafam karıstı benim ismimden bi hal cıkmıyoo..amaa kızlarr oğlan anaları sakıp koyun bebişlerinin ismine hem maddi yönden kuvvetli hemde cok basarılı oluyolarmıss..dünürüm kuzeyin yanına bi sakıp ismi sıkıstırabilirmiyiz acep hani cocuklar zorlanmasınlar :))

Ay niden hep damadına ikinci ismi sıkıştırıyorsun dünür Gelincazıma bulalım hayırlı bir isim

Benim -olan ben de işverenim ve şunu söyleyeyim, patronlarının yaptığı katmerli hukuksuzluk.
-hamile bir bayanı doğuma yakın işten çıkarmak başlı başına suç
- seni pat diye işten çıkaramazlar. Hatta sen istesen de pat diye işten çıkamamalısın.
- yıldan dolayı kıdem tazminatı hakkın yok ama ihbar tazminatı hakkın var.
- sigortalı olmayan birine sigorta ödemeleri senin doğum paranı alman değil canım. Bak sana anlatayım düzeneği. zaten 32. kadar 1 ay öderler sigortanı 250 lira en fazla. sonra sen doğum iznine ayrılırsın devlet öder. Sonra tutanak tutarlar işe gelmiyor diye. hiçbir mahkeme hakkın dahi kalmaz. 250 liraya senden gelecek bütün hukuksal belaları defetmiş olurlar. ki o arada maaşını da alamayacaksın . Bir yerde işe girip sigorta maaaş, süt izni hak da talep edemeyeceksin. Resmen 1-2 yılını ipoteklemişler.O kadar kötü bir zamanda kovmuşlar ki seni. dava açsan çok afedersin donlarına kadar alırsın.
Hemen bir sigorta uzmanına, muhasebeciye ya da bir hukukçuya danış.

Son bir not, iş mahkemeleri hak kaybı yaşanmasın diye feci hızlı ilerliyor. Önce size bir çalışma müfettişi atayacaklar. o olayı anlayıp dinleyip aranızı bulmaya çalışcak. Mesela onların size makul bir tazminat ödemelerine ikna etmeye çalışacak. ama bu işi çok geciktirme. sana muhasebeden evrak felan imzalatmaya kalkacaklardır ayrıca. Noter tespiti yaptırman faydana olacaktır. İmzaladığın şeylere dikkat et. Yavrunun hakkını kimseye yedirme.

Bugün kendimi hiç sevmiyorum ya.
1. Üzerime giydiğim kazağı hiç sevmedim, keşke giymeseydim çok çirkin olduğunu farkettim şimdi.
2. Saçlarım bugün çok çirkin.
3. Yüzümü tombalak tosbaa gibi hissediyorum.
4.Şişmanım.
5. ve en kendimi kötü hissettireni ise, kaşlarım orman gibi ama halen kuaföre gidemedim.
Nokta.

ivettt taklum haydi sor sor çay içiyorum bu arada ellerine sağlık kuzenine çok sevindim gözün aydın dün atlamışım kusura bakma geçmişi okurken gördüm çok sevindim cnm gözümüz aydın olsun
soruna gelince o aldığın para istirahat ücreti devlet veriyo bunu sigotan ödendiği için ve anne olduğun için cnm bugün hiçbir şekilde geri ödemesi yokkk kalıbımı basıyorum ödeme filan çıkarsa şayet özelden nmramı vereyim beni bul ben ödeyeceğim inan ki garanti konuşuyorum bak babişkom mali müşavir yanılma imkanı yok ben kefilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…