2012 Şubat Anneleri

Afiyet olsun...Valla ben de yedim geçenlerde, hem de abartmışım sanırım, şekerim epey bi düşmedi :)))
hurafedir o söylenenler

yaa öyle bir korkutuyolar ki hamileleri bi sitede suyu leke yapar bebeğe diyo..ötekinde aşerdiğini yemessen onun büyüklüğünde leke çıkar diyo..diğerinde narı eline alınca ellerini yıkamayıp bi yerine sürersen leke çıkar orda diyo..baktım hepsi uyduruk uyduruk..dayanamadım..eşimde duymuş bana kızıyodu mors oldu....çıkacağı varsa lekenin herşey bahane ..ben sadece şu gül koklamaya inanıyorum hani yüzünün yarısı kırmızı oluyoya bazılarının ondan korkuyorum şahsen ..ama inş bişey olmaz kuzucuklarımıza....fazlada abartmimde ben yiyerek..

oohh afiyet olsun, vitamin olsun yarasin, bakalim bebisin de sevicek mi dogunca buyuyunce, anne hamileyken neyi cok severek yerse bebek de onu severmis. Test edelim bakalim ben de incir yedim ilk baslarda.
Iste o narlar Tukiyeden buraya gelene kadar 5 lira oluyooo... Nese, gene de cok kotu sayilmaz alabiliyoruz cok sukur.

ben mandalina çok yiyorum hala devam...bu aralar nar canım çekti..üzümde yiyorum ama çok çok düşkün değilim olsada olur olmasada..incirin kurusunuda siyahınıda sevmem .beyaz incir seviyorum köydeyken küçükkken ağacına çıkar toplardım...ama şimdi ona düşkünlüğümde sevmemde yok pek fazla ...eşim çok seviyo ama..bakalım inş oğlum herşeyi yer..eşim çok yemek seçiyo..inş ona çekmez ben pek okadar seçmem..test edicem kesin... bende öyle duydum bakalım..:44:ayy o günler gelcekmi allahım yaa..bi doğsalar...çok merak ediyorum kime benziyo diye..

Şimdiden kullanacak mısın canım?
Bana da arkadaşım son aylarında kullan dedi ama ben de şimdiden kullanayım istiyorum çünkü göğüslerim çatlak gibi sanki...

kullanacağım canım. bana da son aylarda dediler ama biraz göreceli bir yaklaşım oldu. mesela bana göre artık son aylardayız :26:
yeni doğum yapan bir arkadaşımın emzirirken çektiği acıya şahit oldum da, aman Allahııııııım. öyle güzel bir deneyimin öyle acılı bir merasime dönüşmemesi için herşeyi yapmaya hazırım. zararı da olmaz zaten. epi topu 2 tüp fazla krem kullanmış oluruz. göğüslerim çatlasın dert değil de, uçları yara oluyor, yarılıyor, kanıyor, iltihaplanıyor... gözlerimle gördüm. amacım bunları azaltmak. doğum öncesinde günde 1 veya 2 defa, doğum sonrasında her emzirmeden sonra kullanılır diye yazıyor bir tanıtım dergisinde...

Ahh arkadasim seninki benimkinden de betermis, biraksan benim kayinvalidem de konusucak ama ben mesafeyi bozmadan soyluyorum, mesela kocana sunu bunu al dese paramizi idareli harciyoruz derim ben, bunda bisey yok, kendi utansin soyledigine. Esim 32 yasinda kendisi karar verir derim, diyorum da. Cocuklarinin hep yaninda kalacagini sanmis bizimki de erkek evlat senin basini mi bekliycekti evlendi herkes yuvasini kurdu neden aramiyorlarmis , o soledikce cocuklari kaciyo ondan, anne olunca anlarmisiz biz de , ayni seninki gibi pisman olalaim diye boyle soyluyor, anlayalim simdiden baslayalim anlamaya hatta, nasil davranmayacagimizi yetiskin evlatlara. Uff gicikkklar iste, baslasan bitmez, kimseye de anlatilmaz, idare ediyoruz iste, uzaktayim, mutluyum ama bebek dogunca buraya gelmeye niyetli, umarim vazgecer

van'da deprem olmuş arkadaşlar, inşallah can kaybı yoktur diyordum ama sayı vermemekle birlikte olduğunu duyurdular
Rabbim ordakileri korusun
evet cnm ben de saat 2den beri takip ediyorumm allah yardımcıları olsun bir de ben depremdençokkorkuyorum ama yaa 24.katta oturuyorum çünkü deprem olduğunda oturup beklemekten başka yapabildiğimiz yok

oh ohh afiyet olsun cnm yaa o kadar canın çekmiş yememezlik olmazkiii

bugün yine isim konusuna takıldım bir yazı buldum paylaşayım istedim....

İsmin başına "Abdul" getirmeden çocuklarınızı Allah'ın isimleri ile isimlendirmeyiniz.

Önce çocuklara İslami isim koymak gerekir. Bu her anne-babanın çocuğuna karşı olan görevlerinden biridir. Ancak çocuğa İslami olmayan çirkin bir isim konmuş ise bu sonradan değiştirilebilir. İslam'a uygun olmayan isimleri Allah Resulü değiştirmiştir. Bu sünnettir. Ancak Peygamber Efendimiz Müslüman olanların eski adlarını değiştirmelerini Müslüman olan Arap olmayan insanların da Arapça adlar almalarını emretmemişler verilecek adların manalarının güzel olmasını emir buyurmuşlardır. Bazı adları manaları kötü olduğu için bazı çok güzel manaları olan adları da kullanırken olumsuz kullanıldığında kötü manaya geleceği veya sahibi üzerinde kötü tesir bırakacağı için değiştirmişlerdir.

Hz.Aişe (r.a) validemiz diyorki: "Allah Resulü İslam'a uygun olmayan çirkin manalı isimleri muhakkak değiştirirdi."

Müslüman çocuğuna anlamsız taş kaya toprak gibi isimler veya gayr-i müslimlerin isimlerini vermemelidir. Eğer verdi ise mutlaka değiştirmeli İslami bir isim koymalı ve bunu çevreye yaymalıdır. Çevresi kendisini o isimle çağırmalıdır.
Peygamberimizin (s.a.v) Değiştirdiği Bazı İsimler
•Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.
•Zeynep mücehverler değerli taşlar anlamındadır. Hazn" (hüzünlü kederli) ismini "Sehl" (kolaylık iyilik) ile.
•Hz.Ömer'in kızının adı da isyancı anlamında "Âsiye" idi Allah Resulü onu (asi isyan eden sad ile yazıldığında. Ancak sin ile yazılırsa hastabakıcı olur) "Cemile" ile
•Çorak arazi olduğu için Afira" (otsuz çorak) ismini "Hadıra" (yeşillik çimen) ile
•Peygamber Efendimiz Yesar (kolaylık bolluk) Rebah (menfaat fayda) Eflah (kurtuluş kurtuluşa eren) Necih (dileğine kavuşan) adlarının verilmesinide yasaklamıştır. Bu yasak bu isimlerin kötü hitaplara maruz kalmaması içindir.
•Şihab'ı (Şahap alev ateş parçası) Hişam ile
Asram Âsi Aziz Atele (şiddet sertlik) Şeytan Hakem Gurâb (karga) Habbâb isimlerini değiştirdi.
•Harb'i (savaş) Silm (barış) ile
•Muzdaci'ı (yatan) Münbais (kalkan) ile
•Peygamberimiz bir yılan ismi olduğu için "Hubab" ismini ateşten bir yalının ismi olduğu için
•"Şihab" ismini Allah'a mahsus olduğu için "Aziz" ismini değiştirmiştir.
Allah Resulü (s.a.v) Buyuruyor

•Siz kıyamet günü isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız öyle ise isimlerinizi güzel koyunuz.
•Peygamberlerin isimleriyle isimlenin. Allah'ın çok sevdiği isimler Abdullah Abdurrâhman'dır. İsimlerin güzeli de Hâris ve Hemmâm isimleridir. En çirkinleri de Harb ve Mürre isimleridir.
•Kıyamet günü Allah'ın en ziyade kızacağı en kötü kimse adı Melikü'l-emlâk (Şehinşâh) olan kimsedir. Allah'tan başka Mâlik yoktur.
•İsmimi isim olarak koyun fakat künyemi kendinize künye yapmayın!
•Kim benim ismimi almışsa künyem ile künyelenmesin. Kim de künyem ile künyelenmişse ismimle isimlenmesin.
Kaynak:
1) Büyük Kadın İlmihali Rauf PEHLİVAN
2) Ansiklopedik Çocuk İsimleri ve Hastalıkları Ahmet Eğilmez İpek Yayın
3) Kütüb-i Sitte

iyi akşamlar kızlaarr kmsecikler yok galibaa..2 gündür foruma giremedim yorgunluktan 2 gündür alışweriş yapıouz annemlee..o mağaza senin bu mağaza benimm..kızımaa süper şeyler aldımm..bi sürü cici aldık..beşik modellerine baktımm..babası gelsin o da baksın ona göre sipariş edicemm..gecelik takımımı pijama takımımı aldımm..ve kzııma chicconun çok güsel bir ana kucağını aldmmm..mükemmel bişey uzaktan kumandalı,4 ayrı sallama şiddeti war kalp atım sesi çıkarıyor sakinleşmesi için,gaz çıkarması için titreşimi de war..hazırda indirimdeymiş alalım dedimm..kutusunda duruyor.samsuna götürceğimiz için açmadım..netten fotosunu buldum onu koyuyorumm..hepiniz öpüldünüzzz

bir de kızlar;herkesı alıntı yaparak nasıl cevap werıyorsunuz ,bilen bırı bana da öğretebilir mi??

alıntı ile cevapla butonu yanında + işaretine tıklarsan o kişinin yazsını otomatikman alıntı yapmış oluyorsun sağda cevap veren kişinin yazsının altında hemen onu işaretle sonra alıntı ile cevapla de..bende yeni öğrendimde kolaymış ama

Benim kızım da ne zaman tekmelese babası gelır gelmez susuyor hemen duruyor çok komık daha gecen hafta ılk kez duydu hıssettı tekmesını ,şimdi yine bir anda duruyor çok komık yaa,kocam da ''çocuğu mu doldurdun bana karşı şimdiden ''diyor.

benimkide öyle valla anlamadım gitti neden durur tekmikcikleri yahuu

Ewet yaa kız taş gibi çokmıs ben de Hadise'yi çok beğendim klipte daşş gibi ya maaşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…